Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Съгласен съм. Някои искат повече екстри - ами ползвайте други алтернативни решения, или надстройка на IE. Обаче недейте говорете глупости по адрес на IE, защото да качи някой алтернативен браузер значи да се сблъска с нови проблеми. Ето например аз писах за нещо тъпо и ясно като -getlastpost, ама тъма от феновете на Опера...дори и да има решение, това потвърждава написаното по-горе изречение от мен.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

не...

<{POST_SNAPBACK}>

Имах предвид че не сички саитове са специално за ИЕ. този например не е и Опера го отваря. С това имах предвид че не е голяма причина да хвалиш ИЕ че отваря този саит по хубаво. Защото не е основание това че дизаинерите са го правили само за ИЕ. :yanim:

Имах предвид че не сички саитове са специално за ИЕ. този например не е и Опера го отваря. С това имах предвид че не е голяма причина да хвалиш ИЕ че отваря този саит по хубаво. Защото не е основание това че дизаинерите са го правили само за ИЕ.  :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си беше направил труда да прочетеш постовете нямаше да се режеш така. Казах, че всичко зависи ИМЕННО от това за кой браузер е правено, с КАКВО и КАК. Това написах с цел да покажа, че може ие да визуализира с повече ефекти, защото е правен с майкрософтски програми. Ако се направи страница с друго, нормално е ИЕ да не го визуализира правилно...втория случай ако стане всички псувате експлорера, сега аз ви псувам другите браузери, проблеми няма.

Ако си беше направил труда да прочетеш постовете нямаше да се режеш така. Казах, че всичко зависи ИМЕННО от това за кой браузер е правено, с КАКВО и КАК. Това написах с цел да покажа, че може ие да визуализира с повече ефекти, защото е правен с майкрософтски програми. Ако се направи страница с друго, нормално е ИЕ да не го визуализира правилно...втория случай ако стане всички псувате експлорера, сега аз ви псувам другите браузери, проблеми няма.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си беше направил труда да ме питаш преди да се режеш така щеше разбереш че съм го чел. А аз ти го дадох като пример както ти даде твоя саит за ИЕ като пример. Не съм псувал ИЕ и няма го псувам щото съм работил доста дълго време и не бях ужасен от качеството му. но просто знам че опера и фф са по добри от него.

по-добри според теб обаче. Прочети поста в който дадох тунджа. Там ясно казах защо го давам.

по-добри според теб обаче. Прочети поста в който дадох тунджа. Там ясно казах защо го давам.

<{POST_SNAPBACK}>

Чел съм сички постове тука бе човек толко ли не разбра. И това че ИЕ е по-добър е твое мнение не го забравяи.

Изглежда си ги чел, но не си ги разбрал. Иначе нямаше да пишеш глупости.

Изглежда си ги чел, но не си ги разбрал. Иначе нямаше да пишеш глупости.

<{POST_SNAPBACK}>

От сичко което писах кое смяташ че е глупост.

ЦИТАТИ: А аз ти го дадох като пример както ти даде твоя саит за ИЕ като пример. И това че ИЕ е по-добър е твое мнение не го забравяи. Имах предвид че не сички саитове са специално за ИЕ. този например не е и Опера го отваря. С това имах предвид че не е голяма причина да хвалиш ИЕ че отваря този саит по хубаво. Всички тези са бемислени, обясних достатъчно ясно защо съм дал тунджа в дългия ми пост вчера.

