Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не съм казал, че трябва да се обръща специално внимание на скиновете, просто да не се отхвърлят пренебрежително.

Тука се оля. Не съм се опитал да изкарам WMP всячески в най-лоша светлина. Явно НЕ ГО ОСЪЗНАВАШ. Кой за каквото си мисли, нали знаеш. Явно си крайно предубеден към мен и всяка моя дума я тълкуваш като критика.

Да, вълнообразното настройване е хубаво, признавам. 31Hz? Да, Winamp няма 31Hz, но реално погледнато няма кой знае каква полза. Не всяка система може да слезе толкова ниско. Това сигурно пак ще го изтълкуваш като критика сигурно. Публикувано изображение

TrueBass-а не е лош, но не ме грабва от раз. За WOW ефекта не виждам реално приложение, честно казано. Не е лош ефекта, но поне аз досега не съм открил реална полза от тях.

Стига за плеъри, че бягаме от темата.

Щом е за тъщата вареното, няма проблеми. :)

EDIT:

1) позанимавах се и установих, че в други форуми Operata ме откарва на последния пост без проблеми. В Kaldata и subs.unacs.bg не става, но във форума на Hydrogenaudio, който СЪЩО работи с Invision Power Board, тази функция работи. Работи и във форуми с vBulletin и phpBB.

Явно функцията работи по принцип, но нещо настройките на някои форуми са проблем. Твърденията ти за проблем с нея в Opera са малко безпочвени.

2) btw менютата на сайта на Тунджа не са писани на майкрософтски продукт, само използват ефекти на Майкрософт.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Доста е относително!

Попринцип аз си харесвах FireFoх-а, ама забелязах, че е доста бъгав. (За пример давам собствения ми сайт, който изглежда като изрод през FireFox. При мене IE-то нещо се бъгна и не записва кукита. Пробвах всички там настройки, ма не можах да го оправя. Някой да ми даде съвет... plsss А Opera-та... Е, хубав браузър.. Да може би най-добрия от най-известната тройка браузъри. (Макар че и тя пропуска част от кода на сайта ми (текста в бутоните трябва да е жълт, но операта го показва черен (то и FireFox-a така прави, но той просто ми изопачава всичко, което е във frame))). Та.. Да. Аз гласувах за Opera и май си мисля, че не сгреших!

П.С. При Операта не работи кирилизаторът!!!

Дръпнах го тоя Avant Browser Не представлява нищо особено!!! За тия, които не знаят къв е тоя браузър в нета има скрийншот. Обаче сайта ми се отваря както и с IE (брилянтно)!! Всъщност тва ми прилича на IE с погрознен интерфейс.

Не съм казал, че трябва да се обръща специално внимание на скиновете, просто да не се отхвърлят пренебрежително.

Тука се оля. Не съм се опитал да изкарам WMP всячески в най-лоша светлина. Явно НЕ ГО ОСЪЗНАВАШ. Кой за каквото си мисли, нали знаеш. Явно си крайно предубеден към мен и всяка моя дума я тълкуваш като критика.

Да, вълнообразното настройване е хубаво, признавам. 31Hz? Да, Winamp няма 31Hz, но реално погледнато няма кой знае каква полза. Не всяка система може да слезе толкова ниско. Това сигурно пак ще го изтълкуваш като критика сигурно.  Публикувано изображение

TrueBass-а не е лош, но не ме грабва от раз. За WOW ефекта не виждам реално приложение, честно казано. Не е лош ефекта, но поне аз досега не съм открил реална полза от тях.

Стига за плеъри, че бягаме от темата.

Щом е за тъщата вареното, няма проблеми. :P

EDIT:

1) позанимавах се и установих, че в други форуми Operata ме откарва на последния пост без проблеми. В Kaldata и subs.unacs.bg не става, но във форума на Hydrogenaudio, който СЪЩО работи с Invision Power Board, тази функция работи. Работи и във форуми с vBulletin и phpBB.

Явно функцията работи по принцип, но нещо настройките на някои форуми са проблем. Твърденията ти за проблем с нея в Opera са малко безпочвени.

2) btw менютата на сайта на Тунджа не са писани на майкрософтски продукт, само използват ефекти на Майкрософт.

<{POST_SNAPBACK}>

Е добре, щом не трябва да се отхвърля пренебрежително, не трябва да се отделя внимание...то какво остана само ти си знаеш. Зае*и скиновете че ми омръзна се да не ти се угажда.

