Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

[Mpower]/ThreatExpert толкова време ли ти трябваше да установиш това Публикувано изображение

Както писах по горе получих писмо от Symantec-veritas.com - те са партньори.Проблема идва в сертификата на veritas,който все още не е добавен в базите на Касперски по вина на veritas.com.Още инфо ли желаеш?Може и цялата кореспонденция да дам.

Не ти ли писна да си сменяш имената? По добре си смени стилът на писане :whist:

ПП. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...iew=getlastpost

Промото е получено на служебната ми поща и НЕ е от кракерски сайт Публикувано изображение както и другите в темата.Файла БИ трябвало да е с многоезикова поддръжка.

Ами да си оправят бакиите от Касперски,не е мой проблем.От как им хакнаха сайта преди месец и им изнесоха сума ти информация американските хакери нещо много са се разтревожили за сертификатите Публикувано изображение
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Добре, че си толкова забавен. Точно пък ти трябваше да се замълчиш тука: Symantec Website Hacked

Уязвимости:

Symantec security update

Symantec closes hole in consumer products

Norton AntiVirus for Macintosh causes Mac vulnerability

Vulnerabilities in antivirus products

Critical vulnerability in Norton Antivirus and Internet Security

Multiple vulnerabilities in Symantec products

Това са уязвимости в периода 2007-2008-2009 г. Много, нали? И това не е всичко просто ти вадя няколко примерни, ако искаш можем да се задълбочим.

Не ме разбирай погрешно, аз съм против руснаците, езика им, държавата им, съществуването им, но в този спор съм повече против теб.

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Според “Unu”, Румънският хакер Центъра На секцията на получената информация на Документа на Уеб сайта на симантек съдържа лош параметър, който облекчава SQL инжекционни атаки.

Атака е в действителност Сляпа SQL инжекция. За разлика от редовните SQL влагания, такива атаки са много трудни,тъй като Уеб сайтът не отговаря на информация което би давало на хакера идея как да постъпи Тук на първият ти линк

аз поне не видях да е осъществена реална атака от Уну???

Сляпа SQL инжекция не значи осъществена атака Fixer както се е случило със сайта на Касперски.

-------------------------------

За останалите линкове които си дал

Според Symantec, проблема главно въздейства на стари продукти както Нортън 360 1.x, Нортън AntiSpam 2004 и 2005, Нортън Антивирусни 2004 на 2008, Нортън Интернет Секюрити 2004 на 2008.

Това са уязвимости на старите продукти на нортън,какво общо имат?

Fixer по добре се тревожи за ESS-4 Щото като гледам е лидер по уязвимости,кой не я е фанал той не я е кракнал,разкрачил и фикснал Публикувано изображение

Редактирано от ThreatExpert (преглед на промените)

Виж "готин", има ли атака има? Успяла ли е атаката? Успяла е. Твоите оправдания нямат смисъл на сляпо била, на не знам си какво била, при положение, че са ги хакнали има ли значение каква е била? Имало е хаквания на официалните страници на най-известните антивирусните продукти. Обаче такива уязвимости, каквито са имали продуктите на Symantec, никой друг е нямал. Аз ти казвам, че това са били уязвимости в този период т.е., докато ти си ги хвалил Symantec пак са си имали уязвимости, така че вече да ми се оправдаваш, че са минали и ти до тогава си нямал нищо общо с това, няма смисъл. Главно не главно, положението им е било такова и ще продължава да е такова. Има общо, защото 2007-2008 не са били преди много време и точно тогава и ти претендираше, че са много велики, а въобще не са, ето колко са велики. Това са само част, които набързо събрах има и още много, затова въобще не обвинявай другите и т.н., защото точно Symantec са най-зле, кирливите ризи им се видяха, няма какво да ги оправдаваш.

Аз няма какво да се тревожа. Програмата е написана наистина изключително качествено и нямам забележки към нея по повод сигурността, можеш да се разтърсиш за подобни уязвимости, аз поне до сега не съм видял такива каквито имат Symantec. Относно сигурността, те са най-добре. Това за кракването и т.н., въобще не ме засяга, хората сами си вредят. Ако тези фиксове не бяха опасни, нямаше и другите да ги засичат, дори Symantec ги засичат. Threat"Expert"-те има още много какво да прочетеш и не си намерил с кой да се заяждаш.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

iovi

Виждам, че стана голяма каша около тия промоции: сертификати, SQL инжекции", не знам кво си, не знам що си (неща, които не всеки иска да знае и се интересува)....И все пак, някой от специалистите тук, ще обясни ли простичко и ясно на всички, които се интересуват и искат да пробват промоциите- може ли да се ползват спокойно промоционалните файлове на Нортон, връзки към които има в този форум, или има някакъв риск за потребителя при тяхното използване??? Кратко и ясно....?

