Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Единствения вариант е да свикнеш с новата опера.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Единствения вариант е да свикнеш с новата опера.

Опитвам, всъщност, не е толкова чужда, но има някакви невероятни бъгове, които не знам от мен ли за предизвикани, или не. На единия компютър, разни бутони са ми неактивни в замундите. На другия - пак в същите сайтове, не мога да копирам резюмета и неща написани не като коментари. Трих добавки, изключвах, слагах, включвах, ефект - никакъв ( едно гоУЕмо зЕрО : :)) )

Аз съм малко опък - свикна ли с нещо, много трудно го заменям.

Редактирано от Stefan Caromov (преглед на промените)

Опитвам, всъщност, не е толкова чужда, но има някакви невероятни бъгове, които не знам от мен ли за предизвикани, или не. На единия компютър, разни бутони са ми неактивни в замундите. На другия - пак в същите сайтове, не мога да копирам резюмета и неща написани не като коментари. Трих добавки, изключвах, слагах, включвах, ефект - никакъв ( едно гоУЕмо зЕрО : :)) )

Пробвай да преизградиш профилите си от нулата. Опера е като 8-цата. 8 няма нищо общо с предишните версии. Същото важи и за Опера. При Опера, Сафари, Хром и темо пободните им производни нито една добавка няма опициите за настройкиа които ги има в Мозилла. Освен това мозила никак не е бавна със правилно подбраните приставки. Единственото нещо което ме дразни отркито на новите версии от 13 нагоре че когато си пожелае просто изпада във режим на безтегловност и не знайно поради каква причина със или без добавки забавя началната заявка за зареждане на страница - последното се прояви и под Минт 16 и под 8.1. Другото което е страшно изнервящо и невероятно дразнещо при всички нови платформи е обновлението на добавките при старт на браузъра. Ако имаше как този процес да се отложи до момент във който браузъра във покой нямаше да е никак зле. Освен това в Опера все още си има букмаркс. Просто вече не се наричат така. Ако ти се занимава с експерименти можеш да пробваш Coolnovo - браузър базиран на Хром. Ако добавките които авторите са интегрирали във него можеш да пробваш Chromium.

Последния идва като Хром почти цялостно гол, но пък за сметка на това предлага свободата със добавки да го направиш именно както на теб ще ти е удобен. Не на последно място - забрави да споделиш хардуера със който разполагаш, за да може насоката към браузър да е максимално акурантна.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Хардуера - десктоп интел процесор кор 2 дуо 1.8 4 гб рам

лаптопа - кор 2 дуо 2.0 процесор 2 гб рам

Инсталирани уиндоус 8.1 про и на двата

12.16 ми бави бая, опера некст се държи доста стабилно , но малките трески ме дразнят. Ще праенсталирам сега от нищото, първо ще изтрия всичко свързано с операта, след това ще изтрия регистрите и ще инсталирам на ново. Ще пробвам и този браузър, Coolnovo, поне на картинка изглежда много приличен

А може ли някой да ме светне, каква аджеба е разликата между opera next  и опера 20.х.ххх.хх.

Редактирано от Stefan Caromov (преглед на промените)

Какво си "трил"? Програма се деинсталира или с Windows приложението за Uninstall programs или с друга програма. Аз лично използвам  CC Cleaner. Ако си изтрил нещо може от това да имаш проблема. Може и новата опера да е все още тестова. Всеки един браузър може да се настрои за твоите вкусове просто трябва да инсталираш необходимите добавки, ако се налага.

Какво си "трил"? Програма се деинсталира или с Windows приложението за Uninstall programs или с друга програма. Аз лично използвам  CC Cleaner. Ако си изтрил нещо може от това да имаш проблема. Може и новата опера да е все още тестова. Всеки един браузър може да се настрои за твоите вкусове просто трябва да инсталираш необходимите добавки, ако се налага.

Трия с уиндоуската си програма, след това трия всички папки свързани с приложението, както и проверявам регистрите за остатъчни файлове. След това правя абсолютно чисто нова инсталация. 

Трия с уиндоуската си програма, след това трия всички папки свързани с приложението, както и проверявам регистрите за остатъчни файлове. След това правя абсолютно чисто нова инсталация. 

Може да ти звучи странно, но има вероятност проблема да ти е от Windows 8.1

Може да ти звучи странно, но има вероятност проблема да ти е от Windows 8.1

Може и да си прав. 8.1 въпреки че работи доста бързо като цяло си е недоносче. Аз чакам 9. До то тогава шанса да си сложа Дебиан със олекотено КДЕ е доста голям, въпреки че за сега все още не мога да налвезна цялостно във философията на Линукс.

Може и да си прав. 8.1 въпреки че работи доста бързо като цяло си е недоносче. Аз чакам 9. До то тогава шанса да си сложа Дебиан със олекотено КДЕ е доста голям, въпреки че за сега все още не мога да налвезна цялостно във философията на Линукс.

Може би сте абсолютно прави. Съвсем възможно е да има нещо несъвместимо. 

Може би сте абсолютно прави. Съвсем възможно е да има нещо несъвместимо. 

