Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възрастта и определянето на наказания

Featured Replies

преди 2 часа, Мери) написа:

Бих да. Аз съм пацифист, ако зависеше от мен, вонйни нямаше да има изобщо. 

Ето точно това няма как да стане, защото трябва да приемем в такъв случай, че и 90 годишни деца има. 🙄 Едно е да заколиш нарочно, друго е да извадиш нож в състояние на афект или за да се защитиш. Имало е конфликт, момчето е извадило ножа и е замахнало, за да твърдиш, че е било нарочно, трябва да докажеш, че го е обмисляло и планирало и т.н., което ти няма как да го направиш, защото не си запознат с преписката по делото, а черпиш информация само от средствата за масово осведомяване. Друг е въпросът защо изобщо е носел нож в себе си, но това е една друга много тъжна тема. 😢

И какво ако има деца на 90? Много възрастни хора се вдетиняват, извън това има едно нещо което никога не съм разбирал : Манията на хората да се обясняват колко зрели били, един бил зрял за възрастта си, друг бил незрял, трети направо презрял, някви "психолози" дърдорят по телевизора небивалици защо хората били незрели...
Някой първо да дефинира какво точно е "Зрял" и тогава да се дърдори и дори и тогава пак ще е относително и нелепо да се дрънкат такива небивалици.

По другия въпрос : Нападат те с ръце ти вадиш нож и колиш, самия факт че този е имал нож и себе си говори достатъчно, още повече , че тези се наговарят предварително да се бият казвам го като човек който добре знае как действат подобни групички както в България така и тука.

В този смисъл това си е умишлено убийство.

• Отговори 145
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само клинично болен индивид може да претендира относно нарушаването на исконни човешки правила-типично е за умствено изостанали,като комунисти/фашисти или извратеняци! https://justice.government.

• Напълно съм съгласен с @Bubbles. Докато малките *опеленца незапочнат да се наказват много сериозно къде със закон, къде с по-нерационални мерки, нещата при тях ще продължат да ескалират, както в момен

• Всеки трябва да носи отговорност и съответно наказание, независимо на каква възраст е. Това е моето мнение.

Публикувани изображения

преди 4 часа, Мери) написа:

Бих да. Аз съм пацифист, ако зависеше от мен, вонйни нямаше да има изобщо. 

Ето точно това няма как да стане, защото трябва да приемем в такъв случай, че и 90 годишни деца има. 🙄 Едно е да заколиш нарочно, друго е да извадиш нож в състояние на афект или за да се защитиш. Имало е конфликт, момчето е извадило ножа и е замахнало, за да твърдиш, че е било нарочно, трябва да докажеш, че го е обмисляло и планирало и т.н., което ти няма как да го направиш, защото не си запознат с преписката по делото, а черпиш информация само от средствата за масово осведомяване. Друг е въпросът защо изобщо е носел нож в себе си, но това е една друга много тъжна тема. 😢

То хубаво, но ако това се приеме в Украйна, тя ще бъде окупирана от руската армия. Много ще са малко желаещите да воюват.  Ами ако Сърбия нападне България и тогава ли ще подкрепиш такива промени? 

преди 1 час, Bubbles написа:

И какво ако има деца на 90? Много възрастни хора се вдетиняват, извън това има едно нещо което никога не съм разбирал : Манията на хората да се обясняват колко зрели били, един бил зрял за възрастта си, друг бил незрял, трети направо презрял, някви "психолози" дърдорят по телевизора небивалици защо хората били незрели...
Някой първо да дефинира какво точно е "Зрял" и тогава да се дърдори и дори и тогава пак ще е относително и нелепо да се дрънкат такива небивалици.

По другия въпрос : Нападат те с ръце ти вадиш нож и колиш, самия факт че този е имал нож и себе си говори достатъчно, още повече , че тези се наговарят предварително да се бият казвам го като човек който добре знае как действат подобни групички както в България така и тука.

