Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грехът - има надежда...

Featured Replies

Грехът - има надежда...ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА :)

• Отговори 66
  • Прегледи 9,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Грях е това, което Бог казва в Библията. Най-общо казано, грехът е непокорство, непокорството на Бога и Неговите правила и оттам придобива различни форми, но същността е това, бунт и непокорство.Чети Библията, там пише. Ние не сме мерило за нищо, най-малко за себе си. Исус е казал, че не можем да направим със собствени усилия ни един косъм от главата си бял или черен. Това значи, че сам човек не може да промени същността си, да се погледне отвън, както в огледало и да види себе си и да се промени.Мислиш, че се познаваш?Грешиш.Много.Ти не си сам създател на себе си.Теб, мен и всички нас, най-добре ни познава нашият Създател.Поради което той има върховното право да ни държи сметка за всичко.И да ни прощава всичко.Затова е Бог.А нашата същност?Тя е порочна.Ако не беше така, нямаше да има ни Исус, ни кръст, нищо, само ад.Така че да не се сравняваме със себе си, в нас няма нищо добро и малкото, което го има е опорочено.Затова правото е на Бога, да съди и да ни прощава, защото е безгрешен и пак ни обича.Нашата любов не стига за да не вредим на другите.Тя в изключителни случаи стига само за един човек.

Далеч съм от мисълта, че познавам себе си. Безумец ще е този, който каже, че познава себе си. Че сме несъвършенни е абсолютна истина. Но, всъщност, какво значи да сме съвършенни?

Разбира се, че не можем да променим същността си, но пък можем да разкриваме много неща, които не знаем за себе си.

Много лесно е да делим постъпките на хората на "бели" и "черни". Всяка една постъпка си има своето обяснение и е следствие от нещо, както "добрата" така и "греховната". Просто трябва да се научим да се разбираме, да влизаме в кожата на другия, без излишни квалификации на действията и постъпките.

Има ад , който трябва да се избегне и рай, който трябва да се спечели.

......

Да, знам че има Ад. Просто ми се иска да вярвам, че няма!

Да, знам че има Ад. Просто ми се иска да вярвам, че няма!

Там няма нито Рай,нито Ад.

Те са тук,на земята.

И ние избираме къде да бъдем.

Няма грях, който Бог да не може да прости.Няма грях по-голям от Божията любов.Защо ли?Защото тази любов победи.Победи, дявола, смъртта и греха.Исус Христос, възкръсна от мъртвите и с това потвърди това което говореше приживе.Без значение какво е вършил човек, отивайки с една проста вяра при Него, получава спасението си и вечния живот.Нищо на този свят не може да спечели това.То е безплатно, то е сигурния печат на това, че Бог ни обича.Той даде живота си за нас.Представете си да нямате никаква вина и да ви заковат на един кръст под лъчите на палещото слънце.В Израел пече малко по-различно.Не стига това, ами и срама, на който бихте били изложени.И да ви кажа, на кръста сте както майка ви е родила, никакви благоприлични препаски.Това е смисъла на това наказание, срам и позор, освен ужасна смърт.И си висите там със съзнанието, че не сте виновен, но умирате заради корумпираните политици, подкупните полицаи, серийните убийци, обикновените хора, просяците по улиците, гладните деца и добрите религиозни хора, които нямат нужда от спасение.И имате власт да слезете от кръста и да им покажете вие на тях.И не е справедливо и не е честно и сте в правото си, но не го правите.Защо?Защото любовта се оказва по-силна от справедливостта, защото прошката е по-силна от съда.Бихте ли го направили?Сигурен съм, че не.Но той го направи за всички нас.Тия, които го убиха, не са знаели какво вършат, не са знаели собствените си нужди.Но Той ги знаеше и затова го направи и им прости.Защото вижда накъде ни води нашият път.Затова сложи този кръст като кръстопът, за да имаме избор.Бог толкова много ни обича.Той дори би ни оставил да отидем в ада, защото не Го искаме. Защото любовта е свобода и Той ни е направил свободни.Свободни до край.И Бог може да го боли, но той уважава нашият избор.Защото Той ни създаде свободни хора.Грехът на човека в Едемската градина, не беше стремежа към знание, което той неминуемо щеше да получи от Бога, а към независимост, независимост от Бога.Представете си, Бог казва две прости думи:не яж от това дърво.Защо пък?Защото просто така ти казвам, аз съм Бог.Голяма работа като си Бог.Не е ли така и с нас?Нямаме страх от Бога, ние дори не вярваме, че Го има.Ако Исус Христос не беше възкръснал, да върви всичко по дяволите и така щеше да стане.Но днес имаме надежда.Както не може да се заличи делото на Христос, така и Бог винаги може да ни прости.Не е проблема в Божията прошка, проблема е в закоравяването на човешкото сърце.То може да стигне до там, че да не осъзнае нуждата си за да се промени.До края на живота на всеки човек, има надежда.Ако човек протегне ръка.Бог вече е протегнал своята.Доста дълъг стана този пост, но вярвам в това, Бог ни обича и ни е простил, Той ни е простил, преди да бъдем родени, преди да кажем "Мамо", преди да кажем или направим каквото и да било, добро или зло.Ние просто трябва да си вземем прошката и да получим милостта.Но има условие-смирение и покаяние.Да, звучи религиозно и така е.Но няма друг път.Ако искаме нов живот трябва да умрем за стария.И да живеем с Бога.Иди си и не съгрешавай вече, каза Исус на жената.Мда, не е лесно.Но пък е славно.

P.S.arenas, не си ме разбрал приятелю.Хората ще, отидат в ада, ако не отидат при Бога.Няма друго място където да отидат просто.Или си с Бога или не.Това е.

Много красиво, alesys.И аз също вярвам в това.

Но и аз се питам...Например - против смъртната присъда съм и винаги казвам, че само Господ може да е справедлив и да наказва или награждава според заслугите.

Един сериен убиец на малки деца, 40 години убива.После един ден отива на църква и казва, "Господи, аз повярвах в теб, прости греховете ми".Нали не искаш да ми кажеш, че всемилостивия наш Бог ще го прати в Рая при онези убитите деца?

Аз също вярвам в силата на Божията Любов.На Божието милосърдие.Но смятам, че човека ако ги иска, трябва да ги заслужи...

Но и аз се питам...Например - против смъртната присъда съм и винаги казвам, че само Господ може да е справедлив и да наказва или награждава според заслугите.

Един сериен убиец на малки деца, 40 години убива.После един ден отива на църква и казва, "Господи, аз повярвах в теб, прости греховете ми".Нали не искаш да ми кажеш, че всемилостивия наш Бог ще го прати в Рая при онези убитите деца?