Абсолютно си прав, работи в някои форуми. Странно, защо не е оправено толкова време, все пак опера е с история, не е от миналия месец...трябва вече кал да се намеси по въпроса.

За WMP. Ама как бе, ти говориш със захлас за нея. Щом не виждаш смисъл от вълнообразното настройване - твой проблем. Силни високи, силни ниски, ниски средни...говори ли ти нещо? Така средностатистическия потребител, настройва. Така се слуша на бийтовете. Това е факт, всеки го знае. Така и уредбата, мп3-плеъра и т.н. Който слуша метъл - вече не помня как се настройваше. Някои стилове въобще не е необходимо (говорим за максимален ефект) Щом смяташ, че няма разлика на слушалки за абсолютно достъпните 30-40лв + вградена саундкарта промяната на 31 херца - още по-зле за теб. Wow ефекта не виждаш приложение, а в клавиатурата и мишката виждаш ли приложение? Щом още пишеш по тунджата, което обясних сто пъти защо и какво, вече нямам сили да изпиша какво мисля. Във всички случаи става въпрос за поддръжка.

Едит: качих опера за да изпробвам getlastpost и хоп - още един бъг. Когато съм на аутоскрол и кликна с левия бутон да го спра, обаче зад курсора има линк - го отваря! Ха-ха! И защо ще го отваря, това, че съм случайно върху него на аутоскрол все пак, не значи, че искам да го отварям :-П Леле, това е само за 5 минути ползване.

EDIT 2: и защо когато съм с курсора върху текст не се променя, ами си седи на мишка.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Е добре, щом не трябва да се отхвърля пренебрежително, не трябва да се отделя внимание...то какво остана само ти си знаеш. Зае*и скиновете че ми омръзна се да не ти се угажда.

<{POST_SNAPBACK}>

На мен ми омръзна от глупавия ти инат. Какво пречеше да кажеш, че на някои не им трябват скинове, а добави "тъпи" скинове. Това НЕ е безпристрастно мнение.

За WMP. Ама как бе, ти говориш със захлас за нея. Щом не виждаш смисъл от вълнообразното настройване - твой проблем. Силни високи, силни ниски, ниски средни...говори ли ти нещо? Така средностатистическия потребител, настройва. Така се слуша на бийтовете. Това е факт, всеки го знае. Така и уредбата, мп3-плеъра и т.н. Който слуша метъл - вече не помня как се настройваше. Някои стилове въобще не е необходимо (говорим за максимален ефект) Щом смяташ, че няма разлика на слушалки за абсолютно достъпните 30-40лв + вградена саундкарта промяната на 31 херца - още по-зле за теб. Wow ефекта не виждаш приложение, а в клавиатурата и мишката виждаш ли приложение?

<{POST_SNAPBACK}>

Отговорът на тази част е спестен поради оффтопик характера си. Дискусията ще се проведе по ЛС.

Щом още пишеш по тунджата, което обясних сто пъти защо и какво, вече нямам сили да изпиша  какво мисля. Във всички случаи става въпрос за поддръжка.

Едит: качих опера за да изпробвам getlastpost и хоп - още един бъг. Когато съм на аутоскрол и кликна с левия бутон да го спра, обаче зад курсора има линк - го отваря! Ха-ха! И защо ще го отваря, това, че съм случайно върху него на аутоскрол все пак, не значи, че искам да го отварям :-П Леле, това е само за 5 минути ползване.

EDIT 2: и защо когато съм с курсора върху текст не се променя, ами си седи на мишка.

<{POST_SNAPBACK}>

За сайта: нищо не си обяснил. Изтърси в началото нещо за ефекти и красоти и оттогава го повтаряш отново и отново без да кажеш нищо ново, хленчейки, че обясняваш, а никой не разбира.

Това за аутоскрол-а не го класирам като бъг. Все пак аутоскрола се пуска от средния бутон и логично от там да се спира. Докато клик върху линк си е... клик върху линк, егати! Ти си свикнал на IE и това ти се струва бъг.

На мен пък ми харсва, че в Опера има повече "скорости" на аутоскрол. Фиността.

Това за курсора, че остава на мишка, предполагам имаш предвид, че остава на стрелка. Това според мен също е логично. Курсорът I го смятам предназначен за въвеждане и редакция на текст. Когат си с курсора върху обикновен текст, това не е нито въвеждане, нито редакция.

