Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде живее Бог?

Featured Replies

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Фикус Мангал, не разбираш какво ти се обяснява? Втори път-прочети Бемидбар!!!При цялото ти тръшкане, колко разбираш иудаизма, май не знаеш, какво е Бемидбар.Колко още функционални-неграмотници с претенции ще се изсипете в темата?

Защо му е да го чете , щом Бемидбар учи хората да обиждате на фикус мангал - ? Да стане прост като умряла амеба ли ? 

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Фикус Мангал, никой, ама никой не ти е длъжен да ти попълва пропуските в знанията.  

Реално знае повече от теб , и е много възпитан за разлика от теб , така че Реално получава подкрепата от християните . 

• Отговори 592
  • Прегледи 31,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обознач

• laplandetza
    laplandetza

нчмах империи, ........ ма бая синджирчета заминаха !😁 по тоя повод, както е казал великия футболист -мъдрец - „ похарчих половината си пари по пъбове,жени и забавления , а останалата половина я п

• Мани, мани, тоя sci-fi сериал го спряха по религиозни причини. На високопоставени в религиозни йерархии им изтръпнаха петичките от формулировката  на  религията на Ораите - 2 галактики не могат да г

Публикувани изображения

преди 17 минути, realno написа:

Да ти напомня, че очаквам с интерес цитати от цялото Писание за това къде Бог казва: не искам, не кога и няма никога да се въплътя в човешко тяло? :basketball3:

Фикус Мангал, на мен никой не си позволява да ми крещи, при това цветно. Ти си крал само в твоите представи

"Арестуван ром в районното: - Как се казваш? - Артур! - Знаеш ли защо те арестувахме, Артуре? - Сигурно щот съм крал".

Твоето обяснение на значението на думи, които нито разбираш ,нито знаеш към какво да ги отнесеш прилича ей на този виц

"На урок по английски. Преподавателят пита аудиторията от ромчета : - Как е на английски "работа? - Job! - Браво!А, как е "работя?"" - ПреJOBвам".

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Защо му е да го чете , щом Бемидбар учи хората да обиждате на фикус мангал - ? Да стане прост като умряла амеба ли ? 

Фикус Тротинетка, думата мангал си има значение, което е различно от твоето виждане в контекста на ограничен човек.

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Реално знае повече от теб , и е много възпитан за разлика от теб , така че Реално получава подкрепата от християните . 

Нямам нищо против някой да получава подкрепа от християни. Особено от християни. 🤣 Препоръчително и  от анжелисти🤣

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Фикус Мангал, на мен никой не си позволява да ми крещи, при това цветно. Ти си крал само в твоите представи

Реално е много уважаван форумен брат ,защото има задълбочени знания върху християнството и е много възпитан .

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Фикус Мангал, никой, ама никой не ти е длъжен да ти попълва пропуските в знанията.  След като твърдиш,че си чел Тора, би трябвало да знаеш и какво пише във всяка глава. Вместо това пляскаш глупости, които представляват  анализ на твоите фантазии. Тези минават пред простта ти и неграмотна аудитория, която си предавате като наследство в също тъй неграмотната ти фамилия, която се изхранва като пастори на невежи хора. Евангелизирането на тези общности е с цел да бъдат доени като крави в интерес на църквата, а не че толкова са се загрижили дали празнувате Великден или Банго Васил. Пред тях вървят агит-табла от няколко кратки празни едноредови шаблонни лозунги. Това не е обида, това си е факт. Тука си попаднал  на принципа "наредила се мухата да я подковават като коня". Достатъчно те понаучихме тук и въпросите които задаваш са точно за да попълниш пропуски в неща,които не са те обучили. Вземи демонстрирай потенциал и си помисли защо точно Бемидбар ти давам като насока  да прочетеш. Иначе за пореден път показваш и доказваш,че ако сложим на везната акъла на гугутката и твоя, птицата ще те бие. Това не само защото някой я е избрал да доставя някакъв дух на хората.

Току що отказвайки да отговориш на елементарен и същевременно основополагащ въпрос пускайки в експлоатация безкрайната си арогантност, цинизъм и високомерие ми отговори на въпроса, като косвено признаваш, че няма място в ЦЯЛОТО ПИСАНИЕ, КЪДЕТО БОГ ДА ЗАЯВЯВА, ЧЕ НЕ НЯМА, НЕ ИСКА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪПЛЪТИ В ЧОВЕШКА ПЛЪТ. 

