Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Здравейте, ползвам Vista повече от 1 месец и съм доволен. Относно инсталацията мина по лесно от предишни на XP. Това което ми допадна е че при проблеми се изпращат и след дни видях кръпки за решаването им. Изтеглих инсталирах и така в рамките на няколко дни всичко, което ползвам вървеше без проблеми. Набавих си една големичка книжка и почнах да се запознавам по подробно с Vista.

Питане към тези които са пробвали ръчно да си задават виртуална памет. Правих 4-ри опита и всички завършваха със син екран. Ако някой има идея да сподели какъв е проблама и при мен ли е само.

Това което изпробвах е възможността ReadyBost- за тези които са с малко РАМ това е чудесна алтернатива. Аз съм с 1024 РАМ и сложиш флаш с 1GB

Виж това: http://www.winline.ru/vista/optim/2282.php...N_1=1#nav_start

Много добро ръководство за оптимизация на Виста.На руски е ,но е обяснено много добре.Има и снимки.Аз го използвах и съм много доволен от ефекта.Има и специален раздел за виртуалната памет.

За тези,които смятат да използват Ready Boost да имат предвид следното:

* The USB Key must be at least USB 2.0

* The device must be able to do 3.5 MB/s for 4 KB random reads uniformly across the entire device and 2.5 MB/s for 512 KB random writes uniformly across the device.

* The USB Key has to have at least 64mb of free space

• Отговори 1k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Виж това: http://www.winline.ru/vista/optim/2282.php...N_1=1#nav_start

Много добро ръководство за оптимизация на Виста.На руски е ,но е обяснено много добре.Има и снимки.Аз го използвах и съм много доволен от ефекта.Има и специален раздел за виртуалната памет.

За тези,които смятат да използват Ready Boost да имат предвид следното:

* The USB Key must be at least USB 2.0

* The device must be able to do 3.5 MB/s for 4 KB random reads uniformly across the entire device and 2.5 MB/s for 512 KB random writes uniformly across the device.

* The USB Key has to have at least 64mb of free space

Благодаря за бързият отговор и за линка. :clap:

Здравейте. ПСто ми е AMD Athlon 64 3800+, 2GB SuperT DDR2-800 CL4, ASUS EAX1950 PRO. Играя игри от сорта на UEFA, FIFA, CS и симулатори с коли. Въпроса ми е дали ще имам проблеми с игрите, нещо кодеци и програми и дали ще ми върви добре на това пс.

Здравейте. ПСто ми е AMD Athlon 64 3800+, 2GB SuperT DDR2-800 CL4, ASUS EAX1950 PRO. Играя игри от сорта на UEFA, FIFA, CS и симулатори с коли. Въпроса ми е дали ще имам проблеми с игрите, нещо кодеци и програми и дали ще ми върви добре на това пс.

Ми най-сигурния начин е да погледнеш в сайта на производителя на играта дали тръгва под виста. До колкото си спомням Fifa 07 имаше малки проблеми със тази ОС. Може и да погледнеш тази листа, която показва поддържания софтуер от виста ;)

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Здравейте,

имам нужда от помощта ви.Купихме си лаптоп с Windows Vista и web камера,която не поддържа Виста.

И сега търся такава,коята да може да става за Виста.Знам че този Windows е нов и че вие сте много по информерани от мен,затова се обръщам към Вас с молба,да ми препоръчате такава камера и откъде мога да си я купя.

Благодаря Ви предварително :ph34r:

Провери за всеки случай в сайта на фирмата производител на камерата.

Макар, че не е препоръчително, опитай да инсталираш драйверите от инсталационния диск, който върви с камерата.

Моята уеб камера, я купих още когато тръгваха слуховете за Виста, а тогава се мислеше, че ще се казва Лонгхорн. Но Вистата сама си тегли драйверите и ги инсталира :yanim: главоболия нямам.

