Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автобус падна от мост край Бяла

Featured Replies

6_38b15.jpg17 души са загинали, 11 са ранени (включително и шофьорът на камиона) при катастрофа между градски автобус и камион в град Бяла, Русенско, съобщи БГНЕС.

Сред пострадалите има едно дете в тежко състояние. Трагедията стана в 17,20 ч. в четвъртък, когато автобусът е бил блъснат отзад от камион с българска регистрация, натоварен с жито и е паднал от моста. В автобуса са пътували 27 души. Водолази и лодки на "Гражданска защита" са на мястото на катастрофата. В района има много гъста мъгла, затрудняваща спасителните работи. Търсят се спешно кръводарители. Участъкът, в района на който е станал инцидентът, е част от магистрален път София – Русе. Градският автобус е единствената връзка с гара Бяла, която се намира на 7 км от града.

Източник : News.dir.bg

• Отговори 63
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Броят на загиналите вече е над 20, събщиха по Нова телевизия. Детето също е загинало. В пряка връзка от Бяла (с Юлиан Стефанов) се разбра, че пътя е тесен, с много и остри завои и е изключително натоварено; това, както мъглата и превишената скорост, с която се движат колите и ТИР-овете, по пътя София-Русе, е причина за тежката катастофа.

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Не че е много тесен пътя, но просто превозните средства се спускат по един байр и точно там, където се завива за града е най-ниската точка, където автомобилите вече са развили висока скорост и..

Ужасно е наистина, имам толкова много познати от Бяла.. за жалост там се случват адски много катастрофи. sad.gif

Преди минути съобщиха последни данни: 18загинали и 14 ранени. От информация на МВР автобусът е блъснат отзад от пренатоварен камион, превозващ жито. Камионът е управляван от 24-годишен младеж, като товарния автомобил е бил натоварен с 30тона товар, при максимален разрешен - 20тона.

Всички знаем какви са повечето от товарните автомобили, използвани масово в България като по-евтини.. Безобразието на народа(в случая да натовариш с 10тона повече товар от разрешения, при положение че ти е ясен факта, че пътя по който ще се превозва, има не малки наклони.

И едно уточнение към заглавието - Автобусът не е паднал в реката, а до нея. За съжаление автобуса е паднал на обратно по капак, което е довело и до големият брой загинали и тежко пострадали.

Ужасно е наистина, имам толкова много познати от Бяла.. за жалост там се случват адски много катастрофи.

Да.. Ужасно е.. И най-страшното от всичко е, че в България почти на никой не му пука и не взима мерки когато на дадено място има повече ПТП и опасност от такива.. Един все по-наивен народ.. Мислещ само за благодото на него му, и на хората около него.. Съжалявам, че казвам такива неща, но в реалният живот е точно така и всички, оглеждайки се около себе си го виждаме и се сблъскваме с него..

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

• Автор

Автобусът в Бяла паднал от 15 м на сухо, 18 жертви

Автобусът, който беше блъснат от ТИР на мост на река Янтра в Бяла, е паднал от 10-15 м височина не в реката, а на брега. В катастрофата в четвъртък в 17.20 ч. в град Бяла загинаха 18 души.

Тежкотоварният автомобил е превозвал 30 тона жито, а собствената му тежест е 20 тона. Той е ударил пълния с пътници автобус точно на моста и от силата на удара автобусът полетял през парапета от 10-15 метра височина и паднал на покрива си. Това е и причината последиците за пътниците да са особено тежки. Вероятно камионът е бил с дефект в спирачната система, предаде радио “Фокус”. Той е обърнат на моста и е докаран кран за изтеглянето му. Автобусът е бил нов, на 2 години. Всичките 13 живи пътници, между които две деца, са евакуирани и настанени в болниците в Русе и Бяла. Министър-председателят Сергей Станишев прекрати предсрочно посещението си в Португалия и ще се върне в България в петък, предаде БГНЕС. Предстои да бъде свикано извънредно заседание на правителството, най-вероятно в събота, 9 декември. На заседанието премиерът е разпоредил да му бъде предоставена информация за предприетите мерки за спасяването на пострадалите и мерки за подпомагане на семействата на пострадалите.