Моля те, престани да считаш интерфейса на IE за абсолютен стандарт и че всичко, което не отговаря на него, е бъг!

Internet Explorer е браузър, а не стандартизатор. Това, че на MS така им харесва, не значи, че трябва да е така. Това е интерфейс, за Бога! Всеки производител на софтуер има право да го прави както му харесва. Няма стандарти.

Това, че вече имаш изградена една гледна точка, не значи, че няма и други такива, а още по-малко, че само твоята е вярна.

Очевидно е, че на твоето мнение НЕ МОЖЕ да се разчита. Ти търсиш под вола теле. Ти ще намираш само (или почти само) недостатъците на другите продукти, защото така искаш. Така си настроен.

Сега аз защитавам Опера от абсолютно дребнавите ти и безпочвени нападки.

Заради теб прегледах всичките си постове в темата и не открих един, в който да критикувам (оплюявам) останалите браузъри или да се държа толкова фенски към Опера, както ти към IE.

Ако виждаш такъв пост, обади се, да го погледна пак.

Аз гласувах за internet explorer!!! Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Браво на теб! Ако се беше и обосновал, направо щеше да сияеш.

дадох глас за firefox,въпреки че също ми харесва IE,всъщност имам и опера,инсталиран на компа ми,но най-много ми харесва мозила firefox-а.интернет експлоръра не е за подценяване,въпреки че през него идват много вируси,според мен той е един доста добър и стабилен браузър,но по-че сто ползвам firefox за това че е по бърз от IE.операта не е лоша но така и не свикнах с нея,а иначе тя може би е най-бърза от всички.а за сигурност според мен най-големи защити има IE,то пък как ли пък не,при това наличие на вируси идващи от него...но иначе влезнах в serials.ws с firefox и не видях никаква индикация от антивирусната,докато като влезнах в същия сайт с IE направо индикацийте не спираха,така че излиза че firefox-а е по-сигурен Публикувано изображение

На мен ми омръзна от глупавия ти инат. Какво пречеше да кажеш, че на някои не им трябват скинове, а добави "тъпи" скинове. Това НЕ е безпристрастно мнение.

Отговорът на тази част е спестен поради оффтопик характера си. Дискусията ще се проведе по ЛС.

За сайта: нищо не си обяснил. Изтърси в началото нещо за ефекти и красоти и оттогава го повтаряш отново и отново без да кажеш нищо ново, хленчейки, че обясняваш, а никой не разбира.

Това за аутоскрол-а не го класирам като бъг. Все пак аутоскрола се пуска от средния бутон и  логично от там да се спира. Докато клик върху линк си е... клик върху линк, егати! Ти си свикнал на IE и това ти се струва бъг.

На мен пък ми харсва, че в Опера има повече "скорости" на аутоскрол. Фиността.

Това за курсора, че остава на мишка, предполагам имаш предвид, че остава на стрелка. Това според мен също е логично. Курсорът I го смятам предназначен за въвеждане и редакция на текст. Когат си с курсора върху обикновен текст, това не е нито въвеждане, нито редакция.

Моля те, престани да считаш интерфейса на IE за абсолютен стандарт и че всичко, което не отговаря на него, е бъг!

Internet Explorer е браузър, а не стандартизатор. Това, че на MS така им харесва, не значи, че трябва да е така. Това е интерфейс, за Бога! Всеки производител на софтуер има право да го прави както му харесва. Няма стандарти.

Това, че вече имаш изградена една гледна точка, не значи, че няма и други такива, а още по-малко, че само твоята е вярна.

Очевидно е, че на твоето мнение НЕ МОЖЕ да се разчита. Ти търсиш под вола теле. Ти ще намираш само (или почти само) недостатъците на другите продукти, защото така искаш. Така си настроен.

Сега аз защитавам Опера от абсолютно дребнавите ти и безпочвени нападки.

Заради теб прегледах всичките си постове в темата и не открих един, в който да критикувам (оплюявам) останалите браузъри или да се държа толкова фенски към Опера, както ти към IE.

Ако виждаш такъв пост, обади се, да го погледна пак.

Браво на теб! Ако се беше и обосновал, направо щеше да сияеш.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами не си чел, за да разбереш какво съм обяснил. Последен път! Дадох го с цел да покажа, че ефектите може да са под IE , не под Firefox. Защото често се изказват мнения, че експлорера не може да визуализира коректно и нямало поддръжка, най-малкото на PNG прозрачност. Ето, това беше показателно, че това са глупости. Неразбирателство още има ли?

