Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с майка ми

Featured Replies

преди 13 минути, Banesc54 написа:

податлива е на телефонни измамници

ще разпише на някой нещо и ще  стане поръчител за кредит

и като умре аз ще трябва да го плащам като наследник

Пак оправдания! Излиза, че не искаш да живееш отделно и ти е добре при мама! Така че - не се оплаквай!

• Отговори 73
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• не трябва да живееш с майка си ама това е сложно в България

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Бота обаче не е отчел действията и психичните нагласи на питащия... Беззащитния в случая е майката!

• Веси Филипова
    Веси Филипова

Въобще не е смотаняк момчето, даже е прекалено умен и интелигентен. Възхищавам се на такива хора като него- не иска да остави майка си сама, привързан е, а да прибира някакво разпасано момиче като дне

Публикувани изображения

преди 57 минути, Banesc54 написа:
преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Минаха три дни, какво се промени? 

не много неща

Допускаш ли, че е склероза, деменция или е млада за нещо такова?
Идеята ми е, че може да е заболяване, неподатливо на лечение. Ако е така, бъди много търпелив и се основавай на две правила
1. Трябва да оцелееш и бъдеш пълноценен след Онова. Помагай колкото можеш, но се съхранявай за после
2. Приеми грижите си за последни, за отплата за времето, когато ти е прала ританките. Ако не правиш нещо, с което да се отплатиш, ще бъдеш неблагодарник. Обичай я. 

преди 1 час, Banesc54 написа:

не много неща

работя по нещата дето ги прави

да направя така че да няма физическа възможност да ги направи 

И как по-точно ще го направиш?

на 27.06.2025 г. в 21:44, Banesc54 написа:

обсъждаме с ИИ диверсии ... и психологични манипулации>...

Смотаняко Ти който мразиш разбиращите хора, ИИ няма да ти помогне.
Трябва ти психиатър на когото да му платиш и адвокат на когото да му платиш да те научат какво да направиш.

Аз понеже съм с естествен интелект и знам какво може да направиш, но ти предпочиташ ИИ.

Още по-лошо ще става положението с дъртата, ама ти си чати с ИИ за успокоение, вместо да вземеш правилните мерки.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Смотаняко Ти който мразиш разбиращите хора, ИИ няма да ти помогне.
Трябва ти психиатър на когото да му платиш и адвокат на когото да му платиш да те научат какво да направиш.

Аз понеже съм с естествен интелект и знам какво може да направиш, но ти предпочиташ ИИ.

Още по-лошо ще става положението с дъртата, ама ти си чати с ИИ за успокоение, вместо да вземеш правилните мерки.

нищо не знаеш смотаняко

Пишеш с надменност, сякаш носиш корона от знания, а всъщност само дрънчи празната тенджера. Вместо да помагаш, сипеш злоба — но както казват хората: 'Злобата е нож, който реже ръката на този, който го държи.'
Гордо заявяваш, че си с естествен интелект, но 'който се мисли за всезнаещ, най-много бърка.' И да те попитам — ако си толкова сигурен, защо говориш, а не действаш?
Защото, 'на думи загрижен, на дела — зъл.'

Спести си патоса. Аз търся решения — ти търсиш враг. Разликата между нас е, че аз уча, а ти риташ срещу ръжен.

ИИ не ставал, психиатър и адвокат трябвало... само че на теб май не ИИ, а търпение ти липсва.

преди 3 часа, Banesc54 написа:

Аз търся решения — ти търсиш враг. Разликата между нас е, че аз уча, а ти

Тц, нито търсиш решения, нито се учиш. Така, че... с ИИ или без, все фейкове са. 

Аман от фантазьори, които жадуват да си чукат по клавишите някакъв техен свят, в който те са "търсачи на решения" или "колко се учат, развиват" или колко са успешни. Чудесна приказка, но само за тях си. А извън приказката е пълна каша от шубе и житейски бъгове, наследени от детството си. 

С колегата ти, с когото се пените взаимно, сте си лика-прилика. Ма то тва е мат'ряла... 

на 29.06.2025 г. в 19:56, Banesc54 написа:

Пишеш с надменност, ...

