Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде живее Бог?

Featured Replies

преди 5 часа, Solly написа:

Като нямаш отговор на въпросите ми, кажи че не знаеш...без да увърташ!

Отговор съм дал, но не го разбираш. :) И, на двата ти въпроса в изречението което си измъдрувало! :)  

Няма как един човек да го направи това дело. Останалото е твой страх, който излъчваш към другите. 

Това разбираш ли го или отново постъпваш като нефелно същество?! 

• Отговори 592
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обознач

• laplandetza
    laplandetza

нчмах империи, ........ ма бая синджирчета заминаха !😁 по тоя повод, както е казал великия футболист -мъдрец - „ похарчих половината си пари по пъбове,жени и забавления , а останалата половина я п

• Мани, мани, тоя sci-fi сериал го спряха по религиозни причини. На високопоставени в религиозни йерархии им изтръпнаха петичките от формулировката  на  религията на Ораите - 2 галактики не могат да г

Публикувани изображения

преди 6 часа, Solly написа:

Като нямаш отговор на въпросите ми, кажи че не знаеш...без да увърташ!

А, твоя Свръх Интелигентен Творец защо избива хиляди хора със природни сили?! :) 

• Автор
преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

А, твоя Свръх Интелигентен Творец защо избива хиляди хора със природни сили?! :) 

Животът на човека е свързан с природата и е в непрекъснат обмен с нея и с природните сили. Когато се натрупа прекалено много негативна енергия, или негативна Карма, се получават и такива катаклизми. 

преди 2 часа, Solly написа:

Животът на човека е свързан с природата и е в непрекъснат обмен с нея и с природните сили. Когато се натрупа прекалено много негативна енергия, или негативна Карма, се получават и такива катаклизми. 

Какво обменя човек с природата?! :) И, ОК, натрупана е много негативна енергия, то под формата на какво се изявява и дали твоя творец реално е интелект след като тази негативна Карма му влияе? :) Значи, явно не е свръх, а посредствен е твоя творец, след като усеща само и единствено негативното!? :) 

преди 17 часа, Solly написа:

Ако Бог живее във всеки един човек, следва, че е оставил хората на тяхната свободна воля, без да ги спира, когато решат да вършат злодеяния.

Естествено ,че всеки човек избира какво да прави , за което си носи и последствията . Изборите за действия на човек , са пряко свързани с бъдещето му ( особено за Вечността в Отвъдното след смъртта ) .

Както вече съм писал ,, земният живот не е рай , нито ад " . Злото съществува за да може да се прави добро ( пример : някой проявява зло спрямо някой друг , и в същия момент трети човек получава възможност да направи добро като предотвратява или наказва злодеянието. - Това предотвратяване на злодеянието или наказването му е голямо добро  ) .

В този контекст насилието срещу малки деца от страна на зрял индивид се наказва с вечен ад , като е много трудно да се изкупи. Тези насилници обикновено носят проклятие ,което не е изчистено навреме .

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

В този контекст насилието срещу малки деца от страна на зрял индивид се наказва с вечен ад , като е много трудно да се изкупи. Тези насилници обикновено носят проклятие ,което не е изчистено навреме .

По презумпция живота е вечен, така ли считаш ти?!  

И, къде е бил човек преди да се роди в този свят, за да е "прихванал" това проклятие? :)  

• Автор
преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Какво обменя човек с природата?! :) И, ОК, натрупана е много негативна енергия, то под формата на какво се изявява и дали твоя творец реално е интелект след като тази негативна Карма му влияе? :) Значи, явно не е свръх, а посредствен е твоя творец, след като усеща само и единствено негативното!? :) 

А вашият Бог само награди ли раздава?

преди 4 часа, Solly написа:

А вашият Бог само награди ли раздава?

Не, само прощава! 

п.п. Бог е милостив. Прощава, но не забравя! И, внимавайте да не го разгневите! Тогава разбирате неговата мощ! :) 

преди 9 часа, (:IdioibI:) написа:

По презумпция живота е вечен, така ли считаш ти?!  

И, къде е бил човек преди да се роди в този свят, за да е "прихванал" това проклятие? :)  

Къде - в земния живот.

• Автор
преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

Не, само прощава! 

п.п. Бог е милостив. Прощава, но не забравя! И, внимавайте да не го разгневите! Тогава разбирате неговата мощ! :) 

Значи прощава, но не забравя, и ако го разгневите .... може да ви накаже с някой катаклизъм!😏

преди 12 часа, (:IdioibI:) написа:

Не, само прощава! 

В молитвата отче наш е фразата ,, Прости нам дълговете ни ,както и ние прощаваме на длъжниците си " , което ще рече че Бог прощава ,но на тези ,които прощават . 

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

В молитвата отче наш е фразата ,, Прости нам дълговете ни ,както и ние прощаваме на длъжниците си " , което ще рече че Бог прощава ,но на тези ,които прощават . 

Не! Прощава на тези които отправят молитва към него! ;) 

преди 10 часа, Solly написа:

Значи прощава, но не забравя, и ако го разгневите .... може да ви накаже с някой катаклизъм!😏

Не, виждаш неговата гняв! ;) = Тя може да не ти допада или да те боли! 

п.п. Някои човеци докато не изпитат болка, то не разбират! Това е жалко, но има = факт е! :) 

преди 20 часа, (:IdioibI:) написа:

Не! Прощава на тези които отправят молитва към него! ;) 

:) 

Не. Бог въздава според делата . В този контекст молитвите и ритуалите са дела , но Бога въздава като гледа всяко действие и въздава за всяка дума , движение и жест.

