Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Ето за всички едно инфо в PCworld това е част от статията .В цялата се обяснява как точно са го пробвали - както и допитване до microsoft.. в отговор казват че имало дълбоко скрит таймер активиращ се при пускане на OS ,независещ от биоса и би трябвало след 90 дни да изтече валидноста - в края се казва - ще почакаме ще видим ;)

PCWorld бр. 2, 2007 г.

Vista: Антипиратската технология заобиколена по елементарен начин... поне на пръв поглед

През изминалите няколко седмици из Интернет циркулираха всевъзможни съвети за това как да се пробие антипиратската защита на Vista. Повечетето от тях прилагаха доста сложни методики. Всичко това е вече в историята. Открихме начин, при това толкова прост, че няма да повярвате, в началото и ние не повярвахме. И сега въпросът е как от Microsoft са напраили толкова очеваден пропуск.

Как започна всичко

Нелегалните копия на Windows Vista в Азия вървят по 3 долара парчето. Нямаше изобщо да споменем този факт, ако я нямаше наистина любопитната част – на обложката на DVD-то го няма обичайния сериен номер, вместо това е описана следната простичка процедура, с която се избягва процедурата по активиране.

Включвате компютъра си и през BIOS-а сменяте годината на 2099-та. И след това просто инсталирате системата. Според това указание, по този начин системата би трябвало да работи безпроблемно през следващите 92 години :) . При това без да ви досажда процедурата по активиране – дори и и ако си настроите действителната дата на работния плот.

Иначе по темата - начетох се на какви ли не мнения :) :)

ще си кажа и моето - от няколко дена работя на няколко от тези нови чеда на различни лаптопи - заключението ми е че 512 MB са много малко за нормална работа на Vista - идат лаптопи които едва кретат - камо ли ако им сложа софтуер - зареждат бавно, тези с 1Gb показват минимум 55% от ползването на оперативната памет - чудно е защо изобщо пускат такива с 512MB само и само да ги продават не става - клиентите сами виждат "бързодействието"... А на капак на тези с 512 са им сложили и Norton - чудо , чудо !

иначе съм много очарован от красотата и леснотата с която се работи..wirelles-a подкарва , работа в мрежа ми хареса ..

много неща са като в XP - но колкото за улеснение - иначе с много повече опции и възможности..

Редактирано от jorroman (преглед на промените)

• Отговори 1k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ето че доиде времето когато и аз си инсталирах виста така инсталацията мина добре само че ми изкаюа един проблем по точно грешка ч е има проблеми със харда angry2:

Включвате компютъра си и през BIOS-а сменяте годината на 2099-та. И след това просто инсталирате системата. Според това указание, по този начин системата би трябвало да работи безпроблемно през следващите 92 години :) . При това без да ви досажда процедурата по активиране – дори и и ако си настроите действителната дата на работния плот.

Между другото, първият път когато си инсталирах Виста направих това...и стана...обаче след това ми се наложи да преинсталирам, че го сбозих, и направих същатата процедура....но явно не стана....сега си ми отброява "23 day(s) to activate." :ph34r:

Редактирано от Toni- (преглед на промените)

Никъде не мога да намеря SoundMAX драйвери за Vista. Автоматичните ъпдейти също не се справят със задачата. Някой да има идей? Дъното е Asus A7V880 с вградена саунд карта.

Всички са като цяло еднакви, разликите не са големи. Ако не искаш аеро ефектите, които понатежават на слабите конфигурации или изобщо не могат да тръгнат, вземи Home Basic.

Не мога да гледам online клипчета, които се пускат с Windows Media Player (като използвам Firefox)

Казша ми, че нямам необходимите плъгини.

Също така ако сложа диск, който има autorun въобще не разпознава, че има диск, докато някой диск с филм например си го чете.

Някой да знае решението на тези два проблема?

За втория ти "проблем" - няма такъв проблем ;)

виж си упътването на телевизора ;)

Аз дискове оригинални, DVD, с ауторън, без ауторън си пускам без никакви проблеми и то никакви.

За клипчетата не те разбрах много добре но знай едно - файърфокс не върти света, за Windows, най-добре се върти през IE ;)

Не мога да гледам online клипчета, които се пускат с Windows Media Player (като използвам Firefox)

Също така ако сложа диск, който има autorun въобще не разпознава, че има диск, докато някой диск с филм например си го чете.

Някой да знае решението на тези два проблема?

И аз имам първият ти проблем....аз ползвам Opera и също не мога да плейвам кличета от някои сайтове. Забелязах, че с IE7 нямам този проблем...предполагам, че говориш за vbox7, за клипчетата от този сайт...на мене само те не ми вървят....докато примерно от youtube си вървят без проблеми.... както и от всички останали сайтове с онлайн клипове.... предполагам, че наистина липсва някой plug-in , но аз съм си инсталирал всичко, за което Windows-a ревеше...така , че не мога да ти кажа за този проблем...просто и аз го имам.

Колкото до вторият ти проблем предполагам, че отговора ще намериш, ако влезеш в Control Panel и след това избереш Auto Play....от там си избираш кой дискове да ти ги дава на аутоплей...може би точно тези които ти пускаш, на тях да не им е разрешен autorun.

Изключих AutoRun-a и се оправи ;]

А за клипчетата не мога да гледам от Filecabi.net, gledai.tv ... всички, които искат WMP

И под ХР го наблюдавам от време на време този проблем с gledai.tv и vbox7.com - под Опера, Файърфокс и Нетскейп...

