Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде живее Бог?

Featured Replies

• Автор
преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Как един Свръх Интелект съди?! :) Нали уж Бог е навсякъде, включително и в другите?!  :) 

Бог като Свръх Интелект е навсякъде и няма място във вселената където да не съществува. Той не е нещо отделно от света да стои някъде далече от своите творения. Съденето на Бог не е елементарно като човешкия съд. Създадена е Божествена система от закони, които действат безупречно. Ние създаваме причините и тези причини пораждат последствията. 

И не считаш ли, че кълнението е грях колкото и клеветата?! :) Така, че и ти внимавай! :) 

Къде видя да кълна някого? Само посочвам, че който лъже и клевети, ще си получи заслуженото.

Богохулството означава умишлено обиждане или неуважение към божество, религиозни или свещени личности и предмети, както и всякакви думи, изрази или постъпки, които оскверняват нещо възвишено

Няма как да е богохулство неуважение към религиозни личности или предмети, защото те не са Бог!🤣

Ето какво е богохулство:

Цитат

Да богохустваш означава да говориш с презрение за Бог или да бъдеш предизвикателно непочтителен. Богохулството е устно или писмено упрекване на името, характера, работата или качествата на Бог.

Как Божественото пречи на твоя Всевиш Свръх Интелект?! :) 

За мен няма разлика между Божественото и Божествения Свръх Интелект! Така че въпросът ти е неадекватен!

@Solly изясни си за теб същността на Бог. За меня е ясна. Мен ще ме съди Господ! Няма да е твоя Всевиш Свръх Интелект! :) Или изобщо няма да ме съди Всевишния, а неговия син! :) 

Как така има различни съдии?! :) Кой от тях е справедлив?! :)   

Няма различни съдии, както и няма различни богове!

Първоизточникът на всичко е Един!

В източните религии се говори за други  богове, които са под нивото на най-висшия Бог Абсолютът, и имат различни функции. Всичко това са човешки представи за Божествения свят. Единственото което мога да кажа и в което съм убедена е, че има един Първоизточник от когото произлиза всичко. Останалото са предположения на хора от различни времена и различни части на света! Всички те имат свои теории, но никой не може да докаже по никакъв начин, че това е истина. Единствената истина е, че всичко в света  е сътворено от един Свръх Интелигентен Разум, когото всички наричаме Бог!

• Отговори 592
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обознач

• laplandetza
    laplandetza

нчмах империи, ........ ма бая синджирчета заминаха !😁 по тоя повод, както е казал великия футболист -мъдрец - „ похарчих половината си пари по пъбове,жени и забавления , а останалата половина я п

• Мани, мани, тоя sci-fi сериал го спряха по религиозни причини. На високопоставени в религиозни йерархии им изтръпнаха петичките от формулировката  на  религията на Ораите - 2 галактики не могат да г

Публикувани изображения

преди 7 минути, Solly написа:

Ние създаваме причините и тези причини пораждат последствията. 

Кои сте вие? :) До колко вашия интелект е висш? :) 

преди 8 минути, Solly написа:

Само посочвам, че който лъже и клевети, ще си получи заслуженото.

Не се оправдавай! :) И, не подценявай моя интелект! Моля! :) => Може да показваш, но това не е обективната истина, а твоята пречупена (проектирана) нечистоплътна същност! 

преди 15 минути, Solly написа:

Така че въпросът ти е неадекватен!

Е, твоята адекватност е различна от моята и следствие на което се получава "квантова" адекватност! :) 

Защото, основното е: Имаме различни разбирания по отношение на Божията същност. 

Защо възприе, че @badr те обижда и подхожда към теб лично? ОК, засегнала си се, но защо го приемаш лично? Спрямо неговите възгледи постваш богохулства! 

Нормално е да ползваш ЛС и да се разберете! След като считаш, че те клевети! Стига Всевишният да е еднакъв и за двамата ви! :) 

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Кои сте вие? :) До колко вашия интелект е висш? :) 

Ние - това са всички Божия творения!

Не се оправдавай! :) И, не подценявай моя интелект! Моля! :) => Може да показваш, но това не е обективната истина, а твоята пречупена (проектирана) нечистоплътна същност! 

Когато човек е безсилен срещу опонента, търси груби думи с които да го засегне! Но аз не се засягам, защото ти постъпваш нечистоплътно спрямо мен, наричайки ме нечистоплътна, защото нито съм физически нечистоплътна, нито духовно съм такава!  
Така че, Кармата ще ти въздаде това което заслужаваш! 😉

преди 2 минути, Solly написа:

Ние - това са всички Божия творения!

Човеци ли сте? :) 

• Автор
преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Защо възприе, че @badr те обижда и подхожда към теб лично? ОК, засегнала си се, но защо го приемаш лично? Спрямо неговите възгледи постваш богохулства! 

