Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генералното Правителство на Румен Радев

Featured Replies

преди 2 часа, инж. lebel написа:

От друга страна, адресатите (не адресантите) спрямо думите на същият министър, за които предполагам, че си искал да ме попиташ, се мъдрят (също толкова мъдро, колкото и останалите) в опозицията... включая лидерът на "Възраждане".

Приемам забележката.

преди 2 часа, инж. lebel написа:

едит: разбира се, обвинението към мен (не, не, не от теб, ти винаги си бил добронамерен към мен), че се правя на големия добродетел, ми идва прекалено свободно конструирано и ... бе има и изключения.

Нямах предвид точно "добродетел", но няма да издребнявам.Сигурен съм, че ти ме разбра добре.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 28,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Той долара отдавна е умрял, стойността му се поддържа изкуствено щот иначе всичкото милиардери чието състояние е в долари ще се окаже че немат пари и за хлеб.

• Мирко,добре ли си?Нещо изнервен ми се виждаш...Между другото-Честит 9 септември...Като стар комунист,този ден сигурно ти навява хубави спомени от времето,когато държавата покриваше разходите...И да па

• А ти защо си в България а не в Украйна? А трола си ти.

Публикувани изображения

Абсолютна колония на САЩ... НПО-та предлагат някакъв за член на ВСС, кво да коментираме повече!?

Седем граждански организации предложиха Андрей Янкулов за член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на Народното събрание. Това са фондация "Антикорупционен фонд", фондация "Български адвокати за правата на човека", фондация "Български институт за правни инициативи", сдружение "Български Хелзинкски комитет", фондация "Институт за пазарна икономика", сдружение "Правосъдие за всеки" и фондация "Програма Достъп до информация", съобщават от АКФ.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Приемам забележката.

Нямах предвид точно "добродетел", но няма да издребнявам.Сигурен съм, че ти ме разбра добре.

офф//

Не, не, споменатата от мен "добродетел" няма общо с размяната ни на любезности ("реплики, по своята изисканост достойни за всеки коктейл", както би казал Здравко Попов, светла му памет) тук... което сметнах съм изяснил с "не, не от теб". Но мога да приема, че не съм се изразил достатъчно ясно и да поднеса извиненията си.

Причината за "едит"-а беше, че винаги, когато стане дума за семантика, се сещам за изящната конструкция "После се правиш на големия добродетел", дарена ми 2023-та* тук, във форума, от човек, който ако беше живял в края на 19-век, щеше да е достоен за модел на Роден за "Мислителят"... да, бих могъл да кажа така, ако не се боях, че мога да бъда обвинен в тенденциозност... щото пък въпросният мислител (истинският) винаги ми е изглеждал, предполагам не само на мен, сякаш е седнал на тоалетна чиния. А според мен тая тема (тоалетната) е създала неква свръхчувствителност в нашия форумен мислител (адресантът в случая)... бих казал даже параноя... и ше се обиди.

*... и аз, разбираш ли, 3 години се опитвам да проумея как аджеба одушевено същество (дано не се надценявам) може да се прави на качество, демек добродетел, независимо голям или малък. И в крайна сметка, стигнах до извода, че може би за целта ше трее се натрупам количествено... а не ми се иска...

//край офф

786960969_122124678554809656_56786295018

преди 16 часа, M.Николов написа:

Ей ти един по-постен.Да му се порадваш.

Делян Пеевски – Уикипедия

Сменяй плочата. Сега си е от вашите.

Какбеше лафа... не искате в "коалицията на желаещите" защото си имате "коалиция Боташ" .

хехе.. ми те били 5 вече !

Няма мъц няма пръц от мунчо вмирисаната ватенка. Смее ли ?

