Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли цена развалянето на МАГИИ?

Featured Replies

Добре , нека приемем, че наистина има магии! Как ви се струва да дадете 1250 лева за четири сеанса по около 15 минути всеки, за развалянето на магията?????? ;) Днес един приятел ми сподели факта, че известна в тези среди гадателка взима по толкова. Мале, мале, добра заплата си докарва тази дама! Ами ако е шарлатанка?!

• Отговори 117
  • Прегледи 34,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Селена я познавах лично. Истинското й име е Нейка,още преди да се захване с тия шарлатании. Живееше в квартал Ботунец. Не съм й ползвала услугите,много ми беше стряскашо и без това за целия Космос,с

• Здравето и живота са безценни. За нормално се приема човек да иска да ги запази, особено своите. Всичко си има цена. Да заплатиш нещо - това е начин, чрез който е устроен този свят. Има само Един, кой

• и значи според господ човек трябва да преживява злини и страдания през целия си живот, според него това бил смисъла на  човешкия живот, според мен господ е голям тъпанар

Шарлатанка трябва да е... ;) Предполагам че има магии.Има хора които се занимават с това.Но мисля, че ако не вярваш в тях, просто ако не вярваш...те няма да те докоснат... И едва ли е нужно да ходиш да ги разваляш.Още повече при такива шарлатанки.За съжаление има хора, които пръскат цели състояния за това...

То невежеството може да коства и повече,не само пари,а и здраве.Покрай врачките човек ако и да е здрав се разболява.Нали трябва да има спонсори.В едно предаване на телевизия Скат има цял отбор такива гниди.

nfb_judas

Ако твоят приятел или всеки друг човек,който търси разваляне на магия,дари тези пари на деца сираци,на домове за възрастни хора,на гладуващи и болни хора,то тогава сам БОГ най-вероятно ще развали каквото има за разваляне.

Ще подкрепя думите си с един пример.

Многобройни са примерите за семейства без деца,които са се лекували безрезултатно дълги години от безплодие.И след като си осиновят дете им се ражда друго.Невероятен пример за милостта на Всемилостивия.

Искат ли ти пари-бягай надалече. Шарлатанин е отвсякъде. Това е дарба от Бога,а не да си пълниш гушата за сметка на чуждото нещастие. Истинският гадател ще ти каже :"Колкото дадеш,за здраве".

Да, има цена, ама тя е доста относителна.Дали ще идеш при най-близкия ходжа или при някоя телевизионна звезда, предполагам не е едно и също.А отгоре на всичко различните магии са и с различно качество, за по-високото се плаща по-висока цена.И съответно за развалянето на такава магия, пак повече пари отиват.Аз знам една баба у наше село за 20 лв., прави такива услуги, ама незнам дали има ДДС или не върху тях.Това е доста добър страничен доход за много хора, които се предствят за разбиращи нещата повече от нас, невежите.Ще си позволя обаче да не се съглася с мнението на Infinity1305, по отношение на вярването или не в магии.Мисля, не се разбира и какво точно е магията.Оттам и това, че нашата вяра в магиите, определя тяхното въздействие върху нас.Познавам едни хора, била им направена магия, за която те дори незнаели.Но опитали ефекта.И мислите ли, че ние хората можем да контролираме злите сили, които стоят зад магиите.Ами зад добрите магии кой стои?Не мога да разбера, защото автоматично се приема, че всякакви врачки, гадателки, баячи екстрасенси т.н.ако развалят магии, ако изцеляват, помагат на хората по някакъв начин, ако ти правят магии за любов и т.н и т.н. и хоп, те непременно са от Бога.Кой Бог?Знаете ли в древен Израел, такива почти е нямало, докато хората са следвали Бога.Даже има специално предупреждение срещу хора упражняващи подобни занаяти.В момента, в който те са се отклонили от този път, тези професии са станали на мода, както е и днес.Пише го черно на бяло.А днес цена си има, както е било и едно време.Но колко струва живота ни, здравето ни, благополучието ни или любовта ни.Колко и в каква валута.Може ли да се измери?

Редактирано от alesys (преглед на промените)

1.Познавам едни хора, била им направена магия, за която те дори незнаели.Но опитали ефекта.

