Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Не е от Windows-a според мен. Ако е от него, значи може би имаш сбозен драйвър или нещо от сорта, като скоростта на нета ще е променена не само за външния нет, но и за вътрешния :)

Нормално е това! При мен също е така!

А процесора ти стои ли почти постоянно на 15-30% натовареност?

Без пуснати никакви програми, след пресен рестарт виждаш и от скрийншота графиката с натовареността на процесора ми - като кардеограма е. sad.gif

CPU-то ми е малко дърто ама все пак не чак толкова: AMD Palomino 1700+

• Отговори 1k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ами приятел кой тe е карал да минаваш на Виста. Ако си мислиш че си напред жестоко се лъжеш.

Редактирано от ImperatorA (преглед на промените)

На мен ли говориш? Да не би да съм назад, м?

Компютъра си у дома го използвам за кореспонденция с колегите от чужбина, гледане на филми, слушане на музика, четене/писане на статии. Писане под php, ajax, mysql, html :hush:

Ъпгрейд на машината ще правя лятото, но просто се чудя при обявени минимални изисквания :

800MHz - без аеро

1GHz - с аеро,

при все че аз имам 1700+ (~1500МHz) ми се товари постоянно. Каква може да е причината?

Хорца, абе покрай Windows Vista няма ли да има активни пиратски действия или нещо такова. cool.gif

......

А процесора ти стои ли почти постоянно на 15-30% натовареност?

Без пуснати никакви програми, след пресен рестарт виждаш и от скрийншота графиката с натовареността на процесора ми - като кардеограма е. sad.gif

CPU-то ми е малко дърто ама все пак не чак толкова: AMD Palomino 1700+

Същата работа с Пентиум на 3 GHz. Явно е нормално.

angry.gif Препоръчвам ви да не си я инсталирате все още защото много от програмите не работят.
angry.gif Препоръчвам ви да не си я инсталирате все още защото много от програмите не работят.

Много от тях работят. Кои визираш?

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Излезнал е някакъв Vista Update торент в арена, и е тежък около 1GB и нещо :beat: Но е ъпдейт само за чистите бизнес версии (без movie maker, media center и т.н.).

Може ли някой, който е със финалната Виста да ми архивира папката Themes в директория "C:\Windows\Resources\", че без да искам я затрих и да ми я качи някъде или прати на mail-a [email protected]

Редактирано от STARS (преглед на промените)

На Injinera мисля че работи, ако не пробвай тази. Естествено всичко това ако не те задоволява тази на Виста :ph34r:

На Injinera не работи :angry: пробвал съм вече. Като се прибера ще пробвам и тази другата, която ми даваш. Стискай палци biggrin.gif

Млдежи, пробвахте ли отрочето на АктСофт - Кирила Мини?

Ако не стане виж това: http://www.metodii.com/bg_phon.html

и май ще е по-добре да се свиква ;)

Не беше ли това отрочето "на БАН" за "разработването" на което бяха "усвоени" толкова много пари?

И как по дяволите ти се извъртяха пръстите да пишеш, че го препоръчваш...

да споделя личен опит: не успях да се оправя с правата за промяна на файловете с dtg_phon.1.0.1, макар че е подробно обяснено, и в един момент пробвах клавиатурата на инжинера. Не тръгна. Реших да я махна и изненада - повлече всички български клавиатури, просто изчезнаха. Пробвах пак с dtg_phon.1.0.1, пак не стана и реших преди да преинсталирам да сложа пак инжинерската за ХР. Стана и сега пиша с нея. Няма я обаче БДС, но има NUM_DOT и Tipewriter.

edit: Имам един проблем, аеро си работи, но има моменти в които се изключва, обкновенно след старт на опера или ИЕ.

видеокартата ми е Radeon 9550, инсталирах драйвери на ати, уж за виста, catalyst_8-31-100-3-2-1_vista32_rtm, а вече не си спомням с тия дето ги инсталира Виста дали имаше проблем....

Има ли някой с такъв проблем, и можете ли да дадете съвет????

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Не беше ли това отрочето "на БАН" за "разработването" на което бяха "усвоени" толкова много пари?

И как по дяволите ти се извъртяха пръстите да пишеш, че го препоръчваш...