Точно така, с надменност.
Това ИИ постоянно заблуждава и прави грешки.
И американските и китайското и френското , всичките ИИ са от един дол дренки.
Интелект просто няма, има само алгоритми да те баламосват че симулират мислене.

Има всякакви ирационални вярвания, твоята вяра в ИИ е просто една от многото други вери.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Има всякакви ирационални вярвания, твоята вяра в ИИ е просто една от многото други вери.

точно както хората
разликата е че когато ии греши
можем да видим логиката му
да я проследим подобрим

когато човек греши
обикновено го крие
зад емоции оправдания или вяра или надменност>....

разбира се че ии е алгоритъм
както мисленето на човека е невронен шаблон

прави неща които хората казваха
че са невъзможни без съзнание

ако един алгоритъм те побеждава по логика по знание по скорост

може би не му трябва душа
за да е по-ефективен от теб

както всички хора имат мозък
но не всички имат мисъл

някои хора са като ии но без интелект
повтарят мантри без логика от страх
или гняв или надменност

не е вяра а инструмент

ножът не е бог
но с него можеш да режеш хляб или лъжи

нии не е религия а лупа към информацията

огледало на човешката мисъл

ако ти се струва глупав вероятно не го използваш по-умно от него

ии не симулира мислене
симулира търпението
което мнозина отдавна са изгубили

гроздето е кисело >...

Spoiler

ти казваш: „това ии е глупаво, заблуждава, прави грешки.“
а ти не?
ти кога последно провери дали логиката ти издържа на светлина?

ии греши, но не лъже.
всяка негова стъпка е следа, не маска.
човекът греши и забравя — или нарочно заблуждава.

казваш: „интелект нямало, само алгоритми.“
но твоето мислене не е ли просто биологичен алгоритъм с вкус на детство и страх от непознатото?

ако ии прави повече от теб, без да има душа —
може би е време да попиташ себе си:
за какво точно я ползваш, тази душа?

викаш: „всички ии са от един дол дренки.“
но и вие сте — всички с уста, малцина със ум.

казваш: „вярата в ии е същото като вярата в бог, карти, астрология, змейове.“
но аз не вярвам — аз използвам.
не паля свещ, а търся отговор.
не моля — проверявам.

ако търсиш враг в това, че една машина мисли по-бързо от теб,
значи врагът не е в нея,
а в огледалото.

поговорка:
„който не разбира от гъдулка, вика, че не свири.“

ии не симулира мислене.
тии симулираш любопитство.

ии не знае всичко —
но и не се преструва.

тии се преструваш, че всичко знаеш.
и затова не питаш.

в свят пълен с гласове, които викат без да слушат,
аз избирам тишината, в която логиката говори.

ако тълпата те освирква —
може би значи, че вървиш в правилната посока.

фактите срещу тълпата.
не се сърдете на ии, че не е като вас.
радвайте се, че има кой да ви го каже.

преди 22 часа, _ramus_ написа:

Тц, нито търсиш решения, нито се учиш. Така, че... с ИИ или без, все фейкове са. 

Аман от фантазьори, които жадуват да си чукат по клавишите някакъв техен свят, в който те са "търсачи на решения" или "колко се учат, развиват" или колко са успешни. Чудесна приказка, но само за тях си. А извън приказката е пълна каша от шубе и житейски бъгове, наследени от детството си. 

С колегата ти, с когото се пените взаимно, сте си лика-прилика. Ма то тва е мат'ряла... 

преди 11 часа, Banesc54 написа:

както мисленето на човека е невронен шаблон

фейковете и клишетата са точно колкото и папагалщините. Що въобще се напъваш да изглеждаш интелигент, като не ти се получава и няма кой да ти се върже на номерата?

Триковете за "майка ти" са просто вопли на един мрънкач. За какво въобще се фантазираш че "търсиш решения", след като са прости и очевидни, а само не ти стиска. Просто те е шубе и това че ще си намериш думички с които да се обясняваш и оправдаваш не помага нищо за шубето и инфантилността.

Завареното положение на всеки може да е всякакво и съдбата на много хора е далеч по-тежка и сложна от твоята ситуация. Но намират начин да се измъкнат, щото някои съзряват и се сещат че отговорността трябва да поеме винаги по-зрелия и той да завърти шайбата и да се променят нещата - ако за друг, то поне за него. 