Виждам, че стана голяма каша около тия промоции: сертификати, SQL инжекции", не знам кво си, не знам що си (неща, които не всеки иска да знае и се интересува)....И все пак, някой от специалистите тук, ще обясни ли простичко и ясно на всички, които се интересуват и искат да пробват промоциите- може ли да се ползват спокойно промоционалните файлове на Нортон, връзки към които има в този форум, или има някакъв риск за потребителя при тяхното използване??? Кратко и ясно....?

Знаеш най-важното - инсталационните файлове се изтеглят задължително от сайта на производителя, а не от някакви странни места. Как да ти се отговори еднозначно, като се касае за непознат вредоносен код. Не очаквам някой да ти отговори. Поздрави

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1351987

Публикувано изображение

Според тебе редовно ли е? Ето копие на писмото в пощата ми НЕ от кракерски портал :wors:

Публикувано изображение

Бас държа,че ще се ъпгрейдне до последната версия.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Според тебе редовно ли е? Ето копие на писмото в пощата ми НЕ от кракерски портал :rap:

Нямам представа и за това питам! Имам към 5-6 промоционални Нортона- всичките различни. Само на един инсталационния файл е с размер равен (или почти равен) на оригиналния, а всички други са с доста по-голям размер! Това дали не крие нещо, и защо е така? какво още може да е вкарано вътре?

Nikssi, нима изтеглените версии на Norton или Kaspersky примерно от The Pirate Bay не се обновяват и не работят привидно нормално. Много са подобните места - там продуктите са с всевъзможни прибавки. Не е сложно - необходим е валиден ключ за оригиналния инсталационен файл. Поздрави

Нямам представа и за това питам! Имам към 5-6 промоционални Нортона- всичките различни. Само на един инсталационния файл е с размер равен (или почти равен) на оригиналния, а всички други са с доста по-голям размер! Това дали не крие нещо, и защо е така? какво още може да е вкарано вътре?

Зависи от подръжката на езиците предполагам.Аз тази програма не я ползвам и дори вече не харесвам.

Ако искате теглете,ако модераторите преценят,че е нередовна да трият наред постовете ми.

Естествено,че двама тук са на различно от моето мнение...Нека се обосноват с подробности и факти.

Между другото един клонинг на M=== и нещо си преди време беше дал линк към NIS в Замунда с ресет триал вътре :question:

Не ми се търси поста и най вероятно е изтрит отдавна от модераторите.

Nikssi, с различни начини и методи пробвам да локализирам spftrl.digitalriver.com - невъзможно е този хост да е едновременно в Швеция, САЩ или Холандия. А със Symantec 9 с търсачките не го намирам изобщо - липсва в списъците с възможностите за избор. Явно от Symantec предпазват ползвателите си от случайно попадане там. Безпроблемно го намирам от компютрите с Касперски и Авира. Кракери-имитатори са. Имал си кореспонденция с тях - прецени дали да си провериш системата. Поздрави P.S. Ето доказателство http://www.board4all.cz/showthread.php?p=334531 Неволно пак наруших правило 2.10 - но как да докажа нещата?

Редактирано от TNN (преглед на промените)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Редактирано от [Mpower] (преглед на промените)

Снощи си сложиш Нортон 2009- оригинален триал! Забелязва се много леко ускорение на машината при сърфиране, в сравнение с Авира, НО много голямо затежняване на същото сърфиране, в процес на пълно сканиране на компютъра. Това за втори път подтвърждава теста който правих за влиянието върху компютъра: по-лек в "спокойно" състояние и доста по-бавен при пълно сканиране!

Снощи си сложиш Нортон 2009- оригинален триал!

Забелязва се много леко ускорение на машината при сърфиране, в сравнение с Авира, НО много голямо затежняване на същото сърфиране, в процес на пълно сканиране на компютъра. Това за втори път подтвърждава теста който правих за влиянието върху компютъра: по-лек в "спокойно" състояние и доста по-бавен при пълно сканиране!

Съгласен съм с теб, че е важно колко е бърза системата при сканиране на антивирусните приложения.

Те трябва да са спомагателни програми, и да не пречат на работата на юзерите - и в спокойно състояние, и при работа (ъпдейти, сканиране, реалновремевия модул).

За мен обаче е по важно да открива и отстранява опасности, нищо че черпи повече ресурси при скан. Пускам сканиране когато не съм на компа, с условие да реагирам след края на проверката.