Ако имаше и най - малка възможност да ми докажеш, че греша щеше да го направиш, а не да се държиш арогантно, давайки повод на всички във форума да си мислят, че всичките евреи са като тебе цинични и високомерни. 

Хубав ден ( при вас е вечер) и чети Писанията с чисто и отворено сърце, а не да му поставят филтри, които да го правят да пасне на твоите виждания. 

преди 13 минути, realno написа:

Току що отказвайки да отговориш на елементарен и същевременно основополагащ въпрос пускайки в експлоатация безкрайната си арогантност, цинизъм и високомерие ми отговори на въпроса, като косвено признаваш, че няма място в ЦЯЛОТО ПИСАНИЕ, КЪДЕТО БОГ ДА ЗАЯВЯВА, ЧЕ НЕ НЯМА, НЕ ИСКА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪПЛЪТИ В ЧОВЕШКА ПЛЪТ. 

БЕМИДБАР!!!! БЕМИДБАР!!!!

Понеже продължаваш да изумяваш с функционалната си неграмотност, да припомня  това, което съм писала много пъти. Четете всичко подред, за да добиете представа за същността на това, което трябва да бъде разбрано. Ще режеш на части, изречения и думи сиренето в магазина, Фикус Мангал. В твоята вселена това може да минава и за мислене, но извън нея е смехория. Не случайно Тора си има ред на създаване. Освен това, точно този казус  съм го изяснявала няколко пъти тук. Който се интересува търси и намира. Освен това, няма никакъв повод да си мисля,че точно пък ти, който никога не разбираш и не вникваш в отговорите, а връщаш едно безкрайно каканижене, заслужава усилието да  повтарям.

преди 13 минути, valkiria1 написа:

.

Фикус Тротинетка, думата мангал си има значение, което е различно от твоето виждане в контекста на ограничен човек.

Нямам нищо против някой да получава подкрепа от християни. Особено от християни. 🤣 Препоръчително и  от анжелисти🤣

Сега пък вече и уроци по българо - еврейски си преподаваме , ама да кажа ,че тук е България и се говори български , и официалната религия е ,, Православно Християнство " и специално тук в Дупница си нямаме нищо общо с европейските толерантности , и когато искаха да дават джамията на мюфтийството за да и възстановят минарето - обиколихме джамията и показахме ,че сме готови и на по - крути мерки срещу шериата , а не да премахваме кръстове от болниците . Ние тука строиме високи кръстове ,които се виждат от цялата околия , а минаретата сме готови да ги сринем със земята. 

Анжелизъм е религия изградена от религиозни  постулати , като нищо не пречи да си православен християнин и в същото време анжелист , защото Анжелизъм подържа феминизмът и е против уредените бракове ...

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Понеже продължаваш да изумявш с функционалната си неграмотност, да повторя това, което съм писала много пъти. Четете всичко подред, за да добиете представа за същността на това, което трябва да бъде разбрано. Ще режеш на части, изречения и думи сиренето в магазина, Фикус Мангал.В твоята вселена това може да минава и за мислене, но извън нея е смехория. Не случайно Тора си има ред на създаване. Освен това, точно този казус  съм го изяснявала няколко пъти тук. Който се интересува търси и намира. 

Няма нужда да ми се обясняваш, като продължаваш да се държиш арогантно. Вече ми "отговори" ясно и категорично. 

Продължавай да изглеждаш "знаеща" в собствените си очи. 

Анжелизъм е съкратен вариант на Библията , за тези които не им се задълбочава в изследването на библейските текстове и има ритуал за изчистване на негативи  със светена вода , която се набавя изключително и само от православни храмове , която светена вода е осветена от служителите на православната църква по време на киприяновите молитви - така че , православието е пряко свързано с анжелизмът и православието играе ролята на религия майка на Анжелизъм .

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

която светена вода е осветена от служителите на православната църква

тези служители с някакви лампи ли осветяват водата

светената вода от църква си е най-обикновена вода, никакви специални свойства няма, като се направи ритуала в църквата и да не мислиш че дядо ти Бог прави нещо на водата, ха ха ха нищо не й прави, стои си обикновена вода

преди 1 час, realno написа:

Няма нужда да ми се обясняваш, като продължаваш да се държиш арогантно. Вече ми "отговори" ясно и категорично. 

Продължавай да изглеждаш "знаеща" в собствените си очи. 

Фикус Мангал, ти си най-тъпото парче в тоя форум, най-тъпото.

