Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Говоря за Opera 8.54. Да, по-тежка е от по-старите версии (7 и може би ранните 8-ци), но поне спрямо 8.5х е по-добра. В една от последните при изключване нещо още стържеше харда, а сега няма такъв проблем.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

На стара машина /като моята/ Опера 8.54 е забележимо по-бърза от Фокс 1.5.0.3. Жената браузва през лисицата, а аз през операта и виждам разликата. И още -ще кажете въпрос на вкус -но операта ми е по-удобна.

IE e най - добрия. Работата ми е да тествам разни сайтове и ви казвам че няма нещо по добро от IE по коректно отварене на страниците. Firefox също се държи доста добре. Най - зле определено е Opera.

=======================================

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ако и да звучи смешно - зависи колко, и за какво го ползваш..

До сега още не мога, да реша дали Опера или Лисицата е баш браузъра, но пък използвам много-малко от функциите им. Като бързина ми се струва, че К-Мелеон е по-бърз и от двата, но от към екстри е като войнишка палатка... Публикувано изображение

На стара машина /като моята/ Опера 8.54 е забележимо по-бърза от Фокс 1.5.0.3. Жената браузва през лисицата, а аз през операта и виждам разликата. И още -ще кажете въпрос на вкус -но операта ми е по-удобна.

Kakва ти е машината? FireFox чист не е много тежък!

Инсталивах си Операта за да я видя...товари процесора,доста памет харчи...не ми се чижда лека!Ама има наистина добри хрумвания! Аз мнго я уважавам и бих я ползвал ако процесора ми не беше 600Мhz селерон Публикувано изображение

Доста голям недостатък на опера е сравнително голямата несъвместимост с някои сайтове!

IE e най - добрия. Работата ми е да тествам разни сайтове и ви казвам че няма нещо по добро от IE по коректно отварене на страниците. Firefox също се държи доста добре. Най - зле определено е Opera.

Аз пък съм чувал за главоболия на някои хора относно Firefox и изобразяването на сайтове за разлика от Opera и IE.

Не винаги грешката е в браузъра, а в писането на сайтовете.

OFFTOPIC: сложи си userbar-овете в подписа. Не е приятно да се цитират, а и ще е по-удобно и за теб.

Машината ми наистина е антика - Cel466 / 128mb. Сложил съм няколко разширения на лисицата: Noscript, Fasterfox, Flashgot, Mouse gestures, Dr.Web av link checker и Site advisor - мисля, че това са минималните които добавят повече удобство при работа. И операта ми не е чиста - накачил съм някои допълнителни бутони, но е забележително по-бърза.

Феновете на Опера могат да си изтеглят допълнителни бутони от този сайт:

http://operawiki.info/CustomButtons

Kakва ти е машината? FireFox чист не е много тежък!

Инсталивах си Операта за да я видя...товари процесора,доста памет харчи...не ми се чижда лека!Ама има наистина добри хрумвания! Аз мнго я уважавам и бих я ползвал ако процесора ми не беше 600Мhz селерон Публикувано изображение

Аз съм с дърт лаптоп с Celleron 600 MHz и 64 MB RAM и с Операта (девятката) е като стрела и със сигурност FF не може да ми осигури повече простронство от Операта на скромния ми дисплей 800х600. А що се късае до харченето на памет, започни с лисицата да отваряш нови табове и следи потреблението на памет, после направи същото и с Опера.

Доста голям недостатък на опера е сравнително голямата несъвместимост с някои сайтове!

"Opera премина теста Acid2" - този тест проверява съвместимостта на браузъра с уеб езиците HTML и CSS. Ако искаш прочети цялата статия и ще разбереш че проблема е в сайтовете и техните разработчици, ако това ще те успокои де... :speak:
  • 2 седмици по-късно...

Opera-та може да е по-лека и по-бърза от Firefox, но откъм удобства въобще не може да се сравнява (за 8.5 говоря, последната официална версия). Вярно е, че има еквивалент за някои от extension-ите на Firefox, но пък 'удобството' на Opera-та се спъва сериозно, що се отнася до лесното им настройване. Склонен съм да чакам 2-3 секунди повече при използването на Firefox щом става дума за по-голяма надеждност и удобство. :) Въпреки всичко и двата browser-а са ужасно добри; заслужават си вниманието. А определението за K-Meleon по-горе беше особено точно. :D

Opera-та може да е по-лека и по-бърза от Firefox, но откъм удобства въобще не може да се сравнява (за 8.5 говоря, последната официална версия). Вярно е, че има еквивалент за някои от extension-ите на Firefox, но пък 'удобството' на Opera-та се спъва сериозно, що се отнася до лесното им настройване.

Склонен съм да чакам 2-3 секунди повече при използването на Firefox щом става дума за по-голяма надеждност и удобство. :sobbing:

Въпреки всичко и двата browser-а са ужасно добри; заслужават си вниманието.

