Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Teма за споделяне на постигнатия клок

Featured Replies

Браво, браво :speak: Явно това е клокърска бройка процесор :huh: Всъщност, постнатите резултати най-добре показват възможностите на Core2Duo процесорите . Е, те такова чудо бях виждал само на картинка ;):huh:

• Отговори 414
  • Прегледи 90,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е,не издържах-отново да съм шампионът,вече започва да ми омръзва Публикувано изображение

BOX COOLER USED

Хахах обаче направо ме сцепи Публикувано изображение Еб*ти и самочуствието имат някой хора ... нито си шампион нито си постигнал кой знае какво...

Хайде и от мен да не стане флууд:

Е6400@4000 - http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=174630 - нестабилен ... максимална стабилна честота - 3960Mhz с 1.68V реални

DDR2 667@1300 - http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=223793 - напълно стабилни с 2.45V

Pentium D 805@4200 - http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=221053 - стабилен с 1.68V реални

Pentium E2160@3510 - http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=213916 - стабилен с 1.52V реални (FSB wall Публикувано изображение )

За всичко е използван Scythe Ninja моднат + 2x120mm Thunderblade ... троотлинг - само в жегите Публикувано изображение

Мота се наоколо и една 7900GTO с моднат биос на 720/1700 ;)

Редактирано от peschka (преглед на промените)

Ма много ток бре Публикувано изображение за има-няма 400 МХц отгоре :rolleyes:

дадох напрежението на Ауто ....

Това е най-новата глупост кояко сложих на дъното - 2180! :ph34r:

Публикувано изображение

Мисля да не го пържа повече от това, поради простата причина че няма смисал!

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Ето и първите резултати от мойта щайга която сглобих с съветите на kokomil,lydmil,bobsun и другите добри хорица в форума които помагат с съвети ;):wors: :wors: запали веднага на 400 шина без да бутам волтажите по-късно ще пусна резултати на по-високи честоти.

п.п.:kokomil-e явно тези хибридни дъна на GB ще се окажат доста добре клокващи се противно на твойте леки предразсъдъци към хибридите :hush:

CPU-Z

Публикувано изображение

РАМ-а тръгва на 960 без проблеми но ме притеснява температурата му незнам как да видя за това питам да я клокна ли или да я оставя на 800?

Притеснява ме разликата в температурите в различните програми на коя да вярвам?

Тhermal analysis-27-30C при 100% 50С

Core Temp-37-40C

Everest-40-42C

Редактирано от hellraider (преглед на промените)

Браво :)

...запали веднага на 400 шина без да бутам волтажите...

-Това какво означава ? Оставил си ги на Ауто ли ?

Относно дъното - наистина , май Гигабайт този път са се постарали :yanim: И си попаднал май на добър процесор ( клокващ се) !

По принцип, най -много може да се вярва на Core Temp.

Ами не на auto а на номиналната 1.35V.Как е по-добре на ауто ли?

Доста съм изчел но реално това ми е първия практически опит с клок-а,така че макар и не много впечатляващо за мен си е добро постижението ми.

Ето окончателно до къде спрях:

CPU-Z

Публикувано изображение

Без да качвам волтажите тръгна и на 430 шина но небеше стабилна ситемата на 425 е стабилна,но ако ще гоня нео по-сериозно ще трябва да сменя бокс-а с хубаво охлаждане.

Като отчетеш и дропа на дъното, напрежението е 1.312 В ( погледни си CPU-Z) . Не го оставяй на Ауто, така си е добре ! Щом е нестабилен при 430 , явно иска още ток , но - остави го така докато сложиш добро охлаждане , различно от бокс-а. Тогава ще го гониш нагоре ! Температурите ги гледай под натоварване - не в idle .

п.п.:kokomil-e явно тези хибридни дъна на GB ще се окажат доста добре клокващи се противно на твойте леки предразсъдъци към хибридите ;)

Дъното наистина е чудесно, а колкото до това, че е хибридно, ще трябва изцяло да променим мнението си, защото новото поколение чипсети на Интел, P45, G45, Q45 и Q43, ще е изцяло хибридно http://www.overclockers.ru/hardnews/27374.shtml

Дъното наистина е чудесно, а колкото до това, че е хибридно, ще трябва изцяло да променим мнението си, защото новото поколение чипсети на Интел, P45, G45, Q45 и Q43, ще е изцяло хибридно http://www.overclockers.ru/hardnews/27374.shtml

Можеш да го прочетеш и тук, във форума Публикувано изображение - цък
  • 2 седмици по-късно...