Не видях къде съм споменал, че го препоръчвам, просто споделих, че това е новият стандарт. Kойто иска ще го ползва, който не иска ...

off: ти май не си от хората дето са получили от 'усвоените' пари ;)

gaffer, аз също съм с Radeon 9550 256MB, но при мен Аеро си върви перфектно, без да се самоизключва. Имам обаче следния проблем: клонирал съм монитора с ТВ за да си гледам филмите на телевизора, но на всеки 20 минути се разклонира - картината се премества отново на монитора а на ТВ става черна. След като натисна Space картината отново се появява на ТВ, но е меко казано дразнещо на всеки 20 минути да ставам и да натискам спейса. При гледане на ДиВиДи с PowerDVD нямам такъв проблем. Някой може ли да ми помогне?

Редактирано от electroline (преглед на промените)

off: ти май не си от хората дето са получили от 'усвоените' пари ;)

Определено не съм, но дори да бях пак нямаше да я ползвам. cool.gif

Редактирано от asa (преглед на промените)

Фонетиката е тази на която сме свикнали всички!

Мерси, познавам няколко души, за които това наистина е важно.

Фонетика(32bit и 64bit):

За фонетичната подредба заменете \windows\system32\kbdbgph.dll

с този от архива.

Свали!(32bit)

Свали!(64bit)

Първо трвябва да придобиете права в/у файл, за да може да замените файловете.

Не съм го пробвал, но ми казаха че работи, ако някой го пробва да сподели.

Редактирано от to4i (преглед на промените)

Абе хора не мога да разбера защо си усложнявате живота с разни фонетики - във самата Виста от Regional Options в контрол панела можете да си сложите фонетика която е перфектна - бутоните си съвпадат също както при ЕксПи (в момента пиша така). Ако имате проблеми с виждането на кирилица (ако ви излизат йероглифи), просто инсталирайте флекса и този проблем ще се оправи - флекса не работи след инсталацията но поне оправя проблема с виждането на кирилицата.

Аз успях да си оправя проблема с разклонирането на телевизора - просто от Power Options се избира монитора да заспи след 2 чса примерно, а не след 20 минути, както е зададено по принцип. Незнайно защо самата операционна система не отчита гледането на филм като процес и така се заблуждава че компютъра не се използва и "заспива" монитора.

Въпроса не е до това дали се виждат йероглифи а до клавиатурната подредба тази във Вистата е предложена от господата от БАН ама да ти кажа не мога да намеря някой букви къде се намират на клавиатурата!

Значи точно това се опитвам да обясня - като си адднеш БГ фонетик от Regional Options, и буквите си съвпадат 1 към 1 с ЕксПи с инсталиран флекс тайп на него. Друг е въпроса ако имате предвид BDS стандарта, тъй като и аз чух че там имало разминаване с буквите, които са написани на бутоните и това какво реално ти излиза като натиснех даден бутон. За това не мога да помогна защото никога не съм ползвал тази подредба и нямам намерение да започвам занапред - фонетик подредбата ми върши перфектна работа.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.От 1 седмица на сам правя безуспешни опити,за да си инсталирам Windows Vista.Лятото бях си сложил една бета,но тогава мнogo от програмите,които използвах не я поддържаха.Но сега пробвах с:

WINDOWS.VISTA.ENTERPRISE.EDITION.X86.VOL-MSDN [теглено от Арената]

Microsoft.Windows.Vista.Final-BillGates [теглено от Арената]

Microsoft.Windows.Vista.RTM.x86.DVD

Microsoft.Windows.Vista.Build.5744.RC2.x86.DVD-BetaInsiders [теглено от Арената]

И нито една не желае да се инсталира.Пробваха през буут менюто и на всички едно и също - Windows-а зарежда някакви файлове и после се показва буутскрийна на неинсталираната Vista и там забива [няма разлика в коя и да е от версиите].Пробвах да я инстална под Windows XP - отначало си тръгва всичко,събира си информацията,слага си файловете и при първия рестарт пак на същия буут скрийн пак забива.Пробвах да ъпгрейдна токущо инсталирано XP с последни ъпдейти - не стана нещо ново.Накрая пробвах дори една от версиите да я инсталирам както е разархивирана на харда ми [бях отчаян] - пак така.И сега незнам какво да правя.Ако може да ми даде някой компетентен по въпроса отговор.Аз имам едно съмнение,но съм 100% сигурен,че е от там.Мисля си да не би да е от RAM паметта ми [samsung 1024MB].Подтикваме към тази мисъл това,че след като зареди през буута файловете си [а то ги зарежда в RAMа предполагам,за да може после да форматира кой да е от дяловете] и забива тогава.Но пък до сега съм нямал проблеми с паметта ми.Написах всичко с подробности,за да добиете ясна представа за ситуацията.Доста съм объркан вече,от давна исках да си сложа финалната версия,а сега не става.Моля Ви да ми помогнете!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.