Ама как ще го класифицираш като бъг, това би било противопоказно за теб. Вярно е, пуска се със среден бутон, но може да се затвори с лев и десен бутон; да не говорим, че отива в средата на екрана когато се пусне, което няма никаква изгода, само се правят на оригинални (това го има отдавна) По-фино се скролва, факт, обаче когато искаш да спреш за няколко секунди също така фино трябва да нагласиш мишката да спре да скролва, което е нож с две остриета. Отделно за спирането с клик върху линк не на всякъде става така, открих, че на места не работи, на други (повечето) работи. Това вече за втори път показва, че операта е много капризна; не й работи гетластпоста, работи както си иска с аутоскрола върху линк; не може да й се угоди. Това е за 5 минути пусната опера, която си прави каквото си иска, пък после била най-добрия браузер. Да не споменавам, че трябва да се наглася да рендрира като Firefox, иначе за нищо не става. Вместо човек да се радва на опера, той се радва на половината на лисицата. Да не забравим и за тъпия адблок в деветката, който не ги премахва, само остава петна по страниците. Че то по-добре нищо отколкото така да седи. Не намерих настройка на тази опция. Отделно и за уж разширените възможности. Та дори не намерих да си наглася с ctrl -->www.___com, shift www.____net, ctrl+shift www.____.org ; това макстона го има като опция за персонализиране. Нали има разширени възможности, я да се върнем на адблока:

Публикувано изображение

Такаа, виж и другия таб:

Публикувано изображение

Това, че в първия скрийншот изкарва оперката синички буквите - нека така ги изкарва, щом й е кеф. Нали си е малко капризна...Белите петна - нека ги има и тях. Я, втория скрийншот. Идеално спира рекламите! Няма що! Поне ме светни къде се намират настройките на адблока да го спра, че по-добре нищо отколкото такива глупости да седат активирани. Излишно е да показвам Firefox какво ниво на адблок без дори намеса на екстенжън има. Надстройката на експлорера също има добър адблок с персонално вкарване на филтри, чистия ИЕ Също може с отделни приложения за фина настройка. Но за разширени възможности най-добре макстон както казват от MS. Там поне наистина има възможности за персонализация, а не като операта, която си прави каквото си иска и просто изглежда добре, както казват потребителите й - тя си е настроена затова няма възможности за персонализация. Че нали интернет беше за всички...

Ghostface Killah, не се прави на интересен, защото ставаш смешен. Пак говориш неща, с които не си наясно. Опера няма ад филтри, а смяна на комбинацията с клавишите си е напълно възможна. А до колкото да защитаваш ИЕ си е загубена кауза, така че ти препоръчвам да се откажеш от нея. Ако ти харесва повечи си я ползвай, и спри да правиш изцепки като горния пост, ок?

Ghostface Killah, не се прави на интересен, защото ставаш смешен.

Пак говориш неща, с които не си наясно.

Опера няма ад филтри, а смяна на комбинацията с клавишите си е напълно възможна.

А до колкото да защитаваш ИЕ си е загубена кауза, така че ти препоръчвам да се откажеш от нея. Ако ти харесва повечи си я ползвай, и спри да правиш изцепки като горния пост, ок?

<{POST_SNAPBACK}>

Ти ще кажеш че няма адфилтри...малко си назад с материала. и къде е възможна клавишната комбинация тоагава? Аз не я видях. Не ми прави забележки които не обосноваваш, ок?

2 в 1: хем виждаш неща дето ги няма, хем не виждаш неща, които ги има... Preferences>Shortcuts>Keyboards Setup>Edit>Advanced>Address Dropdown Widget ... oттук можеш да променяш комбинации + да създаваш нови (даже с ".bg" можеш да си нагласиш) ! къде са ти я "ад филтри"? > ако си мислиш, че Block Content е ад филтър... лошо за теб.. ;)

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Ghostface Killah, започваш да лазиш по нервите с невежеството си.

Това за тунджата вече стана ясно. Ако беше го обяснил по-рано, щеше да е добре. Не разбрах какъв беше проблема да не го кажеш тогава.

Ще повторя казаното от мен макар да мисля, липсата ти на разсъдък и трезва преценка ще ти попречат отново да го разбереш:

Това е интерфейс. Всеки производител го прави както намери за добре.