2.И мислите ли, че ние хората можем да контролираме злите сили, които стоят зад магиите.

3.Ами зад добрите магии кой стои?

1. Тези хора как са разбрали, че точно на магия се дължи ефекта ?

2. Кой тогава прави магиите ? Хора или не ?

3. От тях никой не се оплаква и не се разбира даже, че има такива.

1. Тези хора как са разбрали, че точно на магия се дължи ефекта ?

2. Кой тогава прави магиите ? Хора или не ?

3. От тях никой не се оплаква и не се разбира даже, че има такива.

1.Разбрали са, като са отишли при някакъв ходжа.После отидоха при Бога и нещата си дойдоха на мястото.

2.Хора естествено, нали не смяташ обаче, че всичко е само човешки фактор.

3.Какво значи "бяла магия".

P.S.Не разбрах, какви сили движат тези практики?И човек може ли да ги контролира?

• Администратор

При Бога - там горе ли са отишли :)) Е там със сигурност всичко си идва на мястото. "омагьосани" могат да бъдат само хората, които вярват че някой непрекъснато им прави магии и ще магиите контролират живота им. Тези хора да си дават ако щат и по 12 000 лв за разваляне на магии. Някой да дойде мен да ме омагьоса? Що се отнася до въпроса: 1250 лв / час - това си е безумие. И човека определено е измамник. Защото който наистина може да разваля магии, то той го прави от добро сърце, а не от жажда за пари. Този който го прави от жажда за пари е този който прави и черните магии... т.е. трябва просто да му прережете гърлото на шарлатанина. Дали магията си отива и със своя магьосник? И накрая след като Бог е оправил нещата... Следващия омагьосан да отиде направо при него. Бог няма да му поиска пари. Бог ще го размагьоса от любов към него, не от алчност

1.Разбрали са, като са отишли при някакъв ходжа.После отидоха при Бога и нещата си дойдоха на мястото.

P.S.Не разбрах, какви сили движат тези практики?И човек може ли да ги контролира?

Аз не разбирам от такива неща.

Ако мислиш обаче, че не всичко е човешки фактор, и мислиш, че хората не могат да контролират тези сили, как тогава все пак успяват да ги насочат точно където си поискат ?

Защо когато някой се чувства зле, или губи пари е много по-склонен да повярва, че всичко това се дължи на магия, а друг който се чувства прекрасно и съответтно сделките му вървят все по-добре, не си и помисля, че може някой да му е направил някакво заклинание ?