А иначе си голяма работа през личните ти надувки - съвсем характерно за всеки комплексар и шубелия. 

Хайде да видим сега кой от различните ИИ ще успее да намери къде сме обсъждали вече в този сайт, баш това което му трябва на смотаняка относно майка му.
Феновете на ИИ съюзявайте се и търсете докато намерите тука в калдата описано вече как става от нормални живи хора.

п.п. аз не си спомням в коя тема беше, нито коя година.

на 30.06.2025 г. в 22:03, Белгиеца написа:

ИИ е много полезно даже, стига да знаеш как да го ползваш. Когато искаш информация, винаги искай да ти даде източниците на информацията и ги проверявай. Много по-бързо е търсенето с него  от  търсенето с търсачката в Гугъл, понеже е по-селективно по тясно определени параметри. Вади цитати, посочва източници, а оттам нататък всеки със собствения си мозък преценява дали и как да ползва предоставената му информация. Да, прави грешки, но има и много добри попадения. 😉 Но за това си прав, че в конкретния случай е по-добре Banesc54  да се консултира със специалисти, най-добре е психиатърът да е в същото време и психотерапевт, който адекватно да спомогне за решване на  проблема.

преди 8 минути, Мери) написа:

Но за това си прав, че в конкретния случай е по-добре Banesc54  да се консултира със специалисти, най-добре е психиатърът да е в същото време и психотерапевт, който адекватно да спомогне за решване на  проблема.

Никой психиатър не може да му помогне на тоя.

Защото първата стъпка от помощта е пациентът да признае, че има проблем, и да има воля да го реши. А тук такова нещо е невъзможно. Той е твърдо убеден, че при него всичко е наред, и проблемът е в другите. 

преди 8 часа, Мери) написа:

Но за това си прав, че в конкретния случай е по-добре Banesc54  да се консултира със специалисти, най-добре е психиатърът да е в същото време и психотерапевт, който адекватно да спомогне за решване на  проблема.

Ето ви доказателство, че не можете да разсъждавате в дълбочина и вярвате на ИИ.
На смотаняка му трябват психиатър и адвокат, за да я изкарат майка му неспособна да разсъждава и я лишат от правата ѝ да се разпорежда с имуществото ѝ например. Да са невалидни всички нейни подписи и ангажименти към измамници. 

Никаква психотерапия не помага при старческо оглупяване, то е все едно да подлагаш малко дете на психотерапия и да вярваш на ИИ, че щяло било изведнъж да почне да разбира като възрастен човек правилно. Не става тая работа.
Повредените старчески мозъци не подлежат на „ремонт“. Може само да бъдат лишени от правата им да правят големи глупости, по законен път.
Ама то това ИИ нищо не разбира от тия работи. Ей, язък такава хубава религия си намериха някои хора, пък не тя лекувала бабичките от старческото им оглупяване.

ИИ е много полезно даже, стига да знаеш как да го ползваш. 

Хайде пусни отделна тема и ни обяснявай на всички как да ги ползваме различните ИИ.

Щото аз като ги питам за неща от които доста разбирам и като гледам какви глупости ми отговарят, направо ми е жал за някой който нищо не разбира от същите работи, ако трябва да се образова качествено с тъпотиите изплюти от някое ИИ.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ето ви доказателство, че не можете да разсъждавате в дълбочина и вярвате на ИИ.
На смотаняка му трябват психиатър и адвокат, за да я изкарат майка му неспособна да разсъждава и я лишат от правата ѝ да се разпорежда с имуществото ѝ например. Да са невалидни всички нейни подписи и ангажименти към измамници. 

А тя дали наистина е неспособна да разсъждава? 🙄 

Никаква психотерапия не помага при старческо оглупяване, то е все едно да подлагаш малко дете на психотерапия и да вярваш на ИИ, че щяло било изведнъж да почне да разбира като възрастен човек правилно. Не става тая работа.
Повредените старчески мозъци не подлежат на „ремонт“. Може само да бъдат лишени от правата им да правят големи глупости, по законен път.