Бог не може да бъде ограничаван. Само един изключително примитивен ум, може да ограничи Ашем, Създателят в рамките на своя посредствен ум. Творението не може да достигне Твореца. Всевишният е създал времето и пространството и следователно Неговото съществуване - извън времето и извън пространството - е нещо, което посредственият ум не е в състояние да проумее. Това, което знаем за Ашем е само това, което той  е сметнал да ни даде чрез своите пророци.Всемогъщият е казал на Моше Рабейну: „...човек не може да Ме види и да остане жив“ -Шмот 33:20.

9 Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае.... Бемидбар 23:19

преди 10 минути, valkiria1 написа:

човек не може да Ме види и да остане жив“ -Шмот 33:20

значи бог ще убива всеки който го е видял, защо иска така да прави бог

защо пишете "Ме" с главно "М", аааа защото ставало дума за бог ха ха ха , селски тъпанарщини са това

преди 12 минути, valkiria1 написа:

9 Бог не е човек та да лъже

е защо не може да лъже, някой да не му е забранил да лъже или той така иска другите да си мислят за него, че никога не лъжел

бог може да лъже колкото си иска, никакъв проблем не е това за него  ("него" с малка буква)

преди 5 минути, some_spirit написа:

Значи това,че  нямаш мозък да осмислиш какво четеш. Къде прочете в цитираното , че Бог заплашва, че ще убива, или ти така интерпретираш нещата?

Останалото няма нужда да бъде коментирано. То е също индикация,че нищо не разбираш от това,което четеш. Твоите фантазии можеш да си тълкуваш и обясняваш само ти. Те са интересни само на теб.

преди 35 минути, some_spirit написа:

Може би не Бог убива, а поради някакви други причини човекът, който Го е видял, не може да продължи да съществува в човешка форма. 🙄

преди 35 минути, some_spirit написа:

е защо не може да лъже, някой да не му е забранил да лъже или той така иска другите да си мислят за него, че никога не лъжел

бог може да лъже колкото си иска, никакъв проблем не е това за него  ("него" с малка буква)

Защото няма нужда да лъже, след като не Му е необходимо да лъже, за какво да   го прави? 🙄

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

много уважаван форумен брат

ъъъ - от кого точно? че то всеки вече изтрещял си говори от собствената си камбанария като от вселенска кула сред която той е номер едно. Винаги!!! 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Анжелизъм е съкратен вариант на Библията

така е с изтрещяването. И с повторенията, щото си имал мисия. 

По темите налазиха масово напълно изтрещели автори на никове, търсещи утеха и облекчение от налудностите си. И стават все повече... До това доведе отпадането на строгата модерация. 

Мимикрията с "възпитанието" няма как да маскира "ИЗТРЕЩЕЛИЯ", , просто няма как, но понеже това е важно за него, той много държи на тази мимикрия. 

преди 12 минути, Мери) написа:

Защото няма нужда да лъже, след като не Му е необходимо да лъже, за какво да го прави?

няма никаква нужда да му обяснявате каквото и да е. Ако не е писането за облекчение и безопасността за другите, той би бил в психиатрично отделение. Просто кризите са му безопасни, както впрочем и на няколко други. Досега никой не е успял, някъде, някога да е в адекватен контакт с такъв "диагностициран", особено по време на криза. Има неврофизиологична и когнитивна обосновка защо това няма как да стане.

Това не ви пречи и вие да пробвате - има множество изгубени каузи, в които изгубените също търсят своята си ценност. 

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Аллах Агбар! :giggle1:

преди 1 час, valkiria1 написа:

Фикус Мангал, ти си най-тъпото парче в тоя форум, най-тъпото.

Не съм, чак толкова "тъпо парче" като теб, че да твърдя ( в темата за исляма), че Яхве и Аллах са един същи Бог,  че Авраам и Мохамед вярвали в един същи Бог от което следвало, че юдаизма и исляма са били авраамически религии. Така, че не бързай със заключенията за "тъпото парче", че технически може и да познаваш текстовете на Писанието, но не разбираш истинското им значение и не познаваш Бога на Тората и пророците. 

9 Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае.... Бемидбар 23:19

И като стана въпрос за "тъпо парче", ето поредното доказателство на твърдението ми, че не познаваш Писанието. 

Числа 23 е част от речта на Валаам, който не е израилтянски пророк, но говори по вдъхновение от Бог.