6_3bfdb.jpg

19 са вече жертвите sad.gif

Моите съболезнования на семействата на загиналите

Жалко, много жалко за хората.Такава нелепост и страдание.И той самият мост е един тесен, а спускането от баира съвсем не свършва до моста, а известно разстояние пред него, как се е движил тоя камион, ква инерция е имал, направо не мога да повярвам.Моста е даже, малко нависоко, спускайки се от нанадолнището има едно ниско място и тогава е моста, а чак след него отбивката за града.Има време да се намали и т.н., ама ако верно е бил без спирачки......... Страшна и едно временно глупава и нелепа трагедия, просто не е за вярване.Боже, смили се за близките на тези хора и им дай утеха в скръбта.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Едно уточнение за пътя. Мостът е много тесен, а точно преди моста на идване от Русе има завой, след няколкокилометрово спускане. Ограничението на скоростта там е 40 км/ч и се налага изчакване понякога. Така, че тоя с камиона е нямал акъл, след като с 30 тона товар се е врязал с голяма скорост. Дори и да му откажат спирачките, никой нормален човек няма да се спусне по тоя баир и с такъв товар с по-вече от 20-30 км/ч на скорост! А и възрастта 24... нямам коментар просто. На времето за да караш ТИР ти трябваха 25 години+ доста стаж на други камиони без ремаркета. Сега книжка се купува много лесно, Тировете ни са по на 20-тина години. от няколко дни в Русенско не се е вдигала мъглата, а в такива условия трябва още по-голямо внимание. На тоя път Русе-Бяла стават много тежки катастрофи и то главно с турски тирове. Ужас е да се кара там, щото местата за изпреварване са много малко, а състезателите много! Лошото в случая е, че тоя мост е толкова тесен, че тоя с тира дори да е искал да заобиколи автобуса, няма как да стане, а предполагам, че и автобуса се е движел по средата на пътя.

Жалко, много жалко за хората.Такава нелепост и страдание.И той самият мост е един тесен, а спускането от баира съвсем не свършва до моста, а известно разстояние пред него, как се е движил тоя камион, ква инерция е имал, направо не мога да повярвам.Моста е даже, малко нависоко, спускайки се от нанадолнището има едно ниско място и тогава е моста, а чак след него отбивката за града.Има време да се намали и т.н., ама ако верно е бил без спирачки......... Страшна и едно временно глупава и нелепа трагедия, просто не е за вярване.Боже, смили се за близките на тези хора и им дай утеха в скръбта.

Предполагам говориш за посока Търново-Русе. Тогава аз съм с грешка, но дори и другия баир не е малък, а пътя там не е много добър, щото си се води градски май. Обаче, за човек, който не познава местността, тоя мост е голяма изненада.

bildera_, както казва Дарки, не бързай да издаваш присъдата, преди да е ясно какво точно е станало и кой виновен, кой невинен.

alesys, 50 тона трудно спират даже при наличие и на спирачки.

Броят на загиналите вече е над 20, събщиха по Нова телевизия. Детето също е загинало. В пряка връзка от Бяла (с Юлиан Стефанов) се разбра, че пътя е тесен, с много и остри завои и е изключително натоварено; това, както мъглата и превишената скорост, с която се движат колите и ТИР-овете, по пътя София-Русе, е причина за тежката катастофа.

Грозна българска картинка sad.gif

На гърба на чуждото нещастие новини да правиш и то неверни sad.gif

Не съм гледала Нова,но ако действително такава информация са изнесли-жалко за тях sad.gif

http://news.ibox.bg/news/id_969773709

bildera_, както казва Дарки, не бързай да издаваш присъдата, преди да е ясно какво точно е станало и кой виновен, кой невинен.

alesys, 50 тона трудно спират даже при наличие и на спирачки.