Аз съм също 10 години с  Опера, сега съм с уин 7 и е същата работа - крашове, мислене, рестарти, чакам с интерес да посочиш наследник.

Аз съм също 10 години с  Опера, сега съм с уин 7 и е същата работа - крашове, мислене, рестарти, чакам с интерес да посочиш наследник.

Мъча да се приспособя  към IE 11 и opera Next . Най-идентични ми изглеждат, До сега пробвах хром, мозила, сафари, нито едното не ми изпълнява исканията, дори приблизително. 

Аз пък в момента имам една стара машина с Ubuntu и съм много доволен. Ако Microsoft продължават така да се излагат ме загубиха като потребител.

Старата Opera, но портативна (има такава опция при инсталацията). Освен това съм я виртуализирал с ThinnApp и дори и да крашне нещо, просто трия една папка, като преди това запазвам папката със сесията + кукитата. Дори ми се намира на диск D, примерно, Windows изобщо не я вижда като инсталирана програма, защото ползва виртуални регистри. Достатъчно е сигурна, защото дори да попадна на вирус, ще зарази един "пясъчник"... Трябва обаче малко да се потрудиш за ThinApp. И така...

Пробвай          qupzilla   http://www.qupzilla.com/download       ползвам го в линукс .Консумира по-малко памет и е доста бърз.За ютуба напиши пред линка на клипа SS и стартирай. T.e ssyoutube

Редактирано от dred (преглед на промените)

MAXTHON -един найстина добър браузер ,С МНОГО ГЛЕЗОТИИКИ,БЪРЗО ИЗБИРАНЕ, СКИНОВЕ И Т.Н .ПРОБВАЙТЕ !!!

Мъча да се приспособя  към IE 11 и opera Next . Най-идентични ми изглеждат, До сега пробвах хром, мозила, сафари, нито едното не ми изпълнява исканията, дори приблизително. 

Maxthon !!!! Това е истината  :)

Имам подобна дилема като на автора, но и аз не съм намерил засега отговора.

...Maxthon !!!! Това е истината   :)

Maxthon действително покрива огромната част от изискванията (е, поне моите), но... няма проверка на правописа на български език, което директно го прави неизползваем за мен. 

Пробвай да преизградиш профилите си от нулата. Опера е като 8-цата. 8 няма нищо общо с предишните версии. Същото важи и за Опера. При Опера, Сафари, Хром и темо пободните им производни нито една добавка няма опициите за настройкиа които ги има в Мозилла. Освен това мозила никак не е бавна със правилно подбраните приставки. Единственото нещо което ме дразни отркито на новите версии от 13 нагоре че когато си пожелае просто изпада във режим на безтегловност и не знайно поради каква причина със или без добавки забавя началната заявка за зареждане на страница - последното се прояви и под Минт 16 и под 8.1. Другото което е страшно изнервящо и невероятно дразнещо при всички нови платформи е обновлението на добавките при старт на браузъра. Ако имаше как този процес да се отложи до момент във който браузъра във покой нямаше да е никак зле. Освен това в Опера все още си има букмаркс. Просто вече не се наричат така. Ако ти се занимава с експерименти можеш да пробваш Coolnovo - браузър базиран на Хром. Ако добавките които авторите са интегрирали във него можеш да пробваш Chromium.

Последния идва като Хром почти цялостно гол, но пък за сметка на това предлага свободата със добавки да го направиш именно както на теб ще ти е удобен. Не на последно място - забрави да споделиш хардуера със който разполагаш, за да може насоката към браузър да е максимално акурантна.

Аз съм с ФФ 28.0 от доста време насам и не съм попадал на забавяне при началната заявка.

А относно ъпдейтите на добавките - те се ъпдейтват докато браузърът е отворен, но след като го затвориш и отвориш те уведомява за ъпдейтите, като отваря нов таб за това. Така че реално ъпдейтите се случват точно както си написал, че искаш.

И между другото, пише се "акуратна" - без допълнително "Н".

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мога ли да попитам, как да направя така, че когато отварям линк от някоя страница, ИЕ 11 да ми я отваря в нов раздел, а не да заменя вече съществуващата ? 

Мога ли да попитам, как да направя така, че когато отварям линк от някоя страница, ИЕ 11 да ми я отваря в нов раздел, а не да заменя вече съществуващата ? 

Дясно копче върху линка -> отвори в нов раздел ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Дясно копче върху линка -> отвори в нов раздел ?

Това е ясно, но не искам така. Искам като си цъкна на линка и автоматично да се отваря в нов раздел. 

Това е ясно, но не искам така. Искам като си цъкна на линка и автоматично да се отваря в нов раздел. 

Ами не знам, от доста време не ползвам Window$, а IE пък още повече. Провери в настройките какви са опциите за табовете.

Където и да ровя, все не става. Слагах и махах отметки къде ли не из разделите и не става.

В крайна сметка ще се върнеш пак на Opera, като мен :)

Новата не е чак толкова лоша, като ѝ свикнеш. Малко по-малко я оправят с всеки ъпдейт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.