Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 4 минути, Борил написа:

Вие русофилите освен да плюете дръго едва ли владеете. Като си толко отворен що не се пробваш с някое девет годишно моме,,,, и да видим дали тук в БГ. това е безнаказано. Пробвай, но единственото на което ще ПЛЮЕШ след това в панделата е; ,,,,,,,,няма да ко напиша че ще ме бамнат,,,,,,,,,, сещай се сам.

Извинявай, тая година някакъв смислен текст от теб ще видим ли? Поне тая година напиши нещо смислено? Няма какво да се пробвам с деветгодишни момичета, аз не съм извратеняк. И изобщо кви глупости ми говориш... Кога си виждал някой да действа срещу циганската безнаказаност? КОГА?! Щели да влязат в "панделата"... глупости на търкалета.

Цитат

13-годишна бременна циганка е била транспортирана в „Пирогов" от Ботунец, съобщиха от лечебното заведение. Момичето, което е било бременно в осми месец, е с тежки наранявания в областта на стомаха и корема, причинени от стъкло на счупен прозорец.

Примери - бол. Хубаво е малко да се осъзнаем, какви глупости бръщолевим. Доколкото е възможно, де... Щото при теб май няма как да се случат нещата.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

Относно целите на Израел,  войната можело  да бъде спряна незабавно, ако Иран се съгласи на преговори и предаде обогатения уран, центрофугите и цялата документация – "либийският модел". В противен случай,  имало  вероятност  САЩ, Великобритания и Франция да се включат директно във войната. "Иран премина червените точки, които бяха ясно начертани. Ако съществуването на Израел бъде застрашено, Западът ще се намеси".   А какво би станало,  ако Китай и Русия им предоставят непрехващаеми хиперзвукови ракети.    Биха могли да обстрелват директно и западни столици от хиляди киломерти разстояние.  Нищо липсва логика в някои преценки.  

Цитат

Израелски танков обстрел уби най-малко 51 палестинци във вторник, докато чакаха камиони с помощ в Хан Юнис в южната част на ивицата Газа, съобщи здравното министерство на територията, добавяйки, че стотици други са ранени.

Пацифистите, къде сте? Що никой не възмущава?

преди 2 минути, communismatic написа:

Извинявай, тая година някакъв смислен текст от теб ще видим ли? Поне тая година напиши нещо смислено? Няма какво да се пробвам с деветгодишни момичета, аз не съм извратеняк. И изобщо кви глупости ми говориш... Кога си виждал някой да действа срещу циганската безнаказаност? КОГА?! Щели да влязат в "панделата"... глупости на търкалета.

Примери - бол. Хубаво е малко да се осъзнаем, какви глупости бръщолевим. Доколкото е възможно, де... Щото при теб май няма как да се случат нещата.

Абе ти ще напишеш ли нещо от себе си без да си политически пристрастен, ти имаш ли собствено мнение като мъж, без до да е руско- обременено ,,,,,,, поне тази година. 

Аз те питам на национално ниво ,,,, не те питам за някаква 'общност'  било  то и ромска. Говоря ти за закони, за права на човека от които се ползваш и в момента изразявайки мнението си тук плюейки против власта. Зщото ако беше в Иран и говореше по този начин отдавна да си вече на дръвника.

Айде бъди малко,,,,, само малко мъж поне тази година и си го признай.

преди 1 минута, Борил написа:

Айде бъди малко,,,,, само малко мъж поне тази година и си го признай.

Т.е. аз не съм мъж, а не ти, който обвиняваш Иран за нещо, което се случва и в твоята държава? Правилно ли чета? 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. аз не съм мъж, а не ти, който обвиняваш Иран за нещо, което се случва и в твоята държава? Правилно ли чета? 😆

Говори ми за закони, не ми вади от сто кладенци вода за да оправдаеш тезата си,,,,, Добре знаеш че не си прав.

преди 1 час, "Саша" написа:

Разбира се, че има значение. Западът прави грешки но ги признава, обсъжда ги, сменя лидери. Авторитарните режими като тези в Москва или Техеран не правят грешки според собствената си логика,те просто избиват, оправдават и продължават. Това е разликата между волна агресия и призната грешка.

Къде по-точно си признаха грешката с нападението над Сирия? На мен ми стана много чудно как сирийското правителство се изхитри точно, когато им правеха проверка от ООН да използва химическо оръжие срещу собственото си население.  Защо точно по време на проверката, толкова ли им е било наложително? 🙄

Между другото, понеже стана дума за "варварите" от руската армия, тая сутрин руснаците са думнали склад за дронове в Киев. Дроновете са били складирани... в авиационния институт, като самите украинци си поствали снимки от там, понеже събирали пари за още дронове. 😆

преди 2 минути, Борил написа:

Говори ми за закони, не ми вади от сто кладенци вода за да оправдаеш тезата си,,,,, Добре знаеш че не си прав.