Св. Никодим Светогорец за магиите Че магьосниците и баячите дори и да произнасят името на Бога, трябва да бъдат прогонвани Но ти казваше, че онази старица християнка и онзи баяч християнин, когато баят и дават амулети не произнасят и не пишат други имена освен името на Бога, на Христа, на Богородица и на светците, и следователно какво зло вършат те? На това ти отговаря божественият Златоуст и ти казва, че затова особено трябва да мразиш онази зла старица и онзи зъл баяч, понеже употребяват за подигравка и безчестие имената на Бога, и бидейки християни, постъпват като елини; защото и демоните, ако и да произнасят името на Бога, обаче пак са си демони: „Някои, смятайки да се защитят, казват, че жената, която припява такива неща, е християнка и не изговаря нищо друго освен името на Бога, заради това наистина особено я мразя и се отвращавам от нея, понеже си е послужила с името на Бога за подигравка; понеже, казвайки, че е християнка, показва дела, присъщи на елините; защото и демоните изговаряха името Божие, но бяха демони; и казваха така на Христа: „Знаем Те Кой си, Светият Божий” (тук св. Никодим е перифразирал свободно евангелския текст: „Зная Те, кой си Ти, Светия Божий” (Марк 1:24); и все пак Той ги накара да замлъкнат и ги прогони”. Че болните трябва да прибягват към Христа и светците, а не при магьосниците. Че християните показват велика неблагодарност, когато оставят Христа, светците и Църквата, а отиват при магьосници И все пак няма ли друг лекар, нито друга помощ, за да отидеш, християнино, да се излекуваш, когато се разболееш? Или това са само магьосникът и дяволът? Не съществува ли Христос, в Когото ти вярваш, единственият и превъзходен Лекар, Който и когато беше на земята, излекува толкова хиляди и десетки хиляди болни? „И ходеше Иисус по цяла Галилея... и изцеряваше всяка болест и всяка немощ у народа” (Мат. 4:23), а сега, когато е възлязъл на небесата, Той изцерява с благодатта и помощта Си всички ония, които Го призоват с вяра? Не съществуват ли такива и толкова много лекари: апостолите, мъчениците, безсребрениците, йерарсите, преподобните и останалите светци, които получиха от Христа благодат и сила, за да лекуват всякакъв вид болести? Не съществува ли светата Христова Църква - общата болница и отворена странноприемница, за да приеме всичките си деца, които страдат от различни болести, както душевно, тъй и телесно, за да ги успокои, за да им помогне, за да ги излекува с освещенията си, с божествените си тайнства? „Нима няма балсам в Галаад? Нима там няма лекар?” - викал някога пророк Иеремия към Израилския народ (гл. 8:22). И аз сега се провиквам към болните християни: да не би да няма, братя, в православната ви вяра и в Църквата, в която вярвате - излекуване и помощ? Колко много победи Христос и кръстът Христов, казва Златоречивият?” „Той разруши смъртта, угаси греха, направи ада непотребен, обезсили силата на дявола; не заслужава ли да Му се доверите за телесното си здраве?” Как впрочем издържа сърцето ви да оставяте Бога, в Когото вие вярвате и да ходите при проклетия дявол? Как изтезавате най-сладкия Иисус Христос, вашия Творец, вашия Изкупител, вашия истински Лекар, а отивате при човекоубиеца, при тиранина, при оня, който ви прави злини? Как понася душата ви това, да презирате толкова много светци, приятели, благодетели и ваши превъзходни лекари, а да прибягвате при мръсните магьосници и при нечистите демони - вашите най-големи врагове? Как понасяте това, да напускате светата Христова Църква, вашата майка, а да тичате към дяволските синагоги и в жилищата на демоните и на магьосниците? И може ли Христос да действа еднакво с една пияна зла старица и с една циганка? Нима кръстът, освещението и другите спасителни и лечителни тайнства на вярата ви имат еднаква сила с въглените, с подковите и с дяволските амулети? Ах! Неблагодарни създания! Ах! Роде неверен и жестокосърдечен! И къде ли са мълниите небесни? Къде ли са земните трусове и пукнатини, та да ви изгорят и ви засипят? Та да ви погълнат живи? И тъй, справедливо, справедливо трябва да извика тъжно Иисус Христос, разговаряйки заедно с Иеремия, че никой друг народ не е оставил своя бог освен вие, Неговите християни. „Идете на Хитимските острови и разгледайте, и пратете в Кедар... и вижте: бивало ли е там нещо подобно на това? Променил ли е някой народ боговете си, макар те и да не са богове? а моят народ променяше славата си за онова, което не помага” (Иер. 2:10-11). Справедливо трябва да скърби, че небето и земята затреперили, понеже вие, християните, оставихте Него, Извора на живота и здравето, а потърсихте безводните цистерни на магьосниците и циганите. „Чудете се на това, небеса, треперете и се ужасете, казва Господ. Защото две злини извърши Моят народ: Мене, Източника на жива вода, оставиха и си издълбаха пукнати водоеми, които не могат да държат вода.” (Иер. 2:12-13) Справедлив е Иисус да зове към вас с Исаия, че Той ви е родил отново чрез светото Кръщение и ви е направил Свои чеда, а вие заради малка болест презряхте Баща си и отидохте при магьосниците и демоните - Неговите врагове. „Чуйте, небеса, и слушай, земьо, защото Господ говори: Аз възпитах и въздигнах синове, а те се побуниха против Мене” (Ис. 1:2). И как волът и магарето познават благодетеля и стопанина си, а вие не познавате своя Благодетел: „Волът познава стопанина си, и оселът - яслите на господаря си; а Израил Ме не познава, Моят народ не разбира” (Пак там, ст. 3). Следователно, за да не скърби Иисус Христос поради вас и за да не казва такива неща, а и за да не се окажете и вие неблагодарни към Такъв превъзходен ваш Благодетел, оставете, моля ви, мои братя, оставете това - да ходите при магьосници, магьоснички и цигани, а когато се случи да се разболеете, прибягвайте към Христа с гореща вяра и търсете изцерение. Защото Той винаги е ваш най-нежно любящ Баща и ако ви е пратил болест, изпратил ви я е, за да изпита търпението ви, за да ви увенчае много повече и за да види дали Го обичате истински: „Защото кой е, казва Той чрез св. апостол Павел, тоя син, когото баща му не наказва?” (Евр. 12:7) Той дори да ви наказва и от време на време да ви удря плесници заради греховете ви, но пак ви лекува и ви гали като Свои деца, когато се обърнете към Него с покаяние и от цялото си сърце потърсите помощта Му. „Блажен е, казва Елифаз Теманец на Иов, онзи човек, когото Бог вразумява, и затова не отхвърляй наказанието на Вседържителя, защото Той нанася рани и Сам ги превързва; Той поразява, и Неговите ръце лекуват” (Иов 5:17- 18). Прибягвайте в болестите си още и към нашата господарка Богородица, която след Бога е ваше изцеление, утеха на вас, болните и опечалени. Прибягвайте и към всички светци, и като им се молите с вяра, ще постигнете желаното излекуване от болестта си. Ако и при все това не получите желаното здраве, но Бог ви остави да бъдете наказани, защото така е полезно за душата ви, трябва да се покажете мъжествени и твърди във вярата и да предпочитате да умрете десетки хиляди пъти пред това - да повикате магьосници и магьоснички и по този начин да се отречете от вярата си в Христа и да предадете благочестието си. Но и ако други - сродници или приятели - случайно ви подтикнат, пазете се зарад любовта Божия да не ги послушате и нека да бъдете уверени, че заради това ви търпение и великодушие: 1. Бог ще ви увенчае с мъченически венец; 2. съвестта ви ще се зарадва и развесели несравнимо повече, отколкото ако бихте оздравели; 3. хората ще ви възхвалят с големи хвалебствия и 4. за целия си по-нататъшен живот ще получите и изцеление от болестта си, както потвърждава всичко това златописното перо на Йоан.

