Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонколони + усилвател

Featured Replies

преди 24 минути, plmen88 написа:

YAMAHA NS-F51 ги чух - слаба история спрямо JBL STAGE A180 и POLK AUDIO MONITOR XT70.

KEF са ми твърде скъпи, Klipsсh също.

Monitor Audio Bronze 200 ще се опитам да ги прослушам в магазин в София, ако ги имат.

JBL STAGE A180 вече ги слушах (други модели не съм слушал) и звучат едно към едно с POLK AUDIO MONITOR XT70.

Monitor Audio Bronze 500 също ще се опитам да го прослушам, въпреки че ми идва вече скъпо.

Останалите предложения, които си дал от първа страница са ми скъпи.

Погледни и JAMO C-95 II PCS BLACK ASH (Concert Series 9) щом търсиш бюджетен вариант.

(цената е за брой).

В ТМ имат и по нови модели но тях не ги знам как се справят.

Така е съгласен съм че са скъпи. Определени модели имат защо да са.

Но, както казват хората: мерак с пари се гаси.

Pick your best speaker! 8 Floor-standing Speakers Sound Battle!

Слушай със слушалки!

Във Cruchfield може да преслушваш тонколони със твоя музика или от вградената. И да сравняваш ОТ.

Редакция: Monitor Audio Bronze 500, предполагам може да провериш тук да ги преслушаш.

Важното за ОТ за да имат по силен звук, основния говорител да е 6.5 инча или по голям.

Иначе ще трябва задължително субуфер да ги "подкрепя".

• Отговори 140
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Едва ли ще има полза от написаното, но както обещах ще отговарям отзад напред и то много конкретно, защото да говорим е едно, а да седна да пиша цял ферман е друго. Изглежда по всичко, че ти въобше не

• Пламене здравей! Mr ??  ти е отговорил ИЗЧЕРПАТЕЛНО на всички въпроси. Виж ако ще вдигаш гюрюлтоя трябва да си търсиш нещо съвсем друго. Ако хората ползваха  ADAM Audio T7V да вдигат врява в

• Тук не е място за забавления, така че се измести в ония раздели и си пиши на воля. Смятам, че си добро момче!  

Публикувани изображения

Много ми е странно понятието СИЛЕН ЗВУК и бих помолил за разяснение, благодаря....

• Автор
преди 20 минути, nickolaycho написа:

Много ми е странно понятието СИЛЕН ЗВУК и бих помолил за разяснение, благодаря....

Това за мен означава, ако двама души седят един до друг трябва да викат за да се чуят.

Най- кошмарните ми спомени са от разни фирмени събирания, купони и тийм билдинги. Провеждаха се в ресторанти задължително с диджей. Първата работа на диджея е да надуе до безобразие диджейските си свирки. И в резултат на това, ако искаш да приказваш със съседа си по маса, трябва да си крещите в ушите с доближени глави.

Съжалявам, но за мен такова ниво на звука просто не е нормално.

А иначе - нямам нищо против Давид Гета и компания, и от време на време може да си пусна и такъв десен музика.

Относно въпросите на автора на темата - затруднявам се да предложа нещо качествено и толкова евтино.

Има разбира се нископрофилни усилватели, но цената... Например Naim или Devialet.

Обаче - на всеки усилвател (и не само усилвател) трябва да му се остави достатъчно пространство (особено над него), за да може да "диша". Ако е наврян в тясна дупка на шкаф (етажерка), просто няма да може да се вентилира добре и ще прегрее доста бързо, особено пък ако ще се дъни до край ("волумето на махххх").

Най-доброто решение за мен е да се изберат тонколони с много висока чувствителност - поне 96 dB, има и по-чувствителни - примерно 99 dB, които свирят много силно при подаване на ниска усилване - ниска мощност от усилвателя.

За хубав бас - поддържам Колев, че си трябват тонколони с басови говорители с диаметър поне 12 инча (30 см). А също така стават и тонколони с по два басови говорителя с диаметър по 10 инча на колона.

Примерно някои хубави стари Canton Ergo. Но пък те не са толкова чувствителни...

Относно силата на звука. Една аудиосистема с качествени компоненти - ДАК, усилвател и колони, и при използване на качествени записи, позволява надуването на звука до доста високи нива, при което колкото и да е странно, ако седите двама души един до друг, може да си приказвате, без да викате и без да си доближавате главите.

• Автор
преди 20 часа, Mr. ?? написа:

Погледни и JAMO C-95 II PCS BLACK ASH

Днеска ходих да ги слушам. Изобщо не ми харесаха - почти никакъв бас, звука беше посредствен. Слушах също и JAMO S7-27F - звука отново беше все така посредствен, но баса се усещаше повече. На практика Magnat Monitor Supreme 1002 си заслужават повече спрямо тези два модела на Jamo.