Кви закони като ти казвам, че никой няма да пипне с пръст циганската измет за нещо подобно? Къде си видял циганка да лежи в затвора, понеже е родила рано? Ти нормален ли си? То това даже си е традиционната практика тук. Аз не мога, да разбера... вие от небето ли падате!? Единия не знаел, че у нас имало инфлация от началото на СВО-то, другия оня ден съвсем сериозно ми спореше, че взимаме руски газ... Излезте малко навън, стига сте киснели само по тия компютри.

преди 5 минути, Мери) написа:

Къде по-точно си признаха грешката с нападението над Сирия? На мен ми стана много чудно как сирийското правителство се изхитри точно, когато им правеха проверка от ООН да използва химическо оръжие срещу собственото си население.  Защо точно по време на проверката, толкова ли им е било наложително? 🙄

Точно защото беше време на проверка, имаше наблюдатели и свидетели, които потвърдиха употребата на химическо оръжие. Когато диктатор като Асад знае, че е безнаказан и Русия ще го защити в Съвета за сигурност, това не го спира напротив, окуражава го. Има разследвания, доклади на ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия) и множество независими източници, които потвърждават – химическо оръжие е използвано. Това не е театър, а документирано военно престъпление.А това, че някой не може да повярва, че един режим ще убива собствения си народ, говори повече за наивността на наблюдателя, отколкото за чистотата на режима.

току-що, "Саша" написа:

А това, че някой не може да повярва, че един режим ще убива собствения си народ, говори повече за наивността на наблюдателя, отколкото за чистотата на режима.

Умен Джоки, какво стана след свалянето на Башар Асад? Всичко е мирно и тихо, предполагам в Сирия?

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Госпожо Болд, щом ни се внушава да мразим иранският режим заради изпълнението на 975 смъртни присъди, защо никой не ни внушава същото и за новопоставеният режим в съседна Сирия, а даже напротив:

Брюксел взе страната на управляващите ислямисти в Сирия, които екзекутираха над 1400 християни и алауити

Имате ли обяснение защо режим, избил без съд и присъда хиляди невинни се подкрепя, обаче ни се казва че трябва да се мрази режим, изпълнил 975 смъртни присъди в 80милионна държава, госпожо Болд?!?

Не е чак толкова сложно за обяснение,но трябва и да се чете и с разбиране!

След дълго налагане на диктатури в ислямският свят, Западът разбра ,че това е кауза пердута! И за непосветените -беше направен може би последен опит в иницииране от Западът на "Арабската пролет",която безславно също беше провалена!

Хънтингтън добре представя състоянието на тези общества в 'Сблъсъкът на цивилизациите"! Тези общества не са израсли цивилизационно,както и нашият народ,като част от Православието!

Ислямът се заражда в 7 век-година първа е 622 тогава е бягството на Мохамед от Мека в Медина.значи някъде към 15 век са сега!

Докато в Християнството е имало дългогодишни религиозни войни,в Ислямът тече някакво Възраждане към тяхните си ценности/хубави или лоши/,-това е тяхната Реформация,макар и бавна!

Така наречените "Мюсюлмански братя" Хънтингтън описва за по-действени от централната им власт в държавата,по организирани са при бедствия и взаимопомощ при катаклизми!

Сегашния джихад,е несъгласието им в"нарушаването" на техните нрави,обичаи,налагани от промяната на традициите от новите/стари/идеологии фашизъм,комунизъм ,за Израел освен религиозните причини но най-вече за това че е демократичен-единствената такава държава в региона!

Както и сталин след 1948 г например се отрича и се почват войните там-докога ,засега неизвестно,

155464_b.jpg?h=263&t=1750156376

преди 21 минути, "Саша" написа:

А това, че някой не може да повярва, че един режим ще убива собствения си народ, говори повече за наивността на наблюдателя, отколкото за чистотата на режима.

Много режими могат да убиват собствения си народ, но аз не виждам защо им е да го правят  точно, докато им правят проверки. 

преди 1 час, Борил написа:

бягате от въпроса пич,,,, бягате,,,,, защото иначе или ще признаете иранския 'режим' или ще признаете че сте педофили.

А ти одобряваш убийството на жени и деца, нали?

Как в Сирия строяха социлизЪмът? И не само там!