Все пак ако искаш, кажи кой е производителя и модела на камерата, за да се опитаме тук да намерим решение.

Понякога иконите на мп3-ките са самата обложка, което е много готино. Имам много мп3-ки обаче, които са си с иконата на MP3 въпреки че като ги отворя им изкарва обложката windows media player-a. Как да направя всички да са си с иконка с обложката на албума на песента?

edit оправих се, с mp3tag си адвам обложките и става. Сега излезе друго - на някои папки не ми работи ctrl+A, също така не мога с мишката да маркирам няколко файла. На същите ако задържа ctrl и кликам върху файловете не се маркират всички кликнати, а само последния? Как се оправя това?

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Здравейте на вскички.Някой можели да ми даде линк с драйвари за видео карта GeForce7 Galaxy 7600gt за Виста че мойте са само за ХП.А и също как мога да си направя да ми показва времето . Защото като му дам Add gates .. Weahter .. и го добавя ми дава Service not avaliable. Някой ако може да ми помогне ще му бъда много благодарен.

Здравейте на вскички.Някой можели да ми даде линк с драйвари за видео карта GeForce7 Galaxy 7600gt за Виста че мойте са само за ХП.А и също как мога да си направя да ми показва времето . Защото като му дам Add gates .. Weahter .. и го добавя ми дава Service not avaliable. Някой ако може да ми помогне ще му бъда много благодарен.

ForceWare Release 158 за Windows Vista 32-bit

ForceWare Release 158 за Windows Vista 64-bit

Пет основателни причини да си сложа Виста:

28941228098de49bfd8rc1.th.jpg

Ма то красота ви казвам, ма то прецизност, то с такава лекота върви, ма то функционалност, ма то скромна на размери, на всичкото отгоре без пари я дават. Какво да кажа... Не мога без нея.

:)biggrin.gif

Здравейте. Много ми харесва новата операционна система, но имам един проблем. Още при стартиране на Vista рамта която се използва е 800МБ. Моля дайте идея има ли начин да оптимизирам този проблем. Мерси

Здравейте. Много ми харесва новата операционна система, но имам един проблем. Още при стартиране на Vista рамта която се използва е 800МБ. Моля дайте идея има ли начин да оптимизирам този проблем. Мерси

Ми сложи си -TuneUp Utilities 2007 6.0.2200.0 и след това си прегледай авто-стартиращите програми!

Хммм зависи наистина какво е стартирано и като услуги/процеси и като приложения и като ефекти...3D Aero интерфейса си е готин но и хаби доста системни ресурси...Същото важи и за другите дребни джунджурийки като SIDEBAR и т.н. които всички накуп товарят доста...Не е зле да си свалиш тази програмка и да видиш какви изисквания ти покрива компютъра...

http://download.microsoft.com/download/6/d...radeAdvisor.msi

Повечето програмки за оптимизация са прогодени вече и за Виста!!!

Не знам как ти взима 800МБ тази Виста.На мен ми взима 400 и нещо с всичките джунджурии.Не ме питайте как,защото и аз не знам.

Ако си качил 64 битовата версия естествено е, че ще ти харчи много памет. Имай и в предвид, че сайдбара в OpenGL игрите ще ти пречи, ще губиш производителност. Относно автостартиращите програми - Windows, особено Виста, има достатъчно начини да се видят, а не да го съветвате веднага да се блъска с програми.

