Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде живее Бог?

Featured Replies

току-що, Solly написа:

Развита или не - един Бог знае! 😉

Определено не е твоя творец или прочие. :) Особено след като не знаеш къде живее ... :)  

• Отговори 592
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обознач

• laplandetza
    laplandetza

нчмах империи, ........ ма бая синджирчета заминаха !😁 по тоя повод, както е казал великия футболист -мъдрец - „ похарчих половината си пари по пъбове,жени и забавления , а останалата половина я п

• Мани, мани, тоя sci-fi сериал го спряха по религиозни причини. На високопоставени в религиозни йерархии им изтръпнаха петичките от формулировката  на  религията на Ораите - 2 галактики не могат да г

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 минута, The Lone Star написа:

А ти знаеш ли?!

Аз не употребявам такъв израз! Но бих казала, че никой не знае.😉

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Особено след като не знаеш къде живее .

Знам, че ние живеем в Него/Нея ...

преди 8 минути, Solly написа:

Развита или не - един Бог знае! 😉

За да се развиеш духовно, то трябва да имаш Отец. При християните това е църковен настоятел или църковен изповедник. В много от случаите се явява енорийския свещеник, но може да избереш и друг. 

Баща не може да избираш, но Отец може! И, той може да те развие духовно, а не да те научи! = Това проумяваш ли го? 

• Автор
преди 4 минути, The Lone Star написа:

Но всеки вярва, че знае.

Никой не знае каква е Божията промисъл!
.................................

Общ преглед, създаден от AI

Божията промисъл е термин от християнската теология, който се отнася до божествената воля и дейност в света, която насочва събитията и процесите към определена цел. Идеята за Божията промисъл предполага, че Бог има план за света и за човешката история, и че Той действа за осъществяването на този план. 

Божията промисъл се отнася до: 

• Божествена воля:
    Бог има своето намерение и воля за света и за човешкия живот.
  • Божествено управление:
    Бог управлява света и човешката история, дори и в събития, които може да изглеждат случайни.
  • Божествено влияние:
    Бог влияе на човешките действия и събития, насочвайки ги към предначертана цел.
  • Божествена грижа:
    Бог се грижи за човечеството и за света, осигурявайки им необходимото за тяхното оцеляване и развитие.
Божията промисъл може да бъде разглеждана като: 

• Изпълнение на Божия план:
    Божията промисъл е свързана с изпълнението на Божия план за спасение и осъществяване на Неговата воля за света.
  • Спекулация за Бог:
    Съществуват различни начини да се тълкува Божията промисъл, от това дали е директно участие на Бог в събитията до това дали е по-скоро божествено управление и грижа.
  • Основа за надежда:
    Идеята за Божията промисъл може да даде на човек чувство на надежда и смисъл в живота, тъй като предполага, че зад събитията има някаква божествена цел.
преди 9 минути, Solly написа:

Знам, че ние живеем в Него/Нея ...

:) Упс .... :) Ти в Зевс ли се намираш в момента?! :) 

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

За да се развиеш духовно, то трябва да имаш Отец. При християните това е църковен настоятел или църковен изповедник. В много от случаите се явява енорийския свещеник, но може да избереш и друг. 

Баща не може да избираш, но Отец може! И, той може да те развие духовно, а не да те научи! = Това проумяваш ли го? 

Знам достатъчно каквото ми е нужно! Затова не виждам никаква нужда от някакъв свещеник който да ми разяснява неща, които може би знам повече от него.

преди 1 минута, Solly написа:

Никой не знае каква е Божията промисъл!

Трябва да я проумееш, а не да я знаеш! :) 

току-що, Solly написа:

Знам достатъчно каквото ми е нужно! Затова не виждам никаква нужда от някакъв свещеник който да ми разяснява неща, които може би знам повече от него.

МИ, ОК, действай тогава и не философствай тук! 

Днес съм зает. Задушница е и доволно се занимавах с живите. 

Успех! 

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

:) Упс .... :) Ти в Зевс ли се намираш в момента?! :) 

Не, просто съм съгласна с думите на ап. Павел:

Деяния 17:28:

Защото в него живеем, движим се и съществуваме. Както са казали някои ваши поети: Защото ние сме негови деца

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Задушница е

По този повод да ти задам един въпрос, който можеш да зададеш на твоя отец: Каква връзка имат черешите с душите на умрелите?

току-що, Solly написа:

Не, просто съм съгласна с думите на ап. Павел:

ОК, действай тогава! Какво се моташ тук?! :) 

Цитат

Къде живее Бог?

В Банкя !

преди 7 часа, Solly написа:

Нещо по-конкретно не можеш ли да измислиш?

Според кого и според какво да е сбъркано?

Примерно : покупка и активиране на талисман .

преди 7 часа, Solly написа:

Тази Божия промисъл, я развявате като знаме, но така и не можахте да я опишете с Анжел.

Описал съм я в Анжелизъм

Въпрос 7 : Какво означава Божията Промисъл ? 

