Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите пушат толкова?

Featured Replies

преди 7 минути, asp1re написа:

Ами ходи накарай ти един подрастващ който пуши да ги откаже бре, като си мислиш че е толкова лесно я.

Я на моя син съм му казал още като го подуших, ако ще пушиш, пушиш пред мен, ако те видя че се криеш ще се скараме. Такива пут*овски истории да ми се крие и да пуши не ги признавам, живота си е техен, пълнолетни са, като им е толкова акъла да пушат.

Младите пушат често и по пример от старите , майка ми пуши например , аз никога не съм пушил нито цигара. Причините за пушеното при младите са почти същите като при старите - страх , самота , тревожност , несигурност и т.н. Може да го пратиш при някакъв психолог да си издумва проблемите и пак ще ти излезе по евтино от това да ги купуваш тея дроги.

• Отговори 268
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Къде ти е BMW-то като не пушиш? Стои си в автосалона на отговорно съхранение, да?

• ...най ме е яд да вида некой интелигентен човек да дърпа тези изпарители... ...тъкмо жената беше завършила след дъщерята...за медсестра... ...една вечер се облещих-и двете си взели такива из

• Защото там изкарва левчета... а те нестигат дори и за цигари и ракия... Аз разбирам да отидете в Англия, но да живеете като англичани. А не отишли в Англия и живеят в коптор с по няколко човека/с

Публикувани изображения

преди 5 минути, asp1re написа:

Я на моя син съм му казал още като го подуших, ако ще пушиш, пушиш пред мен

Моят баща беше много интересен като разбра за първи път, че пуша. Неприятно му стана, ама нямаше очи да ми се кара, след като той от 7 годишен е почнал да пуши. И хъката мъката, накрая с него си правехме  компания, докато пушим. После се опитвах да му повлияя да ги спре, ама не стана. Почина от белодробна емболия, най-вероятно предизвикана от цигарите. 😕 Така, че хубаво е да се спрат, макар че не е лесно. 

преди 3 минути, BulgarianYouguart написа:

Младите пушат често и по пример от старите , майка ми пуши например , аз никога не съм пушил нито цигара. Причините за пушеното при младите са почти същите като при старите - страх , самота , тревожност , несигурност и т.н. Може да го пратиш при някакъв психолог да си издумва проблемите и пак ще ти излезе по евтино от това да ги купуваш тея дроги.

Сам си изкарва парите, сам си решава какво ще прави с тях и живота си. Аз когато е трябвало съм седнал с него изложил съм картите на масата за цигарите и вредата от тях, от там нататък заключението е негово и той си решава какво ще прави.

Ако всички пушачи започнем да ходим по психолози, те ще са най богатите в света.

преди 8 минути, Banesc54 написа:

значи са  без воля.

Бе, я, бегай оттук . За твое сведение аз от над пет години вече не пуша, но запаля ли една цигара ,ще ги почна отново, затова гледам да не я паля, да спи зло под камък. 

преди 4 минути, Мери) написа:

Моят баща беше много интересен като разбра за първи път, че пуша. Неприятно му стана, ама нямаше очи да ми се кара, след като той от 7 годишен е почнал да пуши. И хъката мъката, накрая с него си правехме  компания, докато пушим. После се опитвах да му повлияя да ги спре, ама не стана. Почина от белодробна емболия, най-вероятно предизвикана от цигарите. 😕 Така, че хубаво е да се спрат, макар че не е лесно. 

В моето село имахме един дядо комшия който живя до дълбока старост близо 100 години, върл пушач, нямаше път когато да не се прибера и да го видя на пейката с цигарата пред къщичката... Отиде си от старост в съня си, всичко е относително.... 

Да, вредни са, но и хора които не са пипали цигара си отиват по на 30-40 години, живот...

преди 3 минути, Мери) написа:

Бе, я, бегай оттук . За твое сведение аз от над пет години вече не пуша, но запаля ли една цигара ,ще ги почна отново, затова гледам да не я паля, да спи зло под камък. 