преди 20 часа, Mr. ?? написа:

Monitor Audio Bronze 200

Днеска преслушах всички магазини в София, които предлагат тези тонколони, но за съжаление нито един ги няма в наличност. Само в един от тях бих могъл да ги чуя другата седмица между понеделник и сряда, но не знам дали ще имам време (тази седмица съм отпуска и затова имам).

Към този момент POLK AUDIO MONITOR XT70 са впечатляващо добри. Единствено ме притеснява дали тези 89 dB при тях (както спомена, @Михайлов , че трябват ОТ с повече чувствителност) и усилвател като MARANTZ PM-6007 с 2х45 вата при 8 ома ще са достатъчни за да достигнат пълният им потенциал на POLK AUDIO MONITOR XT70? 

П.П. Magnat Monitor Supreme 1002 са 92 dB и бяха наистина ужасно силни.

преди 6 минути, plmen88 написа:

Днеска ходих да ги слушам. Изобщо не ми харесаха - почти никакъв бас, звука беше посредствен. Слушах също и JAMO S7-27F - звука отново беше все така посредствен, но баса се усещаше повече. На практика Magnat Monitor Supreme 1002 си заслужават повече спрямо тези два модела на Jamo.

Днеска преслушах всички магазини в София, които предлагат тези тонколони, но за съжаление нито един ги няма в наличност. Само в един от тях бих могъл да ги чуя другата седмица между понеделник и сряда, но не знам дали ще имам време (тази седмица съм отпуска и затова имам).

Към този момент POLK AUDIO MONITOR XT70 са впечатляващо добри. Единствено ме притеснява дали тези 89 dB при тях (както спомена, @Михайлов , че трябват ОТ с повече чувствителност) и усилвател като MARANTZ PM-6007 с 2х45 вата при 8 ома ще са достатъчни за да достигнат пълният им потенциал на POLK AUDIO MONITOR XT70? 

П.П. Magnat Monitor Supreme 1002 са 92 dB и бяха наистина ужасно силни.

Klipsch моделите имат мн. добра чуствителност. За тях, не трябва много мощен усилвател да ги захрани.

Не лошо и тях да ги беше преслушал само за сравнение. Колкото повече модели прослушаш, ще достигнеш до правилния звук за теб.

току-що, Mr. ?? написа:

Klipsch моделите имат мн. добра чуствителност. За тях, не трябва много мощен усилвател да ги захрани.

Не лошо и тях да ги беше преслушал само за сравнение. Колкото повече модели прослушаш, ще достигнеш до правилния звук за теб.

То хубаво да ги прослуша, ама най-евтините подовостоящи, които намерих, са 1879 лв.?!?... Доста над бюджета са, а трябва да се мисли и за усилвател. 

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

Дори и да ги преслушам ще остана само с преслушването - много са ми парите за тези тонколони.

преди 2 часа, plmen88 написа:

Дори и да ги преслушам ще остана само с преслушването - много са ми парите за тези тонколони.

Като си харесаш пусни демо тест от Crutchfiled-a, щом нямаш намерение да ги преслушаш на живо. Нищо не губиш.

Както и за  JAMO C-95 II PCS BLACK ASH.

Редакция: Ето ти един пример за балнсирани ОТ. Но, не са само за електронна музика. Цената също е добра. Имат чувствителност 91dB

Високоговорители Q Acoustics 3050i. Фирмата е от Румъния. Но доставя до БГ.

• Автор
преди 2 часа, Mr. ?? написа:

Като си харесаш пусни демо тест от Crutchfiled-a, щом нямаш намерение да ги преслушаш на живо. Нищо не губиш.

Редакция: Ето ти един пример за балнсирани ОТ. Но, не са само за електронна музика. Цената също е добра. Имат чувствителност 91dB

Високоговорители Q Acoustics 3050i. Фирмата е от Румъния. Но доставя до БГ.

Утре ще отида да чуя Klipsch R-600F само за кефа (ако имат мостра разбира се).

Ако съпоставя Klipsch R-600F, Polk Audio Monitor XT70 и Monitor Audio Bronze 200 в Crutchfiled , то Klipsch R-600F звучи превъзходно, после Bronze 200 и накрая Polk Audio Monitor XT70. Обаче тия 2000 лева за Klipsch няма как да отделя.

Тези ги слушах днеска. Не ми харесаха. Звучаха като Magnat-а.

преди 15 часа, plmen88 написа:

Тези ги слушах днеска. Не ми харесаха. Звучаха като Magnat-а.

Не казвам, че са перфектните ОТ. Но, ако си ги слушал във халето на TM, а не във обособена и третирана стая. Няма как да чуеш потенциала им.

