Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генералното Правителство на Румен Радев

Featured Replies

преди 10 минути, maxthon написа:

Е трябва си време да се идентифицира нарушителката на закона. Все пак е без лични документи в себе си.

Едва ли.

"Като контрапункт обаче самата Петрова твърди, че е представила на служителите на реда своята лична карта."

По-вероятно е да е заради ботушите...

"МВР разпространи прессъобщение, че Петрова - която е с кални гумени ботуши, вижда се на кадрите, искала да разговаря с премиера..."

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 28,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Той долара отдавна е умрял, стойността му се поддържа изкуствено щот иначе всичкото милиардери чието състояние е в долари ще се окаже че немат пари и за хлеб.

• Мирко,добре ли си?Нещо изнервен ми се виждаш...Между другото-Честит 9 септември...Като стар комунист,този ден сигурно ти навява хубави спомени от времето,когато държавата покриваше разходите...И да па

• А ти защо си в България а не в Украйна? А трола си ти.

Публикувани изображения

преди 2 часа, miro20 написа:

Макар че ако се замислим Демерджиев с неговите амнайсет имоти и парички се смее на всички нас.

В интерес на истината Демерджиев е доста умен и кадърен човек и аз не мога да разбера как се е вързал да играе в един отбор с Радев. 😢

Съвсем прясно

786853901_122186219342944364_14569568166

Академик Иванов пак не е конкретен и отново нищо не му се разбира?

Оооо, заради асасинката (бел. на автора - да питам лудия учен тва има ли женски род) от Струмяни, Ванката бил уволнил директора на полицията в Благоевград. Тоя хубав човек. Е така си пострада мърцина.

Не давам линк, щото някой може да не може да го отвори... има го навсякъде.

• Автор
на 27.08.2026 г. в 19:38, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Задава се комунистическа конкуренция другари😂

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Ако Петър Волгин наистина се кандидатира , при „честно проведени“ избори , т.е. не брутално нагласени , онази дърта брантия йотовата няма никакви шансове!, да не говорим за педигриипаловци като гюров, кюмюров и пр.

Ако Волгин е кандидат, със сигурност това ще е втория път през живота ми и 4-тия изобщо в който ще отивам да гласувам за президент и за някакви избори.

преди 3 минути, laplandetza написа:

Ако Петър Волгин наистина се кандидатира , при „честно проведени“ избори , т.е. не брутално нагласени , онази дърта брантия йотовата няма никакви шансове!, да не говорим за педигриипаловци като гюров, кюмюров и пр.

Ако Волгин е кандидат, със сигурност това ще е втория път през живота ми и 4-тия изобщо в който ще отивам да гласувам за президент и за някакви избори.

Трябва да има такива като теб

• Автор
преди 2 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

преди 2 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Без такива като мен , нчма да има милиарди като теб !

Аз пак се сетих за тая девойка от Струмяни... къде е тръгнала и тя... е го слушам некъф овластен говори за заглушителя (тоя дето го няма) и обяснява, че още няма арестувани заради него... което ми изглежда логично и (неведоми са пътищата асоциативни) некак странно на пръв поглед (вероятно заради своята простота и яснота) ме сети за Висоцки... да да, Висоцки. Там дето питаше "Почему аборигены съели Кука?" и некак естествено се налага версията "Хотели кушать - и съели Кука"... бръсначът на Окам, 'збийш ли... не, не, тва не е от Висоцки... на мен ми хрумна. Та, накратко, ако злостната нарушителка не се беше завирала където не трябва, а се беше сдобила с некъф заглушител, немаше да я арестуват. Проверено за имагинерен... нали знаете дефиницията за имагинерната окръжност... Геометрично място в равнината на точки, намиращи се на равно разстояние от лежаща в същата равнина точка (център на окръжността), които не съществуват. Е, имагинерният заглушител е като имагинерната окръжност, ама заглушител.

преди 16 часа, miro20 написа:

Че всичките прогресивни сволочи са шутове и дебили е ясно .

Мани майтапа, ама на тоя жалък клоун няма ли някой да му набие един 20 годишен бан... Честно, писна ми, да му чета простотиите...

Вожда зелен чорап не бива да бъде обезпокояван от раята.

HQ0dCRxX0AAj5ef?format=jpg&name=large

HQ3hCYcWkAAcSJm?format=jpg&name=small

преди 3 минути, miro20 написа:

Вожда зелен чорап не бива да бъде обезпокояван от раята.

HQ0dCRxX0AAj5ef?format=jpg&name=large

А бре трол такъв, полицията си свършила работта и това и работа ,да иска легитимация . Не отива една кифла и не легитимира .Чудно ми е как изобщо са я допуснали до там. Когато полицията си върши работа мрънкате. Когато не върши пак , няма угодия .

