Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Лисица 4 beta 1 не е ли малко поостаряла история вече? Аз имам инсталирана между другото beta 4, и то от доста време. Иначе анкетата май също е лееееко поизостанала - кога за последно сте виждали Opera 9? :)

• 10 месеца по-късно...
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Опера! Защо: - удобно отваряне на втори-трети раздел - скорост на отваряне сайтове - прекрасен и перфектен панел в ляво с отметки ...и още много :biggrin:

Както много хора преди мен вече казаха, не трябва да се гледат ревюта или др., а да сравняваш браузъра по твоята система. Преди време аз бях с Мозилата, но започна да бави доста. Смених я с Хром и проблема сякаш започна да изчезва, докато не се появиха новите му версии. От Операта нямам оплаквания. Буквално за секунди отваря страниците за разлика от прехваления Хром (макар, че той е основният ми браузър). Не знам дали не е от разширенията, които са 3 на брой или от слабият ми компютър (вероятно и от двете), но засега поне аз не съм решил да го сменям. Ако се наложи да го направя, без абсолютно никакви съмнения ще мина на Опера. За мен това е браузърът, който си заслужава, може би най-много.

• 1 месец по-късно...

Отговорът е защото нямат такава "агресивна" реклама, като другите, а и голяма степен за непопулярността е факта, че браузъра е Норвежки и малко хора знаят за съществуването му. Още повече, че браузъра стана безплатен от края на 2005-та.

Аз също се абстрахирах и си виках, смешно е да ползвам продукт с толкова малък дял от години насам, но откакто го ползвам, не мисля да се връщам на лисици, гущери и т.н., а и не ме вълнува вече, дали е 1 или 2 процента, важното е че разработчиците винаги излизат с добри идеи и ги реализират в кратки срокове, в сравнение с Mozilla.

Напълно съгласен, откакто стартирах Opera за първи път (преди около 3 години), не съм си помислял за друг браузър! :clown:

Редактирано от vladols (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

...

Следващото подобно излияние ще го докладвам на модератор! Ако нямаш какво да казваш, не спами. Opera е браузър.

Напротив! Имам какво да кажа и го казвам - за мен Опера има още дълго да гони браузърите. Подмяната е възможно решение на проблемите на потребителя и аз от позицията си на професионалист с повече от 10 години опит и познания във въпросната област, предлагам този съвет. Това, че на теб младежо, не ти харесва, съвсем не означава, че трябва да бъде премълчан!

Напротив! Имам какво да кажа и го казвам - за мен Опера има още дълго да гони браузърите. Подмяната е възможно решение на проблемите на потребителя и аз от позицията си на професионалист с повече от 10 години опит и познания във въпросната област, предлагам този съвет. Това, че на теб младежо, не ти харесва, съвсем не означава, че трябва да бъде премълчан!

Подмяната не е решение на решим иначе проблем, още по-малко когато се прави подмяна на грешен компонент, а проблемът е от друго естество и на друго място.

Предлагам преди да предлагаме на някого да сменя компонент, да бъдем сигурни и да установим къде се намира проблемът и кой е проблемният компонент, защото по някаква причина може да се окаже не този, който просто се не нрави на повече 10годишен специалист в областта, за разлика от друг или проблемът на проблемният компонент да е решим - дали по-елементарно, дали малко по-сложно.

Или всеки проблем се решава с подмяна?

Ти така ли правиш - като ти изгори крушката на фара на колата, направо хвърляш колата за скрап и си купуваш нова?

А може би когато гумичката на чешмата у вас почне да изпуска и да капе, вместо да я смениш, викаш багер да събори къщата и да строиш нова? Ами хайде да убиваме мухи с балистични ракети тогава, искаш ли? Хубаво са казали хората "Не убивай мухи с меч"

Защото проблем със зареждането на страници далеч може да не е проблем на браузера, а проблем с DNS, интернет връзката - загуба на пакети и висока латенция, проблеми с трети програми - защитни стени и т.н, проблеми с операционната система, проблеми с вируси, проблеми с мрежовата карта или проблем с повреда на окабеляването на чисто физическо ниво, проблеми с настройките на мрежови устройства.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Честно казано, ставаш досаден. Аз не ходя в теми за FF или Chrome и да говоря глупости. Тук това дори не е заяждане, просто пълниш темата с глупости и негативно отношение. Подхожда на малко дете, не на разумен човек. Разбрахме вече, ползвал си Opera, сега не я ползваш, а също така си голям капацитет във всичко свързано със сайтове и браузъри, както и стандартите за Интернет. След като всички вече ги разбрахме тези неща, както и за дългия ти професионален опит, мисля, че е излишно да пишеш каквото и да е в тази тема. И Opera не била браузър, рече и отсече darkterminal, всепризнатия капацитет...