Аз точно това се опитвах да кажа, alesys.

Магията е зло.Ако човек е с Бог, и не вярва в злото, може да се опази. :rolleyes:

Бяла, черна, магията все е зло.

Аз лично не бих дала и стотинка...по - добре да си купя нещо с тях... :) Преди време доста спорех с един приятел -семейството му даде пари за да има развалят магия(600лв междувпрочем на някакъв ходжа- понеже го интересуваше автора конкретизирам) и той каза така:"И аз не вярвам и знам, че си хвърляме парите на вятъра, но фактът ми вдъхва надежда, че нещата могат да се оправят и ми помага да продължа напред" Не го разбрах тогава, не го разбирам и днес. Тези хора се хранят от лъжи и искрено се надявам, че живота по един или по друг начин ще им го върне... А вместо да си купувате надежда по - добре си дайте парите за детето или някоя друго благородна кауза, зарадвайте някого с тях :rolleyes: Ако животът се оправяше с магии всички щяхме да си живеем прекалено щастливо не мислите ли?

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Добре , нека приемем, че наистина има магии! Как ви се струва да дадете 1250 лева за четири сеанса по около 15 минути всеки, за развалянето на магията?????? :)

Днес един приятел ми сподели факта, че известна в тези среди гадателка взима по толкова. Мале, мале, добра заплата си докарва тази дама! Ами ако е шарлатанка?!

Ами като има суеверни малоумници да им вярват на такива така ще е!

Много са ми смешни като започват да изтъкват, че имат например "златна статуетка"

от някоя си "академия"!

Пък и как е изчислено, че развалянето на магии струва точно 1250 лева?

Пълна простотия според мен и ловене на баламурници!

:)

Аз не разбирам от такива неща.

Ако мислиш обаче, че не всичко е човешки фактор, и мислиш, че хората не могат да контролират тези сили, как тогава все пак успяват да ги насочат точно където си поискат ?