IE не определя стандартите!

Забележките ти са СМЕШНИ и ДРЕБНАВИ. Това, което не ти харесва е въпрос на вкус към интерфейса. Налагаш своите виждания над чуждите, и отричаш чуждите мнения, което е проява на НУЛЕВА коректност.

Аутоскрол-а й си е напълно ОК - не го намирам за "капризен", нито намирам Опера за капризен браузър. Намирам теб за капризен и за некомпетентен по въпроса.

Ако си направиш труда да прочетеш постовете ми няма да откриеш НИТО ЕДНА нападка към който и да е браузър. Никъде и не съм казал, че Opera е най-добрия. Дори казах, че най-добър браузър няма. Ако не те е страх да погледнеш истината в очите, прочети ми постовете.

Да, getlastpost не работи винаги в Opera, но от опит виждам, че грешката дори и да е в двете страни, е повече в сайтовете отколкото в опера.

Фунцкията работи във форумите на:

- Hydrogenaudio.org - IPB (Калдата също ползва IPB)

- SetCom.bg - SMF

- NForcersHQ - phpBB

- Wilderssecurity - vBulletin

Направих и бърз тест - пуснах търсене в Google за произволни форуми.

Посетих следните: http://forum.hardware.fr/, AVS forums, ROCKHard.de, AnandTech и Xbitlabs. Във всички getlastpost работеше без проблем.

Засега не работи САМО в subs.unacs.bg и в Kaldata.

Не разбирам защо се отмяташ като фурнаджийска лопата от предишното си признание, че все пак работи.

Хващаш се за две дребни неща, едно от които е въпрос на вкус, а за другото даже не си прав. И продължаваш да се инатиш. Засрамваш дори магаре на мост!

2 в 1: хем виждаш неща дето ги няма, хем не виждаш неща, които ги има... къде са ти я "ад филтри"?

<{POST_SNAPBACK}>

2в1 срещу теб: къде са тези комбинации, нещо забрави да ги кажеш; а да ти говори нещо content blocker ?

Night_Raven, ти пък нищо против експлорера нямаш. Не определял стандартите. Боли ме фара дали ги определя или не. Да не пиша аз страниците, че да ми пука.

Истината е, че всяка втора страница прави проблем на операта, не на IE или лисицата. Защото е капризна. Ето Kaldata, subs.unacs.bg, Data.bg , guru3d.com , Ит-лайт.нет, това са една втора от най-често посещаваните от мен страници. Другите не съм пробвал, то да ти писне все на нея да не й се угажда. Четох преди време, че някои бутони под опера в някои форуми са невидими; често точно потребителите на опера нямат възможност до някаква функция, не тези на експлорера или лисицата. После не била капризна, не на мен тия.

ЕДИТ: стиви, ако беше погледнал скрийншотите, дето дадох, щеше да видиш, че във всички случаи спира адс и остава бели петна. а за шорткътите - отидох там но не можах да направя исканото. Кажи точно как да наглася, че е сложна работа. Виж колко елементарно става с макстон:

Публикувано изображение

Eто от рас няколко възможности (сред които бос кий, така мога да скривам с комбинация браузера):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Koй го каза, интернет бил за всички...

2в1 срещу теб: къде са тези комбинации, нещо забрави да ги кажеш; а да ти говори нещо content blocker ?

Night_Raven, ти пък нищо против експлорера нямаш. Не определял стандартите. Боли ме фара дали ги определя или не. Да не пиша аз страниците, че да ми пука.

Истината е, че всяка втора страница прави проблем на операта, не на IE или лисицата. Защото е капризна. Ето Kaldata, subs.unacs.bg, Data.bg , guru3d.com , Ит-лайт.нет, това са една втора от най-често посещаваните от мен страници. Другите не съм пробвал, то да ти писне все на нея да не й се угажда. Четох преди време, че някои бутони под опера в някои форуми са невидими; често точно потребителите на опера нямат възможност до някаква функция, не тези на експлорера или лисицата. После не била капризна, не на мен тия.

<{POST_SNAPBACK}>

Сериозно? Аз работа изцяло с Опера и СЪЩО посещавам Калдата и субс.юнакс. Дори втория сигурно доста повече от теб, но проблеми не съм забелязал. Освен "фаталния" getlastpost. Кажи ми къде в дата ти прави проблеми, дай линк, ще проверя. Дай линк и за другите сайтове или опиши как да стигна до този проблем. Къде е проблема?