На някой от скрееншотовете на Vista съм виждъл браузъра и прозорците отворени в момента да са във вътрешността на дестопа.В смисъл някак извъртяни.Беше яко.Като триизмерни.Това тема за Vusta ли е или се прави от настроиките?И как ако е от там?Рових яко ама нещо немога да го намеря.

На някой от скрееншотовете на Vista съм виждъл браузъра и прозорците отворени в момента да са във вътрешността на дестопа.В смисъл някак извъртяни.Беше яко.Като триизмерни.Това тема за Vusta ли е или се прави от настроиките?И как ако е от там?Рових яко ама нещо немога да го намеря.

Windows.Aero.3d.alt-tab.jpg

Това ли имаш предвид?!

Ако да - Aero си е, с включена Flip 3D-опция... Така се виждат само като натиснеш Windows+Tab на клавиатурата (вместо Alt+Tab)...

За да ти вървят клипчетата ти трябват 3 .dll файла които копираш тук - C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins :

1. npdsplay.dll

2. npwmsdrm.dll

3. npdrmv2.dll

Никъде не мога да намеря SoundMAX драйвери за Vista. Автоматичните ъпдейти също не се справят със задачата. Някой да има идей? Дъното е Asus A7V880 с вградена саунд карта.

Пробвай тук дали ще намериш: http://www.station-drivers.com/page/analog%20device.htm

Наистина няма драйвери още за SoundMAX. Къде ли не се рових, но уви...

Ако намерите нещо - свиркайте.

Windows.Aero.3d.alt-tab.jpg

Това ли имаш предвид?!

Ако да - Aero си е, с включена Flip 3D-опция... Така се виждат само като натиснеш Windows+Tab на клавиатурата (вместо Alt+Tab)...

Благодаря Ти много.Точно за това става въпрос.Обаче нещо не се получава при мен??Трябва ли някъде из опциите да променям нещо?В настройките?натискам си но никъф ефект няма?С Windows Vista Home Premium съм.Това има ли някакво значение?

За да ти вървят клипчетата ти трябват 3 .dll файла които копираш тук - C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins :

1. npdsplay.dll

2. npwmsdrm.dll

3. npdrmv2.dll

А нещо за Операта...да знаеш кои плъгини ми трябват?!?!

А нещо за Операта...да знаеш кои плъгини ми трябват?!?!

Пробвай със същите файлове или прочети ТУК.

Благодаря Ти много.Точно за това става въпрос.Обаче нещо не се получава при мен??Трябва ли някъде из опциите да променям нещо?В настройките?натискам си но никъф ефект няма?С Windows Vista Home Premium съм.Това има ли някакво значение?

Освен, че с Win+Tab се пуска тази опция, има и икона-бутон специално за това. Намира се в Quick Launch:

91088_497.JPG

Надявам се сега да се получи при теб. :help wanted:

Пробвай със същите файлове или прочети ТУК.

нещо не се получава , то аз бях пробвал още преди да пиша...и не стана...за това пиша...получава се след няколко пути Resfresh...но не трябва да е така !

Здравейте, преди две седмици инсталирах Виста Ултимейт х64 и същевременно съм оставил и ХР-то, защото има програми, които ми се налага да ги използвам всеки ден, а те не тръгват на Виста. Та проблема ми : всеки път щом стартирам/рестартирам компютъра и искам да заредя ХР той се рестартира сам след като ми покаже десктопа, а понякога и още по време на съобщението "Wellcome". В началото си помислих, че е нещо от регистрите и се опитах да ги оправя с RegDoctor, но нямаше ефект.

Надявам се някой да предложи някое решение, защото вече ми писна да го чакам да се рестартира по 4-5 пъти.

Здравейте, преди две седмици инсталирах Виста Ултимейт х64 и същевременно съм оставил и ХР-то, защото има програми, които ми се налага да ги използвам всеки ден, а те не тръгват на Виста. Та проблема ми : всеки път щом стартирам/рестартирам компютъра и искам да заредя ХР той се рестартира сам след като ми покаже десктопа, а понякога и още по време на съобщението "Wellcome". В началото си помислих, че е нещо от регистрите и се опитах да ги оправя с RegDoctor, но нямаше ефект.

Надявам се някой да предложи някое решение, защото вече ми писна да го чакам да се рестартира по 4-5 пъти.

Пробвай да влезеш под Safe Mode, ако успееш, значи може да е от видео драйверите.

Позволявам си да пусна поясненията на един потребител на замунда.нет - morgothrevan по същия проблем, според мен са доста точни и изчерпателни:

Всъщност подкарването на два Уиндоуса на един комп си е проблемно. На мен ми създаде проблем след като на компютър с Winodows Vista x86 качих и x64. Първия просто изчезна от boot менюто. Чрез recovery успях да го оправя. После ми изчезна пък х64-ката (след един рестарт). При виста са сменили напълно бут менъджера. Вместо ntldr се ползва BCD. Доста попрочетох по темата. Оказва се, че е проблем да се качи стар Windows при условие, че вече имаме вистата. При сетъпа се смяня boot record-а и лоудъра се сменя отново с ntldr и ествествено Вистата изчезва от боот менюто. Разбра се има начини да се възстанови става, чрез Bootsect.exe –NT60 All от command prompt. Според някои източници това добавя и Windows XP към боот менюто, но според други трябва да се използвa bcdedit за добавяне на старите уиноуси към boot менюто.

И в заключение препоръчвам следната програма http://www.vistabootpro.org/ , която се явява GUI на bcdedit. Има възможности за добавяне на OS към менюто, за install/uninstall на bcd, правене на backup на bcd...

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Един тъп въпрос-как се включва и изключва Аеро темата?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.