Този стих не казва, че Бог не може, не иска или няма да стане човек. Казва, че Бог не е човек по природа, т.е. не греши, не се променя и не лъжене е като хората в техните слабости. Това не е забрана за въплъщение, а описание на Божията съвършена и неизменна същност. Все едно някой да каже: "не съм женен". Но това не означава, че не няма, не иска и не може да се ожени. :wink12:

Казах ти да използваш цялото Писания за да ме опровергаеш. Опитай пак. 

преди 1 час, some_spirit написа:

Значи това,че  нямаш мозък да осмислиш какво четеш. Къде прочете в цитираното , че Бог заплашва, че ще убива, или ти така интерпретираш нещата?

ами то много е просто, щом бог няма да убие някой който го е видял, остава че бог има някакво излъчване и от това нещо човек ще умре, но той бог нали може всичко тогава трябва да може и да намали това свое смъртоносно излъчване и човек ще може да го види, ти за кой вариант си от двата .......

преди 43 минути, Мери) написа:

Защото няма нужда да лъже, след като не Му е необходимо да лъже, за какво да   го прави? 🙄

бог може да лъже просто така, за удоволствие майтап да си прави

преди 47 минути, _ramus_ написа:

няма никаква нужда да му обяснявате каквото и да е. Ако не е писането за облекчение и безопасността за другите, той би бил в психиатрично отделение. Просто кризите са му безопасни, както впрочем и на няколко други. Досега никой не е успял, някъде, някога да е в адекватен контакт с такъв "диагностициран", особено по време на криза. Има неврофизиологична и когнитивна обосновка защо това няма как да стане.

особено да ми обясняват телепатично превзети хора някакви си неща, просто смях голям

и гледам продължават да си пишат за Бог с голяма буква "Му" все едно някакво муле е заседнало на пътя

никой от вас не е контактувал с Бог, аз също не съм, там някои си имали видения по време на кома, това не е било Бог, а друго нещо

преди 22 минути, some_spirit написа:

бог може да лъже просто така, за удоволствие майтап да си прави

Желанието да получиш удоволствие също е желание, а щом има желание, то има и отсъствие или поне недостиг и понеже при Бог няма как да има отсъствие или недостиг на каквото и да било,то  няма как Той да иска да си прави майтап. 

преди 1 минута, Мери) написа:

Той е това, което е, т.е.   има си всичко и няма никакви потребности, в това число  да си прави майтап или да се присмива на когото и да било за каквото и да било,

ти от приближените му хора ли си, че знаеш какво иска бог

четете Библията и смятате че там пише какъв е Бог, голяма заблуда е това, Бог не е писал библията

преди 5 минути, some_spirit написа:

ти от приближените му хора ли си, че знаеш какво иска бог

Всички сме Му приближени, разликата е, че някои знаят това, други не. 

преди 1 час, Мери) написа:

Може би не Бог убива, а поради някакви други причини човекът, който Го е видял, не може да продължи да съществува в човешка форма. 🙄

Не самият човек ще умре, но представата му за себе си дотолкова ще се промени, че той вече тяма да се идентифицира с условната роля, с личността, с която се е идентифицирал дотогава.

преди 52 минути, realno написа:

Аллах Агбар! :giggle1:

Не съм, чак толкова "тъпо парче" като теб, че да твърдя ( в темата за исляма), че Яхве и Аллах са един същи Бог,  че Авраам и Мохамед вярвали в един същи Бог от което следвало, че юдаизма и исляма са били авраамически религии. Така, че не бързай със заключенията за "тъпото парче", че технически може и да познаваш текстовете на Писанието, но не разбираш истинското им значение и не познаваш Бога на Тората и пророците. 

Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обозначение на единствения Бог, смятан за идентичен с Бога на юдеите и християните. За най-голямо твое изумление, богът на исраелтяни, християни и араби Е  един и същи.!!! Затова е абсолютно правилно да се твърди, че богът на Авраам и пророка Мухаммад е един и същи. За това "говорим" за авраамически религии.  Аз съм Господ, това е Моето Име“, което Първият Човек Ми даде.“..така пише в един от Мидрашите ни.

И разбира се, в пустинята на Агар и Ишмаел се явява Яхве, който им обещава спасение. Обещаното в пустинята се сбъдва:  Ишмаел става родоначалник на народи,чийто бог е Яхве. Към настоящия момент Авраамическите споразумения се сключват между потомците на Авраам-исраелтяни и араби. 