Защо когато някой се чувства зле, или губи пари е много по-склонен да повярва, че всичко това се дължи на магия, а друг който се чувства прекрасно и съответтно сделките му вървят все по-добре, не си и помисля, че може някой да му е направил някакво заклинание ?

Хубаво, ти не рабираш от тези неща, пък даваш мнение, все имаш някаква позиция.Как може да се обясни ефекта върху хора от направено заклинание?Човека, специалиста, произнася някакви думи, прави някакъв ритуал и толкова.И следват последствията.Болести например, обтегнати отношения, разводи, невъзможност да се раждат деца или се раждат мъртви.Списъка е безкраен.Еми това хора ли го вършат само?Или просто аз си въобразявам.О, предпочитам да е така.Това, че някой вярва, когато е притиснат, е естествена човешка реакция.Това, че никой не вярва, когато е добре, е естествена човешка инерция.Ние се сещаме за Бога, само когато сме зле.А когато сме добре, не ни идва на ум за Него.Може би затова Бог допуска страдания и нещастие по света, за да се усетят хората и да го потърсят.Някои го правят, други отиват при врачки.Ами кой на кого прави заклинание за успешен бизнес?Много са малко хората, желаещи доброто на другия.Повечето са от другата категория.Осен ако някой бизнесмен, не отиде при врачка за това или пък жена му.Това, което казваш cecov, говори за лошият характер на тази практики.Те се употребяват за нанася повече на зло, отколкото на добро.При все, че аз се съмнявам дали последното е възможно.Е, аз себе си имам обяснение за всичко това, но това не е темата.

Всеки може да си има обяснение в което си вярва - това е негово право. Това са мои мнения и не ги налагам на никой ! Обяснението се крие в психическото и физическото състояние на човека. Заклинания за добро се правят непрекъснато, но ние не винаги ги забелязваме. Всяко пожелание за "добър ден", "лека нощ", "жив и здрав да си", "приятен път" са все "добри заклинания". Пожелавам на всички повече оптимизъм, вяра в собствените сили и добро здраве !

Безспорен е факта , че магии има , защтото има "паралелен свят" на този уж наш свят. Неща като случайност няма. Въпросните урочасвания например са именно една от връзките , преплитанията между тези паралелни пространства .Има хора ,които могат по някакъв начин да"свързват "двата свята , но има и доста шарлатани...Аз също съм вярващ християнин и до скоро отричах тези неща като леене на куршум против страх или пък гасене на вода и прочие ,но професията ми е такава ,че където империчното не помага тези бабини девитини изиграваха невероятно силна роля. "Бебето реве гасят му вода спира изведнъж да плаче..."-ето един простичък пример за кръстосването на два паралелни свята

• Автор

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Ха - ха ами да напускам работа и да почна да развалям магии ( нищо че не вярвам на такова нещо ) но ще си докарвам добри доходи без да си давам много зор.

Точно и аз за това се сетих! Че при врачки и тям подобни се пускат парите на земята при излизане- колкото ти е на сърце Публикувано изображение

Искат ли ти пари-бягай надалече.

Шарлатанин е отвсякъде.

Това е дарба от Бога,а не да си пълниш гушата за сметка на чуждото нещастие.

Истинският гадател ще ти каже :"Колкото дадеш,за здраве".

Точно и аз за това се сетих! Че при врачки и тям подобни се пускат парите на земята при излизане- колкото ти е на сърце

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Ха - ха ами да напускам работа и да почна да развалям магии ( нищо че не вярвам на такова нещо ) но ще си докарвам добри доходи без да си давам много зор.

Ами и аз това си помислих по едно време ! Но просто сърце няма да ми даде да гледам хората в очите , дошли да им "помогна" в тяхното нещастие Публикувано изображение

Всеки може да си има обяснение в което си вярва - това е негово право.

Това са мои мнения и не ги налагам на никой !

Обяснението се крие в психическото и физическото състояние на човека.

Заклинания за добро се правят непрекъснато, но ние не винаги ги забелязваме. Всяко пожелание за "добър ден", "лека нощ", "жив и здрав да си", "приятен път" са все "добри заклинания".

