Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - дискусии, проблеми, мнения...

Featured Replies

Бутона го има, само че не става така, ами се отваря една лента sad.gif

Комбинацията е Win бутон (до ctrl с логото на уин) + tab

Ако пак не става мисля, че трябваше отнякъде да се активира режима, но не си спомням откъде... :)

• Отговори 1k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

как да пусна всичките визуални ефекти?

искам прозорците да са прозрачни, ама нещо не става sad.gifsad.gifsad.gif

Чудех се дали да постна нова тема, но реших, че тук е по-добре.

Така...на Vista-та излезе този рилийз Microsoft Windows Vista Final-BillGates. Досега се рових по чужди тракери и сайтове търсейки начини за подкарване, но без особен резултат. Събирах парченца от цялото, но така и не сглобих целия пъзел. Искам да попитам тук дали някой е подкарал тази версия.

Аз пробвах чрез VMWare, но стигам до това съобщение: "No device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK." Идеята като цяло ми е или да ъпгрейдна операционната си система от XP на Vista или да имам и двете версии поне докато не излезе PROPER-че.

Така, че, момчета и момичета, някакви идеи...

как да пусна всичките визуални ефекти?

искам прозорците да са прозрачни, ама нещо не става sad.gifsad.gifsad.gif

На rc2 стана:

For all you that lost aero..its a known issue that will be fixed in RTM, and its due to having 512 mb of ram.

Anyways, the workaround(from aeroxp)

1/ Ensure that you have the following registry value set to :

HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition set to 1 (32-bit DWORD)

HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy set to 2 (32-bit DWORD)

2/ Restart DWM by opening a command prompt with administrative privileges :

- Type 'net stop uxsms'

- Then 'net start uxsms'

You should have Glass now

Успех cool.gif

Сега пускам да си инсталирам тая версия - може заради VMWare-a да не става при теб ..

На rc2 стана:

For all you that lost aero..its a known issue that will be fixed in RTM, and its due to having 512 mb of ram.

Anyways, the workaround(from aeroxp)

1/ Ensure that you have the following registry value set to :

HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition set to 1 (32-bit DWORD)

HKCU\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy set to 2 (32-bit DWORD)

2/ Restart DWM by opening a command prompt with administrative privileges :

- Type 'net stop uxsms'

- Then 'net start uxsms'

You should have Glass now

Успех cool.gif

БОГ ДА ТЕ ПОЖИВИ!!!! ;);):wors::wors::wors::wors::wors:

Засега съм доволен от Вистата (използвал Final-a рилийзнат от BillGates), но единствения ми проблем поне засега е свързан с кодеците така, че дали случайно някой от вас може да ми каже Виста алтернативата на K-Lite Codec Packs.

Засега съм доволен от Вистата (използвал Final-a рилийзнат от BillGates), но единствения ми проблем поне засега е свързан с кодеците така, че дали случайно някой от вас може да ми каже Виста алтернативата на K-Lite Codec Packs.

аз съм с тях и нямам проблеми :down:

А могат ли да се използват драйвери за XP за компонентите, има ли с някакви вградени драйвери?

Това е статията в www.pcmania.bg за новата ОС.

След почти петгодишна доминация от страна на Windows XP Microsoft най-накрая се похвалиха, че разработката на тяхната най-нова операционна система приключи. Windows Vista е златна, ще се появи на пазара на 30 януари и освен всичко останало - ще въведе DirectX 10 като стандарт. В този ред на мисли в нета се появиха и едно кило ревюта и превюта на най-новия графичен процесор на nVidia - 8800, който поддържа DX10 и който би трябвало да вдигне летвата по-високо от всякога. Ето и част от тях - AnandTech, bit-tech.net, Boot Daily, DriverHeaven.net, Elite Bastards, GotFrag Hardware, Guru3D... нека си поемем въздух... Hardware.Info, [H]Enthusiast, HEXUS.net, Legit Reviews, Hot Hardware, Neoseeker и т.н.

След като финалната версия щяла да излиза на 30 янураи идната година тогава този рилииз на BillGates читав ли е изобщо?Тъй като чета хиляди проблеми из други форуми .. кодеци не работят драйвери за аудио видео не искат да се инсталирват.Има ли смисъл да го инсталирам изобщо на CPU - 2.2GHz, 512MB RAM, Radeon9550?

Нека направим списък със софтуера, който може да бъде поддържан от Windows Vista.