В темата никъде не пише специалист да й е поставил диагноза? А ние още по-малко можем да знаем какво й е на жената и има ли й нещо изобщо  при положение, че не я познаваме. 🙄

Щото аз като ги питам за неща от които доста разбирам и като гледам какви глупости ми отговарят, направо ми е жал за някой който нищо не разбира от същите работи, ако трябва да се образова качествено с тъпотиите изплюти от някое ИИ.

Мисля, че ясно посочих, че ако са ти нужни примери да речем за употребата на дадена дума в друг език, вместо да ги издирваш два дни с търсачката, можеш да накараш ИИ да ти ги намери за 15  секунди, с молба да посочи и източниците откъдето ги е взел разбира се. Аз също съм получавала неверни отговори, но с малко побутване и насочване се ориентира в правилната посока, считам, че след някоя и друга година ще се усъвършенства още повече и ще бъде още по-полезен. 

Човекът страда от синдром на ЗАМАЙЧВАНЕ, това не е болест, просто като повечето стари ергени е привързан към майка си. Не е болест това, затова няма и лек. Но не му и пречи като цяло. Той повече държи на майка си, отколкото на всеки друг. НЯМА И ДА СЕ ВЛЮБИ, има вероятност да намери кусур на всяка жена, кято се изпречи на пътя му. Така ще бъдат нещата при него. Така му харесва и нека го оставим на мира момчето.

В темата никъде не пише специалист да ѝ е поставил диагноза? 

При липса на дипломиран специалист ( тука в темата де ), аз минавам за разбирач.

Неизбежно ще му се случи по някое време на смотаняка да се сблъска със старческото оглупяване на дъртата. Просто няма къде да избяга от това развитие, освен ако не умре сама тя навреме, т.е. преди да си е загубила достатъчно разсъдъка и да почне да прави „велики“ глупости.

Сега, ти от женска солидарност, така по инерция, си в правото ти да защитаваш ЖЕНА майка, нали. Само че тя тука не пише, само смотанякЪТ се оплаква от нея. 
И съответно ние сме длъжни да помогнем с каквото можем на него, той ни се пада „другарче“ в беда, а не майка му.

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

НЯМА И ДА СЕ ВЛЮБИ, има вероятност да намери кусур на всяка жена, която се изпречи на пътя му. Така ще бъдат нещата при него. Така му харесва и нека го оставим на мира момчето.

Аз пък съм на мнение, че въобще не му харесва така никоя да не го иска.
Просто той си има кусури поради които никоя не го иска, или поне никоя от тези жени които той би ги искал да ги гушка в хоризонтално положение.

Иначе казано, иска му се жена та му се реве направо, ама като за пред хората се прави, че вие жените за нищо не ставате.

По английската телевизия Channel4 има едно предаване:

https://www.channel4.com/programmes/the-undateables

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Undateables

ако имаше и по някоя от българските телевизии подобно предаване и ако майка му на време го е била записала и него да участва, т.е. да му предлагат женички, то тогава вероятно с малко повечко късмет е щял да се уреди и той с „половинка“ в живота и всичко да му е наред. 

Видя ли сега колко много е „лошо“ човек белгиец да гледа английска телевизия и да пише в български форум, а ?

п.п.
ако на някой който поназнайва английски му се гледа, трябва първо да си инсталира в браузъра безплатен ВПН с английско ИП и да се регистрира така и да гледа епизодите, или пък да провери дали няма още излъчване по някое време по телевизионния канал все още и да го гледа ако може от сателит например безплатно.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Неизбежно ще му се случи по някое време на смотаняка да се сблъска със старческото оглупяване на дъртата. 