Kaто му обръщате на внимание, всеки трол си търси публика^^ Нещата са прости - не ти харесва Опера, не я ползваш.

Има simtech, проблеми, които се решават радикално! Инак, ти си трепи мухите с каквото искаш. Време е да разбереш (и подгласниците ти също), че негативното отношение към твой любим продукт, не изразява негативно отношение към твоята личност. Така и правилата и добрият тон, остават ненарушени. От мен толкова за днес :)

Има simtech, проблеми, които се решават радикално! Инак, ти си трепи мухите с каквото искаш. Време е да разбереш (и подгласниците ти също), че негативното отношение към твой любим продукт, не изразява негативно отношение към твоята личност. Така и правилата и добрият тон, остават ненарушени. От мен толкова за днес

Можеше коментарите да ги отправиш в тази тема, а не във "Всичко за браузера Opera"

Не става въпрос за негативно отношение, а за адекватно решаване на проблемите. Не се измъквай по тъч линията, защото ти казах, като специалист с по-малко от 10години стаж, а не като теб - с повече от 10години стаж, че проблемите със зареждането на страници могат да се дължат на 1000 различни от браузера компонента в системата и по мрежата.

Ти нямаш за цел да установиш проблема и да помогнеш на потребителя, а да го подведеш или да наложиш своето мнение. Ами ако сложи Firefox например и проблемът е налице? Това ли е помощта ти? Вместо да решим проблема, да клепаме браузера, само понеже не ни се нрави на нас, а не защото наистина е проблемът е в него. Па дори и проблемът да е в него, ти за изтриване на кеш и бисквитки верно не си чувал?

Харесва ли ти или не, Opera има 300милиона потребители, които не се интересуват от твоето мнение и противно на всичко си ползват браузера без особени затрудненения, като основен. Лично аз не помня кога последно съм ползвал или инсталирал друг браузер в Windows компютрите си, освен понякога да ползвам Internet Explorer само за тест, за да локализирам някои проблеми. Но като цяло - ползвам само и единствено Opera.

п.п Искрено се надявам това за купуването на Opera от Facebook да не е вярно, защото препочитам да си плащам за браузера, отколкото да го превърнат във facebook платформа.

Темата simtech, в която бях писал се казва "Всичко за браузъра Опера"! Категорията "Всичко", включва и изразяване на негативно мнение за продукта, както и даването на съвет за радикално решение на проблема (все пак се оказа, че проблема е бил точно в браузъра и по-точно в красивите му настройки). Ще рече, моето предложение, след предложението ми на сляпо си е било съвсем адекватно. Така че всичките тези емоции и плам, които вкара в дискусията - се оказаха излишни :) П.П. Виж, тази тема е доста неадекватен избор за преместване на коментарите ми. Аз никъде не съм изразявал мнение, кой браузър предпочитам, а тази тема е именно за това и за да не съм извън контекста и, ще кажа, че предпочитам IE пред Opera :)

Темата simtech, в която бях писал се казва "Всичко за браузъра Опера"! Категорията "Всичко", включва и изразяване на негативно мнение за продукта, както и даването на съвет за радикално решение на проблема (все пак се оказа, че проблема е бил точно в браузъра и по-точно в красивите му настройки). Ще рече, моето предложение, след предложението ми на сляпо си е било съвсем адекватно. Така че всичките тези емоции и плам, които вкара в дискусията - се оказаха излишни

П.П. Виж, тази тема е доста неадекватен избор за преместване на коментарите ми. Аз никъде не съм изразявал мнение, кой браузър предпочитам, а тази тема е именно за това и за да не съм извън контекста и, ще кажа, че предпочитам IE пред Opera

Проблем, който може да бъде решен без генерална смяна на компонент, а просто с няколко тикчета. Ще кажеш, че и когато някоя програма се счупи, веднага се хвърляш да форматираш и преинсталираш - защото преинсталацията е радикалното решение на всеки вид проблем, но дали е първото и най-добро? Аз никога не бих използвал IE пред Opera. IE до скорошното минало беше бъгав браузер.

А ето го и лафа за IE - Най-добрият браузер за изтегляне на друг браузер :)

п.п А пък IE как красиво се бъгваше в сайта на Opera по едно време ;)

Или пък превантивно може да се спасиш от необходимостта да се занимаваш с глупости, като започнеш да работиш с правилното приложение. П.П. Лафа не е лош, но пък и Операта не е браузър, така че в случая не е валиден ;) Най-смешното е, че приемаш мнението ми лично. Все едно ти си я писал пустата Опера. А няма нужда. Нищо не пречи ти да си я харесваш, аз да не я харесвам и в темата "Всичко за браузъра Опера", всеки от двамата да си каже мнението. Аз така разбирам свободата и равенството, дето пледираш навсякъде за тях...

