Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Справка

Йосиф Висарионович Джагашвили - Сталин, е завършил семинария и често цитирал Библията /твърди в мемоарите си Уинстън Чърчил/

Адолф Шикългрубер - Хитлер е по рождение католик. Във Виена в нач. на века се е запознал с теософията, която в австрийския националистически вариант трайно определя възгледите му. / Мазер, биография/

Естествено, много по-сложно е и при двамата, но толкова стига.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Хитлер не е бил атеист...

а коя точно религия е следвал...

парите са религия на бедните... май? :dollars:

а относно убийствата - атеистите са убили не по малко хора от тези който не са атеисти.Даже атеистите са избили повечче сякаш- справка 20 век Сталин+Хитлер.

Но иначе казано- най-много хора са избили ...ъъ ХОРАТА!

По какъв начин достигна до заключението, че парите са религия на ъъъъ... бедните? Парите са религия на днешното общество...

За Хитлер съм чувал много неща, но че е атеист не съм. По медията много го заплюват, някъде съм чел, че те двамата с Наполеон били самият дявол... Между тях, освен, че са искали повечко територия има още едно общо нещо, което ще оставя да се сетят вашите главици.

За убийствата говорим... Природните стихии, болестите, нещастните случаи, старостта - те са убили в пъти повече отколкото атеисти и неатеисти накуп.

Интересно ми е, при мюсюлманите има ли изобщо такъв термин атеист? При тях такова нещо май няма...

ПП: http://razkritia.com/%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80-%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%83/ Хахахахаха... Май някои хора не могат да го оставят да почива в мир.

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

Справка

Йосиф Висарионович Джагашвили - Сталин, е завършил семинария и често цитирал Библията /твърди в мемоарите си Уинстън Чърчил/

Адолф Шикългрубер - Хитлер е по рождение католик. Във Виена в нач. на века се е запознал с теософията, която в австрийския националистически вариант трайно определя възгледите му. / Мазер, биография/

Естествено, много по-сложно е и при двамата, но толкова стига.

абе то и аз по рождение съм християнин.

И това че Хитлер се е запознавал с теософията(и не само), нищо не означава-тогава това е било мода на запад , също както е било мода да си комунист или соцоалист...

А Хитлер е бил и художник, май че се е занимавал и с изкуство- значи ли това че изкуството ражда...Хитлеровци.

Май нещо не стопляте.Не вярата в бога ражда такива като Сталин и Хитлер, а само липсата на вяра, колкото и да си учил или цитирал библията(като другаря Сталин).Все пак в Библията пише -Не убивай-другаря Сталин май е пропуснал тоя урок.

Не оправдавайте сатрапите с религията!Греховете се вършат от хора.

Може би пък да са виновни родителите-както учи съвр психология...

И това че Хитлер се е запознавал с теософията(и не само), нищо не означава-тогава това е било мода на запад , също както е било мода да си комунист или соцоалист...

А Хитлер е бил и художник, май че се е занимавал и с изкуство- значи ли това че изкуството ражда...Хитлеровци.

Май нещо не стопляте.Не вярата в бога ражда такива като Сталин и Хитлер, а само липсата на вяра, колкото и да си учил или цитирал библията(като другаря Сталин).Все пак в Библията пише -Не убивай-другаря Сталин май е пропуснал тоя урок.

То и Инквизиторите са били християни... Но това не им е попречило да убиват хора и да изтръгват от тях "признания" по много... изпитани и доказани начини. :rolleyes:

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

----------------

Виж сега к`во, уважаеми.

Чувал ли си за инквизицията на Римската църква? А за избиването на десетки хиляди старообрядци в православна Русия?

А за унищожаването на над 60 милиона в Новия свят от конкистадорите - християни? Или избиването на 3/4 от населението на Германия по рреме на Реформацията и последвалата я селска война? И така нататък...

Та кота говориш за кръвопролития, помисли малко...

Намасте!

----------------

Виж сега к`во, уважаеми.

Чувал ли си за инквизицията на Римската църква? А за избиването на десетки хиляди старообрядци в православна Русия?

А за унищожаването на над 60 милиона в Новия свят от конкистадорите - християни? Или избиването на 3/4 от населението на Германия по рреме на Реформацията и последвалата я селска война? И така нататък...

Та кота говориш за кръвопролития, помисли малко...

Намасте!

абе то ние мислим драги ,ама при тебе май мисленето куца.

а конкистадорите в сравнение с неуспешния семинарист Сталин са като малки деца.

Въпроса е там, че не религията ражда Сталин,Ленин.Хитлер и т.н.