Полезна функция да не те обезпокоява скана e scheduled scrensaver scan, дано повече производители да почнат да я използват ....

Пускам сканиране когато не съм на компа, с условие да реагирам след края на проверката.

Да бе...Принципно и аз така правя, но тук идеята ми беше да видя все пак как влияе на компютъра. В случая- забавя го жестоко. Иначе програмата много ми харесва от към интерфейс, но няма големи възможности за настройки...повечето неща са "по подразбиране", Insight анализа е доста ценна функция. Интересно е, че вчера при пълен скан ми откри един бацил (след Авира),който така и не разгледах какво точно е, а директно го пратих в "небитието".....

Хрумна ми да си направя възстановяване на системата с Акронис-а, при което се върнах в състоянието при което бях още с Авира-та. Деинсталирах я, свалих от оф.сайта на Нортон наново триал версията и я инсталирах, при което отново имам цели 15 дни за проба!

Възниква ми веднага въпроса- дали ако след 15 дни направя същата процедура, ще имам нови 15 дни триал? Публикувано изображение Какво мислите по въпроса? Публикувано изображение

Хрумна ми да си направя възстановяване на системата с Акронис-а, при което се върнах в състоянието при което бях още с Авира-та. Деинсталирах я, свалих от оф.сайта на Нортон наново триал версията и я инсталирах, при което отново имам цели 15 дни за проба!

Възниква ми веднага въпроса- дали ако след 15 дни направя същата процедура, ще имам нови 15 дни триал? Публикувано изображение Какво мислите по въпроса? Публикувано изображение

Естевствено,че ще имаш.По-добре ползвай по-дълга промоция,че да не правиш упражнението на 15 дни....

Естевствено,че ще имаш.По-добре ползвай по-дълга промоция,че да не правиш упражнението на 15 дни....

Мислех, че все пак от Нортон "запомнят" от кой компютър е сваляно и стартирано и не се разрашава повторно инсталиране на триал. Други програми имат такава "опция"!

Мислех, че все пак от Нортон "запомнят" от кой компютър е сваляно и стартирано и не се разрашава повторно инсталиране на триал. Други програми имат такава "опция"!

Публикувано изображение Помнят дръжки ;) Помни системата ти и това е валидно със всеки продукт.Имам колега който си връща имиджа всеки понеделник в 10 часа и си кара без грижи от годинииииии Публикувано изображение

Публикувано изображение Помнят дръжки ;) Помни системата ти и това е валидно със всеки продукт.Имам колега който си връща имиджа всеки понеделник в 10 часа и си кара без грижи от годинииииии Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение Помнят дръжки :help wanted3: Помни системата ти и това е валидно със всеки продукт.Имам колега който си връща имиджа всеки понеделник в 10 часа и си кара без грижи от годинииииии Публикувано изображение

Защо тогава в тракерите има версии на Нортън придружени с Resettrial.Реинсталацията на версия 2009 вече въобще не е трудна (бавна).

И с риск да наруша правилата, значи ли , че ползването на продукти на Нортън с ресеттриали, дава възможност за ползване на програмата пълнофункционално, естествено нелегално. Имам впредвид сравнението с фикснат НОД32, който работи некоректно, а ресетнат Нортън триал си работи пълнофункционално.

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Защо тогава в тракерите има версии на Нортън придружени с Resettrial.Реинсталацията на версия 2009 вече въобще не е трудна (бавна).

И с риск да наруша правилата, значи ли , че ползването на продукти на Нортън с ресеттриали, дава възможност за ползване на програмата пълнофункционално, естествено нелегално. Имам впредвид сравнението с фикснат НОД32, който работи некоректно, а ресетнат Нортън триал си работи пълнофункционално.

:help wanted3:

Имах впредвид,че ползва само връщане с имиджа всяка седмица.Не става въпрос за кракване или нещо нелегално.

Този ресет триал със сигурност прави проблеми НЕ се ползват такива придобивки :shake_puter:

:)

Имах впредвид,че ползва само връщане с имиджа всяка седмица.Не става въпрос за кракване или нещо нелегално.

Този ресет триал със сигурност прави проблеми НЕ се ползват такива придобивки :super:

Ами, ве.

Това може да се изпробва от всеки. Дали ресетнат Нортън и легитимно придобит ще реагират по един и същ начин на едни и същи линкове(зарази)...

Ресетнат Нортън е като ресетнат Касперски. Можем да намерим в мрежата някои от тези "програмки" и да ги пуснем за проверки и събеседвания в темата за ловенето. Обогатени са с вредоносен код. Ще пробваме ли ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.