Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Teма за споделяне на постигнатия клок

Featured Replies

Motherboard: ASRock K8SLI-eSATA2

CPU: AMD Sempron 2800+

RAM Memory: 1 x 512 MB

Video card: nVIDIA GeForce 8400 GS

ETO:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 414
  • Прегледи 90,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момчета, я по сериозно! Вижте си "големите" резултати които се постнали и се поправете:

batgosho - 2000MHz(333*6)

bildera_ - 2640MHz(44086)

В BIOS има опциите C1E, EIST и Spread Spectrum които трябва да се изключат при овърклок иначе множителя се намалява автоматично и честотата на процесора остава ниска. И тествайте с Orthos поне 4 часа за стабилност.

Edit:

Максималната честота на която успя да зареди Windows и да пусна CPU-Z:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298171

Toва е при 1.55V зададени в BIOS-a, aма при пускане и на най-малкото натоварващо приложение компа забива веднага.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Той множителя се намалява при idle иначе когато е натоварен си работи на макс

Не виждам нищо лошо в това и нямам намерение да гася С1Е

За всекидневна работа да, но дай резултат на стабилен овърклокнат процесор на 10*333 колкото ти е при товар, щото е много лесно да се пусне на 6*400 примерно и да кажем:"ама той като се натовари става на 10*400 и работи на 4GHz. Както е сега на 6*333 му пусни два Ортоса на Small FFTs и Prority поне 7, и дай шот след 1 час товар.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Ето и от мен един скромен клок - E6750 @ 3.010 GHz post-6149-1200789190_thumb.jpg post-6149-1200789199_thumb.jpg както се вижда от снимките 7 часа и половина стабилна работа при 2 пуснати Ортоса, а и при останалите приложения засега нямам никакви ядове, като само му пуснах след теста с Ортосите C1E и EIST, така мисля да го и оставя за ежедневна работа.

Редактирано от Draconis (преглед на промените)

Аз писах и в другата тема ама ето:

Сложих шината на 334 и сега съм на 3000 Mhz.Иначе с покачване на волтажа стига и до 3200 Mhz.Излиза че няма по-добра покупка в момента за тая цена.Не съм тествал за стабилност ама мисля че ще се справи и сега ще го пусна.

Публикувано изображение

Теста за стабилност е успешен.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Ето и от мен един скромен клок - E6750 @ 3.010 GHz

На първия шот се вижда че си на 3,41Ghz :huh:

Бая ток иска за тая честота. Кажи верно, какви температури държи при теста на Intel TAT например или Оrthos Small FFTs, Priority 8 или повече.

ха-ха-ха уникално. Не си коментирал, не е и трябвало. Само кажи какъв е охладителя, и защо набиваш пари за ново CPU като си имаш Е6750 (ако е твой де).

Охладителя е

Публикувано изображение,

а пари набивам за забавление.Някои си купуват билети за цирк.Това е моята представа за цирк. Публикувано изображение

Охладителя е

off

Ха, в първия момент реших че е Freezer 7 PRO. Само перката май им е различна. Как е като шум в idle?

Някои си купуват билети за цирк.Това е моята представа за цирк.

:speak:

Tия 4.5GHz стабилна честота ли е?

Бая ток иска за тая честота. Кажи верно, какви температури държи при теста на Intel TAT например или Оrthos Small FFTs, Priority 8 или повече.

Задал съм 1.55.За това,което търся,изобщо не е много.Това не са окончателни резултати,отивам още нагоре-любопитно ми е докъде може да стигне.След като ударя стената,ще търся оптималните настройки за 24/7.Шота е само за информация,процесора е нов и ,мисля,е интересно да се види какво може.Разбира се,може и да бъркам.В такъв случай спирам да поствам и продължавам насаме.

off

Ха, в първия момент реших че е Freezer 7 PRO. Само перката май им е различна. Как е като шум в idle?

:speak:

Tия 4.5GHz стабилна честота ли е?

Абсолютно стабилна.Кулъра,при тази честота,все още не съм го чул.

А дъното какво е? И този охладител на какви температури го държи при натоварване? Много се кефя. Почти все едно е мой :speak:

А дъното какво е? И този охладител на какви температури го държи при натоварване? Много се кефя. Почти все едно е мой :speak:

GA P35C DS3R,36гр.Ами той е и твой,ние сме от един отбор-Kaldata. :P

Доста клок си е това, тъкмо показва какво могат новите отрочета на Интел, иначе вентилатора нещо ми хареса та може и да сменя бокса с един такъв и да пробвам да кача 3,5 GHz на E6750-ката ;)

Или Freezer 7 PRO,почти еднакви са,имам ги и двата.Според мен са най-добрите за цената си,освен това са много бързи и лесни за монтаж.Но на тази процесори май им е все едно дали ги охлаждаш и с какво... Публикувано изображение

Много добър избор!