Такива хора се раждат от... ъъ техните родители,който ги възпитават по най-безобразен начин.Също така - и техните познати, роднини и сънародници имат дял да се създават такива сатрапи.Това че някой е християнин , будист,мюсюлманин - нищо не означава.Престъпленията се вършат от хора обладани от Сатаната, който много обича ...атеистите.

Ако тези който следват християнството , спазват 10-те божи заповеди-нямаше да има убийства.Та за убийствата не е виновна религията, ако сте схванали най-накрая.

Въпреки че в Корана дословно пише , че тези които не искат да приемат исляма , следва да бъдат или насилствено принуждавани към това или да бъдат избивани.

То и Инквизиторите са били християни... Но това не им е попречило да убиват хора и да изтръгват от тях "признания" по много... изпитани и доказани начини. :rolleyes:

инквизиторите не са били никакви християни ,а чисти убийци.

айде освестете се и правете разграничението.

И аз съм учил литература в училище ама не съм никакъв литератор.

Редактирано от zazata (преглед на промените)

абе то ние мислим драги ,ама при тебе май мисленето куца.

а конкистадорите в сравнение с неуспешния семинарист Сталин са като малки деца.

Въпроса е там, че не религията ражда Сталин,Ленин.Хитлер и т.н.

Такива хора се раждат от... ъъ техните родители,който ги възпитават по най-безобразен начин.Също така - и техните познати, роднини и сънародници имат дял да се създават такива сатрапи.Това че някой е християнин , будист,мюсюлманин - нищо не означава.Престъпленията се вършат от хора обладани от Сатаната, който много обича ...атеистите.

Ако тези който следват християнството , спазват 10-те божи заповеди-нямаше да има убийства.Та за убийствата не е виновна религията, ако сте схванали най-накрая.

Въпреки че в Корана дословно пише , че тези които не искат да приемат исляма , следва да бъдат или насилствено принуждавани към това или да бъдат избивани.

инквизиторите не са били никакви християни ,а чисти убийци.

айде освестете се и првавете разграничение.

И аз съм учил литература в училище ама не съм никакъв литератор.

---------------

Че кой ти спазва декалога бе?

Ако можеш, дай пример...

---------------

Че кой ти спазва декалога бе?

Ако можеш, дай пример...

нали ти казах че ти куца мисленето.

за тва става дума.

Щом не спазваш декалога не си никакъв християнин.Значи нито Хитлер , нито Сталин са .. християни по религ убеждения

намасте

----------------

Виж сега к`во, уважаеми.

...

Абе, Congregatio pro Doctrina Fidei си е хубава работа, от където и да я погледнеш -ако не беше тя, катарската ерес да е заляла света :)

p.s. Забряваш, че украсата на бойниците по крепостните стени на Царевец едно време е била от глави на еретици.Очите са хвърляни в Янтра, за по-лесно :baby:

p.s.s. не се карайте,деца, че ще дойде ето този "християнски" символ :

wallstreetbull.jpg

и ще ви стане хубаво :wub:

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

катарската ерес да е заляла света :)

Света прелива, няма място за ереси в него...

празно пространство няма :wub:

за тва става дума.

Щом не спазваш декалога не си никакъв християнин.Значи нито Хитлер , нито Сталин са .. християни по религ убеждения

намасте

Со кротце, со благо... без кютек :wub:

Убива гордостта човешка и алчността, скрити зад вярата в Бог.

за тва става дума.

намасте

------------------------

Откъде знаеш, уважаеми, че точно аз не спазвам декалога? И как така реши /и че го и написа/, че ми куца мисленето?

Тезата ми е, че престъпления се правят от всякакви - и вярващи, и не толкова, и от атеисти. Ма като че ли повече от вярващи, в името на Всевишния. Или на който и да е там. Ха опровергай ме, но с факти, не с произволни твърдения и безпочвени констатации.

------------------------

Откъде знаеш, уважаеми, че точно аз не спазвам декалога? И как така реши /и че го и написа/, че ми куца мисленето?

Тезата ми е, че престъпления се правят от всякакви - и вярващи, и не толкова, и от атеисти. Ма като че ли повече от вярващи, в името на Всевишния. Или на който и да е там. Ха опровергай ме, но с факти, не с произволни твърдения и безпочвени констатации.

Само искам да събудя тези като теб, който са доста обработени на тема религии(особено Християнство-щото повечето като тебе реват за индианците много по жално, отколкото за българите убитите от мюсюлманитепо време на турското робство).

Само да го повторя или потретя- това че някой се нарича християнин, или твърди че е такъв не означава че е такъв.(средно интелигентен човек отдавна да е направил раликата,ама ти що неможеш не знам :) ???)