Ми най-сигурния начин е да погледнеш в сайта на производителя на играта дали тръгва под виста. До колкото си спомням Fifa 07 имаше малки проблеми със тази ОС. Може и да погледнеш тази листа, която показва поддържания софтуер от виста :)

фифата си върви без проблеми.никакви грижи!както си беше на хп,така си тръгна и на виста

Здравейте, имам Vista Home Basic и проблема ми е следния: Когато гледам филми субтитрите ми излизат на маймунки ...инсталирах си DVD X Player Professional, Media player clasic, Nero show time, К-lite codec Pack, и имам и BSPlayer /само БСПлаъера чете субтитри, но пък изключва по време на филма и трябва да рестартирам за да тръгне пак /. Иначе субтитрите и avi file-овете сa със еднакви имена и в едни и същи папки.... НЯкои може ли да ми даде обяснение защо е така??? sad.gif

Здравейте, имам Vista Home Basic и проблема ми е следния: Когато гледам филми субтитрите ми излизат на маймунки ...инсталирах си DVD X Player Professional, Media player clasic, Nero show time, К-lite codec Pack, и имам и BSPlayer /само БСПлаъера чете субтитри, но пък изключва по време на филма и трябва да рестартирам за да тръгне пак /. Иначе субтитрите и avi file-овете сa със еднакви имена и в едни и същи папки.... НЯкои може ли да ми даде обяснение защо е така??? sad.gif

При мен субтитрите си излизат без проблеми на всички плеъри които имам. Ползвам BSplayer Pro 2.20, Windows Media Player 11, CyberLink PowerDVD 7.3, Nero Show Time от Пакета на Nero 7 Premium и Winamp. На който и от тях да пусна филм, субтитрите си излизат много добре. Само, че аз не съм с K-Lite Codec Pack, а с Vista Codec Package 4.4.1. Пробвай с тези кодеци, но преди това махни другите, за да няма конфликти. Повече от един пакет с кодеци не трябва да имаш инсталирани. Успех.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Може ли някой да ми помогне. Чувствам се като индианец с тази Виста sad.gif . Не мога да си отворя word файловете, не мога да слушам музика. Бях започнала един проект на Windows Movie Maker - и той отиде подяволите, не мога да го отворя, пък две седмици си играх да го правя, не можах да го довърша, защото компютъра ми забиваше на 84 % всеки път ... Нищо не мога да правя :rolleyes: ... Наще са я инсталирали днес... Сигурно някакви кодеци и трябват - знам ли.. Please, help me

При мен субтитрите си излизат без проблеми на всички плеъри които имам. Ползвам BSplayer Pro 2.20, Windows Media Player 11, CyberLink PowerDVD 7.3, Nero Show Time от Пакета на Nero 7 Premium и Winamp. На който и от тях да пусна филм, субтитрите си излизат много добре. Само, че аз не съм с K-Lite Codec Pack, а с Vista Codec Package 4.4.1. Пробвай с тези кодеци, но преди това махни другите, за да няма конфликти. Повече от един пакет с кодеци не трябва да имаш инсталирани. Успех.

Относно субтитрите, аз съм вкъщи с k-lite codec pack 8.24(мисля, че това беше версията - първата за Виста) и нямам проблеми със субтитри и нищо :)

Ползвам този пакет кодеци откакто се появиха първите версии, преди него съм пробвал и други, но просто не вършат толкова добра работа.

Здравейте,

Искам да попитам как се използва услугата BitLocker Drive Encryption? Когато влезна в Control Panel и от там избера BitLocker Drive Encryption се появява това:

3554_070.JPG

Какво означава това и как се използва тази опция? Като гледам това, което ми се появява когато влезна в BitLocker Drive Encryption си мисля, че трябва да направя нещо преди да се опитвам да ползвам тази опция, но не разбирам какво точно трябва да направя, за да мога след това да включа опцията. Нека някой, който знае за тази опция да обясни как се ползва. Благодаря.

P.S.: Още нещо бих искал да питам. Понеже разбрах, че може флаш памет да се използва като допълнителна памет чрез функцията ReadyBoost. Как става това? Имам една флаш памет на Corsair, която е 512MB и като я включа появява се Auto Play-а с опциите и една от тях е ReadyBoots. Избирам тази опция, появява се този прозорец:

3589_299.JPG

Натискам бутона Test Again и промяна няма. Как става използването на ReadyBoots? Има ли някакви изисквания към флаш паметите?

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.