Аз също вярвам в силата на Божията Любов.На Божието милосърдие.Но смятам, че човека ако ги иска, трябва да ги заслужи...

Не е само до казването на думите "Господи, аз повярвах в теб, прости греховете ми",не е само до тях.Освен вяра,трябва и покаяние и изкупление на греха.А цитираният от теб грях ,човекът трябва дулго да изкупва....

Изкупление,Инфи,изкупление....

Infinity1305, човека не отива на църква, отива при Бога.Да, ако този човек се смири, ако се разкае за това, което е направил, Бог ще му прости всичко.Не забравяйте, че Той е Бог и има върховното право да раздава справедливост.Неговият Син беше несправедливо и жестоко убит, за да може Божията справедливост да бъде удовлетворена.И това е така.Затова всеки може да иска прошка за всичко и няма нужда от никакво изкупление, има нужда от нов живот и вяра в това , което Бог е направил.Не религия, а вяра, истински живот.Да, ще го изпрати при убитите деца, защото не те са съдията, а Бог е Съдията.Само Бог може да ни държи сметка за греховете.Когато Исус е умирал на кръстта, Той е знаел за какво умира и го е направил.Затова сега може да ни прости напълно всичко, което сме извършили.Грехът е ужасно нещо.Ще кажа нещо странно.Той не е толкова ужасен затове, че ще ни заведе в ада, той е ужасен затова, че ни разделя от Бога.Вижте, ние съществуваме, живеем и се радваме на здраве, живот, пари, любов, каквото се сетите там, защото това е Божията воля.Ако Бог реши утре този свят да изчезне, това ще стане.Но Той не е решил това, споко :).Живота е от Бога и извън Него, няма живот. В този смисъл, отделяйки се от Него, от източника на живот, ние сме мъртви.Може да сме живи, но духовно сме мъртви.Един мъртвец не е чувствителен към нищо, дори към Бога.Ако Бог не ни докосне, оставаме мъртви в греховете си и умираме така.Всички се раждаме така, затова не ние намираме Бога, Той намира нас.В ада може да ни завлече и най-малкия грях.Някой да се чувства безгрешен?Това пък повдига въпроса за Божията святост, защото Бог е свят Бог и Той не търпи в присъствието си никакъв грях, малък, голям, няма значение.Представяте ли си?Затова сега има и дявол.Но жертвата на Исус, удовлетворява Божията святост и справедливост и ние имаме достъп до Него.Знам, че това звучи доста отнесено, но как да се каже по друг начин незнам.Отношенията между Бога и човека са като Баща и син или дъщеря.Притчата за изгубения син, знаете я.Той не е просто познат, той е син, но е изгубен.Изгубен за Баща си.Ако не се беше върнал, щеше да продължи да е в това състояние.Ние сме в неестествено положение, но сме свикнали с него и то е нормално за нас.Затова приказките за Бог са ни отвлечени и неясни.Все едно да ви говоря, кой бил президента на Бурунди и каква била политическата ситуация там.Но Бог е реален, въпреки нас и даже напук на нас.А ние го игнорираме.Той ме вижда какво пиша в момента и знае какво ще напишете вие.Малко ме хваща страх даже.Защото Той освен всичко друго е и страшен.Грехът?За Бога е минало време.Той реши този въпрос преди 2000г.

• Автор
Няма грях, който Бог да не може да прости.Няма грях по-голям от Божията любов.Защо ли?Защото тази любов победи.Победи, дявола, смъртта и греха.Исус Христос, възкръсна от мъртвите и с това потвърди това което говореше приживе.Без значение какво е вършил човек, отивайки с една проста вяра при Него, получава спасението си и вечния живот.Нищо на този свят не може да спечели това.То е безплатно, то е сигурния печат на това, че Бог ни обича.Той даде живота си за нас.Представете си да нямате никаква вина и да ви заковат на един кръст под лъчите на палещото слънце.В Израел пече малко по-различно.Не стига това, ами и срама, на който бихте били изложени.И да ви кажа, на кръста сте както майка ви е родила, никакви благоприлични препаски.Това е смисъла на това наказание, срам и позор, освен ужасна смърт.И си висите там със съзнанието, че не сте виновен, но умирате заради корумпираните политици, подкупните полицаи, серийните убийци, обикновените хора, просяците по улиците, гладните деца и добрите религиозни хора, които нямат нужда от спасение.И имате власт да слезете от кръста и да им покажете вие на тях.И не е справедливо и не е честно и сте в правото си, но не го правите.Защо?Защото любовта се оказва по-силна от справедливостта, защото прошката е по-силна от съда.Бихте ли го направили?Сигурен съм, че не.Но той го направи за всички нас.Тия, които го убиха, не са знаели какво вършат, не са знаели собствените си нужди.Но Той ги знаеше и затова го направи и им прости.Защото вижда накъде ни води нашият път.Затова сложи този кръст като кръстопът, за да имаме избор.Бог толкова много ни обича.Той дори би ни оставил да отидем в ада, защото не Го искаме. Защото любовта е свобода и Той ни е направил свободни.Свободни до край.И Бог може да го боли, но той уважава нашият избор.Защото Той ни създаде свободни хора.Грехът на човека в Едемската градина, не беше стремежа към знание, което той неминуемо щеше да получи от Бога, а към независимост, независимост от Бога.Представете си, Бог казва две прости думи:не яж от това дърво.Защо пък?Защото просто така ти казвам, аз съм Бог.Голяма работа като си Бог.Не е ли така и с нас?Нямаме страх от Бога, ние дори не вярваме, че Го има.Ако Исус Христос не беше възкръснал, да върви всичко по дяволите и така щеше да стане.Но днес имаме надежда.Както не може да се заличи делото на Христос, така и Бог винаги може да ни прости.Не е проблема в Божията прошка, проблема е в закоравяването на човешкото сърце.То може да стигне до там, че да не осъзнае нуждата си за да се промени.До края на живота на всеки човек, има надежда.Ако човек протегне ръка.Бог вече е протегнал своята.Доста дълъг стана този пост, но вярвам в това, Бог ни обича и ни е простил, Той ни е простил, преди да бъдем родени, преди да кажем "Мамо", преди да кажем или направим каквото и да било, добро или зло.Ние просто трябва да си вземем прошката и да получим милостта.Но има условие-смирение и покаяние.Да, звучи религиозно и така е.Но няма друг път.Ако искаме нов живот трябва да умрем за стария.И да живеем с Бога.Иди си и не съгрешавай вече, каза Исус на жената.Мда, не е лесно.Но пък е славно.

P.S.arenas, не си ме разбрал приятелю.Хората ще, отидат в ада, ако не отидат при Бога.Няма друго място където да отидат просто.Или си с Бога или не.Това е.