Моля някой админ да сложи "ОФ ТОПИК".Това не е чат а форум!Престанете!Всеки си има избор няма да накарате така някой да си сложи друг браузер.Няма да ходим на ревю със браузерите си.Не забравяйте и името на темата-Наи-добрият браузър според вас? Ясно пише "Според вас" ... Това е от мен

Моля някой админ да сложи "ОФ ТОПИК".Това не е чат а форум!Престанете!Всеки си има избор няма да накарате така някой да си сложи друг браузер.Няма да ходим на ревю със браузерите си.Не забравяйте и името на темата-Наи-добрият браузър според вас? Ясно пише "Според вас" ... Това е от мен

<{POST_SNAPBACK}>

Щом не си доволен и мислиш за необходима намеса на екипа има бутон "докладвай"

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Зависи от насочеността на сайта но всеки сериозен дизайнер се съобразява най-напред с Internet Explorer, просто защото той най-добре се справя с по-голямата част от нововъведенията в стандартите за WEB ... W3C

А когато правиш нещо, е по-важно колко % от от тези за които е насочен сайта ще видят коректно това което е предназначено за тях.

Не казвам, че другите браузари са лоши, те ако са лоши пазара ще ги изхвърли, но за мен фаворит си остав все още Internet Explorer.

Като наблдавам статистиките за посещаемостта на нашите сайтове ...хората използват следните браузари в %.  /стойностите са приблизителни.. търпят корекции/

MS Internet Explorer  около 70%

FireFox    около 13%

Opera      около 6%

Mozilla    около 4%

Други      около 2%

Е за какво иде реч естествено че ще се съобразявам с MS Internet Explorer. :sobbing: 

Какво като изгубя 10-15% от аудиторията. Важно е че сериозния клиент и организации са с MS Internet Explorer.

<{POST_SNAPBACK}>

Ай ай ай. МАЛОУМНО изказване от където и да го погледнеш. virtual.phantom всеки сериозен дизайнер се стреми сайта да му да се отваря от ВСИЧКИ браузъри коректно, а не да се съобразява само с един /в случая IE/. И много жалко за теб като дизайнер, че се ръководиш от принципа "да работи на IE - другите да се спасяват". Аз лично никога не бих те наел да ми правиш сайт.

Не виждам какво е малоумното. Той не е писал, че няма да се съобразява И с другите браузери...но абсолютно нормално е да се съобразява най-напред с експлорера.

Цитат:За тунджа - признай, ефектите са супер под ИЕ Просто всичко зависи на какво е писано. -ето какво си дал. на това отговорих с това Имах предвид че не сички саитове са специално за ИЕ. този например не е и Опера го отваря.(не е цялото изречение но ти знаеш кое е) такаче не виждам нищо безмислено. Колкото до теб Trabant4e знам каква е темата защото ако не си видял аз съм Автор.

Ох боже божеееей:

Има много хора, дето недоволстват, че не поддържал стандарти, че не знам си какво..на домашния потребител НЕ МУ ПУКА. Ето един сайт, дето визуализира много по-добре под ИЕ спрямо лиско, с всичките си ефекти и красоти. Всичко зависи от това на какво е писано. Но нека все пак не коментираме точно това, да наблегнем на нуждите на обикновените потребители.

http://www.tundja.net/

Лиско има предимства, но ИЕ го изкарахте най-най-най-смотаното нещо, което не трябва да присъства в ничия система. Аз не съм съгласен с това.

<{POST_SNAPBACK}>

Не виждам какво е малоумното. Той не е писал, че няма да се съобразява И с другите браузери...но абсолютно нормално е да се съобразява най-напред с експлорера.

<{POST_SNAPBACK}>

Айде да ми обясниш какво означава "да се съобразява най-напред с експлорера.". Дай да го подкарам под ИЕ пък после ще му мисля?! Това ли е?!

Айде да ми обясниш какво означава "да се съобразява най-напред с експлорера.". Дай да го подкарам под ИЕ пък после ще му мисля?! Това ли е?!

<{POST_SNAPBACK}>

Да, разбира се. Понякога не може да се угоди и на двата. Data.BG например - най-добре се визуализира под IE. Под другите браузери върви по-лошо, но върви. Понякога се налага да се избере и глупакът само би избрал IE да е по-лошовизуализиращия.