щото си слаба воля

аз ако запуша мога когато искам да спра 

преди 1 минута, Banesc54 написа:

щото си слаба воля

Не е до слабата воля, нарича се никотинова зависимост , ако е толкова лесно колкото казваш нямаше да има толкова много пушачи по света, всичко е измислено.

Аз съм спирал цигарите за 7 години и в един напрегнат ден просто както си вървях по улицата ми замириса на тютюн след посещението ми до първия магазин, изпуших близо две кутии до края на деня.

Затова е добре да не се започват, защото човек остава зависим до края на живота си макар и с много по-малки проценти след дългогодишно оставяне.

преди 16 минути, Banesc54 написа:

Най-лесно е да откажеш пушенето. Аз лично съм го правил хиляди пъти.
Марк Твен

• Автор
преди 25 минути, asp1re написа:

Дългосрочното пушене на вейп води до диагноза "Пуканков дроб" и за съжаление това оставя белези в дробовете които те не могат да възстановят след време, за разлика от цигарите когато човек в момента в който ги спре започва постепенно да се изчиства от катрана и останалите химични съединения.

Това за пуканковия дроб беше заради една съставка диацетил, която не се ползва в течностите от доста време.

Ето ти източник:

There have been no confirmed cases of popcorn lung linked to e-cigarettes. Some of the liquids in e-cigarettes used to contain diacetyl. This led to the idea that e-cigarettes might cause popcorn lung.

In the UK, diacetyl was banned in e-cigarettes and e-liquids under the EU Tobacco Products Directive (TPD) in 2016. So, legal e-liquids sold in the UK aren’t allowed to contain diacetyl. Only use legal e-cigarettes from a reputable retailer.

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/causes-of-cancer/does-vaping-cause-popcorn-lung

преди 23 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Това за пуканковия дроб беше заради една съставка диацетил, която не се ползва в течностите от доста време.

Ето ти източник:

There have been no confirmed cases of popcorn lung linked to e-cigarettes. Some of the liquids in e-cigarettes used to contain diacetyl. This led to the idea that e-cigarettes might cause popcorn lung.

In the UK, diacetyl was banned in e-cigarettes and e-liquids under the EU Tobacco Products Directive (TPD) in 2016. So, legal e-liquids sold in the UK aren’t allowed to contain diacetyl. Only use legal e-cigarettes from a reputable retailer.

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/causes-of-cancer/does-vaping-cause-popcorn-lung

Представям си една бабичка като види внука си с такава машинка да пуши като кораб, ще и стане лошо. 

П.С. Сигурно ще отиде до магазина да купи една нормална кутия цигари да се трови поне като нормалните деца. 😆

преди 14 минути, BulgarianYouguart написа:

Много хубу ма Меро ! А ти като си провалена жена , сигурно си и казала по-добре прави безразборен секс с богати отколкото с бедни , все някаква файда ще има от богатите ...
Прости български жени бе ...

На какво основание я наричаш "провалена жена" или за теб по подразбиране всички жени са провалени? И след това си вмъкваш някакви предположения "сигурно си казала", но те са само в твоята глава.

По темата - българите пушат много. Не знам защо ни е такава културата. Надявам се все някога това да излезе от мода. Разбирам, че щом хората пропушат, те се пристрастяват и после е много трудно да изчистят ума и тялото си от тази зависимост. Но това, което мен ме смущава, е, че не проявяват внимание към околните. Била съм на събития и фестивали на различни общности - навсякъде е уредено така, че хората пушат само в зоните за пушачи. Само в българската общност няма обособена зона - пуши се навсякъде, без да се съобразяват, че наоколо има деца и непушачи. 

Най-много ми харесва в кавички разбира се, когато влезеш в сладкарница и там има ако дим. Едно време в сладкарницата не се пушеше, все пак не е кръчма. Влизат деца.

Или в някое капанче покрай морето и пепелниците до горе препълнени. Изчакаш сервитьорката да си изпуши цигарата, за да ти вземе поръчката. А тя вони и жълти зъбки.

преди 2 часа, BulgarianYouguart написа:

Всяка жена правила секс преди първата брачна нощ=провалена , българките са провалени още от социализма -> Мерито със сигурност е провалена. Надявам се да си доволна.