Е, просто нямам какво да добавя, ти го каза прекрасно! ;);):)

Браво, много ми харесва, как разсъждаваш! :P:baby:;)

Infinity1305, човека не отива на църква, отива при Бога.Да, ако този човек се смири, ако се разкае за това, което е направил, Бог ще му прости всичко.Не забравяйте, че Той е Бог и има върховното право да раздава справедливост.Неговият Син беше несправедливо и жестоко убит, за да може Божията справедливост да бъде удовлетворена.И това е така.Затова всеки може да иска прошка за всичко и няма нужда от никакво изкупление, има нужда от нов живот и вяра в това , което Бог е направил.Не религия, а вяра, истински живот.Да, ще го изпрати при убитите деца, защото не те са съдията, а Бог е Съдията.

Искам още пояснения.Искам да знам какво ще стане с добрите, безгрешни атеисти.Онези, които не са убили и мравка през живота си.Които вършат само добро.И с хората, вярващи в друго, но праведни.И децата, неосъзнали все още своята вяра, не познали все още своя Бог съзнателно, но завършили земния си път.Къде ще отидат душите им, и еднакво отношение ли ще има към тях и към онзи, който е убивал 40 години...

Май Вало ми влияе зле

biggrin.gif

Искам още пояснения.Искам да знам какво ще стане с добрите, безгрешни атеисти.Онези, които не са убили и мравка през живота си.Които вършат само добро.И с хората, вярващи в друго, но праведни.И децата, неосъзнали все още своята вяра, не познали все още своя Бог съзнателно, но завършили земния си път.Къде ще отидат душите им, и еднакво отношение ли ще има към тях и към онзи, който е убивал 40 години...

Май Вало ми влияе зле

biggrin.gif

Според мен добрите, безгрешни "атеисти" са толкова добри, колкото и добрите безгрешни "вярващи". Те също са вярващи, но посвоему, по различен начин. Аз не мисля, че хората трябва да се делят на вярващи в бог и невярващи в бог. Всеки вярва в НЕЩО. Всеки има добро и зло в сърцето си.

Що се отнася до убиеца, не мислиш ли, че той е най-нещастния човек на земята? Постави се на мястото му. Колкото и жестоко да звучи, опитай се да мислиш с неговия мозък, поне мааалко. Ако успееш, ще разбереш какво имам предвид.

Що се отнася до децата, според мен те се раждат чисти, а ние ги тъпчем с предрасъдъци, дребнавости и заучени норми. Понякога имам странното чувство, че по-скоро ние можем да научим нещо от тях, отколкото те от нас.

Според мен добрите, безгрешни "атеисти" са толкова добри, колкото и добрите безгрешни "вярващи". Те също са вярващи, но посвоему, по различен начин. Аз не мисля, че хората трябва да се делят на вярващи в бог и невярващи в бог. Всеки вярва в НЕЩО. Всеки има добро и зло в сърцето си.

Що се отнася до убиеца, не мислиш ли, че той е най-нещастния човек на земята? Постави се на мястото му. Колкото и жестоко да звучи, опитай се да мислиш с неговия мозък, поне мааалко. Ако успееш, ще разбереш какво имам предвид.

Що се отнася до децата, според мен те се раждат чисти, а ние ги тъпчем с предрасъдъци, дребнавости и заучени норми. Понякога имам странното чувство, че по-скоро ние можем да научим нещо от тях, отколкото те от нас.

Бихме могли да научим от децата всичко.Те се раждат със знанието за Него, с Любовта му.

Не бих могла да се поставя на мястото на сериен убиец на деца.Не за момент, изобщо не бих могла.Непонятно е за мен как е възможно да нараниш така друго човешко същество, което диша и усеща.Оставям греха...не заради греха и страха от наказание, не.Ако вярваме в нещо, значи вярваме в Любовта.Защото Бог е Любов.Ако в сърцето ти има само искрица дори от тази Любов, не би наранил.

Наистина не можем да делим хората на вярващи и невярващи.Всеки е сам на своя път.Сам и с Него.Независимо дали го казва, дали се моли, отрича, приема.И дали другите знаят за това. :angry:

И ако има грях...има осмисляне, наказание и приемане.И пак е индивидуално за всеки, а не определено от канони, догми, норми, закони.

Представи си две огромни, живи, блестящи топки.Едната е абсолютното Зло, а другата...абсолютната Любов.Човек с делата и ума си, със знанията и чувствата си се е устремил стремглаво към едната от тях...И ако...е хаванал грешна посока...не винаги може да я промени...само защото може да няма време.

alesys, възхищавам се на вярата ти.И на знанието, че Той е винаги, навсякъде с нас.

Бихме могли да научим от децата всичко.Те се раждат със знанието за Него, с Любовта му.

Не бих могла да се поставя на мястото на сериен убиец на деца.Не за момент, изобщо не бих могла.Непонятно е за мен как е възможно да нараниш така друго човешко същество, което диша и усеща.Оставям греха...не заради греха и страха от наказание, не.Ако вярваме в нещо, значи вярваме в Любовта.Защото Бог е Любов.Ако в сърцето ти има само искрица дори от тази Любов, не би наранил.

Наистина не можем да делим хората на вярващи и невярващи.Всеки е сам на своя път.Сам и с Него.Независимо дали го казва, дали се моли, отрича, приема.И дали другите знаят за това. :)

И ако има грях...има осмисляне, наказание и приемане.И пак е индивидуално за всеки, а не определено от канони, догми, норми, закони.

Представи си две огромни, живи, блестящи топки.Едната е абсолютното Зло, а другата...абсолютната Любов.Човек с делата и ума си, със знанията и чувствата си се е устремил стремглаво към едната от тях...И ако...е хаванал грешна посока...не винаги може да я промени...само защото може да няма време.

alesys, възхищавам се на вярата ти.И на знанието, че Той е винаги, навсякъде с нас.

Няма нещо в този пост, с което да не съм съгласна. Но колкото и страшно да звучи, в човека има и зло и добро. И може би ще прозвучи още по-страшно, но във всеки човек живее един убиец. Дали той ще се покаже зависи от обстоятелствата, от възпитанието, от средата, от хиляди други неща. Не всеки има щастието да попадне на подходящите хора, подходящата среда, подходящите обстоятелства, за да се развие в него доброто. Боже, на колко изпитания ни поставя Животът, Господ, Алах въобще ОНЗИ с хилядите имена! Милост, разбиране и любов. Това би ни помогнало много. А колко е оскъдно в днешно време!

Тук ще продължа със злото си влияние: biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Но колкото и страшно да звучи, в човека има и зло и добро.

Така изглежда, но ако се вгледаме по-внимателно всъщност не е така.

