Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Хе,хе голяма веселба стана тука!! Лъжа-мажа и все се намира някой да се хване -аз 1500 компа и насън не съм виждал. Виста-миста, Linux-минукс - просто различни гледни точки и никой не еправ , и всеки е прав!! Ама така стават войните!!! Пусто му и его - все иска да се налага, все иска да воюва за "своята" си правда ...

Tи добре се представи, няма спор.

Айде да си продаваш кифлите. :rolleyes:

• Отговори 1k
  • Прегледи 225,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Стига с тези измислени игри с компове за 4000 лева, дето си били изкарвали парите на два месеца, тъпо е.

Абе,ти луд ли си,или се заяждаш?Що не ме помолиш за конфигурацията,вместо да мелиш.Има си тема-похвалете се с компютъра си,там съм писал преди ъпгрейда :rolleyes:

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Fixt00l барем теб те имах за по-сериозен бе брат (и bildera_ де ама той поне не се хвана толкова на заядливците тука) недей се пали на всичко, всичко освен здраве и нерви може да се купи, а ти тук хабиш точно нерви, няма смисъл, аз си го казах точно като за хората, който има изгода от Vista ще си я вземе, въпроса е колко дълго Microsoft ще продължат да лансират Windows XP, като му спрат поддръжката, подобрят на Vista съвместимостта с другите програми, като това ще стане само с ъпдейти на програмите естествено, а и както напоследък навсякъде машина от среден клас се разбира 64 битов процесор поне на 1.8-2 Гигахерца + 1 Гигабайт рам и видеокарта X1*** серията на ATi или GeForce 7*** серия на nVidia то така и Vista ще си дойде на дневен ред, дали ще е тази година, или някоя от следващите няма значение, то и 2001-ва година в края бяха малко хората, които си качиха XP да го видят какво струва и когато официално излезе го плюха и никой не бързаше да го инсталира, защото и то тръгна със доста слаба поддръжка на програми, игри, драйвъри и т.н., но ей го сега всеки домашен потребител с дори съвременен нисък клас машина е на Windows XP, та както си имаме една хубава българска приказка "всяко нещо с времето си".

Та Vista не я бързам и на нея ще и дойде времето, все пак Intel, АMD и nVidia не спят, изкарват все по-мощни чарколаци, а за да си запазят клиентите свалят цените спрямо конкуренцията и докато един Core 2 Duo E6800 Extreme днес струва около 1000$ то след половин до 1 година ще му падне поне наполовина цената, все пак с днешните темпове на развитие на хардуера много бързо остаряват компонентите, което пък води до падане на цената, което е добре за крайният потребител, защото ако изчака малко време и взима нещо добро на сносна цена, а и цената на Vista ще падне, все пак още не е минал и ден откакто я обявиха официално, Windows XP на времето струваше и той толкова, а сега се купува лиценза му на нормална цена.

Fixt00l барем теб те имах за по-сериозен бе брат (и bildera_ де ама той поне не се хвана толкова на заядливците тука) недей се пали на всичко, всичко освен здраве и нерви може да се купи, а ти тук хабиш точно нерви, няма смисъл

Вземам си поука,благодаря.

Скивайте тази новина. Как от майкрософт само си докарват белите. Новината е от news.bg:

Топкомпании с подписка срещу Windows Vista

Членовете на Европейския комитет за съвместими системи (ECIS) обвиниха Microsoft, че новата и операционна система Windows Vista нарушава закона за конкуренцията на на Евросъюза.

Това обвинение идва дни преди на 30 януари Windows Vista да бъде пусната в продажба.

Под изявлението на ECIS са се подписали компании от ранга на IBM, Nokia, Sun Microsystems, Adobe, Corel, RealNetworks, Oracle, Red Hat, Linspire и Opera.

Съдейки по всичко, явно Microsoft имат намерение да игнорират решението на Европейската комисия от 2004 година, заявява Саймън Од, председател на ECIS, цитиран в официалното изявление на организацията.

По думите на прессекретаря й, Томас Уин, Microsoft се готвят да заменят настоящия стандарт HTML със свой собствен език - XAML, който ще бъде неотделима част от Windows.

Друг проблем е и така нареченият „отворен XAML", или - OOXML, който работи безпроблемно само с платформата Microsoft Office.

В резултат на това само след няколко години потребителите няма да имат никакъв друг избор, освен Windows и Office, подчертава Уин.

От ECIS искат Европейската комисия да разгледа бързо и вземе отношение по въпроса.

Редактирано от ImperatorA (преглед на промените)

Хе,хе голяма веселба стана тука!! Лъжа-мажа и все се намира някой да се хване -аз 1500 компа и насън не съм виждал. Виста-миста, Linux-минукс - просто различни гледни точки и никой не еправ , и всеки е прав!! Ама така стават войните!!! Пусто му и его - все иска да се налага, все иска да воюва за "своята" си правда ...

:rolleyes: Браво на тебе, все пак тук всеки изразява мнението си, а не е детска забавачница. Можеш да се забавляваш в IRC чата или вече ти е писнало там, а? Не знам дали има точка от правилата, дето лъжата се наказва, но ако има нямаш място тук!!! А ако няма, нека да се създаде. Чао.

аз 1500 компа и насън не съм виждал.

А аз съм видял 4 пъти по толкова,и 3 пъти по толкова поддържам. :ph34r:

А аз съм видял 4 пъти по толкова,и 3 пъти по толкова поддържам. :ph34r:

Ам айде да почерпиш тогава :P

А какво стана с финалната версия? Дали излезна вече, и ако е излезнала- къде?