Video Game Disbelief GIF by Santa Monica Studio

Министъра на отбраната Димитър Стоянов:

"В България има един дрон, който падна в Кардам и това се е случило в България. Тези остатъци, които в момента изплуват на плажовете, не трябва да бъдат третирани като дронове, които са нарушили въздушното ни пространство"

Така е. Ако е украински е "лош дрон", но щом е руски той е "мирен дрон" и носи след себе си благоденствие на болгарскому народу.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Така е. Ако е украински е "лош дрон", но щом е руски той е "мирен дрон" и носи след себе си благоденствие на болгарскому народу.

Така е, ако нещо не минава през въздушното пространство как е възможно да го наруши ? Тези отломнки от дрони доплуват до брега ,не са дошли по въздух.

Само да вметна, че украинците са царете на издънките по тоя параграф. Постоянно имаше гафове с дронове по съседните държави, включително и когато стана голям скандал на румънската територия. Говоря за неща, които са доказани с факти, а не картонените дронове, дето са евтина провокация срещу Русия и на която само такива като Миро Умния биха повярвали. Може и да са отклонени чрез РЕБ, ама аз лично не вярвам на това, по-скоро са умишлена провокация от типа на удара с дрон срещу Запорожката АЕЦ през лятото на 2024-та.

преди 18 часа, miro20 написа:

хехе.. ми те били 5 вече !

Няма мъц няма пръц от мунчо вмирисаната ватенка. Смее ли ?

Какви пресконференции за останки от дронове изхвърлени от морето бре?laughing4

Мирча, откъде ги намираш все такива "мислители"?

преди 11 минути, M.Николов написа:

За всеки дрон по пресконференция. Изобщо да не излизат от мястото на провеждането им. Така или иначе друга работа нямат.

Щеше да е вярно, ако всички в България работеха на минимална заплата, а реално средната заплата в България е по-висока от тази и в Сърбия и С.Македония.

1. Средна брутна заплата: Според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за второто тримесечие, средното брутно възнаграждение в България достига 1444 евро. Това я поставя пред Сърбия (1415 евро) и значително пред Северна Македония (1124 евро). [1]

2. 💰 Данъчно облагане и нетен доход: В България плоският данък (10%) и осигурителната тежест оставят около 77.4% от брутната сума като чиста сума за получаване. Така средната нетна заплата у нас е около 1120 евро, докато в Сърбия чистият доход е около 1026 евро. [1, 2]

преди 8 часа, M.Николов написа:

Какви пресконференции за останки от дронове покрай румънската граница и до газовия транспортен хъб, дето дори траектория никой няма ? Нито от румънска нито от българска страна ?

николофффф... откъде такива мислители у теб бре ? Що правите пресконференции за такива незначителни неща ?

Или се гърчите как да омаловажавате рашисткото разузнаване към наша територия ?

Което си върви паралелно с инцидентите в някои други страни , каквито съм цитирал вече ???

николофффф, товаришч, комундел рашистки.... - те те плюят ти още си мислиш че вали ....

преди 21 минути, M.Николов написа:

Щеше да е вярно, ако всички в България работеха на минимална заплата, а реално средната заплата в България е по-висока от тази и в Сърбия и С.Македония.

1. Средна брутна заплата: Според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за второто тримесечие, средното брутно възнаграждение в България достига 1444 евро. Това я поставя пред Сърбия (1415 евро) и значително пред Северна Македония (1124 евро). [1]

2. 💰 Данъчно облагане и нетен доход: В България плоският данък (10%) и осигурителната тежест оставят около 77.4% от брутната сума като чиста сума за получаване. Така средната нетна заплата у нас е около 1120 евро, докато в Сърбия чистият доход е около 1026 евро. [1, 2]

нещо обръщане на палачинката виждам ? ?

на 26.08.2026 г. в 16:00, БаалБек написа:

Точно . Нищо че не се знае украинския колко е украински , но е важното да се неглижира рашистката заплаха. т.е. да не се говори дори за такава .

преди 3 минути, miro20 написа:

Какви пресконференции за останки от дронове покрай румънската граница и до газовия транспортен хъб, дето дори траектория никой няма ? Нито от румънска нито от българска страна ?