Този е имал нож в себе си, да си реже салама и сиренцето. Ама видиш ли другият го шамаросал и той се афектирал и го дупнал веднъж да го отблъсне. Не е е искал да го убива, само малко да го уплаши. Лапешка работа... Адвокатът ще настоява за условна присъда....

преди 3 часа, The Lone Star написа:

За мен младежите над 14 годишна възраст вече не са деца. Съответно не трябва и да бъдат третирани като такива. Не може да имаш само права и никакви задължения.

Има много аргументи в тази посока, но и в обратната има.Според мен, в отделно производство, съдът да прецени във всеки  конкретен случай как да бъде третиран извършителя, ако не е навършил 18.Ако съдът прецени - носи се пълната отговорност, ако не позволи третиране като възрастен - съгласно нормите за непълнолетен или малолетен.Мари в  единия си пост изказва много добре аргументирано мнение - делото се решава въз основа на всички данни по него, всяка вина е винаги строго конкретна.Няма  вина по принцип.   

• Автор
преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

То хубаво, но ако това се приеме в Украйна, тя ще бъде окупирана от руската армия. Много ще са малко желаещите да воюват.  Ами ако Сърбия нападне България и тогава ли ще подкрепиш такива промени? 

Ако Сърбия нападне България, аз ще направя всичко възможно, за да емигрирам заедно с цялото ми семейство. Ако България реши да напада Сърбия - също. 

преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

Този е имал нож в себе си, да си реже салама и сиренцето. Ама видиш ли другият го шамаросал и той се афектирал и го дупнал веднъж да го отблъсне. Не е е искал да го убива, само малко да го уплаши. Лапешка работа... Адвокатът ще настоява за условна присъда....

Този се е самоотглеждал, скитал е по улиците, животът на улиците със сигурност не е лека, носел е нож, скитащите или се обграждат с кучета, които да ги пазят, или носят ножове ... Освен това има проблеми с говоренето, викали са логопед. По всяка вероятност е действал на ниво инстинкти.  Именно, защото са лапета, затова законът ги третира като такива. Не можеш да искаш едно лапе да мисли като голям, не може да искаш 13 годишна ученичка да мисли като тридесет и няколко при това женен учител. Лапетата са си лапета. 

преди 2 часа, Bubbles написа:

По другия въпрос : Нападат те с ръце ти вадиш нож и колиш, самия факт че този е имал нож и себе си говори достатъчно

Самият факт, че ти не живееш на улицата и не ти се налага да носиш нож, за да се чувстваш защитен, говори достатъчно. 

, още повече , че тези се наговарят предварително да се бият казвам го като човек който добре знае как действат подобни групички както в България така и тука.

Изключително много се съмнявам да са се уговорили да се бият в мола. 

В този смисъл не ти, слава богу,  решаваш какво е. 

преди 3 минути, badr написа:

Има много аргументи в тази посока, но и в обратната има.Според мен, в отделно производство, съдът да прецени във всеки  конкретен случай как да бъде третиран извършителя, ако не е навършил 18.Ако съдът прецени - носи се пълната отговорност, ако не позволи третиране като възрастен - съгласно нормите за непълнолетен или малолетен.Мари в  единия си пост изказва много добре аргументирано мнение - делото се решава въз основа на всички данни по него, всяка вина е винаги строго конкретна.Няма  вина по принцип.   

Демек и десетгодишен да е, съдът ако реши, може да го опандизи....НК дава рамка, която само в определени случаи има право да нарушава. Ако няма такава рамка, всяка присъда ще зависи от преценката на съда, което ми се струва прекалено. НК наказва непълнолетните по-леко, в което има логика. Би могло разбира се наказанията да се завишат. П.П. Представи си седемгодишен със здрави пръсти гепи пистолета на баща си и застреля баба си. Започва ДП срещу бащата и синът, като чак в съдебна фаза ще се реши, малкият непрокопсаник дали да бъде осъден. Дори прокурорът няма да решава дали седемгодишният е виновен. 

