Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде живее Бог?

Featured Replies

• Автор
преди 9 минути, badr написа:

И не просто чрез молитвата се прощават греховете, а именно без молитва няма прошка.  

Не само че без молитва няма прошка, а и чрез молитва Бог може да ни изпълнява желания. Но винаги е добре желанията да са добре обмислени. Както е казано: Внимавай какво си пожелаваш! Защото Бог знае много по-добре от нас кое желание да ни изпълни и кое не. Понякога нещо което силно сме желали в даден момент, но не се е изпълнило, след време осъзнаваме и благодарим, че не се е случило, защото е щяло да съжаляваме, ако се беше изпълнило.
Малко объркано го обясних,, но се надявам да ме разберете. Лично аз имам много такива случаи и съм безкрайно благодарна на Бог, че не е изпълнил някои мои желания в дадени моменти... за които щях много да съжалявам, ако се бяха изпълнили. Затова сега обмислям много добре какво си пожелавам и за какво се моля. 

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov написа:

затова ние трябва да разпространяваме знания относно Божията промисъл

Тази Божия промисъл си я нагласяте така както ви отърва. 

Дано Бог да ви прости, че говорите измислици от негово име!

• Отговори 592
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обознач

• laplandetza
    laplandetza

нчмах империи, ........ ма бая синджирчета заминаха !😁 по тоя повод, както е казал великия футболист -мъдрец - „ похарчих половината си пари по пъбове,жени и забавления , а останалата половина я п

• Мани, мани, тоя sci-fi сериал го спряха по религиозни причини. На високопоставени в религиозни йерархии им изтръпнаха петичките от формулировката  на  религията на Ораите - 2 галактики не могат да г

Публикувани изображения

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Не! Друго е, но тук не споделям какво е! ;) 

п.п. Човек няма духовен път. Има духовни изживявания. Те са интимни и реално са съкровени! Те се изживяват с близки хора.

Самият път е изграден от духовни изживявания .

преди 28 минути, Solly написа:

Не само че без молитва няма прошка, а и чрез молитва Бог може да ни изпълнява желания. Но винаги е добре желанията да са добре обмислени. Както е казано: Внимавай какво си пожелаваш! Защото Бог знае много по-добре от нас кое желание да ни изпълни и кое не. Понякога нещо което силно сме желали в даден момент, но не се е изпълнило, след време осъзнаваме и благодарим, че не се е случило, защото е щяло да съжаляваме, ако се беше изпълнило.
Малко объркано го обясних,, но се надявам да ме разберете. Лично аз имам много такива случаи и съм безкрайно благодарна на Бог, че не е изпълнил някои мои желания в дадени моменти... за които щях много да съжалявам, ако се бяха изпълнили. Затова сега обмислям много добре какво си пожелавам и за какво се моля. 

Тази Божия промисъл си я нагласяте така както ви отърва. 

Дано Бог да ви прости, че говорите измислици от негово име!

При библейският Бог няма прераждания . Рая се постига за един човешки живот , а не с прераждания да се постигне самсара .

• Автор
преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

При библейският Бог няма прераждания . Рая се постига за един човешки живот , а не с прераждания да се постигне самсара .

Специално в този пост, изобщо не съм споменала прераждането. Та откъде ти хрумна тази мисъл и как я свърза с казаното от мен в поста ми за молитвите и желанията?!

преди 46 минути, badr написа:

И не просто чрез молитвата се прощават греховете, а именно без молитва няма прошка.  

Не - без изкупление няма прошка . 

И един въпрос кой е тъпан ? 

Ти си на нивото на Рамус , и лошото е че се гордееш с това .

• Автор
преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

духовни изживявания .

Какво представляват духовните изживявания?

преди 1 час, Solly написа:

Какво представляват духовните изживявания?

Изживяване свързано с Божията промисъл.

преди 9 часа, Solly написа:

Лично аз имам много такива случаи и съм безкрайно благодарна на Бог, че не е изпълнил някои мои желания в дадени моменти... за които щях много да съжалявам, ако се бяха изпълнили. Затова сега обмислям много добре какво си пожелавам и за какво се моля. 

Верно ли?! :) = Значи не знаеш какво е молитва!? Отделно това явно не знаеш как се изповядва вярата в Бог!?