Грешка "Другари"!  "Някой трябва да плати!"

преди 13 минути, Мери) написа:

Много режими могат да убиват собствения си народ, но едва ли  биха го  правили точно, докато им правят проверки  от ООН. 

Точно най-бруталните режими действат именно когато ги наблюдават за да демонстрират, че никой не може да им направи нищо. Асад не е изключение. Има цял списък от такива примери: Слободан Милошевич, Путин в Грозни, Саддам в Халабджа, Северна Корея постоянно. Когато диктаторът знае, че ООН няма да реагира остро, че Русия ще наложи вето в Съвета за сигурност и че светът ще се колебае това не го спира. Това го окуражава.Режимите не убиват въпреки наблюдението. Те убиват, за да покажат, че наблюдението няма значение.

току-що, "Саша" написа:

Асад не е изключение.

Тъй, де. Кво стана със смяната му? Що не искаш, да отговориш? Това ти е човек на САЩ, бивш кадър на "Ал Кайда", свястно момче е, винаги поздравява...

преди 34 минути, Киро Н. написа:

ГАдни ватенки - гадни та гадни

И утепали някакъв с американски паспорт 

Минавам само да ти предложа да станеш шеф на генщаба им. Вижда се че ги разбираш нещата, а позицията била вакантна . Отново :)Ако не се навиеш някой друг кандидат има ли? Аз искам да карам Ф-35, ама след 3-тата поредна загуба ще се замисля :)

Май не знаете, че в България се провежда "булчински пазар".   Честните и младите се продават много скъпо.

• Автор

Важния въпрос е ще използва ли Натаняху ядрените оръжия на негово разположение , а той има голяма мотивация да го направи тъй като ако загуби войната веднага влиза в затвора , при него ситуацията е или победа и продължаване на режима или потоп...

Iran International TV e публикуваl драматични подробности за състоянието на върховния лидер на Иран хаменеи на фона на израелските въздушни удари срещу Иран.

Според доклад на западни разузнавателни източници, хаменеи е бил отстранен от ключови процеси на вземане на решения в Иран поради влошаващото се психическо състояние. Висши военни командири крият от него истинското състояние на войната, за да не разстроят крехкото му състояние.

Според Iran International хаменеи е бил преместен в подземен бункер в квартал Лависан в североизточен Техеран само часове след началото на израелските въздушни удари по Техеран миналия петък, 13 юни. Той е придружен от цялото си семейство, включително сина си Моджтаба, който е смятан за негов потенциален наследник. Източниците отбелязват, че по време на предишни операции срещу Израел - „Обещание за истина 1“ и „Обещание за истина 2“ - семейство Хаменей е било евакуирано в същия сигурен бункер.

Днес сутринта на 17 юни, докато оценяваше ситуацията с висшето ръководство на Армията на отбраната, Израел Кац (министър на отбраната) предупреди върховния лидер на Иран  "за съдба, подобна на тази на Садам Хюсеин“.

Министърът на външните работи Гидеон Саар направи изявлението в началото на заседание на Комисията по външни работи и отбрана. Той каза: "Тази сутрин получихме новината, че нашите сили убиха началника на щаба на иранската армия. Все още не знаем кой ще го замести. Който и да замени Али Шадмани, трябва да бъде изключително внимателен".

Говорителят на ЦАХАЛ на фарси Камал Пенхаси учтиво помомоли техеранци "да се изнасят нахер от плажа".

и ето резултат

а като добавим и унищожената банкова система и тя стана компот от френска буржуазна революция и 1917г.

За малко да забравя.
Сутринта приятелят на Мелани нарече Макрон тъпанар, а преди малко написа, че загубил настроение, да води преговори с Иран. Хабери разни, че Nimitz газира на макс към тези води. Отделно 28 въздушни цистерни тоже засечени.

Приятелят на Кабаева мълчи като риба.
Чайниците обадиха на своите, да се изнасят през Йордания и вот и все.  КСИР капут!

Панерка с боровинки от Перу в Барселона - 1.50€
Същата панерка с български боровинки в Поморие - 1.50лв.
Най-после истински банани чикита!
БГ розови домати / краставици- 3.50лв/кг
череши 11лв/кг.
Литър А-95 2.47лв.
Обяд свинска пържола, чипс с поръсено сирене и наливна бургаско, мелба за десерт в ресторант "Малката Русия" в старо Поморие 90лв
.😎

Иранците отиват на почивка при Путин! :giggle1:

Глей кво става, ква навалица е само!😂

Завалиите, толкова са сигурни в моща на Иран, че бързат да отидат в Израел! :giggle1:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.