Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въображаема ситуация: Какво трябва да направи президентът на България, ако Ердоган реши да освобождава Кърджали, Разград, Търговище и Силистра?

Въображаема ситуация: Какво трябва да направи президентът на България, ако Ердоган реши да освобождава Кърджали, Разград, Търговище и Силистра 13 гласували потребители

1. 1. Въображаема ситуация: Какво трябва да направи президентът на България, ако Ердоган реши да освобождава Кърджали, Разград, Търговище и Силистра?

• Да капитулира и да избяга в Москва
      23%
    • Да подари четирите области на Турция
      15%
    • Да организира отбраната и да потърси помощ от всички държави
      38%
    • Не мога да отговоря (друго). Пояснете в коментарите.
      23%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Наскоро видях въпроса в едно меме и го пускам и тук, защото ми стана интересно какво смятате в една такава въображаема ситуация понеже масово пишете как Зеленски трябвало да капитулира още в началото на войната и да предаде Украйна на Русия, за да избегне загубата на човешки животи.

Ясно е, че Турция ни е приятелска натовска държава и това едва ли би станало, но все пак да си представим хипотетична ситуация, в която излезем от НАТО и една сутрин Ердоган се събуди и му хрумне, че има претенции към България, обади се на Путин и той го увери "не ми пука за тези неблагодарници, твои са, прави каквото искаш с тях", каква според вас трябва да е реакцията на върховния главнокомандващ на въоръжените ни сили?

• Отговори 139
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Д) Да прати Гражданин в харема на Ердоган с тубичка вазелин.  

• Michigan111
    Michigan111

Аз в тези райони виждам християни и мюсюлмани да живеят заедно, да се уважават и да си честитят и празнуват заедно празниците. Аналогиите са глупави и неуместни.

• Michigan111
    Michigan111

Ми що си го сложил в раздел Политика бе, джанъм? Слагай темата в раздела дето се чешат езици на тема печен слънчоглед, плоската земя и подобни глупости.

Аз в тези райони виждам християни и мюсюлмани да живеят заедно, да се уважават и да си честитят и празнуват заедно празниците. Аналогиите са глупави и неуместни.

преди 8 минути, Michigan111 написа:

Е та нали заради това съм написал "ВЪОБРАЖАЕМА СИТУАЦИЯ" бе, джанъм? Т.е. недействителна и да може да си пофантазираме с цел дискусия. Интересно ми е как разни хора изпадат в когнитивен дисонанс. В едната тема казват, че Зеленски трябвало да капитулира, а в тази не знаят какво да отговорят. Написал съм го по-горе.

преди 21 минути, Гoст написа:

Е та нали заради това съм написал "ВЪОБРАЖАЕМА СИТУАЦИЯ" бе, джанъм?

Ми що си го сложил в раздел Политика бе, джанъм? Слагай темата в раздела дето се чешат езици на тема печен слънчоглед, плоската земя и подобни глупости.

след освобождението  българия се  разделя на  княжество българия и източна румелия

в мирния договор   между русия  и турция е така записано

обаче  се прави съединение на българия против  волята на  русия и турция 

и това е грешката   ганьо  разбира повече от турците и руснаците  ,  турците трябваше да си останат в румeлия  и да не се обединява  българия 

и  после идва възродителния  процес и нещата се забатачават понеже  държавата е решила да им смени  имената с български

проблемът е в религията

в цивилизованато общество на 21 век религията  трябваше да се изкорени от лицето на земята 

и да се бутнат и църкви и джамии и синагоги и на попове и други да им намери държавата работа с коефициент на полезно действие

а държавна сигурност както  в северна корея да унищожи престъпния ген с лагери  

евала на северна корея най-правилната държава и политика в момента ...

лошото е  че са залитнали в култ към личността

някак  ако го оправят този проблем с разделение на властта  да има  коректив  и опозиция ще е добре 

преди 1 час, Гoст написа:

Ясно е, че Турция ни е приятелска натовска държава и това едва ли би станало, но все пак да си представим хипотетична ситуация, в която излезем от НАТО и една сутрин Ердоган

а какво ще стане  ако турция стане членка  на  ЕС ???

тоя въпрос ганьовците всичколози не си го задават 

Цитат

Какво трябва да направи президентът на България

трябава да си взима заплатата  като държавен чантажия  докато  му плащат

като му  спрат плащанията   да подаде  оставка  и в бюрото по труда за безработица

евентуално ако пратят ф16 да стане пилот  работа по специалността

може да  обучава   женки и джендери на новите ф16

преди 3 часа, Гoст написа:

Зеленски трябвало да капитулира още в началото на войната и да предаде Украйна на Русия, за да избегне загубата на човешки животи

Това е пълна глупост. Не вярвам някой да е казал, че трябва ЦЯЛА УКРАЙНА да се предаде на Русия за да няма война. Още отначало Путин каза , че иска Крим , Донбас и Донецк да са независими държави от Украйна...

преди 3 часа, Гoст написа:

Наскоро видях въпроса в едно меме и го пускам и тук, защото ми стана интересно какво смятате в една такава въображаема ситуация понеже масово пишете как Зеленски трябвало да капитулира още в началото на войната и да предаде Украйна на Русия, за да избегне загубата на човешки животи.