Можеш да си направиш инквизиция и с учебник по физика в ръка!!!

Со кротце, со благо... без кютек :P

Убива гордостта човешка и алчността, скрити зад вярата в Бог.

точно за това иде реч.

но има хора на който просто не им е изгодно да признаят истината.

А тя е ,че греховете се вършат от човеците, без значение тяхната религия.

Обикновено сатанистите=атеистите=комунистите ползват този похват-виновна е религията.Но той върши работа само при слабоинтелигентните хора.

А аз отговарям сериозно :)

"Като тяло Христово Църквата няма земен глава, защото неин Глава е Христос (подч. – П.Б.). Тази истина винаги е била изповядвана от Православната Църква. Противно на това, Римската църква учи, че папата е земен глава на Църквата, Христов наместник на земята. Каква трагична нелогичност — на Сътворилия всичко видимо и невидимо, на вездесъщия Господ и Бог Иисус Христос да се поставя наместник! [5] Сякаш Той не е със Своите верни следовници през всички дни до свършека на света (Мт. 28:20)! С кощунственото “папизиране” на Христа Рим на практика заменя Богочовека с човек, Христос, Извора на католичността — с папата, изопачителя на католичността. Ето и възможният краен извод от тази порочна логика у един латински автор от ХIV в.:

Както Адам е създаден по образ Божий, тъй и папата е създаден по образ Христов и представлява Христа на земята, та според това папата не е обикновен човек, но е бог... Папската власт няма брой, няма мярка, няма граница. Това, което папата прави, Бог го прави [6]."

Подробно тук

Христос не е глава на никоя църква! Защо принизявате тази свята личност към някакъв шеф та макар и от висок ранг! Вие църковистите приравнихте Христос с Хитрер; Сталин; Пол Пот; тоест с пролятата кръв в негово име Вие го превърнахте в нещо което Той не е!!

Христос е просто човек показал и проправил пъртината на един от пътищата към духовно извисяване! Христос е пътеводна светлина, факел за всички търсещи! Питам: Христос подвластен ли е на кармичният закон? Помисли преди да отговориш!! :P Какво точно в Ева е създадено по божи образ и подобие? Ева е била първата!!

Всички религии са създадени за хора без самостоятелно мислене! Не ме опровергавай с цитати от библията, това го знам от проверен източник!

"Всички хора са богоизбрани, разликата е, че едни ще оправдаят доверието, а други не" П.Х.

Само искам да събудя тези като теб, който са доста обработени на тема религии(особено Християнство-щото повечето като тебе реват за индианците много по жално, отколкото за българите убитите от мюсюлманитепо време на турското робство).

Само да го повторя или потретя- това че някой се нарича християнин, или твърди че е такъв не означава че е такъв.(средно интелигентен човек отдавна да е направил раликата,ама ти що неможеш не знам :) ???)

Можеш да си направиш инквизиция и с учебник по физика в ръка!!!

точно за това иде реч.

но има хора на който просто не им е изгодно да признаят истината.

А тя е ,че греховете се вършат от човеците, без значение тяхната религия.

Обикновено сатанистите=атеистите=комунистите ползват този похват-виновна е религията.Но той върши работа само при слабоинтелигентните хора.

-----------------

Ясно, на тебе, уважаеми, просто ти се спори и дърли.

Препоръчвам ти да се регнеш тук - ще си отживееш, много плюене и хапане има там...

-----------------

Ясно, на тебе, уважаеми, просто ти се спори и дърли.

Препоръчвам ти да се регнеш тук - ще си отживееш, много плюене и хапане има там...

явно не проявяваш нормалната търпимост към различното от твоето мнение.но тва си е за твоя сметка.

Най-общо и метафорично си представи,че съзнанието ни е като едно развълнувано езеро. Първата стъпка е да го успокоим. Тогава то заприличва на огледало, което отразява всяка форма без да я деформира. Втората стъпка е да изследваме истинската природа на отраженията и огледалото.

Много точно!!!! И това го може всеки който има три цигари свободно време!

А и будизмът е по-скоро когнитивна наука, какъвто е парадоксално-неочакваният, но буквален превод на Виджняна-вада, анализ на състоянията на съзнанието, които имат хилетични (рупа-скандха), перцептивни (самджня-скандха), емотивни (ведана-скандха), диспозиционални (санскара-скандха) и апперцептивни (виджняна-скандха) аспекти и се намират в процес на непрекъсната диверсификация/феноменализация (прапанчата-крама) по силата на зависимия произход и една двойна - вътрешна и външна - детерминация (пратитя-самутпада).