Истинската същност на всеки е абсолютно съвършенство. Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни точно сега е безгранична ясна светлина.

Интелигентна, безстрашна, радостна и добра.

Истинската ни природа е като слънцето - винаги е.

Тя не се нуждае от причини.

Това, което ни пречи да възприемаме света винаги по този начин са така наречените смущаващи чувства, гняв, гордост, ревност, алчност, завист..., всички те са резултат от непознаването на истинската ни природа от закостенелите ни идеи и навици и от действието на така наречената карма.

Смущаващите чувства не са истински, те възникват като резултат от причини, имат известен живот и изчезват. Ако не ги вземаме насериозно, ако просто ги наблюдаваме и не позволим да управляват мислите думите и действията ни, тогава те са като облаци. Идват и си отиват.

Карма означава причина и следствие, това което мислим, говорим и правим сега определя бъдещето ни, а ситуацията в която сме в момента е резултат от предишните ни мисли думи и действия. Пълна отговорност. В този смисъл нищо не е случайно, срещата на убиеца и жертвата е безкраен цикъл в който само героите си сменят местата. Докато единия реши първи, че не е добре да се убива. Така и с всичко останало.

Пример за "лош" е навика ни(дълбок и неосъзнат) да оценяваме нещата. Харесва ми, не ми харесва. Едното води до желание да имаме повече от нещата, които харесваме и така развиваме алчност, другото води до желание да отблъскваме нещата, които не харесваме и това води до гняв. А нещата, хората, ситуациите не са такива или онакива, те просто са. Това което харесва на един, не харесва на друг. Доскорошен приятел става враг и обратното. Ние постоянно гледаме през очилата на очакванията, надеждите или страховете си. Само по себе си това не е проблем.

Проблема е, че ние приемаме оценките си сериозно и те определят мислите думите и действията ни. А думите и действията, когато сме под влиянието на някое от смущаващите чувства, нараняват.

Всичко, което помислим, кажем или направим за/на другите рано или късно се връща при нас.

Самсара.

Истинската ни природа е абсолютно съвършенство. Просто не всеки го знае.

Това е будистка гледна точка. Различна е. Просто споделям.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Няма нещо в този пост, с което да не съм съгласна. Но колкото и страшно да звучи, в човека има и зло и добро. И може би ще прозвучи още по-страшно, но във всеки човек живее един убиец. Дали той ще се покаже зависи от обстоятелствата, от възпитанието, от средата, от хиляди други неща. Не всеки има щастието да попадне на подходящите хора, подходящата среда, подходящите обстоятелства, за да се развие в него доброто. Боже, на колко изпитания ни поставя Животът, Господ, Алах въобще ОНЗИ с хилядите имена! Милост, разбиране и любов. Това би ни помогнало много. А колко е оскъдно в днешно време!

Милост, разбиране и любов.Абсолютно.Затова и няма да убия онзи, който е убивал 40 години.Няма и да изрека че искам мъст.Но само защото вярвам, че Той е справедлив към такива.

Вало, благодаря.

Май Вало ми влияе зле

biggrin.gif

Мдааа, искаш отговори.Колкото мога, ще ти дам, дано да си удовлетворена после.Все пак не искам това да се превръща в спор, просто излагам разни мисли и изводи, до които аз лично съм стигнал.Но да уточня нещо.Говорим си тука за Бог, но аз говоря само за един Бог, Този от Библията.И от тази гледна точка аз виждам разлика.Има разлика в преценките, в това, което Бог казва, че е добро и това, което ние си мислим, че е такова.И за злото по същия начин.Следователно ние трябва да приемем едното за истина, а другото да отхвърлим.Вярвам, че съществува истина и тя е в Библията.Абсолютна и крайна истина.Истина, за това кой е Бог, какъв е, кои сме ние, какви сме т.н. въпроси, които вярвам вълнуват всекиго.Но да карам направо.Бог има стандарт за праведност, който ние трябва да достигнем, за да се класираме като такива.Неговият стандарт се казва Исус Христос.За Бога има само един праведен човек на тази Земя и това е Неговият Син(Е, Той не е точно тук).Но не се свършва до тук.Праведни са и всички ония, които се идентифицират с Христос, с вяра в Него.А тези които не вярват в това?Не ме обвинявайте в крайност, но Бог не приема никого извън Исус.Това все едно означава, че Неговият Син е умрял напразно и ние можем сами да достигнем Божията праведност.Ние се раждаме грешни, хора.Грехът е като наследствена болест, но духовна.Никой не се е родил праведен на тази Земя, никога, освен Исус Христос.Никой не е в състояние да изпълни нито една Божия заповед или наредба.В Стария Завет пише:Който опази целият закон и съгреши само в едно нещо, бива виновен за всичко.Толкова е голям Божият стандарт за праведност, той е абсолютен.Смятате ли, че някой човек може да го достигне, колкото и да е добър?Никой не може да опази само Десетте заповеди, камо ли всичко останало от закона на Мойсей.И поради тази причина всички сме грешници, отделени от Бога и заслужаващи смърт.Да се сърдим на Адам и Ева ли?Това не помага с нищо.Затова Бог измисля начин, да ни възвърне предишното положение, живот в хармония с Него.Ние можем да бъдем възстановени, сякаш никога не сме извършвали грях.Това е Божият начин и Божият стандарт.Праведен не се става с пазене на нещо или вършене на нещо.Праведен се става с вяра в Бога и това , което Той е направил.Много е просто.Но колцина го разбират.Бог ни подарява Своята праведност и Своя живот.Като ги отхвърлим и поставиме нашите, какво повече искаме?Има и нещо друго.Бог ще съди хората един ден и според мярката на светлината, която са имали за Него.В смисъл, сигурно има хора по света, които не знаят за Исус Христос и Неговото дело.Но имат съвест най-малко.Тя ни е дадена от Бога, за да ни доведе при Него.Тя ни служи като коректив за всичко и е свидетелство за Бога.Такива хора ще бъдат съдени спред знанието, което са имали за Него.И още нещо, Бог поставя природата, като свидетелство за Неговото съществуване.Това е в Новият Завет.Има два примера в Новия Завет за хора, които са имали нещо като проблясък за Бога, но са се уловили за него.Савската царица и Ниневийските мъже.Може да ги прочетете, самият Исус ги дава за пример.Но ние, вие и аз, не сме от тази категория, ние имаме прекалено много светлина и знание за Бога навсякъде около нас.Мислете му :).Майтап няма, Бог е сериозен с нас.Той ни даде всичко, което има.Какво очаквате да получим, ако го отхвърлим?Дяволът имаше Бог до себе си, докато не стана дявол.Бил е ангел, пълен с мъдрост и знание, стоял е отдясно на Бога.Но е паднал.Защо?Защото се е възгордял от това, което е имал.Библията казва, Бог на горделивите се противи, а на смирените два благодат.Искате ли да имате за противник Бога, възгордейте се.Затова падна този превъзнесен ангел, защото се възгордя.Затова Исус Христос е превъзвишен, защото се смири до смърт.Помислете върху това.Бог е добър, извън него няма добро.Не любовта е Бог, а Бог е любов.Както и злото си има име и то е Дявол.Той е първия грешник.Хората вършещи добри дела, без Бога, са мъртви, техните дела не са продукт на Божията сила.Един пример само.Има един старозаветен пророк, Исайя се казвал.И той пророкувал с Бога.И бил Божият човек, голямата работа.Но един ден, Бог му се явил лично, взел го в присъствието си и му изяснил някои неща за него.И първото нещо , което направило впечатление на този човек било, неговата греховност.Казал, Горко ми, защото съм човек с нечисти устни.Явно имал проблем с приказките.Но кога го е видял този проблем?Когато се е срещнал с Бога, очи в очи.Искате ли да разберете какви проблеми имате?Срещнете се с Бога.Павел, сигурно най-великия апостол, казва, аз съм главния грешник, пише го в Новият Завет.Защо?Защото е бил толкова близо до Бога и е виждал себе си толкова добре.Няма нищо на този свят, което да изобличи грешника в нас.Само Божията святост.Искате ли да класираме хората по този показател?Защото Бог не търпи грях в Своето присъствие.Никакъв, малък, голям, никакъв.Споменете си Луцифер, Който стана Сатана и Дявол.Не беше такъв, но стана заради гордостта си.Никой не може да бъде по-велик от Бога, нито да седне на трона Му.Това е недостижим стандарт за нас.Но имаме Исус Христос, Който изпълни всичко и може да го сподели с нас.Не е ли прекрасно.Няма нужда да се мъчим да спазваме ритуали, обреди, традиции и.т.н. за да бъдем в мир с Бога и да живеем всеки ден с Него.Само не трябва да губим вярата си, затова тя е сравнена със злато, даже по-ценна от злато.Защото нашата вяра в Бога е нашият живот.Извън това има само смърт.Дяволът е господар на този свят, той държи всеки един от нас чрез греха.Мислите ли, че има изключения?Има да, тези, които са се отскубнали с Божията сила и принадлежат на Бога, тях Библията нарича християни.А другите?Бог затова казва, идете по целият свят и научете всички на тези думи, за да знаят всички и всички да направят своя избор.Има последствия.Знате ли защо ви пиша всичко това.Само заради един прост факт.Исус Христос възкръсна от мъртвите.Чували ли сте приказката: че кой се е върнал от там да каже какво е?Аз съм я чувал.Ето, един се е върнал и то доста отдавна.Това смея да кажа, е много сериозно.Защото Самият Бог ни предупреждава за това, което е отвъд и ни дава гаранция ако щете, какво ще се случи с нас.Това за мен е страшно.Ако Исус не беше възкръснал, ехее свиркайте си.Но всичко се върти около това, дали Той е възкръснал.Защото Неговото възкресение, прави възможно ние да станем праведни пред Бога.Отхвърлим ли го, показаваме презрение.Това е думата в Новият Завет, презрение, презираме Всемогъщият Бог.Дано сте широко скроени хора.Но това е в Библията, не се сърдете на мен.Бог говори чрез тази книга.Мен ме е страх, за вас незнам.