И все пак рових се наскоро в датата, вярно за малко, но на проблеми не се натъкнах.

getlastpost си е дразнещо ама карай; айтилайт не мога да ти го дам, защото има цензура към този форум наложен от екипа на калдата; но форума е IPB и не управлява кеша правилно - влизаш в акаунта си ; след това затваряш опера и после влизаш пак --> трябва да дадеш рефреш, за да ти покаже че си логнат. Дразнещо. Гуру3д дадох картинки вече, там се вижда много ясно както линка, така и бъговете. Датабг - сините грозни букви горе в дясно, оправя се с рендриране на лисицата; въпреки всичко бутон Търсене пак не се показва на правилното място (само ИЕ го визуализира коректно) другото което - файл мениджъра работи само под ие, заради майкрософтската джава. Все дразнещи неща, които феновете на опера казват - ами дреме ми нищо важно.

Нали има разширени възможности, я да се върнем на адблока:

Публикувано изображение

Такаа, виж и другия таб:

Публикувано изображение

Това, че в първия скрийншот изкарва оперката синички буквите - нека така ги изкарва, щом й е кеф. Нали си е малко капризна...Белите петна - нека ги има и тях. Я, втория скрийншот. Идеално спира рекламите! Няма що! Поне ме светни къде се намират настройките на адблока да го спра, че по-добре нищо отколкото такива глупости да седат активирани. Излишно е да показвам Firefox какво ниво на адблок без дори намеса на екстенжън има. Надстройката на експлорера също има добър адблок с персонално вкарване на филтри, чистия ИЕ Също може с отделни приложения за фина настройка.

<{POST_SNAPBACK}>

Заради теб инсталирах Opera 9 build 8321 за да проверя тези сини букви. Ами не знам, ама при мен са си черни. Опера 8.52 ги изкарва сини, да, но Опера 9 - не. Предполагам тестваш 9-ката щом се оплакваш от AdBlocker, която тя трябва да има, но тогава защо при мен са черни, а при теб сини ако и двамата тестваме 9-ката? Не мога да разбера какъв е проблема с белите полета - блокира рекламите. Нали това трябва да прави? Имам отделен OperaAdFilter, който обаче мисля, че работи САМО за 8.хх версията ми. Факт е, че и двете блокират рекламите. 8-цата блокира благодарение на OperaAdFilter, а 9-ката, според мен, благодарение на собствения си енджин.

Не знам колко е нормално, но Firefox не ми блокира тези реклами в Guru3D. Поне на базово ниво без допълнителни настройки.

И Firefox-a ми и Опера 9-ката ми са инсталирани и настройките им не са пипани.

Опера блокира, а Firefox - не. Не искам да се приема за хвалба или подобно, просто изтъквам пример.

А шот-а за АБВ пощата не знам какво те притеснява. Флаш-а? Този не ми се блокира от нито един от браузърите. Ако добавя адреса му, сигурно ще се блокира. Всъщност, ми се струва, че Опера 9 отваря по-бързо и от 8-цата.

Имам чувството, че нарочно си търиш дреболии само и само да се заяждаш. Може и да греша.

Ако искаш ще постна и аз сркийншотове. Не го правя сега, защото съм малко зает, но ако искаш, ще го направя веднага щом мога.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На това му викам аз нормално спиране на рекламите, не остава петна, става без екстенжън, само с промяната на файл, което е старателно написано в mozilla.org.

Отделно има и екстенжън разбира се. Скриншотите са като цяло от скоро, правени специално по този повод. (и ползвах ICQ както си личи на снимката :) )

"Preferences>Shortcuts>Keyboards Setup>Edit>Advanced>Address Dropdown Widget ... oттук можеш да променяш комбинации + да създаваш нови (даже с ".bg" можеш да си нагласиш) ! къде са ти я "ад филтри"? > ако си мислиш, че Block Content е ад филтър... лошо за теб.. така че , както казах по-горе, стига си вдигал врява като не знаеш за какво иде реч..." Извинявай, ама ти правиш ли разлика между Block Content и Filter Ads правиш ли..? Ако не знаеш английски , провери в речник и ще видиш, че това в Операта(БЕТА) НЕ е достигнал ниво за блокиране на реклами, а на елементи. п.п. До колкото блокирането на реклами(независимо от браузера) - ADMuncher.

