Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Инсталирах NIS 2008 първи впечатления:

..............................

Защо се спря точно на NIS 2008? Има NIS 2009, но за съжаление е използваема като пробна версия само 15 дни. Мисля, че е достатъчно, за да се прецени как работи. Ако имаш свободно време за това, разбира се. Нали писах в една тема, че Симантек се кълнат, че NIS 2009 е по-бърза от KIS 2009. Ето: рекламата. Според мен ще е по-удачно да се сравняват последните версии на приложения от различни производители. :P

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Защо се спря точно на NIS 2008? Има NIS 2009, но за съжаление е използваема като пробна версия само 15 дни. Мисля, че е достатъчно, за да се прецени как работи. Ако имаш свободно време за това, разбира се. Нали писах в една тема, че Симантек се кълнат, че NIS 2009 е по-бърза от KIS 2009. Ето: рекламата. Според мен ще е по-удачно да се сравняват последните версии на приложения от различни производители. :P

Знам за рекламата.Но не успях да намеря NIS 2009 за повече от 15 дни.Считам за недостатъчно да се запозная с даден продук в рамките на дори един месец,камо ли за 15 дни.Това беше причината.Пък и нали всички продукти получават еднакво обновяване,така че ще има същата защитеност. :) Ползвах БЕТА версията ЕТО запознах се в известна степен.Минах някои тестове които се правеха паралелно с тестуването на КИС 8,впоследствие се върнах на КИС за да продължа с тествания преди продукт.Нужно ми беше сравнение за някои неща.Тогава БЕТАТА NIS2009 беше на по високо ниво според мене от КИС 8.0.0.354

Тестове ще продължат в следващите 90 дни - ползвам промото на Майкрософт за всички лицензирани потребители.Всички адреси и връзки от другите теми ще са тук.

Направих пълна проверка на компютъра с КИС 2009,пуснах и всички програми които ползвам в това число и a-squared Anti-Malware 4 версия като и проверих с gmer.Чисто беше отвсякъде.Проверката с Кис трая 54 минути,като последната с беше преди седмица.

Ще видя какво ще намери и NIS и за какво време.

Поздрави

От няколко дни съм добавил тримесечна промоция:

Norton Antivirus 2009 и Norton Internet Security 2009 тримесечен Trial от Heise.de:

http://www.heise.de/newsticker/sub/symantec4/

Не съм я изпробвал.

Все още чакам да ми пратят връзката за сваляне на имейла Ванка.И май ще е на немски,а искам на език който ми е понятен.Не че немският ми е лош но предпочитам английски и руски.

-=При мен се получи - Norton Internet Security 2009 90-Tage Testversion - Bitte bestдtigen Sie Ihre Registrierung...=-

О тази промоция тук -> http://pcaddons.blogspot.com/2008/09/norto...-2009-free.html

Все още не е добавен NIS 2009 очаква се... :)

Промених я в темата, сменили са условията си.

http://www.symantec.com/home_homeoffice/su...oad.jsp?id=sony

http://www.symantec.com/home_homeoffice/su....jsp?id=toshiba

Ух, не видях. Извини ме. Мислех, че само Norton 360 Version 2.0 и Norton Antivirus 2009 имат 90 дневна пробна версия...

Има ли за NIS не искам да слагам NAV ,предпочитам комплексната защита.

И за да е честно ако искате ще проверя после компа с КИС 7.0.0.125 още по стара от NIS 2009 - става ли така?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

..................................

И за да е честно ако искате ще проверя после компа с КИС 7.0.0.125 още по стара от NIS 2009 - става ли така?

Според мен няма нужда да сравняваш NIS 2008 с KIS 7. Те вече са на път към вечните ловни полета...

Според мен няма нужда да сравняваш NIS 2008 с KIS 7. Те вече са на път към вечните ловни полета...