А малките деца?Вярвам, че Бог е справедлив Бог.Вярвам, че децата на някаква възраст, ако се случи така, че умрат, отиват при Бога.Мисля, че тази граница е как да кажа, пак в степен на това, детето до колко може да разбере истината за Бога.Незнам, нямам точен отговор на този въпрос.Бог е преди всичко милостив, после е Съдия.Но децата не се раждат добрички, мога да го потвърдя от личен опит.Имам ги две в къщи и хич не са добрички.Аз трябва да ги науча на добро, за да станат такива.Да, сладки са, милички са и.т.н. но не са добрички.Голямата ми щерка бие малката и как я бие само.Малката си връща подобаващо.Това добро ли е?Откривам, че са по отворени за всякакви глупости и е по-трудно да ги науча на нещо добро и правилно.Смятам, че това е голяма заблуда, че децата се раждат добри и после се покваряват.Да, това неминуемо се случва, но те носят в себе си грешни гени, които после дават своя плод.Ако успея да науча децата си на Божиите пътища, да ги заведа при Него, считам, че ще съм изпълнил една от най-важните цели в живота си.Ако някой повярва в Бога четейки тази тема, аз ще съм един щастлив човек.Защото бих ли си губил времето да ви пиша глупости, трябва да съм луд.Или печеля ли нещо аз за себе си, за някаква кауза.Напротив.Но ако някой се срещне с Бога, о човек никога не остава същия, пак говоря от личен опит.И аз бях човек с нечисти устни, но и аз не го разбирах дотогава, докато Бог не ме изобличи за това.Можем да си пишем надълго и нашироко по тия въпроси, няма да ми стигне времето да споделя всичко, което ми и на сърце да напиша, пръстите ще ме заболят.Infiniti1305, ако е доволна, ще спя спокойно :) .Лека вечер.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Тук ще продължа със злото си влияние: biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Така изглежда, но ако се вгледаме по-внимателно всъщност не е така.

Истинската същност на всеки е абсолютно съвършенство. Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни точно сега е безгранична ясна светлина.

Интелигентна, безстрашна, радостна и добра.

Тя не се нуждае от причини.

Това, което ни пречи да възприемаме света винаги по този начин са така наречените смущаващи чувства, гняв, гордост, ревност, алчност, завист..., всички те са резултат от непознаването на истинската ни природа от закостенелите ни идеи и навици и от действието на така наречената карма.

Смущаващите чувства не са истински, те възникват като резултат от причини, имат известен живот и изчезват. Ако не ги вземаме насериозно, ако просто ги наблюдаваме и не позволим да управляват мислите думите и действията ни, тогава те са като облаци. Идват и си отиват.

Карма означава причина и следствие, това което мислим, говорим и правим сега определя бъдещето ни, а ситуацията в която сме в момента е резултат от предишните ни мисли думи и действия. Пълна отговорност. В този смисъл нищо не е случайно, срещата на убиеца и жертвата е безкраен цикъл в който само героите си сменят местата. Докато единия реши първи, че не е добре да се убива. Така и с всичко останало.

Пример за "лош" е навика ни(дълбок и неосъзнат) да оценяваме нещата. Харесва ми, не ми харесва. Едното води до желание да имаме повече от нещата, които харесваме и така развиваме алчност, другото води до желание да отблъскваме нещата, които не харесваме и това води до гняв. А нещата, хората, ситуациите не са такива или онакива, те просто са. Това което харесва на един, не харесва на друг. Доскорошен приятел става враг и обратното. Ние постоянно гледаме през очилата на очакванията, надеждите или страховете си. Само по себе си това не е проблем.