преди 3 минути, Мери) написа:

Ако Сърбия нападне България, аз ще направя всичко възможно, за да емигрирам заедно с цялото ми семейство. Ако България реши да напада Сърбия - също. 

Този се е самоотглеждал, скитал е по улиците, животът на улиците със сигурност не е лека, носел е нож, скитащите или се обграждат с кучета, които да ги пазят, или носят ножове ... Освен това има проблеми с говоренето, викали са логопед. По всяка вероятност е действал на ниво инстинкти.  Именно, защото са лапета, затова законът ги третира като такива. Не можеш да искаш едно лапе да мисли като голям, не може да искаш 13 годишна ученичка да мисли като тридесет и няколко при това женен учител. Лапетата са си лапета. 

И аз така си мисля, че ще направиш, но смяташ ли, че не трябва да се наказват тези, които откажат да бъдат мобилизирани? Това ми беше въпросът.

Много добра защитна теза. Предполагам това ще каже и служебният му защитник. Дали ще повярва съдът, не зная...По-скоро не. 

Ами да, ама не са чак толкова малки, че да не знаят какво вършат. Как ще се въздейства на такива като него, ако бъдат леко или въобще ненакази. Може да се убие човек и да бъдеш наказан условно или да излезеш след две години. Ако се изчукаш с даскала, ще осъдят него, а ти ще си пострадала и няма да получиш никакво наказание...

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Демек и десетгодишен да е, съдът ако реши, може да го опандизи....НК дава рамка, която само в определени случаи има право да нарушава. Ако няма такава рамка, всяка присъда ще зависи от преценката на съда, което ми се струва прекалено

Съдът в тежките случаи, а и в леките не е едноистанционен.Едва ли поне 3 или 4 състава ще допуснат някаква злоупотреба

преди 17 минути, The Lone Star написа:

Така трябва да е. Но сега закона третира еднакво всички непълнолетни.

Ами не, не е баш така. Тези, които нямат навършени 16 години ги наказва още по-леко. Пет годинки максимум за убийство, при това при първоначален общ режим, ако е навършил пълнолетие преди края на производството. Съдът и да иска повече не може да му даде. 

преди 18 минути, Мери) написа:

В този смисъл не ти, слава богу,  решаваш какво е. 

Пак ще те питам : Ако това беше твоето дете(Да не дава Господ!) дали щеше да мислиш така?

преди 2 минути, badr написа:

Съдът в тежките случаи, а и в леките не е едноистанционен.Едва ли поне 3 или 4 състава ще допуснат някаква злоупотреба

4 състава? Кога това? При връщане на делото за ново разглеждане?  Проблемът е в последната инстанция, защото тя решава. Да приемем, че престъпникът е заловен години след извършеното престъпление. Как съдът ще разбере какво му е било в главата по време на извършеното. Този въпрос стои и при сегашното законодателство, при което има долна граница. 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Пак ще те питам : Ако това беше твоето дете(Да не дава Господ!) дали щеше да мислиш така?

Разбирам те. Само че, целта на наказанието не е възмездие. Назидание за останалата част на обществото, да. 

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

4 състава? Кога това?

Окръжен първа, апелативен, тричленен ВКС, петчленен ВКС  

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да приемем, че престъпникът е заловен години след извършеното престъпление. Как съдът ще разбере какво му е било в главата по време на извършеното. Този въпрос стои и при сегашното законодателство, при което има долна граница. 

Затова се учи право, а присъдите не се раздават по форумите.

преди 7 минути, badr написа:

Окръжен първа, апелативен, тричленен ВКС, петчленен ВКС  

Затова се учи право, а присъдите не се раздават по форумите.

Петчленен е само когато се възобновяват наказателни дела, а се възобновяват само ако са влезли в сила. Демек производството вече е било завършено, но след време започва отново. Това са много редки случаи. Демек от началото до края, ако не бъде връщано делото се решава от три състава. Петчленен състав се формира, когато разглеждането на делото пред ВКС следва да бъде извършено с оглед изискването на чл. 28, ал. 4 от НПК.