Ето го и моя скромен клок с AMD AthlonXp 2500+(Barton)

успях да го подкарам горе-долу стабилен на 2300 Mhz,но захранването не може да издържи при натоварване,а при 2400 Mhz и рама каталясва.

Публикувано изображение

MB : GB P35-DS3 CPU: E6750 2.66 GHz / 4 MB RAM: Corsair PC5400 KIT 2x1 GB 667 Mhz 4-4-4-12 HDD: Hitachi 320 GB / 16 MB VGA: Zotac 8800 GT 512 MB / 256 bit Core 660 / Memory 1800 PSU: HiperP 530 W CPU clock : 2.66 GHz @ 3.2 GHz 8x400 RAM clock : 667 MHz @ 800 MHz 4-4-3-12

MB : GB P35-DS3

CPU: E6750 2.66 GHz / 4 MB

RAM: Corsair PC5400 KIT 2x1 GB 667 Mhz 4-4-4-12

HDD: Hitachi 320 GB / 16 MB

VGA: Zotac 8800 GT 512 MB / 256 bit Core 660 / Memory 1800

PSU: HiperP 530 W

CPU clock : 2.66 GHz @ 3.2 GHz 8x400

RAM clock : 667 MHz @ 800 MHz 4-4-3-12

А някакво охлаждане на процесора сменял ли си ?

На този етап не съм сменял понеже не достигнаха парите (с BOX-a съм) :P Затова пък съм с 2 стабилни Zalman-а един съм поставил над хард-а да духа към паметите и дори засяга, и процесора а другия изкарва отзаде на кутията , с температурите няма проблем , конфигурацията е повече от стабилна . Предстои да се купува в най-скоро време един Sonic Tower с някоя хубава перка към него , както и една кутия Thermaltake Suprano с прозрачен капак , тогава мисля да опана процесора още :P Имам една молба , ако някой знае случайно от къде мога да си поръчаm тaзи кутия понеже в Jar я нямат в наличност става въпрос за черната ,а не за сребристата .

Кутия - http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=885

MB : GB P35-DS3

CPU: E2180 2.0 GHz / 1 MB

RAM: Super T 2x1 GB DDRII - 800 Mhz (5-5-5-15) че нещо с (4-4-4-12 имам чувството че системата е нестабилна)...

HDD: Seagate 250 GB SATAII /7200 /16 MB (в режим IDE, ще трябва да го тествам и в режим AHCI with NCQ)...

VGA: Sapphire X1950 GT 256 MB GDDR3 / 256 bit Core 500 Mhz / Memory 600 Mhz (1200 DDR)

CASE : Arctic Cooling Case Silent Silentuim T1 Pro 500W APFC

Clock: Video Card

Настройки в CCC и 3DMARK03

Публикувано изображение

Клок и температура:

Публикувано изображение

Резултати:

1. Без никакви настройки по O.С. и харуера

Публикувано изображение

2. След оптимизация на Windows XP за работа с двуядрени процесори, най-новите драйвери и биос на дъното, настройки по латентността на РАМ (4-4-4-12) и спиране на излишни услуги, чистене на регистри временни файлове, дефрагментация и т.н.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=727271

Публикувано изображение

3. След клока на видео-картата но с РАМ латентност (5-5-5-15 и без режим AHCI witj NCQ)

Публикувано изображение

За бюджетна система съм доволен засега...

тествай новите мракове, тоя '03 не е мерило! Пробвай и Pc Mark! И мисля, че ако искаш да минаваш на AHCI без да преинсталираш е хубаво да си направиш един бекъп на системата :) защото не винаги се получава. Друг е въпросът, че прираст от самото NCQ ще усетиш само в марковете, игрите и ако правиш видеообработка... В приложения с изискване за достъп до малки файлове NCQ-то ще те дъни, но всичко е 50/50!

Редактирано от pit (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Това от мен, за повече не ми се дават пари post-23915-1198404682_thumb.jpg

При мен нещата изглеждат ето така

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мога да постигна и повече, но мисля, че няма смисъл.При това положение разликата в температурата е само 1 градус повече отколкото при нормална честота.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.