Независимо от предполагаемият резултат винаги ще се намери някой нетърпелив глупак, които: а) ще го разбере неправилно; б) ще го фалшифицира; в) ще разтръби, че резултатът потвърждава неговата любима теория. Мисля, че темата е всеки да похвали някой браузер да искаже какво точно го дразни в някой от тях и как би могло да се реши. А това да спорите е същото КОЙ автомобил е по НАЙ. Все тая. AUTBILD бяха направили тест с автомобил 300 к.с без да се съобразяват със скорос, знаци, ограничения и след това при спазване на всичко отчетоха РАЗЛИКА от 12 мин за 200 км. И тук същото с браузерите. Всеки ползва това което му се струва удобно, красиво и вършещо му работа. А това КОЙ колко е способен да плюе, Храчи, ругае и опсипва с чакъл, пякък и нечистотии др. тук във форума показва СЕРИОЗНИ пропуски в ОБРАЗУВАНИЕТО си а за първите 7 г. се подразбира. ЗАТОВА се вземете в ръце и УВАЖАВАЙТЕ мненията и на другите във форума. P.S. От бързото писане и емоция съм направила правописни грешки, НО реших да се извиня, ЗАЩОТО да сгрешиш е човешко, а да се извиниш и простиш е проява на БЛАГОРОДИЕ !!!

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Или пък превантивно може да се спасиш от необходимостта да се занимаваш с глупости, като започнеш да работиш с правилното приложение.

П.П. Лафа не е лош, но пък и Операта не е браузър, така че в случая не е валиден ;) Най-смешното е, че приемаш мнението ми лично. Все едно ти си я писал пустата Опера. А няма нужда. Нищо не пречи ти да си я харесваш, аз да не я харесвам и в темата "Всичко за браузъра Опера", всеки от двамата да си каже мнението. Аз така разбирам свободата и равенството, дето пледираш навсякъде за тях...

Opera не е браузър - сменете си дилъра!

Язък за опита, да оплювате един от пионерите при браузърите.

Opera не е браузър - сменете си дилъра!

Някой ден може да те послушам. Днес ще ти се посмея :)

Язък за опита, да оплювате един от пионерите при браузърите.

Плюят камилите колега. Аз давам обосновано мнение. Апропо, към ден днешен има и по-стари и по-зрели конкуренти на Оперката...

P.S. От бързото писане и емоция съм направила правописни грешки, НО реших да се извиня, ЗАЩОТО да сгрешиш е човешко, а да се извиниш и простиш е проява на БЛАГОРОДИЕ !!!

Най-вероятно си искала да кажеш "благородство". Ако е така, пропускаш момента, че благородството не е необходимо да се изтъква - то просто си личи. Ако го има де...

Плюят камилите колега. Аз давам обосновано мнение. Апропо, към ден днешен има и по-стари и по-зрели конкуренти на Оперката...

А казах, че е един от пионерите, моля да кажеш кои браузъри са по-стари от Опера?

Само не ми изброявай тези под Linux...

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

А казах, че е един от пионерите, моля да кажеш кои браузъри са по-стари от Опера?

Само не ми изброявай тези под Linux...

Браузери по-стари от Opera има, като NCSA Mosaic, но по-стар браузер от Opera, който и в момента да разработва не съм чувал.

Историята на Opera започва преди първата версия на Internet Explorer, но първата официално достъпна версия на Opera е пусната 1година след първият Internet Explorer.

Браузери по-стари от Opera има, като NCSA Mosaic, но по-стар браузер от Opera, който и в момента да разработва не съм чувал.

Да, така е мисълта ми беше, че почти всички иновации идват от Opera - ако не беше тя, сега нямаше Mozilla, Google Chrome да имат табове, подобие на speed dial и какво ли още не. Някъде в мрежата има спор, че Opera е взаимствала идеята от друг браузър за табовете, но доколко е вярно не знам.

... Аз давам обосновано мнение. Апропо, към ден днешен има и по-стари и по-зрели конкуренти на Оперката...

...

Не видях нито едно твое обосновано мнение в тази и другата тема. И не разбирам, каква е тази злоба към браузъра. Щом не го харесваш, не го ползвай.

п.п. Анкетата отдавна не е актуална. Добре би било да се махнат версиите след браузърите, да се добави Хром, а други браузъри да се махнат.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Преди ползвах само Firefox, но откакто излезе Google Chrome само него ползвам-много по-бърз е бърз е, в сравнение с firefox-a, поне на моят комп е така-всичко зарежда много бързо, няма забивания, няма крашвания, дори да отворя и 100 таба

http://internet-browser-review.toptenreviews.com/

За мен Google Chrome е най-добрият браузър

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.