Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Здравейте, имам няколко проблема с Виста и просто незнам вече какво да направя без да я изтрия разбира се, защото това за мен не е решение.

AMD Athlon XP 2000+ 1.67 Ghz

512 MB RAM

32-bit Operating System

VC - GeForce FX 5200

SC - SoundBlaster Audigy SE // Creative Inspire P5800

Проблеми:

- BSplayer - стартирва видео + субтитри но без картина (черен екран)

- Counter Strike v1.6 - играта понякога тръгва но все едно съм я подкарал на "минимални изисквания" за играта (на ХР върви перфектно). Звукът насича постоянно, а картината - по-точно виждам Слайдшоу

- Creative - какви ли не драйвери съм инсталирвал, но ми свирят само Front Left и Front Right. Итрересното е че когато правя тест всичко е както трябва, но s Winamp, WMPlayer - не.

Моля някой по-компетентен или някой със същите разрешени проблеми да пише. Благодаря!

• Отговори 1k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте, имам няколко проблема с Виста и просто незнам вече какво да направя без да я изтрия разбира се, защото това за мен не е решение.

AMD Athlon XP 2000+ 1.67 Ghz

512 MB RAM

32-bit Operating System

VC - GeForce FX 5200

SC - SoundBlaster Audigy SE // Creative Inspire P5800

Проблеми:

- BSplayer - стартирва видео + субтитри но без картина (черен екран)

- Counter Strike v1.6 - играта понякога тръгва но все едно съм я подкарал на "минимални изисквания" за играта (на ХР върви перфектно). Звукът насича постоянно, а картината - по-точно виждам Слайдшоу

- Creative - какви ли не драйвери съм инсталирвал, но ми свирят само Front Left и Front Right. Итрересното е че когато правя тест всичко е както трябва, но s Winamp, WMPlayer - не.

Моля някой по-компетентен или някой със същите разрешени проблеми да пише. Благодаря!

Като цяло ти е слаба машината за Виста и от там ти е насичането.За BSP или изключи АЕРО-то като гледаш или нагласи видеото на VMR-9 предаване.

Искам и аз да споделя моя проблем за да се намери най удачното му решение

При закопуването на лаптоп от чужбина с Уиндоус Виста дискът с уиндоуса е бил загубен

Има етикета с серииния номер но го няма софтуера

Какво да правя?

колко пари ще ми излезе рековери виста за модела Sony vaio n250e

Конро, видях от поста ти преди 2 дни, че си имал лек проблем със звука. Аз съм с Realtek ALC850, 8-channel, нямах никакъв проблем, е, разбира се, Вистата си изтегли драйверите от сайта, сама си предложи - "за да оправела проблема с някои устройства :) " Това стана след първия рестарт след инсталацията и на 32 и на 64 битовата версия. И още нещо, след няколко дни си качи и НВидиа аудио драйвери, с които сякаш звука беше малко по-глух и с по-ниска динамика, поне на мен така ми се стори. Тествах Вистата преди повече от месец и половина, аудио-чипа ми е близък до твоя, затова пускам това.

Кодеци не съм слагал никакви защото МП11 си ги изтегли сам... и ми вървяха тестваните от мен около 7-8 видео файла (ави и МП4). Това ме изненада, признавам си.

то и аз успявам да изкарам звук от всички колони, но от microsoft са отрязали directsound-a във Виста и по тази причина не може да се направи настройка на winamp да свири през всички колони както е свирил под XP. Мене малко ме дразни това, но докато не си разработят OpenAL драйверите ще е така... :yanim:

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Пробвахте ли вече новия OEM BIOS Emulation Toolkit от PARADOX. Как е при вас - върви ли имате ли проблеми.

Здравейте.Имам един въпрос към вас свързан с Windows Vista :

Какво точно означава версията на Vista - RTM,това финална версия ли е или е някаква бета?

Поздрави.

Чудех се дали драйвърите за XP-то ще вървят и за Vista-та, или няма да тръгнат???

А по принцип ми трябват за Laptop-а, който е TOSHIBA Satellite A100-232. Някакви предложения от къде мога да се сдобия с тях понеже на сайта на тошибата има само за XP...не и за Vista...

Мерси предварително.

Здравейте.Имам един въпрос към вас свързан с Windows Vista :

Какво точно означава версията на Vista - RTM,това финална версия ли е или е някаква бета?

Поздрави.

Да, това е финална версия. RTM означава Release To Manufacturing, която излезна края на Ноември 2006 г. RTM и Retail версии са идентични откъм софтуерен код. Разликата е само в добавените драйвери към Retail версията.

Чудех се дали драйвърите за XP-то ще вървят и за Vista-та, или няма да тръгнат???

А по принцип ми трябват за Laptop-а, който е TOSHIBA Satellite A100-232. Някакви предложения от къде мога да се сдобия с тях понеже на сайта на тошибата има само за XP...не и за Vista...

Мерси предварително.

Може и да тръгнат, но е малко вероятно. Моя съвет- изчакай поне до есента, когато Виста ще предложи пълна функционалност и качествени драйвери (надявам се) cool.gif

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Искам да помоля за помощ: не мога да намеря hack за password-a на администраторския акаунт под виста.... може и още да няма такъв.. :ph34r:

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Искам да помоля за помощ: не мога да намеря hack за password-a на администраторския акаунт под виста.... може и още да няма такъв.. :ph34r:

Да има: http://www.lostpassword.com/windows-xp-2000-nt.htm

ТУК СЪЩО!

