Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Значи, чета ви тука фантазиите и как хулите нещо, което просто не познавате достатъчно и не умеете да ползвате - Internet Explorer 8.

За всички фенове на бързината на Chrome нека проведем един експеримент - инсталирате IE8, ъпдейтвате го до дупка, пачвате си връзката на 100/100 с TCP-Z, след това слагате на експлоръра и адд-ончето IE7Pro, като му деактивирате всички модули, освен "Ad Blocker" и "FasterIE". Правите кеша на браузъра 20MB и, ако сте маниак като мен, изпълнявате тази процедура.

Резултат: IE8 с бързината на Chrome, но без рекламите и пращането на информация за посетените от вас сайтове към някой си. А файърфоксаджиите да отворят паралелно IE и FF и да погледнат кой всъщност е "тромавият" браузър - до два пъти по-малко използвана памет, а за cold start-а няма изобщо да говоря, защото всички знаем кой е шампионът.

И спрете с тия FF/Chrome глупости, пък, ако искате браузъра да минава Acid3, теглете уиндоуското Safari, а не тия измислици.

П.П. Opera изобщо няма да го коментирам, след версия 5.х това за мен вече не е браузър.

Ето колко е "сигурен" Firefox

Ето колко е "сигурен" Chrome

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 137,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

@v2.0 мога да кажа че вече от доста време чета коментарите ти по различни теми и общо взето ти съчувствам  :P

Значи, чета ви тука фантазиите и как хулите нещо, което просто не познавате достатъчно и не умеете да ползвате - Internet Explorer 8.

За всички фенове на бързината на Chrome нека проведем един експеримент - инсталирате IE8, ъпдейтвате го до дупка, пачвате си връзката на 100/100 с TCP-Z, след това слагате на експлоръра и адд-ончето IE7Pro, като му деактивирате всички модули, освен "Ad Blocker" и "FasterIE". Правите кеша на браузъра 20MB и, ако сте маниак като мен, изпълнявате тази процедура.

Резултат: IE8 с бързината на Chrome, но без рекламите и пращането на информация за посетените от вас сайтове към някой си. А файърфоксаджиите да отворят паралелно IE и FF и да погледнат кой всъщност е "тромавият" браузър - до два пъти по-малко използвана памет, а за cold start-а няма изобщо да говоря, защото всички знаем кой е шампионът.

И спрете с тия FF/Chrome глупости, пък, ако искате браузъра да минава Acid3, теглете уиндоуското Safari, а не тия измислици.

П.П. Opera изобщо няма да го коментирам, след версия 5.х това за мен вече не е браузър.

Ето колко е "сигурен" Firefox

Ето колко е "сигурен" Chrome

Това може да го направи само маняк на тема IE!!! Според теб кой ще седне да прави такива настройки, ъпдейти и глупости? IE не е лош браузър, но сравнение с Chrome, Opera и Mozilla е доста тромав и пд трпмав нямам предвид че дърпа ресурси, а че ми зарежда толкова бавно, че направо мога да го използвам за препивателно ....

• 3 седмици по-късно...

Ползвам Opera 10 и мога да кажа,че не може да се сравнява с FireFox в бързината.FireFox пасти да яде...FireFox е бавен,дебел,хабящ ресурси боклук-лично мнение.

Opera ми зарежа страниците 2-4 пъти по-бързо от FireFox.Лек е и е хубав.Само, че да си призная понякога има крашове-но са много рядко...Все пак Opera 10 до скоро беше Beta и е нормално да не е изчистена от всякъде.Забравих да спомена че Opera е и един от най-сигурните браузъри,ако не и най-сигурният.

хмм добра теория ... ноо от kaldata няма да излъжат http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=42542
  • 6 месеца по-късно...

искам да ви попитам кои е наи добрия интернет браузер

Чети ТУК!

Ако търсиш скорост при сърфиране , защита , удобство на ползване - Опера :cool:

въпросът няма правилен и/или грешен отговор как не се уморявате да задавате безсмислени въпроси, чиито отговори са строго персонални

Подкрепям напълно (Aquaris) това е въпрос по, които може да се каже много. Всеки ползва този браузър, които му допада най-много. Личното ми мнение е, че за скоро и качество и стабилност от крашове най-добра е Операта, мозилата взима доста рам, ако не се настрои и от 3.5 доста крашва, за ИЕ не знам какво да кажа, чесно казано никога не съм му бил фен, но за краткотраен период преди го ползвах и забелях, че има дота ненужни и досадни неща отново защита от реклами и такива джаджи. Ако искаш нещо бързо, лесно просто и ефикасно Операта ще ти свърши перфектна работа :cool: .

Редактирано от Pyxuu (преглед на промените)

Забелязвам, че в анкетата има и Mozila и Firefox... Така де.. каква е разликата?!?! :line dance:

Забелязвам, че в анкетата има и Mozila и Firefox... Така де.. каква е разликата?!?! :line dance:

Виж тук.

