Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Мерси за съвета с Flash Get Стана и сега всичко се тегли,но се га имам друга молба може ли да ми помогнете да намеря ISSC USB Driver за Bluetooth(за vista).Аз го намерих за едно с BlueSoleil,но тя блокира специалната програма за телефона ми.Так ,че ми трябва отделно.

• Отговори 1k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Всеки път щом свърши плейлистата, но остане Windows media player отвроен, пуска един TrustedInstaller Процес, който товари процесора на 100% за около 30 секунди, което е проблем, ако съм в игра. Мога ли да забраня да се показва това чудо!

Здравейте имам инсталирана Vista Home Premium от joro и никъде не мога да намеря system restore и също така remote console.Ако някой знае нещо по въпроса да пише.Мерси предварително

десен бутон на Computer-properties-advanced system settings-system protection.

Отивам там но нямам такова нещо system protection

Намира се в Computer --> Properties и като се отвори прозореца трябва да се намира като линк горе от лявата страна. Този прозорец (System) може да се отвори и по по-лесен начин с клавишите Win+Pause Break. Горе в ляво линковете са подредени така:

Device Manager

Remote Settings

System Protection

Advanced system settings

Друг начин да стигнеш до System Restore е Start меню --> All Programs --> Accessories --> System Tools и там вече System Restore

Не вярвам да не го имаш. Там трябва да е. Успех!

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Хора вижте какво ми се показва когато се опитам да инсталирам вистата:

t_2301948.jpg

Дали е защото имам само 256 МБ рам памет? Ако си сложа 1 ГБ РАМ ще се махне ли проблема?

Хора вижте какво ми се показва когато се опитам да инсталирам вистата:

Дали е защото имам само 256 МБ рам памет? Ако си сложа 1 ГБ РАМ ще се махне ли проблема?

потърси в интернет по номера на грешката. А за паметта би било наистина много разумно да си вдигнеш размера понена 512 МБ. Напълно възможно е проблема с инсталацията да е от това

Мисля си, че няма как да подкараш това животно с 256Mb рам :huh:

Минимум 512Mb, препоръчително 1Gb.

А ако имаш и вградена видеокарта, минимум го кажи 1GB, а за приятна работа - над 1GB ;)

дори 1гб е малко,аз бях с 1 гб а сега вече съм с 2 гб......разликата е усезаема.....

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Вече няколко пъти инсталирам Виста и всеки път имам проблем с игрите.Която и игра да пусна се появявт графични бъгове като квадратчета,линийки,петна по екрана.В същото време под XP всичко ми върви идеално.Говоря за нови игри,които са съвместими с Виста-C&C 3,STALKER и т.н.,абе на практика с всички игри се получава така.Не мога да разбера от какво е.Винаги слагам последните драйвери на видео картата,инсталацията на Вистата си минава без проблем и самата ОС си върви без проблеми.Пусках и DX Diag - и там всичко е ОК.

Ако някой е имал подобен проблем или знае как да се справя-моля да пише!

Ето и конфигурацията ми:

Дъно:ASUS P4S800D-X,процесор P4 - 3gHz,video GF6600GT-agp;RAM-1,5 gB

Вече няколко пъти инсталирам Виста и всеки път имам проблем с игрите.Която и игра да пусна се появявт графични бъгове като квадратчета,линийки,петна по екрана.В същото време под XP всичко ми върви идеално.Говоря за нови игри,които са съвместими с Виста-C&C 3,STALKER и т.н.,абе на практика с всички игри се получава така.Не мога да разбера от какво е.Винаги слагам последните драйвери на видео картата,инсталацията на Вистата си минава без проблем и самата ОС си върви без проблеми.Пусках и DX Diag - и там всичко е ОК.

Ето и конфигурацията ми:

Страничен въпрос - как я направи тази 1,5 GB RAM? Когато си с различни плочки работи ли в двуканален режим ?

Редактирано от lordjohn (преглед на промените)

Страничен въпрос - как я направи тази 1,5 GB RAM? Когато си с различни плочки работи ли в двуканален режим ?

3x512 MB.2x512 работят в двуканален режим....мисля.Трите "плочки" са еднакви

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

3x512 MB.2x512 работят в двуканален режим....мисля.Трите "плочки" са еднакви

Е те такова нещо няма. Част от RAM-а да работи в двуканален, а останалата част - не !

Е те такова нещо няма. Част от RAM-а да работи в двуканален, а останалата част - не !

Добре де,не споря.Въпросът ми беше съвсем друг...

Няма ли някой от по-разбиращите да даде някаква идея???

Не съм изчела всички 44 страници, само някой и искам да попитам за плюсовете и миносите за това да си с Vista. Аз лично използвам Виста Трансформър Пак 6 за моето ХР Профешънал, защото ми казаха, че Виста дава много бъгове с по-екстравагантни драйвери, а аз имам такива. Мерси предварително!

Teкста в windows vista ми е меко размазан

разбрах че при всички е така но мен много ме дразни :angry: има ли начин да го направя чисти отсечен като при XP?

Понеже темата е твърде опширна искам да попитам защо Vistata ми шерва още 256 RAM за видеото при условие че съм с GF7300GT 256MB и последните драйвъри за вистата.Някой ако знае нещо да казва ще съм му много благодарен,а рама ми е 1GB.

Ето и конфигурацията ми:

С тези драйвери пробвал ли си ?

На този етап Vista-та не е особено подходяща за игри, така че ако пак ти създава проблеми, стой на XP :clap:

Редактирано от myd (преглед на промените)

разбрах че при всички е така но мен много ме дразни :) има ли начин да го направя чисти отсечен като при XP?

Има - десен бутон на десктопа - > Personalize - > Window Color and Appearance - > Effects - > сменяш Clear Type със Standart

разбрах че при всички е така но мен много ме дразни :P има ли начин да го направя чисти отсечен като при XP?

:wors: Не при всички е така. При мен не е така. Не съм имал проблеми с текста в Vista. Текста ми е перфектен. :wors:

Има ли някакъв начин да си пренаредя фонетичната клавиатура, че така много тегаво като половината букви не са на мястото, където съм свикнал да бъдат?

Признавам си без бой - не съм изчел всичките 44 страници... за т'ва ако го има някъде по страниците отговора на моя въпрос... няма да ме биете много.

Сложил съм си кракнатата версия на Vista и мога да кажа че е страхотна.Всичко е направено по спокойно и меко,всеки звук е приятен.Има страшно много екстри абе ако не си я сложите много губите.Това е най-добрата операционна система всяко нещо напредва рано или късно и засега това е едно ново начало в PC-та.Нищо не губите ако я пробвате. :)

Редактирано от david.emk (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.