Редактирано от Dark2 (преглед на промените)

Благодаря ти много!

Обаче и двата tool-а са инсталации и през стандартен акаунт не мога да ги инсталирам, а не знам и паролата... angry.gif

Сега ще пробвам под ЛивеСД да ги инсталирам...

Edit: Тръгна, направих си флопи с драйвера, обаче демо версията не ще... иска цялата версия..... ;)

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Mоля за друго решение, ако се сещате... благодаря!

Имаш лично съобщение :help:

Здравейте.Много се извинявам,че не продължих да пиша по темата,но нямах връзка Inet доста време.Та вчера пробвах още 2 релийза на вистата и пак не става - все същото,а като пробвахме с мойто DVD на др PC става.Та начи ако може само накой да ми обясни по-подробно какво на правя с този Master Boot Record,че това никак не ми е ясно.Разполагам с Hiren`s Boot CD само ако мове да ми се обясни с коя точно програма какво да направя.

Sled kato smenih Phonetikata na Vistata zapochnah da ne moga da pisha nito w saitovete, nito v abv-to, a i subtitrite na filmite stanaha na ieroglifi..... :lol6:angry.gif:lol6: Ako nqkoi e imal tozi problem i se e opravil. molq da kaje!!!!!!!!!

абе кои ви кара да сменяте нещо работещо?!толкова ли не можете дасвикнете с фонетиката на виста?!само си усложнявате живота излишно. angry.gif

абе кои ви кара да сменяте нещо работещо?!толкова ли не можете дасвикнете с фонетиката на виста?!само си усложнявате живота излишно. angry.gif

Всъщност добре познатата ни фонетична подредба, която съм споменал тук работи при 32 битова Виста, а както и borko7 написа явно работи и без проблем при 64 битовата ОС cool.gif

Някой може ли да ми каже как бих могъл да оправя следния проблем:

Значи става въпрос разбира се за Vista и по конкретно за разглеждането на картинки. Когато отворя някоя папка и в нея примерно има някакво изображение и след като съм настроил от View на Large Icons или на друга настройка и не ми показва картинките в умален размер, говоря за ето това

:rolleyes:273645_t.jpg

това се получава във всички папки, даже и на десктопа, интересното е, че преди не беше така и още по-интересното е, че преди няколко дни преинсталирах Vista-та и още от тогава забелязах, че е така :rolleyes:

Та някой дали може да ми помогне?!?! :rolleyes:

Кво ли не гледах ама никаде не видях да пише как да си пусна тоя 3Д ефект. Можеби въпроса ми е глупав но моля някои да ми каже как да го пусна ??!?!?? Или въобще може ли. Инче компа ми има нужните характеристики

Кво ли не гледах ама никаде не видях да пише как да си пусна тоя 3Д ефект. Можеби въпроса ми е глупав но моля някои да ми каже как да го пусна ??!?!?? Или въобще може ли. Инче компа ми има нужните характеристики

Значи трябва да си пуснеш Aero-темата. Това става като отидеш в Control Panel и от там избираш Display. След това избираш таба Облик(appearance) или нещо такова беше, и от там вече си избираш да ти е на Aero, а не Basic, както ти е в момента. Обаче има и условие при което aero-то може да работи, а именно не трябва да си с Vista Basic. При нея няма Aero. Успех.

Значи трябва да си пуснеш Aero-темата. Това става като отидеш в Control Panel и от там избираш Display. След това избираш таба Облик(appearance) или нещо такова беше, и от там вече си избираш да ти е на Aero, а не Basic, както ти е в момента. Обаче има и условие при което aero-то може да работи, а именно не трябва да си с Vista Basic. При нея няма Aero. Успех.

Мерси за пояснението оправих се обаче имам още един въпрас това 3Д може ли да стой постоянно така или само като цъкна уиндолс лого + таб?

Мерси за пояснението оправих се обаче имам още един въпрас това 3Д може ли да стой постоянно така или само като цъкна уиндолс лого + таб?

Не може да стои постоянно,е освен ако под постоянно не разбираш да се задържа докато не натиснеш нещо....става с бутона в Taskbar-а Switch Between Windows :)

Имам инсталирана Vista Busines легално закупена и активирана. Компютъра е дъно GA945G-S3 с 1 GB RAM, видеото е на дъното. Ползам програма за кадри ОМК в DOS прозорец. При опит за преминаване на цял екран с Alt-Enter ми излиза съобщение от Vistat-а, че системата не поддържа този режим. Прочетах в сайта на Microsoft, че това се дължи на драйверите за видео. Свалих от сайта на пройзводителя последните драйвери, който се оказаха по-стари от тези на Vista-а и ги приложих. Това не промени нещата.

В shortcut-a е настроено да се стартира на цял екран, но въпреки това програмата тръгва и работи само в прозорец.

Не може да стои постоянно,е освен ако под постоянно не разбираш да се задържа докато не натиснеш нещо....става с бутона в Taskbar-а Switch Between Windows :)

Еми щом нема друг начин тъи ще е мерси все пак ;)

Редактирано от EvilBeast (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.