Това важи ли и за мъжете - ако са правили секс преди първата брачна нощ да са провалени? За един приАтел питам?

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 7 часа, Мери) написа:

Пуших 24 години и преди 22 години ги отказах! Няма такова нещо като никотинова зависимост, не ми пречи миризмата, не ме кара да искам да пуша! Правих експерименти - изпушвам една цигара и толкова, никакво желание да започна отново. Пушех в онова време когато цигарите бяха качествени, веднага в заведение се познаваше по аромата кой какви цигари пуши, пушех Марлборо по 1,20 лв, после станаха 2,40, правеха ги в Пловдив чудесен аромат... Сега всички марки миришат еднакво и са си лайна!

преди 1 час, nickolaycho написа:

Пуших 24 години и преди 22 години ги отказах! Няма такова нещо като никотинова зависимост, не ми пречи миризмата, не ме кара да искам да пуша! Правих експерименти - изпушвам една цигара и толкова, никакво желание да започна отново. Пушех в онова време когато цигарите бяха качествени, веднага в заведение се познаваше по аромата кой какви цигари пуши, пушех Марлборо по 1,20 лв, после станаха 2,40, правеха ги в Пловдив чудесен аромат... Сега всички марки миришат еднакво и са си лайна!

Те ако всички бяха като теб нямаше да има пушачи в този свят, бре! 😁

преди 6 минути, Banesc54 написа:

въртите сучете и не може да  проумеете че имате слаба воля и не може да спрете цигарите и космоса ви бил крив.

На крив х*й и вълната му пречи!

преди 23 минути, Banesc54 написа:

въртите сучете и не може да  проумеете че имате слаба воля и не може да спрете цигарите и космоса ви бил крив.

А тия дето не пиете и не пушите не знам защо живеете, само да тъпчете земята. 😀

• Автор
преди 10 минути, asp1re написа:

Има неща наречени спорт, хобита, интереси... Супер се живее без да смърдиш на пепелник.

...най ме е яд да вида некой интелигентен човек да дърпа тези изпарители...

...тъкмо жената беше завършила след дъщерята...за медсестра...

...една вечер се облещих-и двете си взели такива изпарителчета:

- Абе вие акъл имате ли бе?Медицински лица сте.Не се ли сещате че дишате химически изпарения.

По-добре си вземете от тези за комарите.Хем няма да ви хапят.Ни външно,ни вътрешно.

...след около шест месеца...абе аз така не съм кашлял...хем съм със сериозен стаж...и на тежки тютюни...

-Кво стана бе?Ще пушим ли още химии?...

...та ги зарязаха...и не пушат...даже и нормални цигари...

преди 17 минути, asp1re написа:

...аз пиенето спрях...

...ама като спрях и цигарите,зе да ме сърби на плешките...

...викам си:

- Край.И крила взеха да ми поникват.

...та пак си почнах цигарите...

преди 3 минути, цър-вул написа:

Ти наш к'ва поддръжка е това да смазваш перо по перо... 😎

' бе, маани. 

...заради кокошинките требе да се търкалям и в прахоляка...

...като врабчетата...

преди 8 часа, Greta Simmer написа:

На какво основание я наричаш "провалена жена"

На основание, че толкова му е акъла. 😉

преди 8 часа, Greta Simmer написа:

Но това, което мен ме смущава, е, че не проявяват внимание към околните. 

Да, това  е така,човекът се е съсредоточил върху собственото си мислене и пафка без да се съобразява с околните, но това го правят обиконовено хората занимаващи се с тежък физически труд, наблюдавала съм такива хора и ми става жал за тях. Те дори и не разбират, че цигарите им пречат на околните.  Обикновено се отдалечавам от мястото, където пушат. Със сигурност не го правят, за да тровят, просто това осъзнават. От друга страна има хора, на които единственото им достъпно удоволствие са цигарите, за тях ми е още по-мъчно, преди време имахме една психически болна съседка,  ходеше да обикаля парковете и да си иска цигари,  давала  съм й. Животът не винаги и не с всички е добър, затова хубаво е вместо да съдим, да бъдем малко по-търпими и разбиращи. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.