преди 7 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Не. Бог въздава според делата . В този контекст молитвите и ритуалите са дела , но Бога въздава като гледа всяко действие и въздава за всяка дума , движение и жест.

Бог, гледа?! :) 

Принципно Бог те е дарил със Светия дух. И, реално след като умреш ти отнема спрямо греховете ти, защото си пропилял дара му! :)  

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Бог, гледа?! :) 

Принципно Бог те е дарил със Светия дух. И, реално след като умреш ти отнема спрямо греховете ти, защото си пропилял дара му! :)  

Реално аскетите и монасите са наказани от Бога , защото молитвата няма да ти изкупи греховете.

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Реално аскетите и монасите са наказани от Бога , защото молитвата няма да ти изкупи греховете.

Не са наказани, а преждевременно са привикани от Бог. 

Кога за последно си комуникирал с такива? Защо избягваш комуникацията с тях? 

п.п. Но, разбирам те, защото са ти конкуренти. Друг е въпроса, че не знаеш за какво се молят. 

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

защото молитвата няма да ти изкупи греховете.

Откъде си сигурен? 🙄

преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

Не са наказани, а преждевременно са привикани от Бог. 

Кога за последно си комуникирал с такива? Защо избягваш комуникацията с тях? 

п.п. Но, разбирам те, защото са ти конкуренти. Друг е въпроса, че не знаеш за какво се молят. 

Също и хората ,които правят добро са привикани , особено тези ,които се борят за мир и предотвратяват злини. Да речем полицаите също са привикани от Бога и то с много по - голямо призвание от аскетите и монасите , защото полицаите допринасят за общото благо . Докторите също са привикани от Бога ,да помагат ...

Бях в Атон ,и какво от сутрин до вечер богослужение ,подръжка на манастира и оплаквания ,че парите не достигали , а да работят и допринасят - не искат ....

преди 1 час, Мери) написа:

Откъде си сигурен? 🙄

Моите наблюдения са такива : Били злодеи , затворили се в манастир да се молят - това ще даде ли утеха на тези на ,които са направили злините - Не . 

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Бях в Атон ,и какво от сутрин до вечер богослужение ,подръжка на манастира и оплаквания ,че парите не достигали , а да работят и допринасят - не искат ....

Като какъв?! Турист, послушник или на поклонение (пилигрим) ! Няма как да си останал повече от една вечер в един манастир. Нормално е да не знаеш с какво се занимават през деня. И, не изричай клевети по тях! Моля! (Забравяш, че и аз съм бил там!) По-запознат съм от теб в това отношение.  

Цитат

Поклонник (рядко пилигрим или хаджия) е човек, който предприема пътешествие до свещено място. Често това включва изминаването на дълъг път.

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Като какъв?! Турист, послушник или на поклонение (пилигрим) ! Няма как да си останал повече от една вечер в един манастир. Нормално е да не знаеш с какво се занимават през деня. И, не изричай клевети по тях! Моля! (Забравяш, че и аз съм бил там!) По-запознат съм от теб в това отношение.  

10 дни бях там , на поклонение . Най -свестния беше един бивш престъпник и неверник , който след при опасност за живота му в кома продава всичко , дава каквото може на тези на които е направил злодеяния и отива в манастира - Бога му казал да направи така . 

Аз не издържах ,защото - не мога да не допринасям , а пък и моя човек каза че Бога му казал да ми каже да не се връщам в манастир , и че съм имал важна мисия спрямо хората .

@Anzhel Dimitrov, запомни и друго: Имам и MyDirections: Сертификат за хаджия / Pilgrim certificate ! - Това е интересно за невежи християни! 

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз не издържах ,защото - не мога да не допринасям , а пък и моя човек каза че Бога му казал да ми каже да не се връщам в манастир , и че съм имал важна мисия спрямо хората .

Именно, там е за християни! Реално си бил Персона нон грата, но тактично са ти намекнали, че повече не си желан да повтаряш, защо си неблагочестив.  Явно имаш непростими грехове към жените. Там "властва" Дева Мария, а не Бог или Христос! :) 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

@Anzhel Dimitrov, запомни и друго: Имам и MyDirections: Сертификат за хаджия / Pilgrim certificate ! - Това е интересно за невежи християни! 

Това е част от духовният ти път.

Ние с теб сме извървяли духовен път и някои неща са ни ясни , но хората които са в началото все още са в мъгла относно Божията промисъл и затова ние трябва да разпространяваме знания относно Божията промисъл , и да даваме увереност и насоки на търсещите Божията Промисъл . 

Радвам се за теб ,че имаш сертификат за хаджия и затова те считам за вид колега относно духовността ...

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това е част от духовният ти път.

Не! Друго е, но тук не споделям какво е! ;) 

п.п. Човек няма духовен път. Има духовни изживявания. Те са интимни и реално са съкровени! Те се изживяват с близки хора.

• Автор
преди 4 часа, Мери) написа:

...

След като се твърди, че Бог е милостив и прощава - следва, че чрез молитви може да опрощава грехове.

преди 4 часа, Solly написа:

След като се твърди, че Бог е милостив и прощава - следва, че чрез молитви може да опрощава грехове.

Абе оставете го тоя тъпан.Той имал наблюдение на кого са простени греховете.Сякаш Бог му се отчита на кого е простил и на кого не.

И не просто чрез молитвата се прощават греховете, а именно без молитва няма прошка.  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.