Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Агресията сред децата

Featured Replies

А не бъркате ли истинската агресия у децата с най-обикновеното детско инатче, характерно за всички на определена възраст?!

• Отговори 225
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

А не бъркате ли истинската агресия у децата с най-обикновеното детско инатче, характерно за всички на определена възраст?!

Аз от деца не разбирам ама от инат до агресия има разлика и то голяма -

познай как ще ми се качи на главата такова като на Динди - точно никога

:D

Ами точно за това ставаше въпрос… И най-големият идиот знае как да накара едно дете да замълчи, в името на собственото си минутно спокойствие. И не там е майсторлъка. Майсторлъка е родителят да изгради един човек, който да знае, да е сигурен, че е обичан и е разбиран. Точно това се гради от първия ден на детето на тази земя. Ако едно дете получи това усещане за дом, уют и че каквото и да се случи, родителят му го обича и винаги ще е подслон за сърцето и душата му – той ще порасне със здрава психика и като уравновесен човек. Тогава вече и едно скарване, и два шамара /когато се налага и няма друг вариант/, наистина ще имат съответното въздействие, но детето ще има възможността да направи разликата в поведението на родителите си и ще разбере, че е прекалило... което няма как да се случи, ако майка му всеки ден го шамари и хока като видна истеричка. Когато това е така, детето се превръща в умен, оправен и съобразителен възрастен, с огромно чувство за хумор и винаги приятел с родителите си. И когато започне разумните социални контакти в обществото, такъв човек няма да реагира на всяко различно от неговото мнение агресивно, защото ще уважава хората и ще знае, че хората се разбират със себеподобните си със слово и с ръка, протегната за поздрав, а не за шамари. Тогава вече и изключенията потвърждават правилото.

Аз от деца не разбирам ама от инат до агресия има разлика и то голяма -

познай как ще ми се качи на главата такова като на Динди - точно никога

В едно изречение си противоречиш два пъти, но не това е важното...

Просто си нямаш на идея колко са сложни нещата с възпитанието на децата и как ежедневно се налага на родителя да взима немедленни и моментални решения, без да има време да седне и да анализира ситуацията и дали дадено действие негово е правилно или погрешно.

С децата се случват ситуации поне по 10-20 на ден, в които трябва да действаш и да вземеш решение - това е.

Понякога след 10-15 години разбираш дали действията ти са били правилни или всички усилия са отишли на вятъра.

И нищо не можеш да промениш, колкото и да ти се иска...

Отстрани е много лесно - вЕрвай ми, но на сцената е съвсем различно.

...

Понякога след 10-15 години разбираш дали действията ти са били правилни или всички усилия са отишли на вятъра.

И нищо не можеш да промениш, колкото и да ти се иска...

Точно! И, не - понякога, винаги разбираш след години...

Няма гумичка в живота.

За детската агресия не са виновни само родителите и домашното възпитание. Има деца от добри семейства, с добро възпитание, които в един момент от живота си коренно се променят и стават агресивни. Според мен това е нормална реакция на деца, попаднали в агресивна среда, която им дава две възможности - или да бъдат жертви на агресивните или да се борят за оцеляването си, проявявайки агресия. Като че ли трябва да търсим корените на агресията сред децата не само в семейството, а и някъде другаде?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Отстрани е много лесно - вЕрвай ми, но на сцената е съвсем различно.

е ти пък ми вЕрвай че не съм само отстрани -

имам опит с племенника, който също е разглезен -

само дето при мене номерата му не минават, нито тръшкането му и ревовете му

и можеш ли да ми обясниш защо мен ме слуша и се разбираме от една дума само а

Защото не си "мама".Децата особено разглезените, знаят къде им минават номерата и къде не.

С това изказване направо си просиш от съдбата да станеш мама, та да те видим тогава какви ще ги пишеш :D

С това изказване направо си просиш от съдбата да станеш мама, та да те видим тогава какви ще ги пишеш :D

пу пепел ти на езика да не чува оня пупупу

какво съм ти направила бре че таквиз екстри ми пожелаваш дет не ги искам

Публикувано изображение

пу пепел ти на езика да не чува оня пупупу

какво съм ти направила бре че таквиз екстри ми пожелаваш дет не ги искам

Публикувано изображение

"Оня" може вече и да го е прочел :D

:lol6:

Шегувам се. :)

Както и да се държите с децата,възпитанието е нещо много относително,един индвид се формира в зряла възраст под влияние на много и сложни фактори,които е напълно невъзможно да бъдат преценени или променени. От значение са гени,заобикалаяща среда,жизнен опит,интереси и какво ли още не. Деца на интелигентни родители,могат да израстнат като откровено тъпи,обратното също е възможно,от трезвеници родители-деца обичащи чашката и т.н. Агрсорите,антисоциалните,насилниците се оформят наистина, като такива под влияние на близките,но не е това единствения гарант,може кротко дете,неспособно на насилие,да развие някаква невроза,която да прерастне в нещо по-сериозно и да отключи силна склонност към насилие...детето не е част от вас и не го разглеждайте като такава,даже по-скоро мислете за него като за непознат.

детето не е част от вас и не го разглеждайте като такава,даже по-скоро мислете за него като за непознат.

Абсолютно вярно -

само дето повечето родители не го вдяват изобщо точно това.