Цитат:Всичко зависи от това на какво е писано. Ето пак същата история всяка тема дето си споменал тунджа си споменал и че е специално писана за ИЕ. И кво ти ми изкарваш ИЕ че е по добър от опера и фф с това че тунджа е писана за ИЕ. Аз не съм съгласен с това и ти дадох саита за acid2 теста за да видиш че не може да ми използваш тунджа като основание за по добър броузър.

Цитат:Всичко зависи от това на какво е писано. Ето пак същата история всяка тема дето си споменал тунджа си споменал и че е специално писана за ИЕ. И кво ти ми изкарваш ИЕ че е по добър от опера и фф с това че тунджа е писана за ИЕ. Аз не съм съгласен с това и ти дадох саита за acid2 теста за да видиш че не може да ми използваш тунджа като основание за по добър броузър.

<{POST_SNAPBACK}>

Престани да дрънкаш! Това го казах между другото с тунджата, защото МНОГО хора казват и пишат, че ИЕ не струвал, защото не поддържал стандарти и че трябвало много повече време да се заделя, за да тръгнат на него добре! Аз дадох този сайт за да покажа, че същото важи и за другите браузери!

А този тест не ме вълнува ама въобще! На мен, домашен потребител, не ми пука. Дизайнерите да му мислят.

EDIT: Нямам намерение да пиша наново всичко. Ти не си направи труда да прочетеш поста, та трябваше да цитирам сам себе си...сега ако ще ме караш наново да казвам кое ми харесва и кое не - не си познал.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Престани да дрънкаш! Това го казах между другото с тунджата, защото МНОГО хора казват и пишат, че ИЕ не струвал, защото не поддържал стандарти и че трябвало много повече време да се заделя, за да тръгнат на него добре! Аз дадох този сайт за да покажа, че същото важи и за другите браузери!

А този тест не ме вълнува ама въобще! На мен, домашен потребител, не ми пука. Дизайнерите да му мислят.

<{POST_SNAPBACK}>

Ми може да го кажеж нормално а не да ревеш като юндолска мечка(нищо лично само пример :) ). Аз не съм от тези които говорят така за ИЕ,защото микрософт нямаше така го изберат туко така,защото е наи-наи-наи-смотания броузър. И можеше да кежеш че си дал тунджа за това а не за основателна причина(няма да цитирам изречение защото няма смисал). Колкото до теста тои служи за нещо като пример за тези които хвалят ИЕ с саитове като тунджа(но този начин е използван при мене). :hush:

ЕДИТ:Ха казах го няколко пъти явно ще трябва пак да го кажа. Тук в тази тема съм чел абсулютно всички мнения,твоите не правят изключения. Това че обърках поста не значи че не съм ти чел постовете но просто стана грешка и цитирах другото. А до това да те питам кое харесваш и кое не,не си познал не ме засяга.

Редактирано от Lorenzo (преглед на промените)

@Ghostface Killah: Пич май не схващаш за какво иде реч. Мъча се да прокарам простото правило, че когато се започва един проект, той трябва да се МИСЛИ. Ама да се седне и наистина да се помисли как може да е най-добре, да се избере най-оптималния начин, вариант или каквото там искаш, за да се визуализира под.......... айде ако не всички браузър, то поне под най-разпространените. Което всъщност мисля е достатъчното условие, за да работи този проект при всички браузъри. Но за съжаление доста от хората, които се занимават с тези неща, отказват да го направят. Разбира се по-лесно е да го подкараш под ИЕи да потриеш ръце от кеф. Велик съм ! Да ама не както казваше един водещ. Пуснали се по течението и не мислят, щото тва мисленето е сложен процес. Пък и знания трябват. И ако нещо не знаеш, трябва да се ровичкаш, да четеш, да търсиш........... сложна работа е това. 70% примерно ползват ИЕ, абе те нали нямат проблеми, другите да се спасяват. Ето тук е проблема. И ти също не мислиш. Аз също съм домашен потребител, ама на мен ми пука..... Що ли взема да се спра!? Айде мир и със здраве

Ами като кликна на последните теми да ме прехвърля към последния пост, както трябва да бъде! ( -getlastpost не разпознава)

Явно съм тъп или кьорав, щом не мога да видя къде са тия последни теми.