Аз лично имах проблеми с K-Lite Mega Codec Pack 1.60 и като алтернатива си свалих поотделно нужните ми кодеци и в момента всички видео формати си вървят без проблем.

Получи се кофти, когато инсталирах BSPlayer-а. Зададох му сериен номер, но при второто или трето пускане ме пита пак за него и след, което се бъгва. В момента търся някаква алтернатива на него, защото в момента ползвам три различни програми за гледане на видео файлове, което не е особено удобно и практично.

Друг проблем имам с Nero-то - новата OS не го поддържа.

Бих се радвал на помощ именно в тези две направления: качествен видео плейър (чрез който да се гледат всички формати без да има нужда да се сменят различни програми) и качествена и тествана програма за работа със записване на празни CD и DVD дискове.

И не на последно място антивирусна програма. Пробвах Kaspersky, Norton, avast, Avira...но нищо не стана.

Winamp - тестван и работи

Media Player Classic - тестван и работи

Skype - тестван и работи

Azureus - тестван и работи

Bitcomet - тестван и работи

uTorrent - тестван и работи

ATI Catalyst - тестван и работи

DAEMON Tools - тестван и работи

Registry Clean Expert - тестван и работи

Unlocker - тестван и работи

WinRAR - тестван и работи

Също така търся програмка тип TuneUP Utilities, която да чисти регистри и другата черна работа. Досега намерих Registry Clean Expert, но той е доста по-беден и нищожен в сравнение с TuneUp.

Бих се радвал на помощ именно в тези две направления: качествен видео плейър (чрез който да се гледат всички формати без да има нужда да се сменят различни програми)

Media Player 11 не ти ли върши работа?

И не на последно място антивирусна програма. Пробвах Kaspersky, Norton, avast, Avira...но нищо не стана.

Nod 32 v. 2.7 rc работи. Също така и Аваст 4.7

Ето и линкове към антивирусните Бети на Kaspersky:

Kaspersky Anti-Virus 6.0.2.6 Beta за Windows Vista

Kaspersky Internet Security 6.0.2.6 Beta за Windows Vista

А могат ли да се използват драйвери за XP за компонентите, има ли с някакви вградени драйвери?

По принцип има вградени. Ако няма търси на страницата на произвориделя драйвери на виста.От XP не стават.

Редактирано от MIKKKO (преглед на промените)

Нека направим списък със софтуера, който може да бъде поддържан от Windows Vista.

Аз лично имах проблеми с K-Lite Mega Codec Pack 1.60 и като алтернатива си свалих поотделно нужните ми кодеци и в момента всички видео формати си......

Winamp - тестван и работи

Media Player Classic - тестван и работи

Skype - тестван и работи

Azureus - тестван и работи

Bitcomet - тестван и работи

uTorrent - тестван и работи

ATI Catalyst - тестван и работи

DAEMON Tools - тестван и работи

Registry Clean Expert - тестван и работи

Unlocker - тестван и работи

WinRAR - тестван и работи

Също така търся програмка тип TuneUP Utilities, която да чисти регистри и другата черна работа. Досега намерих Registry Clean Expert, но той е доста по-беден и нищожен в сравнение с TuneUp.

AVG 7.5 работи

Пиши на кирилица.

randb

По-добре ще е да се дава списък на програми,които не работят.Аз досега не съм имал такава за вече два дни ползване.Единствено при GOM Player ми даде някакво предупреждение,че бил тестван и можело да има проблеми,но засега си работи ОК.

Плюс това намери драйвери сам за абсолютно всички мои устройства - а съм закачил почти всичко възможно като хардуер.Инсталира се и без нужда от допълнителна дискетка с драйвери за SATA2 RAID0 масива ми .. общо взето засега само добри думи мога да кажа ..

имам няколко RAID контролера:

1 INTEL 82801R SATA

2 Silicon Image 3112 SATA

3 VIA FastTrack 378 SATA+PATA

въпроса ми е,ще има ли проблем с тях при Виста ?

Ей хора я кажете как се си инсалирали вистата че аз опитах обаче ми дава че неможе да се копира някав фаил.(опитах се да го инсталирам с диск ама през ХР и ми се появи този проблем).Дайте поне 1 сд кей .Може ли да се инсталира с деамон толс ?

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Виждам,че си нов тук,но вземи вече ги прочети тези правила.Няма да ходя постоянно след теб и да редактирам.Смятам,че ще ми направиш тази услуга

randb

Значи забелязах днес, че е излезнала нова версия на Windows Vista, която е финал или поне така са я представили. Та искам да питам, някой знае ли това наистина ли е финална версия и дали има проблеми със съвместимостта на софтуера, като при другите бета версии.