Проблема е, че ние приемаме оценките си сериозно и те определят мислите думите и действията ни. А думите и действията, когато сме под влиянието на някое от смущаващите чувства, нараняват.

Всичко, което помислим, кажем или направим за/на другите рано или късно се връща при нас.

Самсара.

Истинската ни природа е абсолютно съвършенство. Просто не всеки го знае.

Това е будистка гледна точка. Различна е. Просто споделям.

Винаги съм си мислела, че човек не може да бъде "чудовище", а по-скоро, както казваш ти /ако правилно съм разбрала/, ние го оценяваме и определяме като такова.

Милост, разбиране и любов.Абсолютно.Затова и няма да убия онзи, който е убивал 40 години.Няма и да изрека че искам мъст.Но само защото вярвам, че Той е справедлив към такива.

Вало, благодаря.

Значи ти няма да мъстиш, защото Бог ще го направи вместо теб /ако съм разбрала правилно/???Представи си, че Бог остави на теб възможността да "съдиш" убиеца? Какво ще направиш?

Редактирано от mucunka (преглед на промените)

Винаги съм си мислела, че човек не може да бъде "чудовище", а по-скоро, както казваш ти /ако правилно съм разбрала/, ние го оценяваме и определяме като такова.

Значи ти няма да мъстиш, защото Бог ще го направи вместо теб /ако съм разбрала правилно/???Представи си, че Бог остави на теб възможността да "съдиш" убиеца? Какво ще направиш?

Бог не съди и не отмъщава - това го правим ние хората! Бог само прощава греховете на разкаялите се!

Бог не съди и не отмъщава - това го правим ние хората! Бог само прощава греховете на разкаялите се!

Значи просто трябва да се опитаме да открием човежкото в убиеца, да го накараме да осъзнае това, което е направил, да му помогнем. Защото никой не знае в кой момент ще прояви неговата слабост и би могъл също да стане убиец.

Здравейте на всички .Отново искам да благодаря на Alesys за думите, които написа.Всички ние видяхме ,че притежава много вяра ,знание и мъдрост.В Библията се казва,че мъдър човек е този,който има страх от Бога .Alesys каза,че го е страх.Виждате ли,това би решило много проблеми.Ако всеки един от нас е убеден ,че греховете ни непременно ще бъдат наказани,то живота ни щеше да бъде по лек,нали?Обаче искам да попитам нещо.Дали наистина има ад и дали душите ни ще се мъчат вечно?Според мен Бог няма да постъпи нечесно и някой да бъде осъден на вечни мъки заради няколко години грешен живот.Това пише в Библията!Адам съгреши и умря,защото Бог така каза,че ще стане.Никъде не пише, че е отишъл в ада или където и да било.Другият много важен въпрос е КОЙ всъщност е Исус?Да,той е имал властта да прощава греховете,още повече- ВЪЗКРЕСИ Лазар.Ако ме разбирате какво искам да кажа.Но това правеха и апостолите...Исус НЕ Е Бог или част от Бога.Знам ,че доста народ ще скочи четейки тези думи,но както каза Alesys -това пише в Библията.Само ще дам някои идеи за размисъл-какво означават думите,,аз не дойдох да извърша моята воля,а на тогова ,който ме е пратил,,Може ли Бог да бъде изкушаван?Нали това се случи с Исус ,след като бе кръстен?

Исус е откупът за греховете ни,именно заради това ИМА надежда.Някои хора ще получат подарък-вечен живот.Аз мисля че си заслужава...

• Автор
Здравейте на всички .Отново искам да благодаря на Alesys за думите, които написа.Всички ние видяхме ,че притежава много вяра ,знание и мъдрост.В Библията се казва,че мъдър човек е този,който има страх от Бога .Alesys каза,че го е страх.Виждате ли,това би решило много проблеми.Ако всеки един от нас е убеден ,че греховете ни непременно ще бъдат наказани,то живота ни щеше да бъде по лек,нали?Обаче искам да попитам нещо.Дали наистина има ад и дали душите ни ще се мъчат вечно?Според мен Бог няма да постъпи нечесно и някой да бъде осъден на вечни мъки заради няколко години грешен живот.Това пише в Библията!Адам съгреши и умря,защото Бог така каза,че ще стане.Никъде не пише, че е отишъл в ада или където и да било.Другият много важен въпрос е КОЙ всъщност е Исус?Да,той е имал властта да прощава греховете,още повече- ВЪЗКРЕСИ Лазар.Ако ме разбирате какво искам да кажа.Но това правеха и апостолите...Исус НЕ Е Бог или част от Бога.Знам ,че доста народ ще скочи четейки тези думи,но както каза Alesys -това пише в Библията.Само ще дам някои идеи за размисъл-какво означават думите,,аз не дойдох да извърша моята воля,а на тогова ,който ме е пратил,,Може ли Бог да бъде изкушаван?Нали това се случи с Исус ,след като бе кръстен?

Исус е откупът за греховете ни,именно заради това ИМА надежда.Някои хора ще получат подарък-вечен живот.Аз мисля че си заслужава...

Исус е Бог! Той не е просто част от Бога, а е едната Личност от Святата Троица! Но това не го прави по-малко Бог, разбираш ли?! ;):P

В Библията пише, че Исус е Господ, че е Божият Син, че Той сам е Бог!

Да, Исус дойде на земята да върши волята на Отец, но сам Христос избра да направи това, и се смири, както се казва, "смири Себе Си до смърт, даже смърт на кръст"!

Всички християни знаят, че Христос избра да дойде на тази земя в плът, за да може да изкупи падналото човечество, защото само "жертва жива, свята" можеше да служи за изкупление; оказа се, че чрез закона не може да се спаси нито един, нито един не бе достатъчно свят, за да заслужи така скъпото спасение...

Да, в Стария Завет хората можеха да изкупват греховете си чрез пренасяне на жертви, просто защото още Го нямаше Христос, но Исус направи нещо по-добро, надскочи закона, постави нова ера на взаимоотношения между човек и Бога, като сам избра да принесе Себе Си в жертва веднъж завинаги, като с това удовлетвори Божията святост, и с това даде еднакъв достъп на всеки, който повярва в Него, да има вечен живот, не "чрез дела", но по "благодат" /незаслужена милост/...

По тази причина и завесата в храма се раздра на две, това бе преобраз на това,че достъпът е вече осигурен, че вече има директен път между човек и Бог чрез жертвата на Христос...