Нормално е да ползваш ЛС и да се разберете! След като считаш, че те клевети! Стига Всевишният да е еднакъв и за двамата ви! :) 

Бадр може да се защитава сам, и не мисля че има нужда от твоята защита и адвокатстване!

Каквото е имало да му кажа - съм го казала, т.е. написала черно на бяло!

Човеци ли сте? :) 

Според източните религии не само човеците са подвластни на кармичните закони, а всичко живо.

преди 3 минути, Solly написа:

Бадр може да се защитава сам, и не мисля че има нужда от твоята защита и адвокатстване!

Каквото е имало да му кажа - съм го казала, т.е. написала черно на бяло!

Никой не тръгвам да защитавам! Обследвам Ви! :) 

Цитат

"Обследвам" означава проверявам, ревизирам, инспектирам или разследвам някого или нещо цялостно. Това е формално (книжовно) слово, използвано за подробна проверка или разглеждане на предмет или лице. 

• Автор
преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Никой не тръгвам да защитавам! Обследвам Ви! :) 

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Спрямо неговите възгледи постваш богохулства! 

Кое е това, което е богохулство, спрямо неговите възгледи! 
Той дори сам не можа да посочи нищо такова, защото няма нищо подобно писано/казано от мен!

преди 3 минути, Solly написа:

Той дори сам не можа да посочи нищо такова, защото няма нищо подобно писано/казано от мен!

Под достойнството му е! Това проумяваш ли го? :) 

п.п. Спрямо неговите възгледи ти имаш неадекватно поведение!!!

• Автор

Под достойнството му е! Това проумяваш ли го? :) 

Когато някой твърди нещо, следва да се аргументира! Иначе излиза, че си измисля, лъже и клевети.

Много добре знам какво е богохулство и никога за нищо на света не бих си помислила да богохулствам!

току-що, Solly написа:

Когато някой твърди нещо, следва да се аргументира! Иначе излиза, че си измисля, лъже и клевети.

Много добре знам какво е богохулство и никога за нищо на света не бих си помислила да богохулствам!

Тук никой не твърди, а споделя своето мнение! :) Или има синхрон в начина ви на мислене или не!

Умееш ли да мислиш?! :) 

• Автор
преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Или има синхрон в начина ви на мислене или не!

Единствения правилен път е този на мира - да постигнеш мир въпреки различията в мисленето и вярванията. Защото всички пътища водят към Бог - Първоизточника! 

преди 2 минути, Solly написа:

Единствения правилен път е този на мира - да постигнеш мир въпреки различията в мисленето и вярванията. Защото всички пътища водят към Бог - Първоизточника! 

:offtopic_s: Специален поздрав за теб:

:) 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Под достойнството му е! Това проумяваш ли го?

Не става въпрос за достойнство, а за това че не мога да повтарям богопротивни сквернословия.

Да кажем, че ако нещо е навсякъде, това означава да е навсякъде вкл. във фекалии, урина,във всяка нечистотота, във всяка лъжа, измама. нечистоплътност, в дявола ...и т.н.

Такива глупости плямпат само богохулниците.

преди 1 минута, badr написа:

Не става въпрос за достойнство, а за това че не мога да повтарям богопротивни сквернословия.

Да кажем, че ако нещо е навсякъде, това означава да е навсякъде вкл. във фекалии, урина,във всяка нечистотота, във всяка лъжа, измама. нечистоплътност, в дявола ...и т.н.

Такива глупости плямпат само богохулниците.

Според мен бе достатъчно тактичен! 

Успех!

• Автор

Вие щом сте толкова знаещи, обяснете от какво Бог е създал физичните елементи и материята?

преди 17 минути, Solly написа:

Вие щом сте толкова знаещи, обяснете от какво Бог е създал физичните елементи и материята?

Всичко е материя с различни форми и значение . Тука се споменават някои мръсни неща , но те също имат своите значения : Примерно - фекалии в рая няма да има ( освен в случаите на някои , които харесват фекалии , Но това са изключения с аномалии в психиката ) те са в земния живот като щестлавие и зло . В този контекст приетата храна в рая  ( защото яденето си е удоволствие . Особено италианско тирамису ) изчезва напълно в стомаха и се превръща в ,,живителна енергия " на 100 %.

• Автор
преди 39 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Всичко е материя с различни форми и значение . Тука се споменават някои мръсни неща , но те също имат своите значения : Примерно - фекалии в рая няма да има ( освен в случаите на някои , които харесват фекалии , Но това са изключения с аномалии в психиката ) те са в земния живот като щестлавие и зло . В този контекст приетата храна в рая  ( защото яденето си е удоволствие . Особено италианско тирамису ) изчезва напълно в стомаха и се превръща в ,,живителна енергия " на 100 %.

Фекалиите са преработена храна. А Бог е създал храната. Така че ... въпросът остава : От какво Бог е създал физичните елементи?

преди 2 часа, Solly написа:

Фекалиите са преработена храна. 

