Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Здравейте на всики и весели празници.

Аз също реших да изпробвам НИС2009, но след няколкодневно ползване се затруднявам единствено в разгадаване на някои от логовете му.

Например след като ми намери троянец, влизам в карантината и ми излиза само това:

Публикувано изображение

Лошото е че не мога да разбера, къде точно е бил този троянец( в Ц ли, в Д ли, в системните файлове ли), истинското име на файла какво е....

Имам няколко такива засичания но нищо подробно.

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Бил е засечен, вируса е премахнат Публикувано изображение Като цъкнеш на risk details, долу пише къде е засечен.

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Бил е засечен, вируса е премахнат Публикувано изображение Като цъкнеш на risk details, долу пише къде е засечен.

Благодаря, намерих го - бил е в E/System volume information........

Така и така съм започнал да питам......

Би ли споделил с мен някой силно запознат с програмата каква настройка да оставя на защитната стена.

Досега бях оставил включен Automatic program control, но сега реших да го изключа и включих Advanced events Monitoring, започна да задава доста въпроси за доста приложения (даже и за речника)....

Това ли е настройката която превключва м/у автоматичен и интерактивен режим, като на някои други програми.....

Кой е по-добрия вариянт според вас...

Ако разбираш какво правиш и какво блокираш го остави така. Ако не искаш да те притеснява го остави на автоматично.

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Здравейте на всики и весели празници.

Аз също реших да изпробвам НИС2009, но след няколкодневно ползване се затруднявам единствено в разгадаване на някои от логовете му.

Например след като ми намери троянец, влизам в карантината и ми излиза само това:

Публикувано изображение

Лошото е че не мога да разбера, къде точно е бил този троянец( в Ц ли, в Д ли, в системните файлове ли), истинското име на файла какво е....

Имам няколко такива засичания но нищо подробно.

Коя програма за защита е ползвана на този компютър преди да инсталираш NIS?

Коя програма за защита е ползвана на този компютър преди да инсталираш NIS?

Защо питаш, имаш нещо впредвид ли?.....

За около 1 година смених доста програми- Avira Free+Comodo Firewall;Kis2009;F-Secure;ESS 4 Beta; по- рано даже изпробвах и Rising, и Тwister....

Сега реших да изпробвам и NIS2009, но още не мога да дам миродавни мнения- много е рано - още го разучавам.

Точно в този случай Trojan/droper е засякан от НИС в една от точките за възтановяване в E-то, след една сесия на заразяване под защитата на RETURNIL. Аз свалям по навик всичко в Е-то и инсталационния файл на вредоносната програма е останал там и е направаена точка за взтановяване преди да го изтрия лично..... така си мисля аз може би нещо такова се е случило, не мисля да гадая.....

Ето:

Публикувано изображение

Защо питаш, имаш нещо впредвид ли?.....

За около 1 година смених доста програми- Avira Free+Comodo Firewall;Kis2009;F-Secure;ESS 4 Beta; по- рано даже изпробвах и Rising, и Тwister....

Сега реших да изпробвам и NIS2009, но още не мога да дам миродавни мнения- много е рано - още го разучавам.

Точно в този случай Trojan/droper е засякан от НИС в една от точките за възтановяване в E-то, след една сесия на заразяване под защитата на RETURNIL. Аз свалям по навик всичко в Е-то и инсталационния файл на вредоносната програма е останал там и е направаена точка за взтановяване преди да го изтрия лично..... така си мисля аз може би нещо такова се е случило, не мисля да гадая.....

Ето:

Публикувано изображение

Интересно ми беше да разбера коя се е издънила.RETURNIL предпазва само дяла на който е инсталирана ОС и програмите.При едно заразяване вирус ми унищожи всички снимки на "Д" това не го бях предвидил.Последния път когато пробвах НИС от промоциите мисля че нещо не беше както трябва имаше нещо гнило,защото при Mpower резултатите бяха други при едни и същи тестове.Преди 4 месеца ползвах NAV пак от промоциите но се държеше перфектно наистина се справяше със стартиран вирус който не лови на 100% разчисти всичко.

Винаги е по-добре да е на интерактивен режим, при автоматичен режим повечето неща ги позволява... аз не бих се оставял на произвола на съдбата.

Винаги е по-добре да е на интерактивен режим, при автоматичен режим повечето неща ги позволява... аз не бих се оставял на произвола на съдбата.

Именно, и аз така реших. Още повече, че изпробвах това при теста на Comodo. Не помня точно, но на автомат имах доста по-слаб резултат, отколкото като ме питаше и забраних лично няколко въпроса от теста. Също така позволи автоматично и свръзката с интернета на една от вредоносните програми от темата " На кого колко му лови....", а като беше на интерактивен режим аз забраних тази връзка и имаше минимални последствия за ОС.

Така че и аз препоръчвам да се изключи Automatic Program Control.

М/у другото забелязах това и при ползването и на други програми, не само на NIS.

При автоматичен режим сами допускат повече неща, отколкото би трябвало, и според мен не трябва да си прекалено можещ и знаещ потребител за да четеш внимателно съобщенията и да вземаш правилни решения при въпросите от защитниите стени....

Именно, и аз така реших. Още повече, че изпробвах това при теста на Comodo. Не помня точно, но на автомат имах доста по-слаб резултат, отколкото като ме питаше и забраних лично няколко въпроса от теста. Също така позволи автоматично и свръзката с интернета на една от вредоносните програми от темата " На кого колко му лови....", а като беше на интерактивен режим аз забраних тази връзка и имаше минимални последствия за ОС.