Пожелавам на всички повече оптимизъм, вяра в собствените сили и добро здраве !

Хубаво пожелание, присъединявам се, макар че имам проблем да повярвам в себе си.Както и да е.Няма да излагам моето виждане по въпроса, мога само да кажа, че врачките и тем подоби са дяволски служители и те не вършат никакво добро, поради простата причина, че този на когото служат, макар и несъзнателно, не е способен на такова.Неговата цел съм я казвал, няма да се повтарям.Ако човек има въпроси, има нужди или проблеми, по-добре да потърси Бога в лицето на Исус Христос.На мен ми отоговори и ми помогна, мисля няма да откаже на никой.Със здраве.

• Автор

Аз лично не бих дала и стотинка...по - добре да си купя нещо с тях... ;)

Преди време доста спорех с един приятел -семейството му даде пари за да има развалят магия(600лв междувпрочем на някакъв ходжа- понеже го интересуваше автора конкретизирам) и той каза така:"И аз не вярвам и знам, че си хвърляме парите на вятъра, но фактът ми вдъхва надежда, че нещата могат да се оправят и ми помага да продължа напред"

Не го разбрах тогава, не го разбирам и днес. Тези хора се хранят от лъжи и искрено се надявам, че живота по един или по друг начин ще им го върне...

А вместо да си купувате надежда по - добре си дайте парите за детето или някоя друго благородна кауза, зарадвайте някого с тях :)

Ако животът се оправяше с магии всички щяхме да си живеем прекалено щастливо не мислите ли?

ООООООО, ама и ходжата ли взема пари? Е, поне е по- скромен, хахаххаа! Чувал съм че и ходжите разваляли магии, дори че са много добри в тази област, нооооо, не съм пробвал нито едните , нито другите, опазил ме господ!!!
  • 1 година по-късно...

Добре , нека приемем, че наистина има магии! Как ви се струва да дадете 1250 лева за четири сеанса по около 15 минути всеки, за развалянето на магията?????? :P

Днес един приятел ми сподели факта, че известна в тези среди гадателка взима по толкова. Мале, мале, добра заплата си докарва тази дама! Ами ако е шарлатанка?!

Искам да допълня само, тъй като и аз преди време имах нужда от "такава" помощ! Бяха ми навредили в семейството, няма да се впускам в подробности, но ако някой има точно от подобна помощ, нека се обърне към Марчело(www.magic-bg.com), много съм доволна, а и той е много положителен.

Аз не съм специалист, но доколкото знам, магиите не се развалят с поредица от сеанси, а обикновено само с един. Зависи и кой ти е казал, че имаш магия. Ако шарлатанката ти е казала, че имаш магия, значи лъже. Обикновено таква е практиката на шарлатаните магьосници. Хората, които имат проблеми отиват при гадател, за да им каже дали и как нещата ще се оправят. Гадателите веднага казват, че е направена магия, която с поредица от сеанси за безумно много пари ще се махне. Тъй като хората са отчаяни, те дават парите. Ако искаш да си развалиш магия, по-добре отиди при някоя селска баячка, която за много по-малко пари ще ти развали магии. Иначе, се моли всеки ден на Бог да ти помогне да намериш решение на проблема. След време, може и след месеци да е, би трябвало да се оправи положението. Разбира се, всеки си има съдба, но мисля, че Бог или силата на мисълта помага.

• 1 година по-късно...