Питоне, чета из други форуми че Е8500 при 24/7 на 1.5+V (реални) има случеи на умрели процесори. На ДС3Л ВДропа колко му е ? Иначееееее новите "говеда" радват окото като цифри, а като производилтеност не си и представям :)

Питоне, чета из други форуми че Е8500 при 24/7 на 1.5+V (реални) има случеи на умрели процесори. На ДС3Л ВДропа колко му е ? Иначееееее новите "говеда" радват окото като цифри, а като производилтеност не си и представям :whist:

Аз съм с Е8400.Оптималната му честота е 3GHz.Другото е овърклок...Прекаляването с каквото и да било,никога не води до добри резултати.От бройка до бройка разлика има винаги,с моята на тоя волтаж въртях ортос шест часа и за мен е абсолютно стабилна.Повтарям-стабилна! Повтарям-за мен.Публикувано изображениеИмам предвид-стабилна.Апропо,казах ли,че е стабилна?

Публикувано изображение

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Intel Core2 Duo E4500 BOX с номинален клок 2.20 GHz на 2,44 GHz стабилно държи при температури около 56-57 градуса при 100% Workload.

Intel Core2 Duo E4500 BOX с номинален клок 2.20 GHz на 2,44 GHz стабилно държи при температури около 56-57 градуса при 100% Workload.

Тоя процесор може над 3Гхц ... а температурите те са високи.

Тоя процесор може над 3Гхц ... а температурите те са високи.

Ще го пробвам, но овърклоквам на дъно P5B с AISuite, а не през BIOS-а, че ми е малко странен и не съм го разучил още. А колко градуса са в разумната граница?

Първо ... препоръчително е клокването на процесора да става през BIOS.

Второ ... те и в момента не са ти много нормални температурите. 57 градуса трябва да вдига при 3,2Ghz примерно. За да решиш проблема ти предлагам, като за начало, да си провериш термопастата. Има и нещо друго. Един мой съученик и съфорумец тук, в kaldata, имаше проблем с температурите, заради степинга на процесора. Реши го с флаш на BIOS ако не се лъжа. Неговото дъно е GB, но ако искаш поговори с него. Ника му е mrik. А ако не, тай ще те опъти към кого да се обърнеш. На него му помогна някой мод май, но не знам кой.

И все пак температурите не са нормални, но не са стряскащи. Едва ли ще му стане нещо и на 80 градуса (ако мога да съдя по моя, дето е работил и на 85), но все пак колкото по-студен, толкова по-добре.

xactoR специално за флаша никои не ми помогна,но реших да го направя и по някаква случаиност се оправи.После разбрах,че вверсията на биоса с която съм бил не е поддържала моя процесор.Така че ozzman пробваи да решиш така проблема си или провери в саита на асус от коя версия на биоса ти започва да поддържа твоя процесор.А и наскоро psycho_666 мисля че имаше е същият проблем само че при него процесорът маи беше нестабилен не съм много сигурен.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Стигнах и 2,50 GHz с E4500 и температурите са същите. Idle e 38 градуса, а на 100% Workload си вдига пак 57... Също на Sempron 2400+ с номинална честота 1,66 GHz стигнах 1,85 GHz на ш*бано захранване. Като сменя кутията ще пробвам и още. Температурите около 48-50 градуса на 100% Workload.

• 2 седмици по-късно...

Процесор AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 2100 @ 2620 / 40-60 BOX

RAM A-DATA 2x1GB DRR2 800 (след клока на CPU е някъде около 870)

Графична карта Asus EAX1650Pro Gamer Edition 594/688 (core/memory) @ 670/780

Дъно Gigabyte GA-M56S-S3 / 45-68

Хард диск Seagate Barrakuda 250GB\8MB SATA2 / 32-39

СPU реших да не го качвам повече защото е с BOX охладител и на теста за стабилност на Everest за 10 мин стигна 60 градуса и се пригеснявам да не стане някои гаф. Иначе сам нямал никакви проблеми \за сега\ :) Според Вас има ли смисъл още да го мъча? Публикувано изображение

Сега имам едно въпросче относно видeото качвал сам и доста по високи честати особенно паметта ама ми прави мизерии (на тестовете на 3D mark забива) иначе с ATI TOOL ми качи честотата на паметта над 850. Колко е максимума на картата, без да ми прави проблеми разбира се.

тава е другото PC

Процесор AMD Sempron 2800+ @ 1600 @ 2400 / 25-42 BOX

RAM Kingston 512MB DRR 400 @ 480

Графична карта Asus EN6600 300/550 (core/memory) @ 420/610

Дъно Gigabyte K8 нещо си нататък не го знам

Хард диск Hitachi 160GB ATA

Редактирано от nesis (преглед на промените)

Така така като никои не пише аз ще допълвам Сега е на 2800 като вдигнах волтажа от 1,30 на 1,35. Смъкнах малко и таймингите от 5-5-5-18 на 5-5-5-15. Как да ги променя за да е по-добър ефекта. Малко ме притеснява ,че се повиши честотата до към 466 а не мога да я смъква (не видях от къде)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.