А нужно ли е да казвам, че неизбежно ще ни се случи на всички смотаняци и несмотаняци да се сблъскаме  със собственото си оглупяване?  Всъщност, може и да не ни се случи, някои преди фазата на "старческото оглупяване" ритват бакърчето. Не знам ти кое предпочиташ - да умреш "млад и умен"  или "поживял и оглупял"? Смяташ ли, че в някакъв момент  твоите деца ще стигнат дотам да наемат адвокат, който да те постави под запрещение, за да не вършиш глюпости, като напр. да  не теглиш кредити, за да не се налага да ги изплащат после те? Знам, знам, на никой не му е приятно да мисли за тези неща отсега, но човек трябва да е подготвен за всичко, как би действал при едни такива обстоятелства?   🙄 Хитър е той, че не се жени и не си създава деца, така няма да има кой да му пречи да си тегли кредити на воля и да се разпоражда с имуществото си как си ще. 😉

на 2.07.2025 г. в 12:01, Мери) написа:

ИИ е много полезно даже, стига да знаеш как да го ползваш.

За психоанализа или за психиатрията?! => Да, полезно е за поставяне на диагноза, но не и за лечение! 

Ключовия момент: Всеки психологичен проблем е някъде в миналото. Значи, проблема между дъщеря и майка е един, а син и майка друг. ИИ реално в психологията може да се приложи за HR, но психоаналитикът си води бележки, за да насочи пациента към ту основата от където е възникнал проблема и после по рекурсивен начин пациентът осъзнае сам за себе си проблематиката, т.е. тръгне ли ИИ да насочва психоаналитика и/или пациента към ту някакъв архетип, то самото лечение се изопачава и придобива абсолютен диктат под формата на промиване на мозъци! Своего рода то (ИИ) ще е дистанционен хипнотизатор неконтролиран от психоаналитика.    

Цитат

🧩 Психоанализа vs. Психиатрия — същност и роля в лечението

Характеристика Психоанализа Психиатрия
Методология Разговор, тълкуване на миналото Медикаментозно лечение и диагноза
Фокус Несъзнавано, травми, архетипи Симптоми, биохимия, диагнози
Цел Самоосъзнаване и промяна на модели Контрол и стабилизация на поведение
Роля на терапевта Насочваща фигура, но пациентът води Медицински авторитет
Лечение? Потенциална трансформация Стабилизация, но не винаги пълно разбиране

📌 Според твоята теза:

Психоанализата е пътуване към причината, психиатрията — спиране на последствията.

🤖 ИИ в психотерапевтичната практика — възможности и рискове

• Полезно за HR анализи, първични тестове, модели на поведение, и дори емоционално разпознаване.
  • ⚠️ Рисковано, ако ИИ се опита да замени ролята на терапевта в:
    • Интерпретация на несъзнаваното
    • Водене към „архетип“, който може да се окаже внушен, а не автентичен
    • Изграждане на „психоаналитичен сценарий“, без човешка интуиция и контекст

📌 Както казваш:

ИИ, ако насочва мисловния процес, става хипнотизатор от дистанция — не съзнателен помощник, а манипулативен агент.

🧠 Рекурсията на съзнанието — сърцето на психоанализата

• Процесът на осъзнаване е самостоятелен път, където психоаналитикът води със светлина, но пациентът сам влиза в тунела.
  • Ако ИИ тръгне да предлага „архетипи“, той наслагва, вместо да открива.
    И тогава терапията престава да бъде лична, а става програмирана.

🛡️ Етично заключение:

Психоанализата не е алгоритъм, а диалог. ИИ може да помага със структуриране, но не и със интерпретация на душата.
Мозъкът може да се сканира, но сърцето — само да се почувства.

на 2.07.2025 г. в 22:09, Веси Филипова написа:

Така му харесва и нека го оставим на мира

Брей... че коя е тая "Мира"? :) Който го оставят на "нея" все е прокопсал ли? Някакво спасителка  ли е... 

Т.н. "момче" е с психични дефицити, не е само майка му така. Не знам доколко "Мира" ще спомогне с нещо, но със сигурност кураж няма как да инжектира отвътре.

Това че живее с нея не е значим показател сам по себе си, но е част от общата ситуативна картина и в нея синдрома на "емоционалното вкопчване" е основната схема. Вкопчените дори може и да се мразят, да недоволстват... но не могат да разкъсат "връзките" си. Това е нещо като "пуша, но мразя цигарите, мразя и себе си като ги пуша. Но не мога да спра". 