Така че и аз препоръчвам да се изключи Automatic Program Control.

М/у другото забелязах това и при ползването и на други програми, не само на NIS.

При автоматичен режим сами допускат повече неща, отколкото би трябвало, и според мен не трябва да си прекалено можещ и знаещ потребител за да четеш внимателно съобщенията и да вземаш правилни решения при въпросите от защитниите стени....

Автоматичните настройки или настройките по подразбиране са подходящи за нормално ползващи нета не за такива като нас тук в тоя форум Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам един въпрос. Инсталирах си Norton 360 преди 1 година с 2 години лиценз ,и оттогава съм забелязал, че когато го пусна на Virus&Spyware scan, проверява набързо (2 минути) дял C и с това се приключва, което ми се вижда меко казано странно, защото съм с 2 харда, разделени общо на 5 дяла. Оставам с впечатлението, че защитата си върши работата "отгоре-отгоре". Та въпроса ми е: Възможно ли е нещо да ми е убягнало от настройките или има друга причина?

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Аз не съм запознат толкова добре с продукта и е добре някой, който е да обясни. Същото нещо се случва и с ESET NOD32 Antivirus, когато има друга инсталирана програма на компютъра, с която са в конфликт.

Нямам нищо друго, освен 360, камо ли да става въпрос за конфликти. И все пак 1 360 000 файла се проверяват за 2 минути. Едва ли . . . :rolleyes:

Нямам нищо друго, освен 360, камо ли да става въпрос за конфликти. И все пак 1 360 000 файла се проверяват за 2 минути. Едва ли . . . :)

Вероятно имаш рууткит който "лъже" Нортън че имаш само толкова файлове за проверка,не е нормално да сканира толкова бързо при условие че имаш толкова файлове.Трябва да сканираш със Combofix но трябва да се внимава и да те насочва някой който знае как да работи с тази програма или пък със SysInspector.

Има обаче нещо друго - като дам другите дялове да се сканират ръчно, после при общо сканиране ги проверява и тях . . .

При мен сканирането с корпоративния Symantec Antivirus 9 става за 15-16 минути.За около 200 000 файла. Бих търсил причината в състоянието на ползваната ОС - никой не е застрахован да няма изненади. Поздрави

Мисля, че всичко е наред вече. Проверява всички устройства за около един час. Бая мътилка излезе, основно Backdoor и spyware. Чак се питам, какво правих толкова време, че не обърнах внимание на това. Има нещо, което привлече вниманието ми. Един от елементите, открити при сканирането е Suspicious.MH690, който е определен като Heuristic virus, оценен като Risk level 1(Very low). Преди бях с Avast! 4.8 Home Edition, който работи с евристики. Може ли това да са остатъци от несъвместимата AV система.

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Благодаря за линка, ТNN, видях за какво става въпрос, сега като си гледам предишния пост направо ми се струва глупаво това, което съм писал :lol6: .

Здравейте, аз реших отново да изпробвам нещо, което ми попадна пред очите ненадейно онзи ден.

Оказа се Symantec Endpoint protection v11, и е била взета от тук

Инсталира се без проблем, ъпдейтна се сама и в момента работи на компютъра ми вкъщи.

Бих искал мнение от вас за това дали е коректна, заслужава ли си, и как така програмата ще работи без никакви ключове, лицензионни споразумения, кракове, пачове и др.- т.е. излиза ли, че за мен е безплатна, и то докога.

Оказа се, че там има още линкове за същата програма, но тази е само 70.4 МБ, а останалите са доста по-големи.

В момента възникна проблем с ъпдейтите ми за ундоса ми, на който досега бяха включени автоматичните ъпдейти, и след като сложих Симантек не ми се разрешава достъп до официалният сайт на Майкрософт даже. След като изключа Симантек- всичко е наред, ъпдейтвам отново без проблем. Също и не виждам вече в Add/Remove programs доасегашните ъпдейти, а преди се виждаха ( около 20-на ъпдейта за сигурност на уиндоус, и поне два пъти повече за офис пакета).

Symantec Endpoint Protection 11.0 The next generation of AntiVirus from Symantec. $54.18 per license Ставало е въпрос - защитен софтуер се изтегля единствено от портал на производителя. Ще има още изненади за всички- които не го съобразяват. Това не е промоция - те са достатъчно много - просто си избери нещо от там. Бих деинсталирал незабавно това произведение на творец в настроение. Поздрави

Symantec Endpoint Protection 11.0 The next generation of AntiVirus from Symantec.

$54.18 per license

Ставало е въпрос - защитен софтуер се изтегля единствено от портал на производителя. Ще има още изненади за всички- които не го съобразяват. Това не е промоция - те са достатъчно много - просто си избери нещо от там. Бих деинсталирал незабавно това произведение на творец в настроение. Поздрави

В мненията има човек, който се хвали, че от 4-5 месеца е точно с тази версия на програмата, и че няма проблеми.......

Ще си позволя да я задържа за малко, за да видя какво ще стане и докъде ще стигна. Пък и мога да я пусна в темата "на кого колко..." :sobbing:

Избор и решение - винаги са си лични - дано е уникат и да работи с месеци. Надявам се си прочел коментарите под торента. Поне човек знае какво прави. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.