Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

убаво де -ама виж галерията дето е картината ;)

Десния бутон върху картината и излиза от къде е. :rolleyes:;)
  • Отговори 819
  • Прегледи 385,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

убаво де -ама виж галерията дето е картината ;)

Видях я,точно от там ми е информацията.Просто галерията си сменя много често художниците,явно не са съвсем в час. Публикувано изображение

Иначе картината е супер яка!Очи пълни ,ръце празни....това е истинското послание. :rolleyes:

Редактирано от Нео (преглед на промените)

А може би е Andrew Atroshenko :offtopic_s:

Тук има много негови творби, но пък Naked Beauty не виждам Публикувано изображение А в галерията, показана от Трихо, са събрани картини на няколко художника. Там също има доста добри. Поне с часове можем да радваме очите си сега...

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• Автор

А може би е Andrew Atroshenko :)

Тук има много негови творби, но пък Naked Beauty не виждам Публикувано изображение А в галерията, показана от Трихо, са събрани картини на няколко художника. Там също има доста добри. Поне с часове можем да радваме очите си сега...

Абе- занеш ли колко се зорих, докато търсех ?

Тази картина я има само в тази галерия.....какви ли не словосъчетая с "andrew" + "naked beauty" използвах и нищо.... :)

Абе- занеш ли колко се зорих, докато търсех ?

Тази картина я има само в тази галерия.....какви ли не словосъчетая с "andrew" + "naked beauty" използвах и нищо.... :)

99% бях сигурен че е руснак.....Много добър при това....Та може и по една столичная да ударим....

Редактирано от Нео (преглед на промените)

МНОГО МИ ХАРЕСА ТЕМАТА ЗА КАРТИНИТЕ И ИСКАМ ДА ПОПИТАМ МОЯТА РЕЛИКВА ОТ КОЙ ХУДОЖНИК Е? СЪМНЯВАМ СЕ ЧЕ НЯККОЙ Е ВИЖДАЛ ТАКОВА ПЛАТНО НА КОЕТО Е РИСУВАНА. ОТ ДЯДОМИ Е И Е КУПЕНА В ЕВРОПА ПРЕДИ БАЩАМИ ДА Е РОДЕН

Публикувано изображение

Не знам кой е авторът, но много ми харесва...

И на мене много ми хареса благодаря

Караваджо рисувал с прах от светулки

Италианският майстор на четката използвал боя на базата на дестилат от светулки, за да очертава контурите на композицията

26.11.2008

Италианският художник Караваджо е прибавял към боите си и прах от светулки. Това разкри научно изследване, ръководено от Роберта Лапучи от Американския университет "Сачи" във Флоренция.

Според нея творецът измислил рецепта на базата на дeстилирани и изсушени светулки, за да си набави специалния прах.

Караваджо пробил дупка в тавана на ателието си, за да позволи навлизането на светлината. Чрез поставени огледало и лещи тя проектирала върху повърхността на платното, което художникът използвал, образа на рисувания предмет, разказва "Пронтософия".

Промените в осветяването и в моделите обаче принуждавали маестрото към многократни проекции. Караваджо постепенно усъвършенствал метода си, реализирайки все по-изтънчени проекции и все по-съвършена дълбочина именно благодарение на светулките.

Последните анализи на картините му доказват наличието на фоточувствителни материали като сребро, арсен, магнезий, цинк и йод. Използването им позволявало на твореца да фиксира временно образа върху платното, така че можел да работи и на тъмно.

По този начин Караваджо успял да получи застинало отражение, наподобяващо снимка и да се избави от непрекъснатите промени, дължащи се на разместването на проекциите на лъчите.

Италианският майстор на четката използвал боя на базата на дестилат от светулки, за да очертава контурите на композицията. Те давали флуоресцентен ефект.

С въведената от Караваджо техника на драматично осветяване на отделни фигури на тъмен фон той става един от основоположниците на барока в живописта,

разграничавайки се от господстващото течение на маниеризма.

от нетинфо http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1255143

Вече ми е ясно къде са корените на световната финансова криза-в американските университети които харчат парите на данакоплатците за такива безумни "изследвания".И за "Мона Лиза " говоря,дето била автопортрет на Леонардо. Жалко че вече няма светулки и е трудно да се докаже че като светулката умре ,вече нищо не свети.Прах от сушени светулки! Му-ха-ха! :angry::rolleyes::hush::sobbing: :sobbing: :sobbing::lol6: И при това го правил Караваджо....Виж за Леонардо да Винчи би звучало по вероятно,но вече са "изследвали" него....

Редактирано от Angel Heart (преглед на промените)

• Автор

Интересен сайт ми показаха със творчеството на Фабиан Пере (Fabian Perez) особенно обърнете внимание на галерии IX, X и XVI .........

Публикувано изображение

това също е с невероятно ухание.....

• Автор

Aко щеш ми вярвай, ама, само като я видях, веднага се сетих за тази песничка :wors:

:newspaper:

Публикувано изображение аааааа - няма да се разберем така - това си е моята песничка, дето си я слушах с тази картина (още от вчера) гледах я, запалих си цигара, опитвах се да вникна в съзнанието на момичето, и се присетих за Summer wine.Пуснах си я, и всичко си дойде на мястото....

Да излизаш веднага от главата ми - чуваш ли - защо ми четеш мислите ?! Публикувано изображение

Страхотни са! Мммм... :whist: Разгледах всички. Впечатлиха ме балконите на Буенос Айрес. Някаква невъзможна за изказване нежност и преклонение към жените показва този хубожник. :whist:

"Стълпотворение"- Златю Бояджиев

Публикувано изображение

"Цигани" - Златю Бояджиев

Публикувано изображение

"Автопортрет" - Златю Бояджиев

Публикувано изображение

• Автор

Дийке, а знаеш ли на кого е?

И на мен ми хареса :angry:

То си пише отдолу, на самата картина -Димитър Войков-син, Маслени бои, платно.

Самата картина се казва "Момиче с грозде"

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.