Е, само казвам какво мисля, обаче най-малкото за което може да бъде виновен шофьора на тира е неспазване на дистанция и каране с несъобразена скорост, даже автобусът да е спрял по някаква причина. Виновен е винаги тоя отзад, а и го казвам от опит по тоя баир, покойто минавам поне веднъж месечно. Такива чудовища се спускат с 20-30 километра в час, почти с толкова, с колкото се и изкачват. Най лесно е да се каже, отказали му спирачките, но проблема според мен си е изцяло в шофьора на тира. Мразя ги тия тирове, не знам защо ги има само между Търново и Русе. Единствената ми катастрафа( не шофирах аз) Беше с един кюрд на Дунав мост. Ето снощи, един турчин се залепи зад мен в мъглата и караше доста бързичко по непознатия път зад мен. Ами ако аз объркам пътя и забия в канавката какво правим? Може ли да се доверя на тоя пред мен? Виновна си е и държавата , щото никой не му пука, че Търново-Русе е един от най опасните участъци в България, по който се движат хиляди тирове дневно, а на никой не му и хрумва даже да се направи проект за магистрала. Незнайно за какъв ху* строят магистралата София-Варна. Тая година като минах, почти нямаше движение по нея. Тия рязаните няма да се откажат скоро да минават през Дунав мост.

Тая катастрофа не е единичен случай. Почти всяка седмица има жертви в тоя участък от пътя.

Не се засягай за възрастта, просто мнението ми е такова, че до 25 годишна възраст мъжете не са мъже! След това нещата улягат постепенно. Съдя по личните си наблюдения върху мен и познати! Просто колкото и да не му се иска на човек да си признае, че няма опит, това е така. Учим се докато сме живи, но защо е необходимо такива лайнета да отнемат човешки животи?

И малко ще се отклоня. Преди 7 години карах курсове за таксиметров шофьор и се явявах на психопреглед. Бяхме 30-40 човека него ден, а изпити имаше постоянно. Изпитващата остана учудена, че аз първия, дето съм успял да реши седмата последна логическа задачка. Каза ми, че никой досега не я е решавал. Аз останах не по-малко изненадан. Ама после на тренажьора един Тираджия изобщо нямаше координация и от 50 възможни точки , направи само 2! Какво се чудим толкова, че постоянно стават катастрофи? Оная на тренажора ми вика: Ти какво правиш тук с висше образование? трябва ли тираджиите и таксиметровите шофьори да са най-тъпите Българи? Геврека се върти с мисъл, останалото е кървава Янтра!

Грозна българска картинка sad.gif

На гърба на чуждото нещастие новини да правиш и то неверни sad.gif

Не съм гледала Нова,но ако действително такава информация са изнесли-жалко за тях sad.gif

http://news.ibox.bg/news/id_969773709

По Нова се оптиваха да разберат колко са загиналите, но нямаше точна информация, казаха им, че са почти 20, така че затова не казаха нищо твърдо, предполагах с голяма доза сигурност, че има и загинало дете, което се оказва, че не е вярно, детето се бори за живота си в много тежко състояние е, но не е мъртво. Няма да се учудя, ако броят на жертвите продължи да расте обаче sad.gif има доста ранени в тежко състояние. sad.gif

bildera_, а не може ли ситуацията да се е разиграла така: Има мъгла. Автобуса излиза от пресечката преди моста и от мъглата не вижда има ли някой, няма ли. Демек, не спазва предимството. И в този момент камиона идва отзад и... става белята.

Друг вариант: Товара му е 30 тона. Началника му казва толкова ще возиш, ако не хващай пътя. Искаш, не искаш, хляб трябва да се яде. Никой няма да го наеме да пренася жито по една шепичка. За мястото му чакат сигурно още 10 човека. Та човека тръгва с този товар на път. Обща маса около 50 тона. На този дългия баир, където спирачките се натоварват супер много(и не дай си боже да се запали някое колело), много често се случва, долу в ниското да си вече без спирачки.

Още един вариант: Изтървал е камиона. Тръгва да слага по-малка предавка, за да не се засилва и не успява да я вкара от първия път и камиона хуква и... айде върви включи на скорост.

Варианти много. Аз затова не бързам да правя заключения, преди да разбера какво е станало в действителност. По новините казах няколко пъти различни места на инцидента, чак не можах да разбера кой къде отивал и какво как е станало.

Яд ме е че младото момче ще го отнесе. Там си е гореща точка с тези товарни автомобили, плюс големия баир и населеното място. Мисля си че пътя не трябва да има нищо общо с пътната мрежа на Бяла. И тоя кьоравия мост там. С две думи - обстановката куца.