Излезе....продава се.Ако търсиш линк за теглене на пиратска не питай тука защото е против правилата.

Боже. Намерили за какво да спорят... който иска ще си сложи Виста, който не иска няма. Оръсили мама и татко по 1000$ за ново ПЦ и айде..дай да видим Вистата.. не че знаят защо им е. Аз определено няма да си слагам последната шаренийка на Micro$oft. 1 гб рам само да за си гледам десктопа... хахахах много ви здраве. От два три месеца съм се заел със изучаване на Linuxa... и изобщо не е това страшно чудовище, за което трябва да съм някакъв професор за да го ползвам...честно казано, споделям мнението на един от постовете, че бъдещето ще е за Linux дистрибуциите, а не Win. Да не говорим, че ако решите да си поиграете един Linux десктоп ще направи новата Vista да изглежда като плашило. Но, на който му се играят новите игрички и няма друга работа... успех с новото творение на MS :angry:

Ммм просто не е нищо особено за тези пари. Някак си не виждам как възприемането на една бройка концепции от POSIX-базираните операционни системи, няколко идеи назаем от линукс при VM нещата и файловите системи, както и немалко заемки от beryl и macosx по отношение на десктоп-а може да струва толкова пари и да яде толкова ресурси. Просто според мен всичко това е едно некадърно изпълнение на чужди идеи, подобно на мишкошамаровите албуми "за още повече пари".

Толкова пари имат, да бяха ги хвърляли за R&D вместо за глупости и маркетингови hypes...

GFreeman а бе брато ами то е очевидно. Помисли малко с празната си глава....

Не знам чия глава е празна... ще се направя, че не съм го прочел това по-горе.. И не знам за какво изобщо спорим... колко поста е необходимо да ти напишат хората, да стоплиш най-после, че Win 2000 НЕ е най-използваната ОС! angry.gif

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Напротив, не започва автоматично да обновява вече инсталирания winXP, ами му преименува директорията от Windows на Windows.old. :rolleyes:

Ммм просто не е нищо особено за тези пари. Някак си не виждам как възприемането на една бройка концепции от POSIX-базираните операционни системи, няколко идеи назаем от линукс при VM нещата и файловите системи, както и немалко заемки от beryl и macosx по отношение на десктоп-а може да струва толкова пари и да яде толкова ресурси. Просто според мен всичко това е едно некадърно изпълнение на чужди идеи, подобно на мишкошамаровите албуми "за още повече пари".

Толкова пари имат, да бяха ги хвърляли за R&D вместо за глупости и маркетингови hypes...

Най-после някой да го каже на глас :rolleyes:

Ам айде да почерпиш тогава :ph34r:

Ще трябва,наистина,доста добри пари си вадя,а сега пак отивам.

Vista вади по-слаби резултати при почти всички тестове :

Gamespot

Оставам с XP и без това всичките тия шарении по Vista ме отказаха

Vista вади по-слаби резултати при почти всички тестове :

Gamespot

Оставам с XP и без това всичките тия шарении по Vista ме отказаха

Чакай да станат достъпни DX10 видео картите, да пуснат DX10 игрите и няма да има такива резултати... :)

Виста е на цената на XP?

http://leadert.com/components_.htm#group42

Коя Vista (Home Basic) ? По-добре да ни си я качвам ! Не че нещо, но ако ще си качваш Vista, ще да е Ultimate.

Аз пък, ако ще ползвам Vista, точно Home Basic ще си кача. При едно бързо сравнение на версиите не виждам кое от останалите екстри бих ползвал (независимо от хардуера).

Понеже с изключение на два поуста, темата за пиратите, пробили Windows Vista, изцяло се припокриваше с настоящата тема, двете са съединени.

Stanley56 благодарско към теб, че съедини темите, то останалото верно си е за тая тема тук ;)

@Fixt00l баце ако ще черпиш кажи къде и кога, да дойда и аз.

А ако някой има път през Троян, да казва, ще се видим, ще почерпя :ph34r: пък после по живо, по здраво :sobbing:

Иначе Vista ще изчакам до към средата на годината, най-късно есента и ще гледам как и пада цената надолу, все пак от Микромеките не са толкова глупави, ясно им е, че сега на тази цена ще я купят само хората дето са прекалено любопитни, а тези дето имат повечко акълец, ще почакат да падне цената и тогава ще я вземат, със всеки един Windows е било така, така ще е и сега, а и занапред ще продължава да е така, все пак тези милиарди долари не се изкарват току така, бат Бил Гейтс се е сетил отдавна, че на тази цена няма да се втурнат всички да си купят Vista, особено, както повечето трябва да отделят и пари за ъпгрейд на хардуера ;)

Коя Vista (Home Basic) ? По-добре да ни си я качвам ! Не че нещо, но ако ще си качваш Vista, ще да е Ultimate.

Какъв Ultimate? Home premium e няколко долара отгоре и имаш всичко, или ти си решил да ползваш Bitlocker?

Oтносно бенчмарковете - въпрос на време. Реално игрите си вървят горе-долу като при XP, 2000...

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Това Бета версия ли е или Full?

Защото пише във описанието за някакви time stopper-и разни ънлокъри .. незнам.

А всъщност официално за обикновенните потребители кога излиза ОС-а?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.