Само да се учи право далеч не е достатъчно. 

преди 1 час, Мери) написа:

Ти още сега може да тръгнеш...

преди 1 час, Мери) написа:

Когато кораба потъва, мишките първи бягат. 

Заключваме ти си една 🐭.

• Автор
преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Демек и десетгодишен да е, съдът ако реши, може да го опандизи....НК дава рамка, която само в определени случаи има право да нарушава. Ако няма такава рамка, всяка присъда ще зависи от преценката на съда, което ми се струва прекалено. НК наказва непълнолетните по-леко, в което има логика. Би могло разбира се наказанията да се завишат. П.П. Представи си седемгодишен със здрави пръсти гепи пистолета на баща си и застреля баба си. Започва ДП срещу бащата и синът, като чак в съдебна фаза ще се реши, малкият непрокопсаник дали да бъде осъден. Дори прокурорът няма да решава дали седемгодишният е виновен. 

Веднъж със сина ми, когато беше на 6 месеца влязохме в един магазин, когато излязохме видях, че държи в ръката си бонбонче. Не започнах да му се карам, нито да го наказвам, отидох платих го и му купих още от тях, защото той не знаеше тогава, че това е кражба, но ако бях решила, че е достатъчно голям вече да носи отговорност, тъй като не е дете, това щеше да означава, че самата аз не съм пораснала още. Та тъй с онези, които смятат, че няма деца и че те трябва да  мислят много по-осъзнато от възрастните. 😉

И аз така си мисля, че ще направиш, но смяташ ли, че не трябва да се наказват тези, които откажат да бъдат мобилизирани? Това ми беше въпросът.

Не смятам. 

Много добра защитна теза. Предполагам това ще каже и служебният му защитник. Дали ще повярва съдът, не зная...По-скоро не. 

Защо да не повярва? Какво би те накарало теб да прободеш някого пред хиляда свидетели и пред камерите, вместо да го планираш да стане на някое място, където няма свидетели и където никой няма да те хване? Ако го беше планирал, нямаше да го направи в мола, там децата отиват да се забавляват, а не да убиват. В някои статии пише, че е бил заплашван, вероятно се е и страхувал, и се е ядосвал и т.н. Това са все емоции под влиянието на които един импулсивен човек не се знае как ще реагира. 😥 

Ами да, ама не са чак толкова малки, че да не знаят какво вършат. Как ще се въздейства на такива като него, ако бъдат леко или въобще ненакази. Може да се убие човек и да бъдеш наказан условно или да излезеш след две години.

Освен да бъде наказан, с него трябва и да се работи от психолог. Наказанието не е панацея, ще го опандизят, ще попадне на хора в затвора и като излезе ще бъде още по-зле, отколкото е влязъл, ако не му помогнат. Няма как да очакваме, че дете, което само се е гледало, да се държи също толкова адекватно, както дете, което има всички необходими условия за развитието си и се чувства в безопасност. Дете, което носи нож в себе си, за да се чувства сигурно, че ако го нападнат, ще може да се защити, защото няма кой да го защитава, има само кой да го напада,  е едно от най-тъжните  нещо, което може да съществува. 😥

Ако се изчукаш с даскала, ще осъдят него, а ти ще си пострадала и няма да получиш никакво наказание...

И с право ще го осъдят, даскълът се предполага, че е достатъчно голям, за да се държи отговорно и да не се поддава на влияния. Ако всяка негова ученичка е в състояние да го накара да нарушава законите, то какъв даскал е това? 😥

преди 2 минути, Мери) написа:

Веднъж със сина ми, когато беше на 6 месеца влязохме в един магазин, когато излязохме видях, че държи в ръката си бонбонче. Не започнах да му се карам, нито да го наказвам, отидох платих го и му купих още от тях, защото той не знаеше тогава, че това е кражба, но ако бях решила, че е достатъчно голям вече да носи отговорност, тъй като не е дете, това щеше да означава, че самата аз не съм пораснала още. Та тъй с онези, които смятат, че няма деца и че те трябва да  мислят много по-осъзнато от възрастните. 😉

Не смятам. 