А за възрастта, не се бой, не попадам в тази граница. :rolleyes:

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

5-дневен траур в Бяла за 18-те загинали

08 декември 2006 / News.dir.bg

За нас това е черен ден. Трагедията е голяма. Това заяви пред БНР кметът на Бяла Кольо Келерджиев. В града от днес ще бъде обявен петдневен траур.

Изказвам на всички пострадали семейства съболезнования, ще им помогнем, надявам се същото да направи и правителството. Ще отворим набирателни сметки и за граждани също, които искат да сторят това, каза кметът. Той допълни, че почти всички загинали и пострадали са от Бяла. През нощта са били извършени разпознавателни действия на вещите на загиналите. Предстои втори оглед на мястото на тежката катастрофа, при която загинаха 18 души и бяха ранени 14, предаде БГНЕС. Пет тела все още не са разпознати, тъй като в тях не са открити документи. След идентифицирането им ще бъдат уведомени техните близки. Днес продължават процесуално-следствените действия. Те вероятно ще приключат към 15.00 часа следобяд. Тържеството в Русе, на което трябваше да бъде запалена снощи коледната елха, беше отменено. Премиерът Сергей Станишев прекрати визитата си в Португалия заради трагедията.

• Автор

Битка за живота на 4-има от трагедията край Бяла

7 души са настанени в русенската болница, четирима от тях са в интензивно отделение - шофьорът на автобуса, дете и две жени. Състоянието на четиримата е твърде тежко, макар и стабилизирано през нощта.

Това заяви директорът на МБАЛ-Русе д-р Минчо Вичев пред Нова телевизия. Има опасност и за живота на четиримата, макар и не пряка, но в следващите дни нещата не могат да бъдат прогнозируеми, заяви д-р Вичев. Детето е било оперирано тази нощ, има тежка черепно-мозъчна травма, тежка фрактура на горна и долна челюст, фрактура и в основата на черепа, която предстои да се лекувана. Но контузията и травмата на мозъка не могат да бъдат прогнозирани. Състоянието на детето е такова, че трябва да минат няколко дни, за да може да се прави някаква прогноза за неговото бъдеще, коментира д-р Вичев. Други три жени са в по-леко състоание - няма опасност за живота им. На две от тях предстоят ортопедични операции. Други 3 души с по-леки наранявания са в беленската болница - една жена е със счупена ключица, а мъж и друга жена - с комоцио. Общо ранените са 13. Днес продължават следствените действия на мястото на тежката катастрофа, станала вчера около 17,15 часа на моста на Кольо Фичето край Бяла по пътя София-Русе. Камион, натоварен с 60 тона жито, блъска в реката автобус от градския транспорт, с около 30 пътници. Тирът с шуменска регистрация е бил управляван от 24-годишния Синан Алиев Мурадов от село Лятно, който е бил задържан в МВР. На място при катастрофата загинаха 17 души, по-късно още един - кондукторът на автобуса - е починал в болницата в Бяла. Очаква се движението в участъка да бъде възстановено днес следобед. На същото място преди 14 години пада румънски автобус, загиват 29 души.

6_3c0d6.jpg

Сигурно и други са забелязали, но напоследък всяка година, по Коледа, все се случва някакво подобно нещастие, със много жертви :speak:

Сигурно и други са забелязали, но напоследък всяка година, по Коледа, все се случва някакво подобно нещастие, със много жертви :speak:

Бог ли ни наказва,карма ли изкупва България sad.gif

Всяка наша Коледа е пълна с мъка и сълзи sad.gif

top_logo.jpg

Товарният автомобил "Шкода Мадара" с шуменска регистрация, който вчера причини катастрофата край Бяла, не е минал технически преглед на територията на шуменска област, съобщи ДАИ - Шумен.

Според ръководителя на шуменската автомобилна инспекция Николай Николов е възможно камионът да е преминал технически преглед в някой от съседните региони.

Натовареният с 30 тона зърно влекач с ремарке е регистриран на името на частно лице от с. Лятно, община Каолиново. Собственик на камиона е Бедри Алиев /58 г./, но при трагичния инцидент товарният автомобил е бил управляван от сина на собственика Синан Алиев /24 г./.