Аз харесвам това без шегувката! :)

хаха моите съученички повечето баби станаха бе, нема да ми закачате спокойствието и душевния мир

:ass:

Здравейте, реших да се включа и аз по темата. Искам да ви разкажа за метод, който помага да се намали агресията при децата. Този метод се нарича невротренинг или ЕЕГ-Биофийдбек. Това е метод за тренировка на ума и мозъка, базиран на ЕЕГ. Прилага се широко в Европа от клинични психолози, психиатри, невролози и други специалисти и повлиява множество нарушения. Този метод тренира мозъка да работи в оптимален "мозъчен модел", тоест при най-благоприятното психофизиологично състояние. Провежда се под формата на видео игра и за това е много подходящ за деца, тъй като детето не разбира че е подложено на терапия.

Здравейте, реших да се включа и аз по темата. Искам да ви разкажа за метод, който помага да се намали агресията при децата. Този метод се нарича невротренинг или ЕЕГ-Биофийдбек. Това е метод за тренировка на ума и мозъка, базиран на ЕЕГ. Прилага се широко в Европа от клинични психолози, психиатри, невролози и други специалисти и повлиява множество нарушения. Този метод тренира мозъка да работи в оптимален "мозъчен модел", тоест при най-благоприятното психофизиологично състояние. Провежда се под формата на видео игра и за това е много подходящ за деца, тъй като детето не разбира че е подложено на терапия.

Бихте ли разказали повече за този метод?

У нас прилага ли се някъде?

Биофийдбек (Биологична обратна връзка) - Бихейвиористична терапия, при която клиентът се учи да контролира някои функции на своя организъм с помощта на специално оборудване, което дава информация за вътрешните процеси в неговия организъм. Например, може да се прилага при лечение на мигрена или някакво натрапчиво състояние.

В интерес на истината, Бихейвиоризмът отрича съзнателния и вътрешно-психологическия елемент в поведението на човека и поради тази причина днес не се приема еднозначно като школа, която може да обясни адекватно човешката психология и поведение. (Неслучайно в определението за биофийдбек е употребено "организъм" вместо "психика".)

Да, по това време ни възпитаваха в атеизъм.

Но по това социалистическо и атеистично време имаше прекрасни филми на детска тематика, които завинаги ще останат в сърцата на хората, чието детство е преминало с тях.

"Таралежите се раждат без бодли", "Куче в чекмедже", "Рицар без броня" и много други.

Анимационните филмчета бяха чудесни, детските предавания по телевизията подходящи.

Детската агресия беше рядко явление и като че ли педагози и родители се справяха бързо с подобни прояви.

А толкова се радвахме на демократичните промени в държавата ни, мислейки че са за добро...

Това време няма да се върне.

Това време няма да се върне.

Да.

Но от нас зависи дали ще се справим с някои тревожни явления като детската агресия.

Да, методът се прилага у нас на няколко места, ако потърсите в интернет ще ви излезе информация. Методът дава възможност на трениращия да контролира психиката си и използва механизма за саморегулация на човешкия организъм. Приложението му наистина е широко - зависимости, депресии, въстановяване от инсулти и много други, или просто за по-добра концентрация и мотивация при здрави хора. Помага много за справянето със стреса.

Провежда се под формата на тренинг. На главата на трениращия се закрепват електроди, които изпращат сигналите от мозъка му до специализиран софтуер. Софтуерът анализира сигналите на мозъка (мозъчните вълни) и ги използва за да управлява видео игра, която трениращият вижда. Например при играта "кола" - ако трениращият е спокоен колата се движи в правилната страна на пътя. Появи ли се напрежение, колата веднага излиза от пътя и трениращият трябва да въстанови и задържи уравновесеното си състояние, за да овладее отново колата. Тъй като нашето мислене генерира мозъчни вълни, с този метод можем да променим модела си на мислене и да стабилизираме психиката си. Положителни резултати се наблюдават и при деца с разнообразни проблеми - аутизъм, хиперактивност, агресивност, ДЦП и много други...

• 6 месеца по-късно...

Включват агресивните ученици в електронен регистър

Електронен регистър вече отчита проявите на агресия и инцидентните случаи с деца в училище и извън него.

Директорите на учебните заведения вече ще бъдат задължени да правят личен профил на учениците, които са с риск да отпаднат, както и да установят причините за натрупания голям брой неизвинени отсъствия.

Първи данните в регистъра започнаха да се попълват от училищата в Пловдив, съобщи БНТ.

Проучване на психолозите от детския комплекс в града показва, че агресията сред учениците се е увеличила. Така нар. вербален тормоз се развива главно в интернет пространството. Той обаче се пренася и в класните стаи в отношенията между децата.

Данните в регистъра няма да са публични. Те ще са на разположение само на отговорните институции, сред които полиция и отделите за закрила на детето.

news.ibox.bg

• 4 месеца по-късно...

Първокласник със специални образователни потребности бие и обижда съучениците си

Дете със специални образователни потребности тормози системно съучениците си- първокласници от столичното 96 СОУ, съобщи Нова телевизия.

Родители се оплакват, че децата им са бити, заключвани в тоалетните и обиждани от Марио. Нито родителите, нито ръководството на училището обаче могат да се справят с проблема.

Проблемът може да се реши, ако той да мине на индивидуална форма на обучение.

Това обаче не може да стане без съгласието на родителите му.

24chasa.bg

И по всяка вероятност, родителите не са съгласни...

Наскоро моя позната премести момиченцето си в друго училище заради такова дете, навярно и други родители ще преместят децата си.

Не мисля, че е редно заради едно дете да страда цял клас.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.