преди 1 минута, nusho73 написа:

А бре трол такъв, полицията си свършила работта и това и работа ,да иска легитимация . Не отива една кифла и не легитимира .Чудно ми е как изобщо са я допуснали до там. Когато полицията си върши работа мрънкате. Когато не върши пак , няма угодия .

Цитираш ме, а не четеш че половин час преди това се е била легитимирала ???

Май всичкото крадеви тролове пак ви активираха да "късате ризи" за мухъла Чорап

Ех , каква само прекрасна Пи-Ар акция се провали .... Великия Мунчо как ходи и не стъпва дори по дървата .... лети лети ....

мъгълите покрай него едвам крачат, той прескача по 3 дървета и два потока наведнъж ! Уау !

И една с лопата дето помага от самото начало, а не чака да светене слънце след 5 дена за снимки , провали всичко ....

789399172_27708522452180764_799372502298

HQ3wFj9XEAApvRC?format=jpg&name=small

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

Ех , каква само прекрасна Пи-Ар акция се провали .... Великия Мунчо как ходи и не стъпва дори по дървата .... лети лети ....

Някакво Дежа вю ли имам със случая от преди години във Враца, когато местни журналисти изобщо не бяха допуснати до посещението на Бойко Б. в региона защото не са от платените мисирки, а репортажът на местната телевизия как неудобните журналисти са гонени... някак мистериозно се оказа свален от сайта на телевизията?

ЛИНК

Тогава не съм бил тук, ама сигурно пак със същият жар и плам си се хвърлял да защитиш журналистите, нали?

А помниш ли как Джитко-бибитко обикаляше по села и паланки и даже си подаряваше якетата на уж случайни строители на магистрали, които бяха толкова "случайни" че се оказаха активисти на ГЕРБ?

123093410_10218426214150969_7750781918378611842_n.jpg

преди 4 часа, miro20 написа:

Лъжец в интервю за БТВ каза че не е имала документи че документите и са били в колата това е поредната ти лъжа @miro20

на 28.08.2026 г. в 8:49, miro20 написа:
на 27.08.2026 г. в 20:51, M.Николов написа:

Тъпак безподобен, дроновете примамки не светят повече на радарите отколкото бойните дронове, светят по един и същ начин на радарите, когато ги засекат, именно това е идеята.

Да не могат операторите на ПВО системите да разберат по какво точно стрелят.

Сам ли си ги измисляш тези смешки ???

Напротив.

комунделите рашисти да не са ви баннали от гугъл вече ? Ето леко бързо сравнение :

Разлики в конструкцията и технологиите

Бойните дронове изискват високотехнологични компоненти — камери за нощно виждане, топлинни сензори, защитени комуникационни канали против заглушаване (РЕБ) и системи за насочване на оръжието. [1, 2]

За разлика от тях, дроновете примамки често се сглобяват от евтини материали (дори шперплат и евтина пластмаса). Въпреки евтината си конструкция обаче, те са оборудвани със специални рефлектори или електронни компоненти (линзови антени на Люнеберг), които изкуствено увеличават тяхното радарно сечение. По този начин на екрана на противниковия радар едно евтино устройство изглежда точно като голям, опасен боен дрон или крилата ракета.

Глупако, четеш ли въобще това, което качваш?

Открийте приликите.😀

на 28.08.2026 г. в 8:49, miro20 написа:

По този начин на екрана на противниковия радар едно евтино устройство изглежда точно като голям, опасен боен дрон или крилата ракета.

на 27.08.2026 г. в 20:51, M.Николов написа:

Тъпак безподобен, дроновете примамки не светят повече на радарите отколкото бойните дронове, светят по един и същ начин на радарите, когато ги засекат, именно това е идеята.

Да не могат операторите на ПВО системите да разберат по какво точно стрелят.

преди 36 минути, M.Николов написа:

Открийте приликите.😀

Ти неразбираш и ще те убеждава до край ,той счита че щом е дрон примамка радара като го засече светва целия екран в точки и докато ПВО ги търси да порази бойните доновете поразяват целта ,Миро вероятно когато е бил в казармата е виждал радар но е бил изключен пък и тогава примамките са били други.

преди 17 часа, M.Николов написа:

Открийте приликите.😀

глупак, кога ще ми отговориш защо дрон примамка с умишлено подсилени с антени криле и конструкция да свети на радарите, няма засечена траектория никъде, нито от Украйна, нито от Румъния, Молдова, или който се сетиш за възможен полет ??

Защото до момента единственото неоспоримо и доказано нещо е че това е наистина дрон примамка. И нищо повече.

преди 16 часа, AAUUXX написа:

Ти неразбираш и ще те убеждава до край ,той счита че щом е дрон примамка радара като го засече светва целия екран в точки и докато ПВО ги търси да порази бойните доновете поразяват целта ,Миро вероятно когато е бил в казармата е виждал радар но е бил изключен пък и тогава примамките са били други.