Това се отнася и за всички ОТ. погледни ги в "вируалната зала" на Crutchfiled. Както и 3050i.

• Автор

Не казвам, че са перфектните ОТ. Но, ако си ги слушал във халето на TM, а не във обособена и третирана стая. Няма как да чуеш потенциала им.

Това се отнася и за всички ОТ. погледни ги в "вируалната зала" на Crutchfiled. Както и 3050i.

Днеска чух Klipsch R-600F. Това е най-чистият звук от тонколона, който съм слушал. Впечатляващо. Единствено само баса малко ми липсваше. Та от магазина ми предложиха следната оферта:

- Klipsch R-600F 2 бр. + NAD C 316 BEE V2 + Inakustik STAR Audio D/A Converter USB Power за 2600 лева.

преди 16 минути, plmen88 написа:

Днеска чух Klipsch R-600F. Това е най-чистият звук от тонколона, който съм слушал. Впечатляващо. Единствено само баса малко ми липсваше. Та от магазина ми предложиха следната оферта:

- Klipsch R-600F 2 бр. + NAD C 316 BEE V2 + Inakustik STAR Audio D/A Converter USB Power за 2600 лева.

Важното е че на теб са ти харесали.

По принцип Klipsch имат характерен "светъл звук". Който, не на всички се харесва. И при слушане дълго време може да уморява.

(говоря най вече за хорните/високочестотните, при тях)

Да го имаш предвид. Но, зависи от човека, защото всеки слуша звука по "собствен уникален начин".

МА Bronze 500, ще се представят доста по добре в баса, от R-600F

Щях да ти предложа да послушаш и Q Acoustics 3050i (все пак ), стига да ги има налични, някъде защото са вече по стар модел..

Но, може да погледнеш и други ОТ от там (на живо)

Имай на ппредвид, ОТ, като се комбинира със добра звукова карта/DAC  звука е възможно да стане още по чист, а баса по плътен.

Все пак, има и еквалайзери, които може да се пипнат леко, за да се подобри.

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

Щях да ти предложа да послушаш и  Q Acoustics 3050i 
(все пак ), стига да ги има налични, някъде защото са вече по стар модел..

Нямат ги налични. Статуса им е "изчерпан", иначе и тях щях да отида да преслушам. 

Q Acoustics 3050i ги няма и в Crutchfiled за да ги чуя там.

Важното е че на теб са ти харесали.

Ако трябва да съм откровен - звука на Klipsch, както споменах беше впечатляващ. Но на POLK AUDIO MONITOR XT70 баса беше впечатляващ - определено няма да ми трябва буфер при тях. 

МА Bronze 500, ще се представят доста по добре в баса

Ще се опитам да намеря време другата седмица да ги чуя, както и Bronze 200.

преди 13 минути, plmen88 написа:

Нямат ги налични. Статуса им е "изчерпан", иначе и тях щях да отида да преслушам. 

Q Acoustics 3050i ги няма и в Crutchfiled за да ги чуя там.

Те са английска марка тонколони. И предполагам не всички Европейски марки ги има там.

Но, може да преслушаш https://vsystem.bg/tonkoloni-q-acoustics-3030i-cherni. Които са малки братя на 3050i. Така, ще разбереш дали ще ти допадне звука като цяло.

Погледни и KEF Q350. Които, имат също специфичен звук със по твърд бас. По нагоре в темата бях ти пуснал линк към големите им братя.

В крайна сметка като преслушаш повече ОТ ще разбереш, кой е точния звук за теб.

Щях да ти предложа и 2в1 тонколони (с вграден усилвател).

Q Acoustics M40 РЕВЮ - Съседите ще ви намразят!

ХАРЕСВАТЕ ЛИ БАС? - Q ACOUSTICS M40

Но, те са повече за fun слушане отколкото за критично.

Успех в избора!

• Автор

Какво мислите за този усилвател - Усилвател Cambridge Audio AXR100

Предния панел вярно не е като за типичен усилвател. Но предлага 100 вата на канал при 8 ома. Очаква се да успее да захрани не малко видове ОТ. Разполага с TOSLINK, има голям радиатор и активно охлаждане към него, както и вграден DAC. И е висок 11 см.

На практика усилвателя разполага с всичко, което ми трябва. Пропускам ли нещо?

Усилвателят изглежда много добър. Никога не съм го слушал. Предполагам, че вграденото вентилаторче отзад е (почти) безшумно и няма да се чува, особено пък като се пусне музика. Едно време имах многоканален ресивър с вградено вентилаторче под горния капак и никога не съм чувал шум от него.

Единственото, което ме притеснява, е малкото пространство за добра вентилация, което ще има над усилвателя, като се навре в отсек на шкафа с височина 14 см.