Най-елементарния справочник, за най-елементарния дискутиращ в този форум-ти! 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Аллах

преди 52 минути, realno написа:

Това не е забрана за въплъщение, а описание на Божията съвършена и неизменна същност.

Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум...въплъщението само по себе си вече означава ограничение!! Имаш ли трети клас образование? Прочети си написаното  от теб" описание на Божията съвършена и неизменна същност"... обясни на себе си, не на мен, как нещо, което е неизменно по същност ,ще се промени в друга форма. Как неизменната същност на Ашем ще се въплъти в човек или в нещо друго??!!Ияков се бори с ангела на Ашем, а не със самия бог,както се опитваш да твърдиш в предишен пост. Човек да победи бог, това и в старогръцките тъпотии на Омир го няма. ..само в нечие посредствено съзнание.

Къртиш с тъпотията.

преди 28 минути, some_spirit написа:

четете Библията и смятате че там пише какъв е Бог, голяма заблуда е това, Бог не е писал библията

Фикус Из-духан, в Тора и Танах пише за качествата на Твореца!!! След като създал човека, Творецът пожелал той да разбере Неговото откровение, тоест откровението на Неговите Имена и пътища.

преди 1 час, _ramus_ написа:

По темите налазиха масово напълно изтрещели автори на никове, търсещи утеха и облекчение от налудностите си. И стават все повече... До това доведе отпадането на строгата модерация. 

Точно. Аз написах същото. "Цветята" на Калдейта... 🤣

преди 12 минути, valkiria1 написа:

А поне един коментар без обиди и квалификации можеш ли да напишеш?!

преди 28 минути, valkiria1 написа:

Фикус Из-духан, в Тора и Танах пише за качествата на Твореца!!! След като създал човека, Творецът пожелал той да разбере Неговото откровение, тоест откровението на Неговите Имена и пътища.

бог прави някакви си откровения пред хората, доста изкукало твърдение, сигурно за да се изкара в очите на хората колко е велик

някакви имена имал и пътища ха ха ха

преди 32 минути, valkiria1 написа:

Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум....Аллах е арабската дума за бог. Думата е съставена от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“.В исляма, тази дума се използва за обозначение на единствения Бог, смятан за идентичен с Бога на юдеите и християните. За най-голямо твое изумление, богът на исраелтяни, християни и араби Е  един и същи.!!! Затова е абсолютно правилно да се твърди, че богът на Авраам и пророка Мухаммад е един и същи. За това "говорим" за авраамически религии.  Аз съм Господ, това е Моето Име“, което Първият Човек Ми даде.“..така пише в един от Мидрашите ни.

И разбира се, в пустинята на Агар и Ишмаел се явява Яхве, който им обещава спасение. Обещаното в пустинята се сбъдва:  Ишмаел става родоначалник на народи,чийто бог е Яхве. Към настоящия момент Авраамическите споразумения се сключват между потомците на Авраам-исраелтяни и араби. 

Най-елементарния справочник, за най-елементарния дискутиращ в този форум-ти! 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Аллах

Фикус Мангал е  най-тъпото парче в този форум...въплъщението само по себе си вече означава ограничение!! Имаш ли трети клас образование? Прочети си написаното  от теб" описание на Божията съвършена и неизменна същност"... обясни на себе си, не на мен, как нещо, което е неизменно по същност ,ще се промени в друга форма. Как неизменната същност на Ашем ще се въплъти в човек или в нещо друго??!!Ияков се бори с ангела на Ашем, а не със самия бог,както се опитваш да твърдиш в предишен пост. Човек да победи бог, това и в старогръцките тъпотии на Омир го няма. ..само в нечие посредствено съзнание.

Къртиш с тъпотията.

Точно. Аз написах същото. "Цветята" на Калдейта... 🤣

преди 2 часа, some_spirit написа:

тези служители с някакви лампи ли осветяват водата

светената вода от църква си е най-обикновена вода, никакви специални свойства няма, като се направи ритуала в църквата и да не мислиш че дядо ти Бог прави нещо на водата, ха ха ха нищо не й прави, стои си обикновена вода

Светената вода има свойствата да пречиства от зло , когато се прави ритуал със светена вода , защото с обикновена чешмяна не става .

преди 2 часа, valkiria1 написа:

: „...човек не може да Ме види и да остане жив“ -Шмот 33:20.

Тоя талмуд много лъже , защото има много свидетелства при ,които хора са виждали Бога и са си останали съвсем живи ( включително и аз ) .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.