комунделите не сте известни с акъл или логика, така че не се напъвай. Ти отговор за траекторията имаш ли ?

789301227_122125047572809656_33793432320

Та , за Зеления мухъл да питам... Тази много интересна снимка показваща Великия летящ супермен с лачени обувки , ходещ по вода и кал , има ли някаква практична идея ?

За какво му е да се качва и ходи по струпаните изместени клони ?

Ах да... така изглежда яко ... и от високо гледа раята....

И една женица която от 4 дена преди това рине кал с лопата го направи за смях

преди 16 минути, miro20 написа:

глупак, кога ще ми отговориш защо дрон примамка с умишлено подсилени с антени криле и конструкция да свети на радарите, няма засечена траектория никъде, нито от Украйна, нито от Румъния, Молдова, или който се сетиш за възможен полет ??

И като няма траектория това означава, че не е долетял? Дори и под прага на радарните системи?

преди 3 часа, miro20 написа:

Невнятен Украинците си признаха че дрона е техен и се извиниха

на 30.08.2026 г. в 14:17, communismatic написа:

Ти ли? 😉

А въпроса ?

Та, понеже бихме олигархията , продължаваме да режем че да има за копринката от огромните милиарди заеми :

преди 22 минути, miro20 написа:

А въпроса ?

А, да. Кво стана с ония твърдения за успеваемостта на руското ПВО? Нали уж твърденията бяха лъжливи, и там беше супер наясно както винаги. Та... кой конкретно склад на Wildberries се визира там? Питам човека, дето пише само и единствено умни неща и никакви мега простотии, породени от пълната му с акъл главица...

на 1.09.2026 г. в 9:29, communismatic написа:

А, да. Кво стана с ония твърдения за успеваемостта на руското ПВО? Нали уж твърденията бяха лъжливи, и там беше супер наясно както винаги. Та... кой конкретно склад на Wildberries се визира там? Питам човека, дето пише само и единствено умни неща и никакви мега простотии, породени от пълната му с акъл главица...

И ти и колегата ти рашитки трол николоффф нямате отговор на въпроса за траекторията из асичането на дрона.

Както обикновенно ... късате ризи за рашистките антибългарски и всякакви операции

За последната излагация на пропгресивните мухльовци рашистки подлоги също нямате коментар, нали ?

Германия и Франция наритаха яко рашистите заради дроновете по летищата и диверсиите , а нашите мухльовци се снишават както обикновенно . Както винаги .

Ilian Vassilev

2 ч  ·

Поредният гаф на ПБ. Да, откажеш да се солидаризираш с Германия в труден за нея момент?! Това е безумие. Без да ти коства почти нищо, само вербална декларация.

Уж толкова години Витанов прекара в Европейския парламент, а когато умът е затворен, и Европа да обиколиш — полза няма.

Господа Радев и Витанов, нека ви върна за малко в първи клас.

Германското правителство изчака близо месец, преди да обяви публичната си позиция. И знаете ли защо? Защото през това време германските власти и служби установяваха фактите и проверяваха обстоятелствата, вместо да реагират прибързано.

По случая има първични обективни данни, разпространени още в началото, а впоследствие са извършени и допълнителни проверки и разследвания. Берлин не реагира импулсивно. Първо събра доказателствата, после направи политическата оценка и едва тогава предприе действия.

Аз разбирам откъде идва вашата реакция — от опорката, спусната от Путин на пресконференцията в Бишкек: „Къде са доказателствата?“

Това също не е ново. Същата технология я гледахме и при „их там нет“ за Крим. Първо се отрича очевидното, после се изискват доказателства за нещо, което вече е обект на разследване, а междувременно се внушава, че самото наличие на съмнение прави всяка реакция неоправдана.

В конкретния случай вашият избор е показателен: предпочитате да не вярвате на германското правителство и германските служби, а на Путин. Това може и да е ваше право. Но то показва не професионална критичност, а вашите предубеждения.

Само че така се забивате в много по-голям проблем.

Показвате колко сте ненадеждни като съюзници.

Утре, ако Москва нападне някой съюзник, пак ще искате доказателства от Путин, нали?! Ето, това е де факто изваждане от НАТО.

Съюзническата солидарност не означава да приемаш всяко твърдение на друг съюзник безкритично. Означава да имаш доверие в институциите и процедурите на съюзниците, особено когато те са дали време на службите си да установят фактите.

А пред България предстоят много по-трудни дни и много по-сериозни въпроси. Къде ще се криете тогава? Зад Путин ли?

И цялата тази мъка около една елементарна реакция е показателна. След дни на мълчание МВнР най-накрая смутолеви нещо в социалните мрежи. Йотова — оф шор. Радев — залегнал зад поредната путинова опорка.

Щеше да бъде комедия, ако засягаше само вас. За съжаление засяга България.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.