Защо да не повярва? Какво би те накарало теб да прободеш някого пред хиляда свидетели и пред камерите, вместо да го планираш да стане на някое място, където няма свидетели и където никой няма да те хване? Ако го беше планирал, нямаше да го направи в мола, там децата отиват да се забавляват, а не да убиват. В някои статии пише, че е бил заплашван, вероятно се е и страхувал, и се е ядосвал и т.н. Това са все емоции под влиянието на които един импулсивен човек не се знае как ще реагира. 😥 

Освен да бъде наказан, с него трябва и да се работи от психолог. Наказанието не е панацея, ще го опандизят, ще попадне на хора в затвора и като излезе ще бъде още по-зле, отколкото е влязъл, ако не му помогнат. Няма как да очакваме, че дете, което само се е гледало, да се държи също толкова адекватно, както дете, което има всички необходими условия за развитието си и се чувства в безопасност. Дете, което носи нож в себе си, за да се чувства сигурно, че ако го нападнат, ще може да се защити, защото няма кой да го защитава, има само кой да го напада,  е едно от най-тъжните  нещо, което може да съществува. 😥

На 6 месеца...Защо даваш такъв неудачен пример. Друг е въпросът, че 6 месечен бонбони не трябва да яде... Майка му е за бой. :) 

Демек, който не ще да мре на фронта, да гние в пандиза. Така ли д те разбирам?

Ярост може да ме накара да убия и пред 100 свидетели. Бил съм в такава ситуация като много млад и по случайност не убих човек. Размина се и на двама ни. Само че не носих нож в джоба... Там е работата, че той не е бил застрашен, че ще бъде пребит в молла. Не се е бил без оръжие като мъж, а е извадил нож. 

преди 10 минути, Мери) написа:

Не смятам. 

И с право ще го осъдят, даскълът се предполага, че е достатъчно голям, за да се държи отговорно и да не се поддава на влияния. Ако всяка негова ученичка е в състояние да го накара да нарушава законите, то какъв даскал е това? 😥

Не се предполага, знае се. Ученичката обаче също би трябвало да понесе наказание. В крайна сметка "пострадалият" дори да не го осъдят е учителят. Така излиза. Тя си е направила кефа, но наказание за това поведение няма.  

• Автор
преди 3 часа, asp1re написа:

Когато кораба потъва, мишките първи бягат. 

Заключваме ти си една 🐭.

При една война ще избягат богатите, бедните ще останат да се бият за интересите на управляващите ги. 😥 Никоя война не заслужава аз да участвам в нея. 😉

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Не се предполага, знае се. Ученичката обаче също би трябвало да понесе наказание. В крайна сметка "пострадалият" дори да не го осъдят е учителят. Така излиза. Тя си е направила кефа, но наказание за това поведение няма.  

Никъде не пише, че малолетно лице няма право да прави секс с пълнолетен, но пък пълнолетен да прави сеск с малолетен е престъпление. И това ли искаш да се промени в закона? Да съдят малолетни, че са прелъстили педофили? 😥 И как точно е пострадал учителят? 🙄 Че са го изгонили от работа ли? Ти искаш ли такъв учител да "преподава" на 13 годишната ти дъщеря? 🙄

преди 48 минути, Мери) написа:

При една война ще избягат богатите, бедните ще останат да се бият за интересите на управляващите ги. 😥 Никоя война не заслужава аз да участвам в нея. 😉

Никъде не пише, че малолетно лице няма право да прави секс с пълнолетен, но пък пълнолетен да прави сеск с малолетен е престъпление. И това ли искаш да се промени в закона? Да съдят малолетни, че са прелъстили педофили? 😥 И как точно е пострадал учителят? 🙄 Че са го изгонили от работа ли? Ти искаш ли такъв учител да "преподава" на 13 годишната ти дъщеря? 🙄

В НК не пише, но може да бъде наказана от директора за неморално поведение. Ами пострадал е,  дори да не го осъдят, авторитетът му е пострадал много.  Онази пикла никакво наказание не получава. Ако имам такава дъщеря, учителят ли е виновен? И аз съм бил 31 годишен. И аз съм се заглеждал по ученички, вярно доста по-големи. 