Второто, което за мен е малко странно е, че 100ватов усилвател тежи само 8 килограма. Ако не се лъжа - това трябва да е транзисторен усилвател клас АВ.

Може би това означава, че вграденият радиатор е от тънки пластини и се разчита на активното охлаждане (обдухване) от вентилатора. Ако беше цифров усилвател клас D, подобно тегло на усилвателя е нормално.

• Автор
преди 7 часа, Михайлов написа:

Единственото, което ме притеснява, е малкото пространство за добра вентилация, което ще има над усилвателя, като се навре в отсек на шкафа с височина 14 см.

Реалното пространството е 23 см. Проблема е, че преди тези 23 см. има нещо като праг, който не позволява да влезе нищо с височина по-високо от 14 см.5405.jpg.1a2bf54baf144def75b5f8a4a393bb7e.jpgТози праг прави пространството 14 см. Иначе след него е 23 см. височина.

преди 10 часа, Mr. ?? написа:

Мисля, че бях го пуснал по-напред в темата или в (друга).

Не е в тази.

преди 12 минути, plmen88 написа:

Не е в тази.

стр.2. пост №7

Yamaha, имаха по компактни модели (на височина) стерео ресийвъри. Но, не ги намирам на добра цена.

Yamaha R-N600A Мрежови Стерео Ресивър

Sintoamplificatore Audio Yamaha Network Receiver

Височината му е 15.1 см.

• Автор
преди 6 минути, Mr. ?? написа:

стр.2. пост №7

Извинявай! Моя грешка.

преди 6 минути, Mr. ?? написа:

Височината му е 15.1 см.

Няма да стане. Пробвах вече с вещ, която е 15 см.

на 9.03.2025 г. в 11:23, plmen88 написа:

Какво мислите за този усилвател - Усилвател Cambridge Audio AXR100

Предния панел вярно не е като за типичен усилвател. Но предлага 100 вата на канал при 8 ома. Очаква се да успее да захрани не малко видове ОТ. Разполага с TOSLINK, има голям радиатор и активно охлаждане към него, както и вграден DAC. И е висок 11 см.

На практика усилвателя разполага с всичко, което ми трябва. Пропускам ли нещо?

Добър е усилвателя който си посочил и е от много известна фирма с добрите си модели. Вентилаторчето да не те безпокои. Без музика не би го чул, камо ли с нея.Това са много добри вентилатори със легери а не на втулка. Съгласен съм с всичко казано от Михайлов, но пък за 1000 не можеш да искаш майка си и баша си. Мисля че ще ти хареса , а ако го има по магазините и го послушаш ще е оше по добре. Но това не ти е крайния критерий. Най важно е всичко, как ще звучи при теб - в къщи. Горната челна дълга дъшцица на този шкаф можеш да я махнеш и на нейно място да поставиш друга такава по тясна или да намалиш тази, като я ползваш наново. Това да ти е проблема.

Тук, към шкафа който си снимал трябва да ти е ясно, че трябва мястото, където ти е усилватекя да е отворено в задната си част, за да може добре да се обдухва последният. Даже е много важно това. Дъното на шкафа можеш да го елиминирап по модела на усилвателя или още по добре е да му направиш големи кръгли отвори с механизъм който реже такива кори с диаметър 6-7 см, по ниско от горния капак на усилватекя. Има такива комплекти по магазините за строителни материали по 8,10 лева със различни в кутийката им размери диаметри. То е цял комплект. Да не ти търся и това, щото се досещаш за какво говоря. Така отворите отзад няма да се виждат, щото ще са по ниско от горният капак, хем и окабеляването ще ти е много лесно през отворите. Да идвам ли да ти го направя?

5405.jpg.1a2bf54baf144def75b5f8a4a393bb7e.jpg

• Автор

Явно това ще е усилвателя. Сега остава да чуя и Monitor Audio Bronze 500 и 200 тия дни, и да преценя какво да взема:

Klipsch R-600F с впечатляващият им звук, Monitor Audio Bronze 500 и 200 (които още не съм чул), или Polk Monitor XT70 с впечатляващият им бас (въпреки ценовата разлика спрямо първите два модела ОТ).

преди 3 минути, plmen88 написа:

Явно това ще е усилвателя. Сега остава да чуя и Monitor Audio Bronze 500 и 200 тия дни, и да преценя какво да взема:

Klipsch R-600F с впечатляващият им звук, Monitor Audio Bronze 500 и 200 (които още не съм чул), или Polk Monitor XT70 с впечатляващият им бас (въпреки ценовата разлика спрямо първите два модела ОТ).

Абе ще стане от теб човек, ама не се знае кого ще бие жена ти - нас , или теб!

• Автор
преди 3 минути, Колев 74 написа:

Абе ще стане от теб човек

Това е благодарение на всички вас, които ми помогнахте в тази тема!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.