николофффф... откъде такива мислители у теб бре ? Що правите пресконференции за такива незначителни неща ?

Или се гърчите как да омаловажавате рашисткото разузнаване към наша територия ?

Което си върви паралелно с инцидентите в някои други страни , каквито съм цитирал вече ???

николофффф, товаришч, комундел рашистки.... - те те плюят ти още си мислиш че вали ....

Мирча, тъп си беше, тъп и ще си останеш.😀

преди 8 часа, maxthon написа:

За всеки дрон по пресконференция. Изобщо да не излизат от мястото на провеждането им. Така или иначе друга работа нямат.

А какво пречеше да се привика поне ВЕДНЪЖ рашистката ви посланничка у нас за всичките 5 дрона ?

Или казваш ... и 55 дрона да паднат по нашето крайбрежие, което е граница и на НАТО и интерес на "вражески определени държави" , няма проблем ?

току-що, M.Николов написа:

Мирча, тъп си беше, тъп и ще си останеш.😀

От малоумни продажни копейки комундели това е комплиметн за мен .

Защото когато няма какво да опонираш и виждаш че съм прав, бълваш точно такива простотии и спам. 😁

преди 1 минута, miro20 написа:

Или казваш ... и 55 дрона да паднат по нашето крайбрежие, което е граница и на НАТО и интерес на "вражески определени държави" , няма проблем ?

Камъните падат...giggle1

току-що, M.Николов написа:

Камъните падат...giggle1

те те плюят то си мислич е вали ....

Та нали за такива дебили като вас са тези поговорки бре. 😄

Няма ли кой да му обясни на тоя малоумник, че тези дронове, които морето изхвърля на нашето крайбрежие не падат дори в териториалните води на България.

току-що, miro20 написа:

А какво пречеше да се привика поне ВЕДНЪЖ рашистката ви посланничка у нас за всичките 5 дрона ?

Ако долети дрон който е руски бъди сигурен че ще привикат руската посланничка ,за какво да викат посланник когато доплават отломки от дрон от кримския полуостров? Нали правиш разлика между долтял дрон и изхвърлени отломки на дрон от морето?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Нали правиш разлика между долтял дрон и изхвърлени отломки на дрон от морето?

Не прави бре!

Не виждаш ли, че е тотален малоумник.😀

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Ако долети дрон който е руски бъди сигурен че ще привикат руската посланничка ,за какво да викат посланник когато доплават отломки от дрон от кримския полуостров? Нали правиш разлика между долтял дрон и изхвърлени отломки на дрон от морето?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не прави бре!

Не виждаш ли, че е тотален малоумник.😀

Покажи че е "долетял" .

Вече колко пъти ви питам малоумниците - как е "долетял" , след като единствено доказано е че е "дрон примамка" . И ви питах - Как дрон "примамка" който е предназначен да "свети" за всички видове ПВО, да привлича внимание , да отвлича внимание от истинските ударни дронове, никой , нито румънското нито българското ПВО и военни не са го забелязали откъде е долетял ???

Или бат Наско "Гнома" е прав ? ??

Кой е тотален малоумник, товаришч николоффф ??

преди 9 минути, M.Николов написа:

Няма ли кой да му обясни на тоя малоумник, че тези дронове, които морето изхвърля на нашето крайбрежие не падат дори в териториалните води на България.

Е ти щото си ги видял къде са паднали .

Кой е малоумник ???

Покажи че е "долетял" .

Вече колко пъти ви питам малоумниците - как е "долетял" , след като единствено доказано е че е "дрон примамка" . И ви питах - Как дрон "примамка" който е предназначен да "свети" за всички видове ПВО, да привлича внимание , да отвлича внимание от истинските ударни дронове, никой , нито румънското нито българското ПВО и военни не са го забелязали откъде е долетял ???

Ако не е летял как ще падне и ще се запали ,как ще се чуе гръм от възпламенилото се гориво в него? Този дрон е бил с ДВГ.