преди 10 часа, Мери) написа:

Хората участват в една война когато имат интерес от това да защитят/спечелят. Твоята неутралност ще бъде най-добрата подкрепа особено за управляващите.

Но.. Ти понеже нямаш интерес към родината и в това какво се случва в нея, за теб ще е все тая.

Ти от сега си избягал карайки Scania-та по други държави за по-добър живот и повече материална облага. Това е разбираемо, защото живеем в корумпирана държава и възнаграждението на средностатистическия българин е крайно недостатъчно, но другото смятам, че не.

• Автор
току-що, asp1re написа:

Хората участват в една война когато имат интерес от това да защитят/спечелят. Твоята неутралност ще бъде най-добрата подкрепа особено за управляващите.

Но.. Ти понеже нямаш интерес към родината и в това какво се случва в нея, за теб ще е все тая.

Ти от сега си избягал карайки Scania-та по други държави за по-добър живот и повече материална облага. Това е разбираемо, защото живеем в корумпирана държава и възнаграждението на средностатистическия българин е крайно недостатъчно, но другото смятам, че не.

Тошев, пак ли ти се развихри фантазията? Лелееей, не съм подозирала, че имам Scania и най-важното -  че мога да я карам. ;)

Това е  една  много вдъхновяваща новина :)

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

В НК не пише, но може да бъде наказана от директора за неморално поведение. Ами пострадал е,  дори да не го осъдят, авторитетът му е пострадал много.  Онази пикла никакво наказание не получава. Ако имам такава дъщеря, учителят ли е виновен? И аз съм бил 31 годишен. И аз съм се заглеждал по ученички, вярно доста по-големи. 

И кой е виновен за това, че му е пострадал авторитетът? Не мислиш ли, че се получава  "кой ми с.а в гащите"? ;)

преди 26 минути, Мери) написа:

Тошев, пак ли ти се развихри фантазията? Лелееей, не съм подозирала, че имам Scania и най-важното -  че мога да я карам. ;)

Това е  една  много вдъхновяваща новина :)

И кой е виновен за това, че му е пострадал авторитетът? Не мислиш ли, че се получава  "кой ми с.а в гащите"? ;)

Ако съдът го оправдае ще е виновна прокуратурата, че го е обвинила в престъпление, което не е извършил. Съответно ще има и дело по ЗОДОВ. 

• Автор
току-що, Мечо Хубавеца написа:

Ако съдът го оправдае ще е виновна прокуратурата, че го е обвинила в престъпление, което не е извършил. Съответно ще има и дело по ЗОДОВ. 

Да, всеки друг е виновен, само не и момченцето на тридесет и няколко годинки. То милото не могло да се сдържи видиш ли. Не можело да се контролира. Ми като не може, къде е тръгнало да преподава на 13 годишни? Неприятната за теб новина е, че като не може, ще му се наложи да  се научи - по трудния начин. ;)

преди 1 минута, Мери) написа:

Да, всеки друг е виновен, само не и момченцето на тридесет и няколко годинки. То милото не могло да се сдържи видиш ли. Не можело да се контролира. Ми като не може, къде е тръгнало да преподава на 13 годишни? Неприятната за теб новина е, че като не може, ще му се наложи да  се научи - по трудния начин. ;)

Ако съдът го оправдае, не е извършил престъпление. Делото се гледа на втора инстанция. Не е приключило. 

• Автор
току-що, Мечо Хубавеца написа:

Ако съдът го оправдае, не е извършил престъпление. Делото се гледа на вто ра инстанция. Не е приключило. 

Ако съдът го оправдае, значи съдебната ни система е за бой. 😥 Струва ми се обаче, че поне от кумова срама, някакво условно наказание ще му определят. 🙄

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.