Toва го е писал Пламен, нали? Негова интерпретация е вярна, защото се основава на преподаденото от Буда в сутрите и на коментарите в шастрите. Моля бъди коректна и посочвай източници. Инак, позицията ти е погрешна, т.е. когато отидеш при един лекар, адвокат, програмист или физик не им казваш, че не бива да употребяват технически термини, защото са ти непознати, нали? Има речници, има интернет... В христянството или в исляма е същото. Напр.: "В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог." (Йоан 1:1). За да разбереш това изречение трябва да се запознаеш с античната представа за Логоса и нейната реинтерпретация в патристиката. Това вече веднъж ти го обясних, но явно не си обърнала внимание.

Намасте ;)

:clap: Поясни се, моля... Аз като не разбирам нещо - питам.

Баси (извинете) уравнението (сатанисти=атеисти=комунисти). Всъщност марксизмът е само една неуспешна реинтерпретация на христянския социализъм, както посочи Valentinus. Няма да ми омръзне да насочвам мислещите хора към http://e-vestnik.bg/3796

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

учение за тъмните си сатанински дела- тва е съвсем различна работа.

Toва го е писал Пламен, нали? Негова интерпретация е вярна, защото се основава на преподаденото от Буда в сутрите и на коментарите в шастрите. Моля бъди коректна и посочвай източници. Инак, позицията ти е погрешна, т.е. когато отидеш при един лекар, адвокат, програмист или физик не им казваш, че не бива да употребяват технически термини, защото са ти непознати, нали? Има речници, има интернет... В христянството или в исляма е същото. Напр.: "В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог." (Йоан 1:1). За да разбереш това изречение трябва да се запознаеш с античната представа за Логоса и нейната реинтерпретация в патристиката. Това вече веднъж ти го обясних, но явно не си обърнала внимание.

Намасте ;)

:) Поясни се, моля... Аз като не разбирам нещо - питам.

Баси (извинете) уравнението (сатанисти=атеисти=комунисти). Всъщност марксизмът е само една неуспешна реинтерпретация на христянския социализъм, както посочи Valentinus. Няма да ми омръзне да насочвам мислещите хора към http://e-vestnik.bg/3796

това е точното уравнение.

социализма и комунизма са сатанистки учения.тва и без друго е ясно.

А другарю мислещ- християнски социализъм(е това понятийно извращение не го бях чувал ) има само в главите на сатанистите.няма нищо общо между християнството и социалзма.

това е пропаганд, измислица.

А факта че комунистите ползват потурчени от самите тях заемки от христианското учение ,за да вършат сатанинските си дела-тва е вече есъвсем друго нещо.

учение за тъмните си сатанински дела- тва е съвсем различна работа.

това е точното уравнение.

социализма и комунизма са сатанистки учения.тва и без друго е ясно.

А другарю мислещ- християнски социализъм(е това понятийно извращение не го бях чувал ) има само в главите на сатанистите.няма нищо общо между християнството и социалзма.

това е пропаганд, измислица.

А факта че комунистите ползват потурчени от самите тях заемки от христианското учение ,за да вършат сатанинските си дела-тва е вече есъвсем друго нещо.

-------------------------------

Котенце писано, не бъди лошо, чичкото не искаше да те засегне, просто реши, че има в наличност менталитет, но се оказа хиатос. Точно си си за там, където си. Стой си кротичко и ще бъдеш възнаградено. С паничка млекце. :)

А дяда поп ще ти обясни всичко, него питай /тук се навъртат всякакви сатанисти, внимавай.../.

Котенце писано, не бъди лошо, чичкото не искаше да те засегне, просто реши, че има в наличност менталитет, но се оказа хиатос. Точно си си за там, където си. Стой си кротичко и ще бъдеш възнаградено. С паничка млекце. :)

А дяда поп ще ти обясни всичко, него питай /тук се навъртат всякакви сатанисти, внимавай.../.

ти от сатанистите ли си , щото нещо си се лепнал за мене като ъъ... сатанист.

а и за адвокатче на сцепсис не ставаш.не се напъвай.

Скептик, три цигари свободно време значи вместо да изпушиш тези цигари медитирай половин час всеки ден!

Котенце писано, не бъди лошо, чичкото не искаше да те засегне, просто реши, че има в наличност менталитет, но се оказа хиатос. Точно си си за там, където си. Стой си кротичко и ще бъдеш възнаградено. С паничка млекце. :rap:

Управата на форум религии се е побъркала начело с дупката между магарешките уши и шебека сатанист :mad:

Заза, как тълкуваш това: „Ще те славя с открито сърце, когато науча твоите правдиви заповеди.”

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.