Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви езици знаете или учите?

Featured Replies

Български - отлично

Английски - fluent

Руски - слабо (не съм го ползвала след гимназията)

Арабски - говоримо

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

• Отговори 166
  • Прегледи 23,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Лелееее, какви ученолюбиви хора пишат в този форум. При това някои са на скромна възраст, а вече владеят добре няколко чужди езика. Всеки полиглот може да ви завиди. Сега разбирам защо някои от тези, които пишат в този подфорум не пишат в останалите подфоруми - от много учене на чужди езици не им остава време, което да губят в писане. Те споделят само тук, защото случайно са открили съмишелници и братя по интереси и ученолюбивост.

А това за английския - някой хора казват средно ниво на владеене на това, което са учили по английски в училище, а други - на това, което са продължили да учат упорито и след училище, взели са сертификати и дипломи по езика, но нямат погрешната представа, че владеят езика перфектно.

Лелееее, какви ученолюбиви хора пишат в този форум. При това някои са на скромна възраст, а вече владеят добре няколко чужди езика. Всеки полиглот може да ви завиди. Сега разбирам защо някои от тези, които пишат в този подфорум не пишат в останалите подфоруми - от много учене на чужди езици не им остава време, което да губят в писане. Те споделят само тук, защото случайно са открили съмишелници и братя по интереси и ученолюбивост.

А това за английския - някой хора казват средно ниво на владеене на това, което са учили по английски в училище, а други - на това, което са продължили да учат упорито и след училище, взели са сертификати и дипломи по езика, но нямат погрешната представа, че владеят езика перфектно.

off/

ти защо не пишеш по темата, за себе си,

а саркастично коментираш постовете и нивото на останалите :speak:

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Английски, руски, сръбски, латински, старогръцки, старобългарски. Не броя босненски, хърватски, македонски, черногорски. В момента уча албански.

Слушам podcast-a "Coffe Break Spanish" и от него уча испански =) Има го в iTunes и в Google =)

Сега съм на 11ти урок, учих цифрите :)

Доста време съм учила английски и го владея на средно ниво.. има още какво да се желае :huh:

Освен български-перфектно,знам говоримо гръцки(с писането му съм много зле).

• 1 месец по-късно...

Българският все още го уча, останалите 6-7 езика ги пердаша, ама кел файдъ...

За мен българският е най-важния: "аз българче да се наричам..."

;)

Много ми е любопитно какви езици знаете или учите, защото в този свят в който живеем без език е трудно да успееш cool.gif

Аз зная добре английски и уча немски и френски cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Прочетох предишните 137 поста и останах с впечатлението, че поне 80% от тия, които посочват, че знаят български не са били съвсем точни, показват го допуснатите повече или по-малко грешки от всякакъв вид в постовете им.

И аз не съм безгрешен, та ще споделя, че се оправям що годе с българския, поназнайвам едно-друго на английски, не се оплаквам от познанията си по руски, а немски съм учил по принуда и ми е на гимназиално ниво, т.е. някъде около дните на седмицата и числата от 1 до 10.

Малко немски (основните неща)

Английски колкото да се оправям с компа и други работи.

Иначе и двата ги уча в даскало.

Българският се подразбира.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Български, естествено, претендирам да ми е на малко по-добро ниво от масата (което май не е голямо постижение, особено като гледам как пишат някои тук), английския - също, а като първи език в даскало уча френски, но не ми е толкова добрър като речник например. Иначе знам HTML/xHTML и CSS, скоро започнах да ги уча. Разбирам малко JavaScript, но не го "говоря". Добър съм и на DOS.

И аз не съм безгрешен, та ще споделя, че се оправям що годе с българския, поназнайвам едно-друго на английски, не се оплаквам от познанията си по руски, а немски съм учил по принуда и ми е на гимназиално ниво, т.е. някъде около дните на седмицата и числата от 1 до 10.

biggrin.gif и аз така , с изключение на руския, който ми е на същото ниво с немския ;)

Уча английски... добра съм... Мога да броя до 39 на руски, до 99 на немски(само че без 11 и 12 biggrin.gif) и до 10 на японски и испански. Както и няколко думи на френски biggrin.gif

български

френски

английски

и разбирам по смисъл на руски и македонски ( това последното е посръбчен български де)

• 3 седмици по-късно...

Амиии български разбира се(макар, че по ЗИП-БЕЛ имам 5-ца, а по английски имам 6-ца biggrin.gif ) И уча страшно много английски език... това е моята страст cool.gif Иначе учих и руски, ама ме няма в ъй и мъй :huh:

В момента карам FCE ( хм..английски ) в една езикова школа и плановете ми за в бъдеще ще се вървят около този език, иначе немски в даскало, и към края на срока съм just like this :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Ми за сега знам Български(що-годе добре biggrin.gif ,даже съм ходил на състезания по правопис и краснопис),английски,немски и холандски(трябваше да го науча,защото трябва да завърша образованието си в чубина :| ).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.