Same shit, different asshole. Toва е разликата. Между другото в анкетата не видях такива незначими браузъри като Сафари и Хром, явно ги нямат за нищо...

Same shit, different asshole. Toва е разликата. Между другото в анкетата не видях такива незначими браузъри като Сафари и Хром, явно ги нямат за нищо...

Вече ги има

Виж най-напред на коя дата е пусната темата... Редакция - 25.07.2010 г.: Добавени: Safari, Google Chrome; Премахнат Netscape поради спиране на поддръжката; Mozilla Suite е заменена със SeaMonkey като неин наследник също поради спиране на поддръжката. EDIT: Упс, Капитане, извинявай - по едно и също време сме писали/редактирали...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Виж най-напред на коя дата е пусната темата...

Редакция - 25.07.2010 г.:

Добавени: Safari, Google Chrome;

Премахнат Netscape поради спиране на поддръжката;

Mozilla Suite е заменена със SeaMonkey като неин наследник също поради спиране на поддръжката.

EDIT:

Упс, Капитане, извинявай - по едно и също време сме писали/редактирали...

Няма проблем :line dance:

А аз съм си фен на Firefox още от версия 0.9

• 2 седмици по-късно...

В момента имам 20 инсталирани браузъра :speak: преди това пробвах още 10на но ги махнах веднага,sleipnir,element,slim,deepnet,midori,lunascape,avant и т.н.Направи ми впечатление една опция в браузъра TheWorld табовете може да използват един процес,може от опциите да се смени миксирано,а е възможно да се направи всеки таб да си има отделен процес,което натоварва повече рам паметта и процесора,но зарежда по-бързо. SRWare Iron според производителите не следи както Хром какви страници посещавате,но е също толкова бърз. PaleMoon ядрото на FireFox,но доста по-лек. Epic е първия индийски браузър,работи с ядроро на лисицта,но с доста по-различна визия и по-лек,махнах излишните неща и дори изкара повече точки на тестовете от FireFox. Flock 3 beta 1 работи с ядрото на Хром,различна визия,бърз но адски товари компа,най-тежкия браузър от над 20 изпробвани.10 таба почти 500мб,30 таба 940мб като почна да отварям наново страници минава гигабайт. GreenBrowser предлага доста опции и настройки,нещо различно. K-Meleon 1.5.4 най-лекия браузър,като това не е за сметка на бързината.При 10 таба 80мб,30 таба 185мб.Алфа версията 1.7 товари с около 20,30мб повече. Гласувах за Опера,но редовно ползвам и Mozilla,а Хром държи лидерството по-бързина,понякога си разменят позициите с Опера,но не е толкова сигурен

Май така се получава че всяка нова версия на който и да е браузър по скоро ме разочарова отколкото да ми хареса повече. Иначе джуркам с Опера и от нея съм най доволен.

В момента имам 20 инсталирани браузъра

Надявам се не се шегуваш. А може би си ентусиаст-маняк или пък служебно тестваш браузъри?

Моят фаворит е IE-8. Мачка наред и е добре приет на ВСЯКАКВИ видове сайтове.

Firefox. Не е нищо особено, но лично аз я ползвам заради плъгина Firebug,ако ви е известен. Супер полезен е ако сте уеб разработчик или се занимавате с кодове(CSS/HTML/JAVASCRIPT/etc..). Иначе се кефя и на Opera-та,даже дизайна и е доста готин :baby:

Надявам се не се шегуваш. А може би си ентусиаст-маняк или пък служебно тестваш браузъри?

Моят фаворит е IE-8. Мачка наред и е добре приет на ВСЯКАКВИ видове сайтове.

Ъммм, с какво мачка, с пропускане наред на вируси ли? Или със свята охлювска скорост?

Ъммм, с какво мачка, с пропускане наред на вируси ли? Или със свята охлювска скорост?

Касперски може и да ти пропуска, но не намесвай IE.

Касперски може и да ти пропуска, но не намесвай IE.

разбира се че не трябва да го намесваме. Просто за него няма съмнение

Firefox. Не е нищо особено, но лично аз я ползвам заради плъгина Firebug,ако ви е известен. Супер полезен е ако сте уеб разработчик или се занимавате с кодове(CSS/HTML/JAVASCRIPT/etc..). Иначе се кефя и на Opera-та,даже дизайна и е доста готин :)

Ами Опера си има аналогичен на Firebug инструмен.казжа се Dragonfly и се инсталира със самата програма.Не е плъгин.Аз го намирам за по-добър от Firebug.

Колкото до най-добрия браузер, за мен той е Опера.Има си вградено всичко от което се нуждая,работи много бързо особено след v10,6.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.