Относно това, дали Бог може да бъде изкушаван, интересен въпрос, мислила съм много за това...И аз се чудех, как е възможно дяволът изобщо да се опитва да изкушава Христос, но не забравяй, че Христос бе 100 % Бог, но и 100 % човек, тоест, Той дойде в плътско естество на тази земя, роди се чрез жена, в плът, за да може и в плът да понесе наказанието за греха на човечеството, затова, докато бе в плът, Той можеше да бъде и уязвен...

Е, слава Богу, това не стана и всички опити на дявола бяха осуетени, а на нас - обикновените хора, които всеки ден грешим по един или друг начин, ни бе даден шанс за вечен живот, който въобще не сме заслужили, ей така, просто като подарък от любов от Бог! Мисля, че това е велико! :)

Исус е Бог! Той не е просто част от Бога, а е едната Личност от Святата Троица! Но това не го прави по-малко Бог, разбираш ли?!

Не неразбирам.Неразбирах и през дългите години на заблуда.Значи да уточним накратко -Адам съгреши,Бог изпрати себе си

(част от себе си)на земята ,УМРЯ,ВЪЗКРЪСНА и плати за греховете на всички ни.Нещо куца...този план ...не е логичен.И нещо извън темата чисто математически-100%+100%=200%??? Исус многократно е казал,че Бог е ЕДИН.Марко 10,18 Марко12,29

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Бог е един, но по-скоро единство на три Личности.Те тримата са един Бог.Как се обяснява необяснимото.Не може да сложиш Бога в епрувета и да го анализираш, невъзможно е.Това, което знаем за него, го знаем от Библията, тя е Божие Слово.Ако има нещо за Бога извън нея, няма как да го разберем.Но аз лично се съмнявам, Бог даде Сина Си за нас, с други думи всичко.Да уточним, Адам съгреши и какво е станало снего после , не се казва, освен че направи доста народ.Бог изпрати Сина Си за изкупление на това, което Адам направи.Докато беше на Зематя, Исус каза, че Отец е по-голям от Него.Но докато беше на Земята.В посланията пише, че Той беше в образа на Бога, но остави този Божествен Образ и смири себе си и стана човек.В този образ, Той беше подчинен на волята на Своя Отец.Той беше изкушаван от дявола, защото такава беше волята на Отец, да вкуси всичко от падналата човешка природа, накрая и смъртта, за да може напълно да се идентифицира с нас.Бог планира този план и Той го изпълни.Според това, което пише в Библията, можем да кажем, че има Бог, който се изявява три личности:Отец, Син и Святият Дух.Всяка една от тези Линчости е говорила в Библията по различно време.А това, че някой говори, мисля е достатъчно доказателство да му се приписват качествата на личността.Христос, умря и слезе в ада.Там Той плати за нашите грехове, беше във властта на дявола.Бог Отец, го възкресява, чрез силата на Святия Дух на третия ден и го въздига до ново положение във Вселената.Като Ходатай или Застъпник между Бога(Отец) и човека.Кръвтта на Христос е гаранцията за нашето опрощение.В Библията пише, че Бог създаде човека, мъж и жена ги създаде, но и единия и другия е човек.Така е и с Бога.Може да има Отец, може да има и Син, може да има и Святия Дух.Те са едно, всичко което Бог прави е пълна хармония между тези три Личности.Не е лесно за разбиране, но няма и толкова нужда.В Библията пише, че сега виждаме нещата неясно, като в огледало, но когато се срещнем с Бога един ден, тогава всичко ще си дойде на мястото.Нашият ограничен ум, не може да схване знанието за неограничения Бог.Това мисля е логично.Искаш ли да ти кажа къде е ада?Под земята.Да, прочети какво пише в Стария Завет, коя книга беше..., една от книгите на Мойсей.Май Числа.Е, там се казва как земята се разтворила и цяло общество от хора са слезли живи в шеол (ада).Пропаднали са там.Можеш да прочетеш.Искаш ли да знаеш нещо за Бога?Бог мрази греха, във всичките му форми.Той не може да го понася, отвратителен му е.Толкова Му е отвратителен, че заради това пожертва Сина Си, по такъв грозен и ужасен начин.Само любовта му към нас се оказа по-силна.Ако Той не ни обичаше............забрави.Затова никакъв грях не може да съществува в присъствието Му.Пак ще кажа, Луцифер се възгордя и беше изхвърлен.За него няма връщане назад.Въпроса е ние къде сме.Бог не е нечестен, когато наказва греха.Когато Той е сътворил този свят, това е било едно прекрасно място.Когато е сътворил човек, Той го е направил по Своя образ.Както искаш го разбирай, но според мен, човек прилича външно на Бога, има и други доказателства за това в Писанието, но е друга тема.Та този човек е бил в Божието присъствие и е бил поставен в положение на владетел на земята.Вече не е.Но е избрал, да не се покори на Бога, откогото е имал всичко и е бил подмамен да предаде тази власт на дявола.Властта над Земята.Ще кажеш, бил е излъган.Да, така е.Но е имал ясни инструкции, какво да прави и какво да не прави.И е решил напълно свободно да избере.И Бог му е съобщил предварително последствията, това е честно.Но човека не се съобразява с това, един вид, къв е Бог, че ще ми казва какво да правя.И ето ти резултатите.След няколко хиляди години, Бог извършва действие, което е един вид покана към хората да възстановят изгубеното си положение.И Бог дава срок за да бъде приета или отхвърлена тази покана, с ясните последствия от такъв избор.Последствията са в Новия Завет.Виждаш, Бог ни прави услуга, съвсем незаслужено.Досега са минали около 2000 г.Колко още ще минат, не е ясно точно.Но Бог ни е оставил определени белези и знаци, по които ше разберем, че времето изтича, срока наближава.Ако можем естествено.В края на този срок, Бог ще проведе съд.Той ще изиска едно просто нещо, нашият живот.Живота ни не си е наш, Той е на Бога и Той ни го дава.Но Той не ни го дава за да правим с него каквото ни скимне, а с точно определена цел.Тази цел е да живеем с Него.Да живеем в хармония и истински взаимоотношения с Него.В Библията пише:Бог е любов.Божията любов беше причината да го има този свят и нас.Любовта дава, тя не се стиска.Бог създаде света, после човека, за да се чувства човека удобно в този свят.Всичко е създадено заради нас.А човека е създаден за да общува с Бога и да споделя с Бога, Неговият живот, Неговите цели, Неговата същност, всичко.И да Го изявява, затова прилича на Него.Пък ангелите са създадени за да ни служат.Любовта трябва да се изявява, тя не може да стои на едно място.Бог създава човека, за да го облива с любовта Си, да го прави щастлив и............то за тия неща няма думи.Когато сме влюбени, мисля, изживяваме малка част от това, което Бог има за хората.А човека махна с ръка на всичко това и избра друг път.Ти ако си на мястото на Бога, как ще се почувстваш? Човек предпочете да се идентифицира с дявола, в стремежа си към знание и независимост.Човек днес, както и преди, дори съзнателно призовава дявола.Е, щом е така, значи ще сподели участта на дявола, това е логично.С кого се идентифицираме ние, аз и ти, това е въпроса.Бог многократно ни е давал шанс, втори, трети, десети, 7x77 и т.н.Но ни сме упорити.Тази наша упоритост е дяволска черта и тя ще ни изиграе лош номер накрая.Знаш ли, ще има много хора, хиляди и милиони хора, които ще застанат лице в лице с Бога и като разберат къде отиват и защо, ще се късат от плач и молби за милост, но няма да я получат.Защото са живели 50-60-70-80 или еди колко си години и са махвали с ръка, голяма работа, няма рай, няма ад, няма Бог, за дявола да не говорим.И са отхвърлили не кой да е и какво да е, а Бога.И за тях няма да има милост, както и за дявола.Тогава ще го видят какво представлява всъщност, но ще споделят неговата участ.Жестоко ли е?Не е честно ли?Честно е, Бог направи всичко за нас, всичко за да избегнем това.Като го отхвърлим, на кого да се сърдим, освен на себе си.Тогава може някои от вас да си спомнят какво са чели в този форум от онзи Alesys.Моля се на Бога да не се случи да тръгнете в грешната посока.Не ви познавам хора, но Бог е страшен Бог, Той може да ви уплаши, щом мен можа, а вие не сте кой знае какво по-различно тесто.Всичко можем да си говорим тука и глупости и верни неша, но истината е една.Един ден всички умираме, никой не знае своя ден, утре хиляди хора няма да се събудят и не са го планирали.Но ще се случи.И ще се изправят пред Бога, едни с греховете си, други с праведността си.И едните ще вият като кучета, другите ще се радват.Не ми вярвате?Сами ще се убедите един ден.Моля се да сте от вторите.За Бога 70-80 г .живот е време,през което Той ти обръща внимание и се опитва да ти привлече вниманието.Оббръщат ти внимание от най-високото място, дори не можеш да си го представиш.Представи си, че те поканят на прием на US президента, пък ти кажеш, голяма работа или не ме занимавай с глупости бе.А кой е US президента и кой е Бог?Като отказваш, какво очакваш, потупване по рамото, другарско ръкостискане или тия между 35-40 примерно няма да ги броим?Де да можеше.Бог не е за подиграване.В Библията пише, каквото посее човек, това и ще пожъне.Не можеш да сееш безразличие към Бога или явна агресия, отхвърляне или каквото и да било и после да искаш приемане и отворени врати.И това години наред, до края на живота, време, през което Бог те е чакал.На каква база, Бог да мигне и да направи компромис?Бог никога не прави компромис със греха, по никакъв начин, това Му струва прекалено много.Да си говорим сериозно, нали.Думата ми беше за логиката.Но свършвам, както казва Павел, накъсо ви писах, хе хе.Дано не съм отегчил някого, че аз имам голям недостатък, не мога да се спра като почна.Не съм изчерпателен, в никакъв случай, но и не съм седнал да споделям теология, защото за Бога няма наука.Поздрави на Arenas и лека нощ на всички, дано утрото е по-мъдро от вечерта.