преди 4 минути, miro20 написа:

Покажи че е "долетял" .

Тъпак, казаха още в началото, че дрона е долетял от румънска територия.

И забележи, че в момента на пресконферецията не се знаеше още какъв е дрона - украински или руски!

dw.com
No image preview

Дрон е нахлул в българското въздушно пространство

На сто метра навътре в българската граница тази сутрин е нахлул дрон, дошъл от посока Румъния. Устройството се е взривило.
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Ако не е летял как ще падне и ще се запали ,как ще се чуе гръм от възпламенилото се гориво в него? Този дрон е бил с ДВГ.

Не съм казал че "не е летял" . Относно горивото май и такова е нямало, нито взривно вещество.

Добре да преведа "сложния " си въпрос за малоумници като вас.

Не е ли най логично след като нито румънски нито български военни не са го засекли като траектория откъде е долетял , а това е мнооооооооооого разстояние за украински дрон-примамка, дали пък не е пуснат от близко разстояние, без гориво, колкото да направи звуково и светлинно шоу и то близо до газовия хъб, с цел провокация и проверка на реакциите на службите и военните ? И разбира се да е "заблуден уркаински дорн -примамка" за да не привлича внимание към рашистктие служби ?

Пак повтарям едиснтвения известен и доказан факт - украински дрон - ПРИМАМКА , който трябва да свети и привлича по пътя си всичкото ПВО .

Малоумници като вас директно отхвърлят този сценарий на "операция под чужд флаг" , но дали пък не е най логичен след ВСИЧКИ известни до сега обстоятелства ???

Излагацията с рашистктие модели дронове които доплуват "съвсем случайно" към нашето крайбрежие и северно и южно , разбира се никакви въпроси не предизвикват у вас.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Тъпак, казаха още в началото, че дрона е долетял от румънска територия.

Казаха и бе отречено , тъпак !

Ама късай ризи ... то бива да се излагаш, ама толкова промити малоумни рашистки подлоги като вас е рядко да се види !

преди 4 минути, M.Николов написа:

На сто метра навътре в българската граница тази сутрин е нахлул дрон, дошъл от посока Румъния. Устройството се е взривило.

Чети си линка , тъпак !

И там пише :

Дронът не е засечен нито в румънското, нито в българското въздушно пространство. Според Радев малките дронове са трудни за засичане, особено като летят и на ниска височина.

Да питам ли за 1001 път как дрон който е еднозначно идентифициран като дрон-ПРИМАМКА не е засечен след като предназначението му е точно това - да свети на всички ПВО и да отвлича огъня от основните бойни дронове ???

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не съм казал че "не е летял" . Относно горивото май и такова е нямало, нито взривно вещество.

Добре да преведа "сложния " си въпрос за малоумници като вас.

Не е ли най логично след като нито румънски нито български военни не са го засекли като траектория откъде е долетял , а това е мнооооооооооого разстояние за украински дрон-примамка, дали пък не е пуснат от близко разстояние, без гориво, колкото да направи звуково и светлинно шоу и то близо до газовия хъб, с цел провокация и проверка на реакциите на службите и военните ? И разбира се да е "заблуден уркаински дорн -примамка" за да не привлича внимание към рашистктие служби ?

Пак повтарям едиснтвения известен и доказан факт - украински дрон - ПРИМАМКА , който трябва да свети и привлича по пътя си всичкото ПВО .

Малоумници като вас директно отхвърлят този сценарий на "операция под чужд флаг" , но дали пък не е най логичен след ВСИЧКИ известни до сега обстоятелства ???

Излагацията с рашистктие модели дронове които доплуват "съвсем случайно" към нашето крайбрежие и северно и южно , разбира се никакви въпроси не предизвикват у вас.

Още се чакат от Украйна данните за дрона и неговата треактория ,те признаха че е техен дрон примамка. Всичко останало са празни приказки. А защо не са го засекли радарите теорията е ,че е летял ниско след като се е отклонил.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.