Дали ще успея да се впиша?

Това за MS избирали IE беше смешно. Признавам. Как така Майкрософт ще "избира" IE? То си е тяхно дело. Те са го писали, не са го избирали. Правили са го както сметнат за добре. Дали е правилно може много да се спори. Големите компании са доказали, че говорят само това, което им изнася. Ако хората им се доверяват на сляпо (trabant4e), то толкова по-зле за тях. Това, че една голяма корпорация е направила избор, в никакъв случай не значи, че е правилен. Големите компаний се вълнуват от печалби, тях не ги интересуват хората като такива. Те ще правят това, което е доходно и ще казват това, което ще им помага да трупат още пари. Няма ли да го осъзнаете най-накрая?! Лично аз съм се убедил, че малки фирми и производители са по-коректни в много случаи.

Писна ми от тая Тунжда! Тунджа, та тунджа! Отворих сайта и с трите браузъра и се поразходих. Единствената разлика беше наличието на ефектите в IE. Ще извиняваш, Ghostface Killah, ама ако това за теб е от първостепенна важност, се съмнявам в способността ти на разумно мислене. Това са пълни дреболии.

Сайтът на дата.бг също се отваря без проблем от трите браузъра. Може би не съм се ровил достатъчно, но от това, което не видях никаква разлика измежду трите браузъра.

Уважавам и трите браузъра, но подобни глупави нападки трябва да престанат.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

@Night_Raven съгласен съм до някаде със теб.Но и не съм съгласен от друга страна-една компания ще има големи печалби ако прави нещо добро.Прави си ,че това е тяхно дело.Според мен както казах по горе за да има големи печалби трябва да се прави нещо добро за да го копуват клиентите(ти би ли си купил нещо което не е хубаво ,а можеш да вземеш нещо по-добро примерно за същите пари?Аз не бих!)И както казах въвъ няколко свой поста- ЛИЧНО МНЕНИЕ!

Дали ще успея да се впиша?

Това за MS избирали IE беше смешно. Признавам. Как така Майкрософт ще "избира" IE? То си е тяхно дело. Те са го писали, не са го избирали. Правили са го както сметнат за добре. Дали е правилно може много да се спори. Големите компании са доказали, че говорят само това, което им изнася. Ако хората им се доверяват на сляпо (trabant4e), то толкова по-зле за тях. Това, че една голяма корпорация е направила избор, в никакъв случай не значи, че е правилен. Големите компаний се вълнуват от печалби, тях не ги интересуват хората като такива. Те ще правят това, което е доходно и ще казват това, което ще им помага да трупат още пари. Няма ли да го осъзнаете най-накрая?! Лично аз съм се убедил, че малки фирми и производители са по-коректни в много случаи.

Писна ми от тая Тунжда! Тунджа, та тунджа! Отворих сайта и с трите браузъра и се поразходих. Единствената разлика беше наличието на ефектите в IE. Ще извиняваш, Ghostface Killah, ама ако това за теб е от първостепенна важност, се съмнявам в способността ти на разумно мислене. Това са пълни дреболии.

Сайтът на дата.бг също се отваря без проблем от трите браузъра. Може би не съм се ровил достатъчно, но от това, което не видях никаква разлика измежду трите браузъра.

Уважавам и трите браузъра, но подобни глупави нападки трябва да престанат.

<{POST_SNAPBACK}>

Омръзна ми и на мен от тая тунджа! Най-малко десет пъти казах защо я дадох и пак и пак не ви стана ясно. Еми аз съм дотук каквото щете правете в тази тема повече няма да ме видите! Успяхте да ме ядосате! Честито!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.