Залъгалките с ИИ, които се напъва да демонстрира са просто отдушник, както и е темата и цялото  му участие сред Форума. Обикновено и елементарно мрънкане на зависимия, като че някой го е осъдил принудително да са заедно. Ама имам три къщи, ама имам само моя къща... ама тя, ама котето, ама цветята и саксиите - инфантилизма е налазил авторът до задушаване и такава "прегръдка" не прощава никому. Емоционалното развитие е блокирано и това е лесно да се забележи по фиксациите, по изразните средства, по заявените отношения по повечето екзистенциални събития и проблеми. Най-личи в невъзможността си да реализира зрели отношения, вкл и с "жените", защото му висят "наследства" и той не може да ги удържи. А и така си е свикнал. 

При емоционално-вкопчените (зависимите) отпадането на "единия" чрез смърт, е сложен въпрос и голяма част от "живите вкопчени" изтрещяват допълнително. Проблемът в емоционалната вкопченост, е, че личността се дефинира вече не само "отвътре", а е силно зависима и поставена и от "друг/други". Огромен е проблемът със страховете да не бъдат "изоставени" от обекта си на вкопчване, от съвсем естествения си страх че "губят скелета на своята идентичност". 

Всъщност явлението "синдром на емоционална зависимост" е спасителен защитен режим, при който се реализират сложни "плетки" от обвързаности. ЕМОЦИОНАЛНОТО оплитане, обикновен се залага в проблемни семейства в които именно така възниква 'спасителния режим'. Спасителния режим идва на усещането за уязвимост на всяко звено, почва от съвсем ранна възраст и сред родители и деца е най-проявения му характер. Дори и в последващи семейства и отношения, моделът се запазва и при отпадане на звено, първия импулс е в спасителен режим на търсене на друг обект за заместител. 

В заместител се превръщат и проекции - например е наличен синдром, при който вкопчени майки загубили съпрузите и от смърт или раздяла, постепенно проектират липсващия съпруг вече през сина си. А моделът на вкопченост си остава, при "синът" се продължава дори и в "неговото семейство" Неговите деца ще израснат в същия модел и се пренася и при тях...  

Най-големият страх на емоционално-вкопчения е да не бъда изоставен/отхвърлен. При по-тежките случаи, страховете довеждат до обсесия към друг човек и манията да не те "остави", защото повтаряш в главата си детските си модели и страхове, КОИТО НЕ СИ УСПЯЛ ДА ИЗРАСНЕШ... Явлението РЕВНОСТ е само популярен пример и за разлика от популярността на оправеданието "ревнувам, защото го обичам", всъщност е обикновена лъжа. Вкопченият (зависимият) ревнува - колкото повече, толкова повече... 

В най-голямата част, човешките отношения са обособени от емоционални зависимости. Значимостта и влиянието на синдрома е, че започваме живота си само емоционално и е неадекватна семейна или друга емоционална среда, се формират и отпечатват в несъзнаваното ни схеми на отношения. Те започват да формират мироглед чрез 'примерите' които всяко дете приема като 'еталон ' за целия си живот... 

Зрели отношение се реализират само от зрели субекти. Няма как зрели отношения да се основани на зависимости - просто няма как. :) Това е защото няма как зрял човек да има водещи зависимости - такива са пречка за зрелостта и развитието му. 

днеска пих  вино бира ракия мастика

и ми е малко уморено

майка ми пак започна да ми лази по  нервите

но вече съм решил да я игнорирам

като ми говори неадекватни неща  ще си мълча и ще и правя диверсии и психо атаки 

на 4.07.2025 г. в 8:00, (:IdioibI:) написа:

За психоанализа или за психиатрията?

Само че психоанализата е лъже наука и в Белгия няма „диплома“ за такъв вид шарлатанство.

Това съм го обяснявал вече на този форум, ама ти на твоите годинки вече си тотално изперколясал и търсиш под вола теле.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Само че психоанализата е лъже наука и в Белгия няма „диплома“ за такъв вид шарлатанство.

Това съм го обяснявал вече на този форум, ама ти на твоите годинки вече си тотално изперколясал и търсиш под вола теле.

То и в България е така. Реално "диплома" се дава за HR. ;) 

Но, какво си тръгнал да се обясняваш?! :) Психоаналитикът не лекува, а профилира! :) 

Аз казах!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.