Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Firefox. :) .Засега удовлетворява нуждите ми! :P

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Глас за Opera!

Използвам я от Opera-7. Лека,бърза,удобна - беше си любов от пръв поглед. :-)

При сърфиране,понякога достигам над 60-70 таба (при разглеждане на албуми,с над 100).Натоварена и синхронизирана към акаунта ми,с над 4500 отметки,24 елемента в Speed Dial,10-ки записки (някой доста обширни), пощенски клиент към Gmajl,JavaScript допълнителни функционалности,проверка на правописа в реално време (за Opera-10),куп допълнително вградени търсачки с моментално търсене по категории.Жестовете с мишката - свикнеш ли,отказване няма.Много неща и удобства са вградени в Opera с инсталирането.

Като всички програми и тя си има недостатъци,бъгчета и трески за дялане:-D Сега тестват новия двигател Presto-2.2.2 - проблеми има,но и упорито се разрешават.Няма съвършени неща,съвършено е да обичаш "нещо",въпреки несъвършенството му.Или обичаш или не...всеки сам избира в какво и колко да се отдаде.

Opera Desktop Team ,работят усилено за решаване на проблемите.Наскоро пуснаха "Турбо режим" (за 10-та версия), използващ компресия на страниците в техни сървъри.Като цяло резултата е по-висока скорост на сърфиране при слаба Интернет връзка (100КВ)...е да,за сметка на качеството в изображенията,което не винаги е необходимо.А и не всички използваме бърз Интернет.

На Desktopa си имам Google Chrome,Firefox-3xx,IE-8,Maxthon и Safari.Опитвам се от любопитство да следя как се развиват,но не до там,че да ги оценявам и сравнявам обективно с Opera. Често надничам и в темата за Firefox - тук.

Всички програми са създадени за нас - потребителите и би следвало да оценяваме работата на разработчиците.Всеки използва това,което смята за най-удобно и вършещо работата.Въпрос на навици и предпочитания.

Защо Opera? Сърфира по-бързо,дава ми удобство и цени моето време. Публикувано изображение

Opera-10 Alpha + Turbo - Персонализирана.

Публикувано изображение

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

И аз като Steltt ползвам Opera, само че обичам да ми е чистичко ^^

Не обичам много бутони, тъй като на практика мога да правя всичко с клавиатура и мишка. Мога да кажа на Opera да отвори еди-коя си програма, а после да ми изпържи яйца, и всичко това с едно движение на мишката Публикувано изображение

Opera е бърза и лека, стабилна, разбира се идеално с уеб стандартите и има всичко, което би ти потрябвало. И се променя до неузнаваемост изцяло в твоя полза , стига да знаеш как ^^

Темата е много стара и по тази причина в анкетата липсва твърде важен участник, който съществено би променил резултатите от гласуването - Google Chrome. Вярно, че засега има финални версии на 1-ва серия, но, противно на навиците си, не пропускам всяка нова бета от 2-ра серия. Това е браузъра, който ползвам почти непрекъснато и постепенно IE 8 и винаги актуалната 3-ка на Firefox остават пренебрегнати. Много дълго, още преди да стане безплатна, та до 9.64 се опитвах да направя и Opera-та подходяща за мен, но така и не се получи и от последната преинсталация не фигурира сред програмите, които ползвам.

Chrome все още има много трески за дялане, че дори и с яки чепове, но е несравним с никой от останалите масови по скорост на зареждане и сеплост, много държа на последното.

П.П. Много държа да уточня, че и трите браузъра, с които разполагам в момента са настроени за изчистване на кеша при затваряне, а и в края на деня обикновено почиствам с CCleaner. Това ми спестява много потенциални проблеми.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

И аз съм за Firefox въпреки, че не поддържа ActiveX тоест някои приложения като например Камери но за сметка на Firefox редиректва за разлика от Explorer 7.

гласувах за Интернет Експлорър, защото съм в печатлен от новата му версия и защото в анкетата го няма любимият ми Хамелеон

Все още имам два инсталирани браузара;Firefox и Internet Explorer8. Firefox ми беше любимия,но откакто излезе Explorer8 съм много разколебан!!!

Публикувано изображение

Internet explorer 8 направо ми скъса нервите....бавен,забива,но пък много подробен и с много екстри.От една седмица пробвам Google Chrome и е простичък,но много бърз.Не съм кой знае колко добра с компютрите,но след използването и на Opera ,заключението е ...OPERA E НАЙ

K-meleon - основен. Бърз, лек, може да се настройва според предпочитанията на всеки. С всяка нова версия става все по-добър, макар да има може би малко повече бъгове от останалите. 2/3 от бъговете му са в Gecko, тоест проявяват се и в другите базирани на него браузъри като Firefox. IE 7 - втори, понеже доста сайтове работят само с него. Chrome - добър браузър, но не е за мен. Предпочитам k-meleon. Firefox - Брат ми го инсталира, определено не съм доволен. В сравнение с k-meleon и chrome е доста по-бавен и тежък.

и k-meleon липсва - а е доста по стар от мозилата... и lynx и links, както и konqueror... бих казал че мозиллата е мноого по бъгава от к-мелеона - на него една версия излиза на половин година... ся остава пак да го направят с новия дракон че и той да мине acid2 теста... най ме кефи на камелеона че съм настоил да пиша в адрес бара и го отваря в нов прозорец - това мързилата го няма даже и в about:config (както и много други настройки пак там ги няма) другото дето ме кефи в камелеона - десен клавиш върху линка (завършва на mp3, avi, flv, mpg, wma, wmv и си го пускам в mplayerHQ, ако ми хареса си го тегля)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Гласувах за Mozilla Firefox, много съм доволен!

Интересно. Според някои проучвания IE е на 1во място в България. Тука обаче се получава друго Публикувано изображение Аз си има мой фаворит Opera 10 за сега е алфа версия. Без доработки ми е супер удобен, а като си поиграя малко с него става направо :част от Мен" :conversation:

Лисичката ми е малко бъгава а IE няма как да пусна на компа си.

в интерес на истината firefox може да се оптимизира да работи бързо почти като k-meleon чрез about:config в адрес бара

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.