А определението за K-Meleon по-горе беше особено точно. Публикувано изображение

Не съм съгласен че Опера не е функцинален!Поне 9 версия много ми допада! Има си всичко без да спагаш допълнителни джаджи! Според мен обаче не е по-бърза! Възобще за каква бързина говорите? това е малко относителен въпрос: 1.Бързина на зареждане спрямо наличния хардуер? 2.Бързина спрямо интернет връзката?

Мен интернет връзката ми е добра и не ме притеснява това бавене, обаче комюърът ми е старичък и той е причината да се получават проблеми! Ако сложа FireFox с разни десетки extension нещята много се утежняват!

А пробвали ли сте този браузър - бързичък е и е като детска играчка ;)

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Не съм съгласен че Опера не е функцинален!

Аз не съм и твърдял такова нещо. :B

Просто казах, че спрямо firefox Opera сдава багажа откъм удобно, лесно и полезно персонализиране.

А, че всеки има различна интернет връзка е ясно - става въпрос за зареждане (разбира се, спрямо хардуера, но пък я направи анкета да видим колко от тукашните потребители имат машини, които са под минималните изисквания на Opera ;)).

Просто казах, че спрямо firefox Opera сдава багажа откъм удобно, лесно и полезно персонализиране.

Тук ще си позволя да се изсемя на глас. Уважавам всички браузъри и се старая да съм безпристрастен, но това твърдение си е просто смешно (меко казано). Лисицата може и да има много разширения, но самото занимаване с тях леко усложнява нещата. В Опера всичко е вградено.

А, че всеки има различна интернет връзка е ясно - става въпрос за зареждане (разбира се, спрямо хардуера, но пък я направи анкета да видим колко от тукашните потребители имат машини, които са под минималните изисквания на Opera ;)).

Това за анкетата и изискванията на Опера не го схванах.

Аз не съм и твърдял такова нещо. :B

Операта си е перфектно решение! Аз лично не я ползвам, но....

Всички браузари(от по-популярни) са толкова добри че е въпрос на личен вкус да си избереш кой да ползваш!

Аз лично се съобраявам със скороста! А тулбарите,разширенията и плъгините земат своето! Все пак Браузарите са за сърф! Е може да имаш и някой натоварен ама не и за ежедневна употреба!

Кой е най бързият - за каква бързина говорим?

http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html - Toзи сайт ще ви даде отговор за скороста!!!тествайте разгледайте!

Всеки да запише резултата от http://www.24fun.com/downloadcenter/benchjs/benchjs.html за да се разбере кой кой е !

_______

latest result

pavl0v, Firefox 1.x, Windows XP, 600-699MHz 32.35 seconds, June 7, at 03:32:21

ranking: 451 out of 502 testers

________

1 pavl0v2, Opera, Windows XP, 600-699MHz 22.55 seconds, June 7, at 03:53:48

2 asss IE, Explorer 6.x, Windows XP, 1.80-1.89GHz 17.7 seconds, June 7, at 03:51:01

3 pavl0v, Opera, Windows XP, 600-699MHz 23.38 seconds, June 7, at 03:50:46

4 nicky, Firefox 1.x, Windows 2000 Server, 2.00-2.19GHz 20.42 seconds, June 7, at 03:48:33

5 pavl0v, Explorer 6.x, Windows XP, 600-699MHz 78.08 seconds, June 7, at 03:44:57

6 aaas, Firefox 1.x, Windows XP, 1.80-1.89GHz 36.63 seconds, June 7, at 03:42:42

7 pavl0v2, Firefox 1.x, Windows XP, 600-699MHz 33.49 seconds, June 7, at 03:40:04

latest result N_R, Opera, Windows XP, 1.80-1.89GHz 8.86 seconds, June 7, at 04:13:57 ranking: 200 out of 502 testers

Уважавам всички браузъри..

E аз лично програми не уважавам :yanim: .

Иначе Firefox, операта... Не си заслужава(за мен), а за IE, и други даже няма да говоря..

наистина операта изключително бързо зарежда страниците,за разлика от IE,и за това вече почти не ползвам IE-то защото от там като капак идват и много вируси,докато с firefox или opera никоя антивирусна или спай ремувър не ми е изпищял,но попринцип съм си свикнал с firefox и още си карам с нея,и нямам проблеми,и мисля че в скоро време ще измести експлорера като водещ браузър въпреки че повечето бизнес потребители него ползват... Публикувано изображение

При по неуките (тези които не се ровят из нета) са известни само Mozila FireFox, Internet Explorer и Opera. Аз анкета не мога да направя затова искам да го кажете като мнение но ако може и някои друг броузър освен тези които изредих по-горе (като например Safari, Maxton,Konqueror и други) и да кажете неговия недостатък и неговия плюс.

Почти всички по-известни Браузъри с ядро на IE са по-функциунални от самия него но за сметка на това са по-тежки - ако ресурсите се ползват добре може значи имаме продукти доста по-добри от IE!

Safari не е ли само за МAC OS? - Инъче май е добър!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.