Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Mozie FTW Публикувано изображение Май вече тя стана "браузъра на народа" ;)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Утре ще изпробвам , Opera. Надявам се да няма проблеми. После ще споделя мнения/препоръки/отговори на въпроси т.н ;)

Internet Explorer 5 ползвам(може да съм малко старомоден , но....) Причините да ползвам този браузър са следните:

- Неприлично бърз е

- Не хаби много системни ресурси(е , то мойта щайга си е бърза ама все пак...)

- Удобна навигация(хубав интерфейс...)

- и най - важното: има хубав скин

Изпуснат е един много хубав браузер - NetCaptor.

Ползвам го кат' надстройка за ИЕ и е супер!

Ползвал съм и Файръфокс - Ужасно е тва животно повече никога няма да го инстална(е 2 версия може ама 1...)

Опера никога не съм ползвал - Е , може и да я изпробвам някога

Поправка: Вече ползвам и Opera 9.25 верс. Публикувано изображение

Редактирано от Haryy_Potter (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Публикувано изображение Аз съм на Opera 9. 5 и съм много доволен. Не товари много CPU- то, удобен е за работа, до сега не съм имал проблеми с отварянето на каквато и да е страница, дизайна ми харесва (Някои казват, че имала много тъп дизайн. Е хората са направили скинове.) , Bit torrent... мисля, че няма смисъл да продължавам. Ползвам го от 6 месеца и не ми е направил бъг нито веднъж, докато с ИЕ беше кошмар. Минах на Опера, защото всеки е на ФФ и исках да вкарам нещо по- различно, за което не съжалявам.

Opera: the one

Редактирано от deckard (преглед на промените)

Mozilla Firefox си използвам и много ми харесва. Има много възможности за моделиране по собствен вкус и лесна за употреба. Също и Опера съм пробвала и мисля, че е добра. Ама нещо с Интернет Експлорера не се разбирам и не ми харесва

Mozila Firefox под Linux е моят браузър.Когато бях на Уиндоус бях с Flock, но не можах да го инсталирам на Linux-а Публикувано изображение Opera също го ползвах понякога и то най-вече заради Wand-а ,защото понякога FLock-a не ми запълваше паролите , а аз съм си един мързеливец :speak::)

Като функционалност предпочитам и ползвам Flock 1.2.1 под Win32. Определено интеграцията с Facebook, Flickr, Digg, Picasa, Twitter и прочие е прекрасно нещо. Дизайна е сравнително добър. А за красота и функционалност определено Opera 9.5 бие всичко по пътя си...

Под Linux - Firefox.

Под Windows - Opera, много е добър Публикувано изображение .

...

Когато бях на Уиндоус бях с Flock, но не можах да го инсталирам на Linux-а

...

@scorceni, точно вчера пробвах Flock. Само се разархивира, но трябва да добавиш една зависимост (пусни го от конзола и ще ти изпише какво липсва).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

а някой да добави МФФ3 и ИЕ 8 бета1? за МФФ 4 бета1 няма да казвам че там е рано

• 4 седмици по-късно...

Използвам Оpera от много време и нямам намерение да сменя този перфектен браузър. Opera е в пъти по-стилен от всеки един друг браузър. FF не ми харесва, защото трябва да се сложат прекалено много добавки за да се догоди браузъра до Opera. А като има много добавки зарежда бавно и не е функционален. Забравих ИЕ завинаги! Дори в новата версия 7 не сложиха Download Мениджър и управление на типовете файлове (MIME) за сваляне. Пък да не говорим колко вируси съм лепнал от браузъра. Оставам с Opera до КРАЙ!!!!! :speak:

Редактирано от vladols (преглед на промените)

Mozilla Firefox още отпреди 4 години и половина горе долу от бетите :speak:~

В момента ползвам Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Редактирано от skylamer (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Малко хора опитват максималните възможности на Opera. Масовка - тегли, пуска, пише google.com и дотук. Firefox та Firefox. Нищо от това, което ми трябва няма, трябва да я накачуля с плъгини като коледна елха, следи за нови версии, обновявай... Няма достатъчно гъвкав интерфейс, в смисъл, не мога да си "мандахерцам" достатъчно свободно компонентите според нуждите.

Базираните на IE бразури пък са така натруфени в търсене на функционалност, че стават прекалено утежнен за интуитивна работа софтуер.

Истината е, че Opera e изключително мощен откъм конфигуриране и възможности браузър. Без добавки има почти всичко, и то функционира идеално. Любима опция ми е вграденият блокър на реклами и други: Цък. На този линк дори хората са си направили и CSS темплейт, който скрива празните места от скритите реклами. Дори ръчно може да се блокира определено съдържание, с по-общ анализ на url-то на рекламата, или само конкретния елемент. Знаете ли каква красота е калдата без нито една реклама, текстова или изображение? Ами арената? И с другите е възможно, не не и без утежнпване с допълнителен модул или програма. А опера го прави едва ли не от само себе си.

Боже, с Опера може да правиш всичко, не мога да се сетя и 1/3 от функциите му, които само аз използвам ежедневно. А е толкова лек и облекчен като интерфейс. Интерфейс, на който можеш да преместиш каквото си поискaш, където си поискаш, да добавиш, бутони, разделители, ленти...

Wand функцията просто е вълшебна. Вълшебна.

Подкрепям. От 7-8 години съм с опера и не го сменям за друг браузър. Мозилата е все едно да си с протези в интернет... и постоянно трябва да смазваш някой чарк. Плъгините са толкова много, че трябва да отделиш седмици, за да избереш измежду, да кажем 10 плъгина с горе-долу еднаква функционалност, кой ще ти върши работа... до следващата версия, за която не знаеш този плъгин дали ще върви.

Аз предпочитам да използвамIE7.Опциите са ми напълно достатъчни и не ми е правил проблеми. Докато с Netscape и Opera ми се е случвало да не зареждат страници или като свалям WinRAR файл го зарежда на самата страница като тxt файл и да излизат някакви йероглифи. :P

за последното трябва да се сърдиш на дата и другите подобни сайтове, не на браузъра

• 6 месеца по-късно...

Ами аз ползвам 4 браузъра, Opera,Firefox,Safari,IE 6 и мога да кажа че Оперката си върши работата най-добре ;).

• 1 месец по-късно...

Пробвала съм "сафари","макстон""авант",но съм си оставила 'мозила" и "опера"-най-удобни ми са,а предните изброени нещо ми се бъгнаха-и аз не знам защо-не съм много навътре в нещата,винаги съм любопитна да пробвам нови неща и го правя,но накрая оставям това което ми създава най-малко проблеми и ми е най-удобно за ползване.Сложих глас за 'мозила"-но ако можеше да посочваме два браузъра и за "опера" бих сложила.

малко офф-топик: мисля си че от тези 55 гласа за Mozilla около 50 трябва да са за Firefox, но това не е важно доколкото се познавам май съм гласувал за лисицата (не помня толкова назад), но честно казано и аз съм минал през доста браузъри докато открия че лиско прави точно това което искам, както го искам и само когато го поискам опера винаги прави това което искам, почти както го искам и то постоянно, а не когато трябва (а и няма visual bookmarks - голям минус), но пък ми е удобна за усб-то (признавам си че абсолютно всички лисици от 3.х сериите [вкл. и 3.6а1] ми сечат) а за да съм максимално честен ие8 си го поставям пред опера в личната ми класация

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.