Сега обмисляш "много" добре какво си пожелаваш. :) => Реално не знаеш, защо Бог съществува!? :) 

Вероучението ти е объркано и из него има предразсъдъци от нечистоплътни философии, след като считаш, че Бог е свръх интелигентен творец.

Принципно, за да се сбъднат твои желания, то трябва да отдадеш част от времето си, за да го направиш желаното. Колкото по-съвършено е желанието, то ще ти коства повече време. За някои желания не стига живота ти. Затова и се налага да го "втъкнеш" в децата ти и те да продължат към желанието ти. 

Колко човека познаваш, които им са се сбъднали желанията им приживе?! Каква "цена" са платили? Те на кого са се молели? Какво са имали в началото на съзнателния им живот и какво в края на живота си? 

Определено не са се молели на някакъв свръх интелигентен творец! :) И не са отправели пожеланията си към Бог, а са се уповавали на вярата в Бог! :) Проумей това! 

Ключово е не твоите пожелания, а твоите мечти! Те трябва да са чистоплътни в духовен аспект! И ти да се отдадеш с дела, а не само с думи! = Клишето: Дума дупка не прави! 

По-важното е: Да не рушиш създаденото до момента! Всяка една разруха поражда отпадъци! 

Аз казах!

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Самият път е изграден от духовни изживявания .

Джалям, джалям ... :) Ангеле, върви си по пътя! :) 

ОК, знаеш си каква пенсия те очаква на оня свят. Аз си гледам пенсията в този свят! Това проумяваш ли го?! :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Не - без изкупление няма прошка . 

И един въпрос кой е тъпан ? 

Ти си на нивото на Рамус , и лошото е че се гордееш с това .

Ти, какво изкупваш в този свят?! :) На кой греховете?! :) И само ти ли ги изкупваш?! :) 

преди 22 минути, (:IdioibI:) написа:

! :) !

Джалям, джалям ... :) Ангеле, върви си по пътя! :) 

ОК, знаеш си каква пенсия те очаква на оня свят. Аз си гледам пенсията в този свят! Това проумяваш ли го?! :) 

Ти, какво изкупваш в този свят?! :) На кой греховете?! :) И само ти ли ги изкупваш?! :) 

Проумявам ,че твоята пенсия още няколко години и край с нея , докато при мен и такива като мен забавленията и голямото харчене като започне ще е безкрайно .

При мен всичко е О.К напоследък , така че най - вероятно вече на никой . А на фона на международното положение съм си супер.

• Автор
преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Значи не знаеш какво е молитва!?

Молитвата която не извира от сърцето ти, а е писана от други хора, с чужди думи, а не твои лични, не може да достигне до Бог, както твоите,  защото молитвата е нещо много лично между теб и Бог!

Вероучението ти е объркано и из него има предразсъдъци от нечистоплътни философии, след като считаш, че Бог е свръх интелигентен творец.

Пет пари не давам за никакви вероучения! Моята вяра е лична и не ме интересуват чужди вери! 

Колко човека познаваш, които им са се сбъднали желанията им приживе?! Каква "цена" са платили? Те на кого са се молели? Какво са имали в началото на съзнателния им живот и какво в края на живота си? 

Не се интересувам от чужди желания. Говоря за мои лични и за моя лична опитност. 
И твърдя, че Бог изпълнява желания и мечти, ако наистина го молиш със сърце. Но, и не изпълнява, ако това ще навреди на човека който го моли. 

Желанията могат да бъдат различни - от най-елементарни до по-големи и сложни.  В даден момент от живота си желаем  неща, които в бъдещ момент след години установяваме, че ако са се били изпълнили, това е щяло да преобърне живота ни негативно.

преди 5 минути, Solly написа:

Пет пари не давам за никакви вероучения! Моята вяра е лична и не ме интересуват чужди вери! 

Точно това ти казва и той. Вероучението ти е сбъркано.

• Автор

Изживяване свързано с Божията промисъл.

Нещо по-конкретно не можеш ли да измислиш?

току-що, The Lone Star написа:

Точно това ти казва и той. Вероучението ти е сбъркано.

Според кого и според какво да е сбъркано?

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

При мен всичко е О.К напоследък

Това е хубаво. :) Радвам се! :) Не мисли при меня как е. :) То, е каквото аз го правя! :) 

преди 34 минути, Solly написа:

сърцето ти

Ти дори не го "познаваш! :) Та, в този аспект е като биволското! :) Силно и мощно! :) 

преди 37 минути, Solly написа:

Пет пари не давам за никакви вероучения!