Използват се за естествена тор, която облагородява почвата. 

https://agri.bg/agrosaveti/torene-i-podhranvane/oborski-tor-kachestva-i-vidove-2

https://agri.bg/novini/nezamenim-ptichi-tor-sazhivyava-pochvite

• Автор

Нека видим какви са поясненията за същността на Бог от великият еврейски философ Рамбам /Маймонид/:

........

Основите на Тората на Рамбам

- Основата на основите и най-твърдият стълб на цялата мъдрост е да знаем, че има Първосъщество, че Той е причинил съществуването на всички същества и че всички същества от небето и земята, и между тях, не биха могли да съществуват, освен чрез истината за Неговото Собствено Същество.

- Обратно, ако предположим, че всички други същества, освен Него самия, са несъществуващи, остава само Неговото Същество; защото Той не престава да съществува поради тяхното несъществуване, тъй като всички същества са зависими от Него, но Той, благословен да е Той!, не зависи от тях, нито от нито едно от тях; следователно истината за Неговото Същество е несравнима с истината за всяко друго отделно същество.

-Това е както казва пророкът: „Но Господ Бог е истинският Бог“ (Йеремия 10:10); Той единствен е Истината и никое друго същество не притежава истина, подобна на Неговата Истина, както казва Тората: „Няма друг подобен на Него“ (Второзаконие 4:35), което означава, че няма друго истинско същество освен Него, подобно на Него.

- Това Същество е Богът на вселената, Господар на цялата земя , който управлява сферата с безкрайна сила, сила на вечно движение; защото сферата се върти непрекъснато, което би било невъзможно без някой да я кара да се върти; и Той е, благословен е Той!, Който я кара да се върти без ръка и без тяло.

-Този Бог е Един Бог; Той не е нито двама, нито повече от двама, а Един, с чието Единство няма сравнение между отделните единици във вселената; не като единицата от род, която обхваща много отделни единици, нито като единицата от тяло, която е делима на части и частици, а Единица, с чието Единство никоя друга единица във вселената не е подобна. Да предположим, че има много божества, е еквивалентно на признание, че те са телесни, защото подобните отделни същества не се различават, освен по случайни черти, характерни само за телата и материалните неща. По този начин, ако предположим, че Създателят е телесен и материален, бихме довели до заключението, че Той е краен, защото е невъзможно да си представим тяло, което не завършва с разпад; но нашият Бог, благословено да е Неговото име!, виждайки, че Неговата сила е безкрайна и непрекъсната, защото ето, вселенската сфера продължава да се върти вечно. Неговата сила определено не е физическа сила. И тъй като Той е Безтелесен, никоя от случайните черти, характерни за телата, така че да бъде делима или да е издънка на друго същество, не може да Му бъде приписана. Следователно, невъзможно е Той да бъде само Един. И познаването на тази доктрина за монотеизма е задължителна заповед, която гласи: „Господ, нашият Бог, е Един Бог“ (Второзаконие 6:4).

https://www.sefaria.org/sheets/408496.26?lang=bi&with=all&lang2=en

преди 19 часа, Solly написа:

Фекалиите са преработена храна. А Бог е създал храната. Така че ... въпросът остава : От какво Бог е създал физичните елементи?

Това е въпрос ,който е с трудно разбираем отговор. Въпрос като ,, как е станало сътворението на Бог ?  " - по - добре да не се търси отговор , защото не е от съществено значение за човека . 

Аз като търсих отговор на тези въпроси - ме заболя главата и припаднах , защото има въпроси на ,които човек никога няма да получи отговор , защото сме създания на Бога с такъв разум че ум не може да ни го побере . 

• Автор

След като се приема, че Бог няма физическо тяло и форма, следва, че Той няма нужда и от фиксирано място или дом. Неговият дом е цялата Вселена.

• Автор
преди 16 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Цялата вселена е изпълнена с материя .

По скоро - с енергия!

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз като търсих отговор на тези въпроси - ме заболя главата и припаднах

:lol6:Лъжец... Ми можело да е да попиташ самия бог... И без това нали го призоваваш да наказва лошите и злите хора... заради някакво си добро... и останалите ти малоумия. 

преди 3 часа, Solly написа:

След като се приема

от кого? От теб ли? :) Тогава се пише така - "след като ПРИЕМАМ,  че...." - и оттам нататък е според ползите. 

преди 2 часа, Solly написа:
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Цялата вселена е изпълнена с материя .

По скоро - с енергия!

Якооо. :lol6:Понеже ги знаете и материите и енергиите кво са... единия поправя другия и си играете на моабет, чрез популизми и налудни измишльотинки .... както и пълни глупости. 

===================

Аз пък знам къде живее бог - на покрива ми, като Карлсон. А в избата живее дявола и помощниците на креатора. И там им е мястото, щото са се издънили като са ви направили - грешките уж не трябва да се повтарят, ама ето ги отново. :hit:

Ако ми се помолите ще ви дам адреса да проверите сами - така че аз единствен ги знам работите в тая тема. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.