Ще замоля да охладите страстите. Темата за Windows vs Linux издържа 43 страници и това си е подвиг за подобна тема. Тази е не по-малко спорна, но може да се затвори съвсем скоро ако не се укротите. На крачка сте от сериозни лични нападки. Нито на нас потребителите ни е приятно да ни се налагат наказания, нито на модераторите/админите им се губи време (и нерви) за неща, които могат да се избегнат. С каране и обиди се предизвикват още караници и т.н., от което полза няма никой! Целта на тази тема бе да се обсъдят браузърите с характерните им предимства и недостатъци, функции и проблеми. С кавги тип "квартална кръчма" само гоним потребители отворили темата за да получат информация, а точно на тях трябва да помогнем в избора на софтуер. Целта е да се предостави информцията възможно най-обективно, за да може обикновеният потребител сам да си прецени кое би му свършило работа. В настоящият си вид на темата, потребителите трябва да отсяват доста (да не кажа МНОГО) ненужна информация, а не всеки е способен да го направи правилно и да асимилира само полезното.

Най - любезно ви моля да запазите добрият тон. В противен случай ще се наложи да затворя темата. Благодаря за разбирането.

Аз най-любезно ти казвам, че изтри някои постове, други изтри и сега пак трябва да пиша. stewie, в скриншотитте, които сигурен съм ги видя, е направено елементарно тази операция. И въпреки всичко ти не казваш ТОЧНО как се наглася, аз не се оправих. Напиши го точно как става трика с добавянето на комбинациите. Не си извинен. Има разлика, но пак си остава глупавия начин на блокиране - с оставане на бели петна в страниците. Дали ще блокира елементи или адс - първо, в деветката ръчно се спират адс, и дори да не е подобрено (както е 8-цата) тя дори и малкото, което блокира (елементи) , не го блокира както трябва. Night_Raven, темата е Наи-добрият браузър според вас? , и въпреки, че е с правописна грешка, ясно гласи "според вас" така че май*ата му на обективността! Всеки изразява своите разбирания, нужди и предпочитания, както направих аз в първия си пост и се нахвърлихте няколко човека да ме дерете. Така че - много моля.

...и се нахвърлихте няколко човека да ме дерете.

<{POST_SNAPBACK}>

1. не сме те "драли"

2. ми, като не прав...

1. не сме те "драли"

2. ми, като не прав...

<{POST_SNAPBACK}>

Прочети хубаво постовете след моя.

ТОчно ти искам да ми кажеш в кое не съм прав в поста ми!

Прочети хубаво постовете след моя.

ТОчно ти искам да ми кажеш в кое не съм прав в поста ми!

<{POST_SNAPBACK}>

Kaкво сега?

Ти като на бавните ли - по няколко пъти трябва да им се казва..?!

Ghostface Killah, прави впечатление, че за разлика от нас, защитниците на Опера, ти не се ограничи с това да изтъкнеш предимствата на ИЕ, лисицата или Мозила, а почна да приказваш (и то явно незапознат с функциите на браузъра) какво нямала Опера или какви бъгове има. Общо взето всичко което каза че и липсва, Опера си го има, и то много по-качествено изпълнено от конкуренцията. Колкото до ад-блокинга, това според мен е функция, която най добре се изпълнява от защитната стена. Айде, спирам дотук, че тази тема стана наистина прекалено конфликтна.

Night_Raven, темата е

Наи-добрият браузър според вас? , и въпреки, че е с правописна грешка, ясно гласи "според вас" така че май*ата му на обективността! Всеки изразява своите разбирания, нужди и предпочитания, както направих аз в първия си пост и се нахвърлихте няколко човека да ме дерете. Така че - много моля.

<{POST_SNAPBACK}>

1. Къде пък видя правописна грешка? Ако имаш предвид членуваната дума, то тя е правилно членувана с пълен член. Може би неточно е използванна думата "добър", защото най-добър няма. Може би: "Най-удобният за вас браузър?" или "Браузъри: плюсове и минуси". И все пак заглавието на темата не е най-големия проблем.

2. Не си прав за обективността. Възможно е да се изкаже мнение и човек пак да остане обективен. Обективността и личното мнение са две различни неща.

Моля, не ги бъркай.

Дори и модератор ви/ни предупреди. Можем да продължим дискусията по-човешки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.