Я, "звучиш" като @_ramus_! :) Па, Я, отдавна съм в "Евро позиция" и парите не ме вълнуват! :) 

преди 44 минути, Solly написа:

И твърдя, че Бог изпълнява желания и мечти, ако наистина го молиш със сърце.

Па по друг начин не става ли?! :) => Щото, Я се моля със съзнанието си! :) То, е синхронизирано с Божията промисъл! :) 

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

То, е синхронизирано с Божията промисъл!

Тази Божия промисъл, я развявате като знаме, но така и не можахте да я опишете с Анжел.

При него тя изразява едно, при теб друго.

Така че съвсем не е ясно с какво точно се синхронизирате.

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Това е хубаво. :) Радвам се! :) Не мисли при меня как е. :) То, е каквото аз го правя! :) 

По-скоро може да се нарече - искрено и с чисти помисли! 😉

Бог чете и съзнанието и сърцето! 

преди 44 минути, Solly написа:

Според кого и според какво да е сбъркано?

Точния ми изказ е

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Вероучението ти е объркано

=> Иначе е в разрез с моето и отдавна съм те анатемосал, заради това, че твоята вяра в Бог е изкривена към някакъв твой Творец! :) Който бил Свръх Интелект! :)  

преди 3 минути, Solly написа:

При него тя изразява едно, при теб друго.

И? Не може да проумееш каква е ли? :) = Значи не си духовно израснала! :) = Намери си Отец! 

• Автор
преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Точния ми изказ е

=> Иначе е в разрез с моето и отдавна съм те анатемосал, заради това, че твоята вяра в Бог е изкривена към някакъв твой Творец! :) Който бил Свръх Интелект! :)  

Е и? Това означава ли, че моята вяра не е истинска?!

Какво те притеснява в това, че някой предпочита да вярва в един Интелигентен Творец в съзвучие със съвремието? Не е ли крайно време да отхвърлим религиите от миналото, които са се зародили в едни съвсем други времена и са създадени от хора с различен мироглед и начин на живот и мислене?

преди 1 минута, Solly написа:

Това означава ли, че моята вяра не е истинска?!

Означава, че е изкривена! 

• Автор
току-що, (:IdioibI:) написа:

Означава, че е изкривена! 

Изкривена е спрямо твоят ъгъл на виждане! 😄

преди 2 минути, Solly написа:

Изкривена е спрямо твоят ъгъл на виждане! 😄

Не, изкривена е спрямо Божията промисъл! :) 

п.п. В случая не знаеш моите виждания!

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Не, изкривена е спрямо Божията промисъл! :) 

Какво е Божия промисъл и как ще докажеш, че това което ти мислиш, че е Божия промисъл, е наистина Божията промисъл!

току-що, Solly написа:

Какво е Божия промисъл и как ще докажеш, че това което ти мислиш, че е Божия промисъл, е наистина Божията промисъл!

По-горе те посъветвах: Намери си Отец, за да ти я разясни! 

Проблема на днешните младежи е, че нямат Отци и повечето се доверяват на някакви духовни учители! Това е против Божията промисъл! 

• Автор
преди 6 минути, (:IdioibI:) написа:

По-горе те посъветвах: Намери си Отец, за да ти я разясни! 

Проблема на днешните младежи е, че нямат Отци и повечето се доверяват на някакви духовни учители! Това е против Божията промисъл! 

Значи ти не знаеш какво е Божия промисъл, след като не можеш да обясниш какво означава.

Нямам нужда от никакъв свещеник да ми разяснява неща, които знам по-добре от него! 😆

току-що, Solly написа:

Значи ти не знаеш какво е Божия промисъл, след като не можеш да обясниш какво означава.

Нямам нужда от никакъв свещеник да  ми пояснява неща, които знам по-добре от него! 😆

Нищо не значи! :) Означава, че ти не си духовно развита! :) 

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Нищо не значи! :) Означава, че ти не си духовно развита! :) 

Развита или не - един Бог знае! 😉

преди 2 минути, Solly написа:

Нямам нужда от никакъв свещеник да  ми пояснява неща, които знам по-добре от него! 😆

Дори не знаеш за какво са свещено служещите! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.