Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

За проверка на оставащите минути до активация в Command Prompt се пише slmgr.vbs -dlv

Времето, с което разполагате да активирате Vista e 30 дена- брояча започва от 43200 минути ;)

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

• Отговори 1k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не мога да кажа за това как работи Windows Vista-не съм я пробвал, но мога да кажа нещо за външния й вид. На предостатъчно места в интернет е описано, че Aero темата и другите "нови" функции на Vista са нещо между МасOS и Beryl. За Мас не знам, но прозрачни прозорци, готини ефекти при преместването им-100% част от ефектите на Beryl пробвал съм го. Нямам нищо против, нека да си красива Vista-та, но поне да не се правят от М$ че са открили топлата вода, ами да си признаят истината.

PS: За който не знае-Beryl е Window мениджър за Linux

Редактирано от ko_drugo (преглед на промените)

Как да спрете някой от визуалните ефекти?

Ако искате системата ви да е с по-голяма производителност и по-бързо действаща следвай те инструкциите.

Влезте в Control panel отворете System,а след това Advanced system settings.От полето Advanced изберете Perfomance и после Settings.Размаркирайте отметките Fade or slide menus into view,Fade or slide tooltlips into view,Show shadows under menus,Show translucent selection rectangle,Slide open combo bexes,Use a background image for each folder type и потвърдете промените с Apply.

Това с рестартирането на брояча е готино, но не е ли против правилата да го пишеш тук ;-)

Въпрос: Преди при прехода от 98 към ХР имаше голяма разлика в качеството на възпроизвежданото видео..един и същ клип , с една и съща версиа на кодеците и един и същ плейър имаше голяма разлика.

Та въпроса е дали някой е обърнал внимание на разликата във възпроизвежданото видео при ХР и Виста?

Редактирано от ahmo (преглед на промените)

Въпрос: Преди при прехода от 98 към ХР имаше голяма разлика в качеството на възпроизвежданото видео..един и същ клип , с една и съща версиа на кодеците и един и същ плейър имаше голяма разлика.

Та въпроса е дали някой е обърнал внимание на разликата във възпроизвежданото видео при ХР и Виста?

Такова нещо не съм забелязал, позлвал съм и 98, и 2000 и ХП

Разликата между ХП и Виста освен по-добрия експлорер са и шрифтовете. Много добре ги визуализира.

Това с рестартирането на брояча е готино, но не е ли против правилата да го пишеш тук ;-)

Не е против правилата. Ако си прочел внимателно какво съм публикувал, ще ти стане ясно, че няма място за съмнения от твоя страна, още повече, когато говорим за скрипт, който е интегриран в самата операционна система. Ако все пак таиш някакви съмнения по този въпрос, потърси с Google повече информация.

не, не е против правилата- ето и от Microsoft описват този начин (Resetting the Activation Grace Period). Все пак имаш право това да го правиш 3 пъти

Бих казала, че ИЕ7 е доста по-добър дори от лисицата, има си доста настройки, просто се поразврови и ще видиш. Лисицата я ползвам единствено на линукс ;) на Вин предпочитам ИЕ7 дори и с ХП :)

Не знаеш какво говориш... :) IE7 крашва като за световно,и ти губи tabs,които си отварял.Това е най-малкото.

няма да я сложа на компа си, който хич не е слаб

Оуууу,тъй лиииии cool.gifcool.gifcool.gif

Най-сетне една по-реална цена да й сложат... biggrin.gif

Подкрепям!

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Не знаеш какво говориш... :) IE7 крашва като за световно,и ти губи tabs,които си отварял.Това е най-малкото.

Не знаеш какво говориш..

Да попитам, още ли няма програма за overclock на видео карти под Vista ?

Между другото..не знам дали някой се е натъкнал на проблема с прословутите K-Lite кодеци...доста проблемчета си имах с тях, за Windows Vista говоря разбира се...Проблемите се проявяваха в забиване на Windows Media Player и BSplayer от време на време. Някак си успях да се справя с проблемите си след като разкарах тези кодеци и сложих други, за които бях чувал преди доста лоши отзиви, но сега съм убеден, че това не е така става въпрос за ACE Codecs. Та интересно ми е дали някой друг е имал подобен проблем?

Энаете ли че с ВИСТА можете да полэвате компа си , включително и да сърфирате в интернет беэ да докосвате мишка и клавиатура. Трябват ви само микрофон и елементарни поэнания по английски. :clap:

Энаете ли че с ВИСТА можете да полэвате компа си , включително и да сърфирате в интернет беэ да докосвате мишка и клавиатура. Трябват ви само микрофон и елементарни поэнания по английски. :clap:

Control Panel >Ease of Access >Speech Reccognition Options - има си и трейнер . След малко упражнения , слушалки с микрофон с удължен кабел { или безжични такива } и по голям монитор , можете да си направите голям кеф

Каде съм блял до сега, че да не знам това за speek control

Благодаря за инфото

Ми то тва и XP го има (малко по орязано) ама колко работи е друг въпрос biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Във ВИСТАТА си работи доста добре,щом с моя английски с арабски акцент успях да се справя

Имам проблем с намирането на драйвери за Gf Ti200 128MB Win Vista Ако някой може да помогне да пише

Имам проблем с намирането на драйвери за Gf Ti200 128MB Win Vista Ако някой може да помогне да пише

Предполагам за Vista 32-bit. Опитай с тези. В списъка присъства Ti 200:

NVIDIA_NV20.DEV_0201.1 = "NVIDIA GeForce3 Ti 200"

cool.gif

Предполагам за Vista 32-bit. Опитай с тези. В списъка присъства Ti 200:

NVIDIA_NV20.DEV_0201.1 = "NVIDIA GeForce3 Ti 200"

cool.gif

10x работят нямам думи благодаря ти :wors:

Немога да си пусна нито една свястна игра под Виста , свалих последните драйвери за ати 9550 256/128 съм и 1024рам ,процесор селерон д 3,06 /512 . Някой да има някякви идеи. Благодаря предварително.

Редактирано от ramboto (преглед на промените)

Немога да си пусна нито една свястна игра под Виста , свалих последните драйвери за ати 9550 256/128 съм и 1024рам ,процесор селерон д 3,06 /512 . Някой да има някякви идеи. Благодаря предварително.

Това е така, защото повечето игри все още не са Vista capable. Засега тази ОС не е за препоръчване за запалени геймъри. Може да потърсиш ъпдейти за дадената игра, които да премахнат някои проблеми :eek:

Конро, видях от поста ти преди 2 дни, че си имал лек проблем със звука. Аз съм с Realtek ALC850, 8-channel, нямах никакъв проблем, е, разбира се, Вистата си изтегли драйверите от сайта, сама си предложи - "за да оправела проблема с някои устройства :ph34r: " Това стана след първия рестарт след инсталацията и на 32 и на 64 битовата версия. И още нещо, след няколко дни си качи и НВидиа аудио драйвери, с които сякаш звука беше малко по-глух и с по-ниска динамика, поне на мен така ми се стори. Тествах Вистата преди повече от месец и половина, аудио-чипа ми е близък до твоя, затова пускам това.

Кодеци не съм слагал никакви защото МП11 си ги изтегли сам... и ми вървяха тестваните от мен около 7-8 видео файла (ави и МП4). Това ме изненада, признавам си.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.