Отговор : - Божията Промисъл означава ,че човек се ражда и по време на човешкият живот си определя пенсията за през Вечността след смъртта . Като пенсията за през Вечността се определя от действията и постъпките на човека в земният му живот. През цялото време Бог наказва и възнаграждава хората за постъпките им . -- в общи линии това означава Божията Промисъл.

преди 5 часа, Staff. написа:

В Банкя !

Уточни коя? Долна или горна! :) 

п.п. Знам къде живее Борисов! ;) НО, не е Свръх интелект! :) 

Банкя – Уикипедия

преди 11 часа, Solly написа:

Личи си отдалеч колко знаеш. Започни  най-малкото с това  да не богохулстваш, да не сипеш мръсотии по адрес на Всевишния. 

• Автор
преди 37 минути, badr написа:

Започни  най-малкото с това  да не богохулстваш, да не сипеш мръсотии по адрес на Всевишния. 

Кога съм богохулствала, и кога и къде видя да сипя мръсотии против Всевишния?!
Моля, да посочиш конкретни цитати!

• Автор
току-що, badr написа:

Как мислиш? Дали просто така ми е хрумнало? 

Ако не дадеш конкретни цитати, които да потвърдят казаното от теб по-горе, излиза не само че просто така ти е хрумнало, но и че ме клеветиш и лъжеш!

преди 1 минута, Solly написа:

Ако не дадеш конкретни цитати, които да потвърдят казаното от теб по-горе, излиза не само че просто така ти е хрумнало, но и че ме клеветиш и лъжеш!

Дали така ще излезе, според мен дали ще посоча конкретния цитат има два варианта.Единия е просто да те клеветя и лъжа, а втория да съм прав.Но във втория вариант може да има някои твърде опасни за теб последици, за които не мисля, че мога да бъда винен.

• Автор
току-що, badr написа:

Дали така ще излезе, според мен дали ще посоча конкретния цитат има два варианта.Единия е просто да те клеветя и лъжа, а втория да съм прав.Но във втория вариант може да има някои твърде опасни за теб последици, за които не мисля, че мога да бъда винен.

Внимавай само последиците да не се изсипят върху теб, ако незаслужено ме клеветиш! 

току-що, Solly написа:

Внимавай само последиците да не се изсипят върху теб, ако незаслужено ме клеветиш! 

Благодаря за предупреждението, аз все пак  достатъчно добре познавам тази материя, а този казус ми е известен  отдавна и с подробности.Но след като смяташ, че и ти си добре запозната - моля.

Както правилно си отбелязала всеки носи своята отговорност.

• Автор
преди 8 часа, badr написа:

Благодаря за предупреждението, аз все пак  достатъчно добре познавам тази материя, а този казус ми е известен  отдавна и с подробности.Но след като смяташ, че и ти си добре запозната - моля.

Както правилно си отбелязала всеки носи своята отговорност.

След като познаваш добре материята, следва да не лъжеш и клеветиш, защото трябва да знаеш, че това е грях, за което ще си носиш последствията.

Ако беше сигурен в това което казваш, щеше да намериш и посочиш поне един цитат който да подкрепя думите ти! Но няма да намериш нищо подобно от всичко писано от мен през годините, затова излиза, че произволно клеветиш без да имаш доказателства. 

За което те оставям на волята на Всевишния! Нека Той те съди и да ти въздаде наказанието, което заслужаваш!

преди 2 часа, Solly написа:

За което те оставям на волята на Всевишния! Нека Той те съди и да ти въздаде наказанието, което заслужаваш

100 години без интернет в отвъдното и за двамата. 

• Автор
преди 26 минути, Theros написа:

100 години без интернет в отвъдното и за двамата. 

Нека оставим Всевишният да отсъди. Защото оставим ли на хората - те нито са опрощаващи, нито са милостиви, нито пък биха отсъдили справедливо.

преди 16 часа, Solly написа:

Нека оставим Всевишният да отсъди. Защото оставим ли на хората - те нито са опрощаващи, нито са милостиви, нито пък биха отсъдили справедливо.

Как един Свръх Интелект съди?! :) Нали уж Бог е навсякъде, включително и в другите?!  :) 

И не считаш ли, че кълнението е грях колкото и клеветата?! :) Така, че и ти внимавай! :) 

Твърде лично ги приемаш нещата. Защо?! Не считам, че някой тук те унижава. 

Цитат

Богохулството означава умишлено обиждане или неуважение към божество, религиозни или свещени личности и предмети, както и всякакви думи, изрази или постъпки, които оскверняват нещо възвишено

Как Божественото пречи на твоя Всевиш Свръх Интелект?! :) 

@Solly изясни си за теб същността на Бог. За меня е ясна. Мен ще ме съди Господ! Няма да е твоя Всевиш Свръх Интелект! :) Или изобщо няма да ме съди Всевишния, а неговия син! :) 

Как така има различни съдии?! :) Кой от тях е справедлив?! :)   

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.