До сега като съм пробвал Vista си спомням, че една наистина добра програма, която ползвам не може да се инсталира на Vista, а тя е TuneUp Utilities 2006. Хубавото е, че антивирусната, която ползвам по принцип тръгва, а тя е avast! 4.7 Profesional. Имаше и още програми, които не тръгваха на Vista, но не си спомням кои точно бяха. Помня само едно, че бяха програми, които ползвам на Windows XP SP2.

Нека някой, който е инсталирал вече тази нова версия на Windows Vista да сподели впечатленията си от нея и дали има програми, които не тръгват.

Значи забелязах днес, че е излезнала нова версия на Windows Vista, която е финал или поне така са я представили. Та искам да питам, някой знае ли това наистина ли е финална версия и дали има проблеми със съвместимостта на софтуера, като при другите бета версии.

До сега като съм пробвал Vista си спомням, че една наистина добра програма, която ползвам не може да се инсталира на Vista, а тя е TuneUp Utilities 2006. Хубавото е, че антивирусната, която ползвам по принцип тръгва, а тя е avast! 4.7 Profesional. Имаше и още програми, които не тръгваха на Vista, но не си спомням кои точно бяха. Помня само едно, че бяха програми, които ползвам на Windows XP SP2.

Нека някой, който е инсталирал вече тази нова версия на Windows Vista да сподели впечатленията си от нея и дали има програми, които не тръгват.

Официално илиза на 30 за коопоративните клиени .Това едва ли точнно финалната.Къде забеляза, че е излезнала.А относно програмите-сигурен съм че не дълго след излизането и ще има версии които да работят с нея.Вече доста програми които не бяха съвместими по рано имат бета версии за виста така че не се притеснявай за това cool.gif

!!!!МНОГО ТЪП ВЪПРОС!!!!

Забелязах, че никаде не пише кога Вистата ще спре да бача, щото май е БЕТА, плс кажета как да разбера!

А има ли вероятност да е пълна версия за винаги?

!!!!МНОГО ТЪП ВЪПРОС!!!!

Забелязах, че никаде не пише кога Вистата ще спре да бача, щото май е БЕТА, плс кажета как да разбера!

А има ли вероятност да е пълна версия за винаги?

Пълна версия няма вероятност да е.На мен е до април.Mисля че пишеше в computer->properties някаде отдолу.Това е ако е активирана.Ако не си я активирал 2 седмици

Официално излиза на 30 за корпоративните клиенти .Това едва ли точно финалната.Къде забеляза, че е излезнала.А относно програмите-сигурен съм че не дълго след излизането и ще има версии които да работят с нея.Вече доста програми които не бяха съвместими по рано имат бета версии за виста така че не се притеснявай за това cool.gif

На мен ми е ясно кога излиза официално Windows Vista. Питам точно, защото видях в арената, че е излезнала като торент под заглавие: Microsoft.Windows.Vista.Final-BillGates

Иначе ето линк към арената на тази версия тук

Въпросът иначе ми е дали и в тази версия има проблем с тръгването на програми на ОС-то, както е при останалите версии на Vista.

Инсталирал съм Vista Final - Billgates, но имам проблем с pppoe. Ползвам интернет на спнет във Варна, води се "xdsl", под ХР ползвах raspppoe (raspppoe.com) и нямах проблеми. За съжаления Виста не поддържа явно raspppoe - при инсталацията му излиза син екран. Поради тази причина ползвам вградения pppoe. работи си, конектва се, има интернет, но на всеки 10-15 минути ме дисконектва с причина: Link to spnet Lost. Reconnect Pending... Името "spnet" е имато на Кънекшъна ми. От снощи до днес с тази грешка ме е дисконектвало средно на всеки 15-20 мин. Напълно съм сигурен, че проблема не е от доствачика ми. Забелязах че когато "назоря" малко интернета, в смисал пусна няколко приложения онлайн (примерно browser, ICQ, FlashGet) ме дискънектва по често.

Ако някой има подобен проиблем, или знае решение за моя ще съм много задължен. Ако някой знае сайт където да прочета подробно за въпросния pppoe протокол и настройките му, моля да помогне.

Съмнявам се, че протокола пуска някакви пакети към доставчика и ако поради някаква причина има загуби ме дисконектва. Другия вариеант е да реагира много чувствително на грешки по TCP/IP ...

ще се радвам на всякакви предложения за помощ, мерси предварително

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.