Много може да се говори за магьосничество.Но на мене ми се иска малко да ви отклоня вниманието.. Искам да сравня два свята:този на животните и този на хора,та дори и на растенията.. Очевидно е,че в двата свята няма магии.. Проследим совсем накратко живота на всеки от тях.. Човек,животно,растение: ражда се,живее,умира. Как може да приключи живота на всеки от тях? Човек,животно,растение:по естествен път (стареене),външна намеса (насилственна смърт),болест. Въпроса ми е следният?Каде е разликата в живота на човек със този на животни и растения,освен начина на преподнасяне на фактите.. човек исползва като причина и "магия". Представям си един самоотвержен Ходжа,който посвети живота си на разваляне на "магии" при диви животни... Ако му откарате домашно куче,при него със сигурност ще се открие нещичко,за което необходимо плащане .. Ако двама различни по социално положение човека ще отидат при така наречените "развалящи магия" специалисти,тарифата със сигурност ще бъде манипулирана с цел да не се изпусне и единият,и другият клиент. Ако ви дойде мисълта да питате Ходжа,дали ви е направена магия,тъй като нещо не върви живота как-то трябва (а човек обикновенно иска СЪВСЕМ малко - любов,счастие,пари,къща,кола,хубава работа,умни,здрави,счастливи деца,И ТЪЙ НАТАТЪК ..),той ще ви каже "няма такова нещо,всичко ви е наред"??? Или ще предпочете да започне със "има една лека магия ( и нищо чудно впоследствии се намери и голяма) .. ??? В последно време светът бълва със "магьосници",че те са станали повече от страдащи и нуждаещисе от закрилата им.Започвам да се сещам за кладите ... Дошло е време да се поразреди навалицата. Очевидно е ,че хората просто са свикнали векове наред,че някой друг определя и ръководи съдбата им (Бог днес отива на заден план - хората се смятат за вярващи показно (свещи,хлябче),но се обръщат не във църква,а кой каде намери,стига да е цветен разказ + две три кукли с иглички).Така е много по-лесно - някой си там е виновен за това,което ми се случва,а значи и отговорност е в негови ръце - аз ще чакам.Вярата в СИЛА НА СОБСТВЕННО САМОВНУШЕНИЕ напълно липсва. Какво стана с поговорката:"Помогни си сам за да ти помогне Господ"? Днес звучи по новому:"Плати на друг за да ти помогне Господ". Нима хора не разбират,че никога живота на всеки от нас няма да бъде на 100 процента идеален - със и без магии!! Минахме толкова епохи,но той остава все същия:раждане - радости,мъки,счастие,страдание - смърт!!Нова формула все още няма - само че начина на украсяване и преподнасяне на съвсем прости фактори на човешкия живот се променя... И тарифите растат - заедно със техническия прогрес!!! п.с. ние сме поколение,на което не се позволявало да се вярва в Бог официално,да не говорим за магиите - израснахме далеч от всичко това (доскоро не знаех ,кой е Ходжа),но живота ни е бил досущ като вашия: несчастна любов,счастлив брак,болести,злополуки,успехи, и т.н.т. Мене ме покръстиха на 33 години - и до тази възраст нищо различно от вас не ми се случило...

Редактирано от vikashka (преглед на промените)

Преди години ходих да ми леят куршум.Жената която го направи нямаше такса.Не връщаше хората които нямат пари,а се нуждаят от нейната помощ. Помагала е на много хора и на мен ми помогна.

Бих попитала;днес,когато възникнат проблеми със здравето,в кое човек вярва повече :антибиотик или билки?Мога да ви отговоря:болшинство исползват тъкмо антибиотик,независимо то това,че всички знаят,че той колкото е полезен,толкова и вреден...Лично аз няколко пъти в живота прибягнах до тях,тъй като работа със ненормировани часове не ми позволяваше да се занимавам с билколечение.. Интересно,че съм ходила при няколко човека - поскоро,като научен експеримент. Баба Ванга - не ми помогна,лечителка за гърба на мъже ми - не му помогна,масажистка-самоук - също не помогна. Очевидно е,че голямата доза на успеха при такива посещения е в главите на хората:ефекта на Плацебо все още никой не оспорил!

Редактирано от vikashka (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Посетете адреса - Окултен център Селена - и ще разберета защо има такива шарлатани! Проверете и колко струва платената услуга, а също и броя регистрирани!

Преди години ходих да ми леят куршум.Жената която го направи нямаше такса.Не връщаше хората които нямат пари,а се нуждаят от нейната помощ.

Помагала е на много хора и на мен ми помогна.

По ценорасписа ще ги познаете! Божи дар не бива да се използва комерсиално! Всяка комерсиализация на духовното води до тежки кармични проблеми и за даващият и за вземащият! Не може да се бъзикаме с Бога!

Редактирано от октим (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.