Ясно е, че Турция ни е приятелска натовска държава и това едва ли би станало, но все пак да си представим хипотетична ситуация, в която излезем от НАТО и една сутрин Ердоган се събуди и му хрумне, че има претенции към България, обади се на Путин и той го увери "не ми пука за тези неблагодарници, твои са, прави каквото искаш с тях", каква според вас трябва да е реакцията на върховния главнокомандващ на въоръжените ни сили?

Нищо не може да направи! Да не говорим, че тя Южна България си е турска. От Стара Загора надолу всичко говори на турски, моли се на аллах, гледа турска телевизия, работи за турски фирми и пазарува петък и събота в Турция.

Ние армия и въоръжени сили нямаме. 

По темата - ако САЩ излезе от НАТО и НАТО се разпадне и Турция нападне България - абсолютно нищо няма да можем да направим. Ще ни отнесат като куцо пиле домат. ЕС ще ни прати съболезнования и до там. Те са затънали до гуша....

преди 9 минути, Емил Костов написа:

+1

преди 1 минута, Belefor написа:

По темата - ако САЩ излезе от НАТО и НАТО се разпадне и Турция нападне България - абсолютно нищо няма да можем да направим. Ще ни отнесат като куцо пиле домат. ЕС ще ни прати съболезнования и до там. Те са затънали до гуша....

+1

Турция няма да ни нападне, защото няма файда от тази работа. Няма да казвам, защот тъй като работя във фирма, където съм подписал договор за конфиденциалност.

преди 1 час, Bubbles написа:

Д) Да прати Гражданин в харема на Ердоган с тубичка вазелин.

По добре нейно берковско височество  :)

Иначе тая шуротия Ердоган няма нужда да я прави  тук отдавна сме под турско :(

преди 12 минути, petie1 написа:

Та от императрица на султанка да стане и берковския двор да стане берковската висока порта?

преди 4 часа, Гoст написа:

На Турция не ѝ трябва още проблеми, тя си има достатъчно проблеми с кюрдите, а и да пази от нашествието на бежанците по границите.

За какво ѝ е на Турция бедна България пропита с корупция?

преди 20 минути, petie1 написа:

Североизточна България особено.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Та от императрица на султанка да стане и берковския двор да стане берковската висока порта?

Ми то   пак ще е императица безкръвно обедение на две империи берковската и османска дедо Иван Асен 2 питай

@Гoст Браво за темата! :yanim: Благодаря, че се досети как да им набиеш картуните тъпи!!! 6+

преди 1 час, Belefor написа:

Това е пълна глупост. Не вярвам някой да е казал, че трябва ЦЯЛА УКРАЙНА да се предаде на Русия за да няма война. Още отначало Путин каза , че иска Крим , Донбас и Донецк да са независими държави от Украйна...

В темата не се казва за цяла България, а само за четири области... Също така никъде не се споменава Украйна или Путин! Интересното е защо реши, че точно тях ще предложиш за пример?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Нищо не може да направи! Да не говорим, че тя Южна България си е турска. От Стара Загора надолу всичко говори на турски, моли се на аллах, гледа турска телевизия, работи за турски фирми и пазарува петък и събота в Турция.

Абсолютни глупости!

Имаме си всичко, но ти няма как да знаеш с какво разполагаме и в какви количества защото е държавна тайна. 

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

@Гoст Браво за темата! :yanim: Благодаря, че се досети как да им набиеш картуните тъпи!!! 6+

В темата не се казва за цяла България, а само за четири области... Също така никъде не се споменава Украйна или Путин! Интересното е защо реши, че точно тях ще предложиш за пример?

Абсолютни глупости!

Имаме си всичко, но ти няма как да знаеш с какво разполагаме и в какви количества защото е държавна тайна. 

Това може да го напише само човек, който не е ходил в казарма и не знае нищо за реалния свят. Гледай си Анчето ако обичаш. Малко груб коментар от моя страна.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Това може да го напише само човек, който не е ходил в казарма и не знае нищо за реалния свят. Гледай си Анчето ако обичаш. Малко груб коментар от моя страна.

Готов ли си да се обзаложим за това дали съм ходил в казарма или не съм? Ти определяш залога какъв ще е... 

Гражданино, според теб какъв шанс имаме срещу втората най-силна армия в НАТО, а именно турската?

България с 6,4 млн. население, от които 3 милиона пенсионери и инвалиди срещу 85 милионната и здраво въоръжена Турция?!

Наскоро слушах Иво Христов, който каза, че Турция успешно се е справила със скорошния преврат в Сирия и сега сирийската държава е нейна марионетка. Сирия е с 23 млн. население, та какъв шанс имаме ние ако Ердоган си науми и нас да ни превзема?

В този ред на мисли, Израел вече настоятелно лобира пред САЩ за запазване на руските военни бази в Сирия, разглеждайки руското присъствие като противовес на нарастващото влияние на Турция в региона и конкретно в Сирия.

преди 5 часа, Гoст написа:

Въпросът ми се струва, че ни препраща към една друга ситуация - Русия-Украйна!

преди 6 часа, Banesc написа:

турците трябваше да си останат в румeлия  и да не се обединява  българия 

Те си остават в Румелия така или иначе. Съединението, ако се абстрахираме от това как го учим и изживяваме ние, не е нищо повече от административна реформа в рамките на властта на Султана, две административни територии, васални на Султана се обединяват. Така остава до 1908 година.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.