P.S.Моля те не казвай, така казва Alesys.Това, което го пише в Библята, може всеки да го прочете.Аз не съм нещо повече от никого в този форум.В Библята пише, че Исус Христос е Бог, Посл. към Евреите 1 глава.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Здравейте!Първо да кажа,че мнението ми до голяма степен се покрива с това на Alesys,но има неща, с които не мога да се съглася.Второ,нека всеки сам за себе си реши къде е истината и на какво да вярва.

Историята за триединството не е библейска.Никъде в Стария завет не се споменава такова нещо,в Новия завет,обаче се казва че Исус е Божий Син и много хора се хващат за това и твърдят,че е Бог(част от Бога).Аз също имам дъщеря и тя е мое подобие,прилича на мен, но в никакъв случай тя не съм аз.Тя е отделен човек,има своя живот,своите надежди и мечти и в крайна сметка волята да реши коя ст

рана да вземе.Аз мога да и помогам ,да я напътствам,но решението си е нейно.

Кой е Исус?В Евр 1:8 четем-,,Твоя престол,о Боже,е до вечни векове.,,Това ли е доказателството ,че Исус е Бог?Заради такива,,доводи,,някои твърдят, че Библията си противоречи.Не .Тази книга е Божието слово!Това са титли-бог,господ,цар,княз.Библията ясно казва кой е Бог.Ако приемем казаното преди за доказателство,то в 2 Коринтяни 4:4 четем -,,за тия невярващите ,чиито ум богът на тоя свят е заслепил,за да не ги озари светлината...,,Сатана е наречен бог,князът на тази система,светъл ангел...Питам-трябва ли да го сложим в четириединството?Нека всеки изследва Писанието!

Кой е Исус?В Иоан 14-та глава четем-,,и учението,което слушате не е мое,а на Отца,който ме е пратил,,... ,,защото Отец е по-голям от мене,, ,,както ми е заповядал Отец така правя,,. Това са думи на Исус,казвал ги е многократно.Той непременно е знаел КОЙ е Бог .Дали Бог може да бъде изкушаван?За да отговорим на този въпрос,трябва да си отговорим на въпроса кой е Исус.Историята за полу-бог,полу-човек,взета от гръцката митология не подлежи на коментар.Ако приемем ,че Исус е бог,(или едната Личност на Бога)както ни учат,то отговора става многословен,мъгляв и невъзможен.Да прочетем какво пише в Библията.,,Завежда го дявола на една много висока планина,показва му всички царства на света и тяхната слава,и казва му, всичко това ще ти дам ако паднеш да ми се поклониш,,. Сатана също е знаел кой е Бог.Знаел е и кой е Исус.Не само е дръзнал да предложи ,Това е бил неговия златен шанс да провали Божият план.И забележете как му отговори Исус-,,Писано е,на Господа Твоя Бог да се покланяш и само нему да служиш,,

Кой е Исус?Написано е .Той е Творение на Създателя,Той има начало!!!В Посланието към Евреите четем още,,Ти си мой Син,Аз днес те родих,и пак:Аз ще му бъда Отец и той ще ми бъде Син,,Има и още стихове ,които потвърждават тези думи,но най-добре е ,,Аз съм Пътят,Истината и Живота.

Относно адът,да го коментираме в друга тема...Аз бях до тук.Всичко останало бе казано по-горе.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.