По данни на ДАИ - Шумен семейният камион е бил включен в лиценза на друга шуменска фирма - "УСМ 2002". В момента автомобилната инспекция проверява фирма "УСМ 2002" за съвместната дейност с Бедри Алиев и ползването на техниката.

Трябва да се изясни дали шофьорът на камиона е извършвал частен превоз или е работел по договора за съвместна дейност с "УСМ 2002", каза шефът на ДАИ - Шумен. До момента шуменската инспекция няма данни чия собственост е било превозваното вчера жито и за къде е бил предназначен товарът. Нови резултати от проверките на ДАИ се очакват около обяд.

Бог ли ни наказва,карма ли изкупва България sad.gif

Всяка наша Коледа е пълна с мъка и сълзи sad.gif

Няма нищо случайно на този свят..Колкото и нелепо да звучи в моменти като този.

Загиналите край Бяла: 15 жени и 3 мъже, няма деца

08 декември 2006 / News.dir.bg

Полицията разпространи списък на жертвите при катастрофата между автобус и тир край Бяла на 7 декември. Загинали са 18 души, всичките граждани на Бяла. Между тях няма деца.

Ето списъкът със жертвите: Атанаса Йорданова на 51 години; Елица Здравкова – 38 г.; Лилия Цветанова – 45 г; Красимир Цветанов – 47 г; Мариянка Николаева - 42 г.; Бонка Станчева – 51 г; Емилия Колева – 52 г; Милка Димитрова – 45 г; Кета Петрова – 65 г.; Донка Кирякова – 63 г; Марина Генова – 18 г; Йорданка Ангелова – 50 г.; Руска Божкова – 52 г.; Антоанета Павлова – 37 г; Иваничка Гавраилова – 44 г; Румяна Пашанкова – 49 г; Валентин Нешков – 50 г.; Живко Бояджиев – 54 г., който е бил кондуктор на автобуса, е починал по-късно в болница. Кметът на Бяла обяви, че всеки може да помогне на пострадалите и техните близки с 1 лв. като прати sms на номер 13 55. Банковата сметка за подпомагане на семействата е BG16UBBS80023300165010 с IBAN - UBBSBGSS. На мястото на трагедията тази сутрин пристигна и президентът Първанов, който благодари на всички, участвали в спасителната операция. В събота в 10.30 ч. премиерът Сергей Станишев свиква правителството на извънредно заседание. На него ще стане ясно и кой ден ще бъде обявен за ден на национален траур.

80% от българите си казват-"добре че не бях там",10%-"не пътувам с автобуси",5%-медийте ще изкарат пари от това.и 4%-политици ще мислят че са си вдигнали рейтинга от поредното национално нещастие.Аз съм от единия процент който прати SMS и това е единственното с което мога да помогна,освен съчуствието.Би било добре ако поне съотношението 80%-1% се промени.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ТРАГИЧНО ЗАГИНАЛИТЕ!!!

Ужасно е! Това е поредната черна хроника, и то отново преди Рождество... sad.gif:wors:

Моите съболезнования на всички близки на жертвите!!!

Докога?! sad.gif

"Кметът на Бяла обяви, че всеки може да помогне на пострадалите и техните близки с 1 лв. като прати sms на номер 13 55"

Тоя номер не работи.

"Кметът на Бяла обяви, че всеки може да помогне на пострадалите и техните близки с 1 лв. като прати sms на номер 13 55"

Тоя номер не работи.

"Благодарим ви, че подкрепихте Вивател и Дарик в "Проект Червено". С този смс помагате на пострадалите в тежката катастрофа в град Бяла."

Това е отговора от 1335, който получих след като съответно изпратих смс-а. Изглежда номерът е валиден само за абонати на Вивател, какъвто съм и аз. Сигурно ще пратя още 1-2 съобщения. Дори и да не бях на Вивател бих пратил от на някой познат/а.

Ужасно нещастие.. А причината, която е довела до него е повече от абсурдна - пренатоварен стар камион, управляван от млад шофйор. Това е резултат от неразумието и глупостта, вилнеещи из българският народ все по-силно и очевидно. sad.gif

PcMan, товарния автомобил не е бил пренатоварен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.