Вярно 2009 е на линия.Но и старците могат нещо.Нали има LIFE ъпдейти :question: Дали ако кача 2009 върху 2008 няма да се получи ?Как мислите колеги.Ъпгрейд възможен ли е при NIS,като при KIS :question:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Вярно 2009 е на линия.Но и старците могат нещо.Нали има LIFE ъпдейти ;) Дали ако кача 2009 върху 2008 няма да се получи ?Как мислите колеги.Ъпгрейд възможен ли е при NIS,като при KIS :)

Аз не съм сигурен, че ще стане ъпгрейд на пробна версия при NIS 2008 -> 2009 със запазване на 90-дневния пробен период. Виж, за платените става срещу заплащане:

Публикувано изображение

В случая лиценз за една година при ъпгрейд NIS 2008 -> 2009 струва 49.99 USD, при цена на едногодишен лиценз за NIS 2009 - 69.99 USD. Спестяват се 20 USD. :)

Аз не съм сигурен, че ще стане ъпгрейд на пробна версия при NIS 2008 -> 2009 със запазване на 90-дневния пробен период. Виж, за платените става срещу заплащане:

Публикувано изображение

В случая лиценз за една година при ъпгрейд NIS 2008 -> 2009 струва 49.99 USD, при цена на едногодишен лиценз за NIS 2009 - 69.99 USD. Спестяват се 20 USD. :angry:

Янки,е не е само техният продукт.Някакво инфо от тебе за премахването на Norton специално за 2008 версия?Ценя твоето мнение.От сайта където може да се свали деинсталатора ми искат разни чалъми...парички,при Касперски това е безплатно.Не карат хората зорлем да плащат...В краен случай имиджа е на линия,но бих искал да проверя след Великият Гетсби с Чапаев :angry:

Янки,е не е само техният продукт.Някакво инфо от тебе за премахването на Norton специално за 2008 версия?Ценя твоето мнение.От сайта където може да се свали деинсталатора ми искат разни чалъми...парички,при Касперски това е безплатно.Не карат хората зорлем да плащат...В краен случай имиджа е на линия,но бих искал да проверя след Великият Гетсби с Чапаев :angry:

За махане на програми за сигурност на Norton има инструмент: Norton Removal Tool . На сайта на Симантек също има препоръки как става това деинсталиране (Norton 2008). Това е безплатно. По принцип Norton се вгражда доста дълбоко в операционната система, цялостното премахване не е лесно. Ето директен FTP линк за Norton Removal Tool (2.24 MB). Има го и на заглавната страница на Калдата.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Nikssi, сега Norton няма ли да ти спира достъпа до любими руски портали !? Познай Symantec дали ме спира където и да било !? Ken бе поставил въпрос дали са еднакви - ще стигнеш ли до свои констатации ? Зависи от желанието ти. Поздрави

Янки,е не е само техният продукт.Някакво инфо от тебе за премахването на Norton специално за 2008 версия?Ценя твоето мнение.От сайта където може да се свали деинсталатора ми искат разни чалъми...парички,при Касперски това е безплатно.Не карат хората зорлем да плащат...В краен случай имиджа е на линия,но бих искал да проверя след Великият Гетсби с Чапаев :)

не заблуждавайте хората че KIS,NORTON,AVG и всички други програми се нуждаят от специални деинсталатори създадени за тяхното пълно премахване.поради тази причина дълго време не исках да пробвам тези програми,а специално за KIS и NORTON предварително бях свалил деинсталаторите им бях се подготвил като за война и преинстал на ОС,но се оказа поредния мит.KIS 2009 го махнах без нито едно затруднение и остатък с помоща на Ace Utilities но никъде не пише че е специално за премахване на подобни програми,и досега не е имало програма която да не мога да деинсталирам и след това да имам проблеми.не е нужно да се ползват деинсталаторите специално създадени за KIS,NORTON,AVG,AVAST и т.н.ако някой от четящите раздела на форума има затруднение с използването на програмата Ace Utilities да ми пише на ЛС да му помагам и да му обясня и за други изключително полезни функции във тази програма.

Nikssi, сега Norton няма ли да ти спира достъпа до любими руски портали !? Познай Symantec дали ме спира където и да било !? Ken бе поставил въпрос дали са еднакви - ще стигнеш ли до свои констатации ? Зависи от желанието ти. Поздрави

Да спира ме до някои в автоматичен режим е просто ужасен...имам впредвид,че направи гаф с Internet Download Manager,като не му разреши изобщо да стартира - бил незнам какво си ...пакетирано Публикувано изображение Кис го определя с малки ограничения,като му забранява някои опастни процеси.Допълнително можеш да му зададеш куп правила на самото приложение - това в Автоматичен режим.Тука Касперски бие Нортън определено.

Сваляне на заразени архиви с данлоуд менажер - и без него - НЕ блокира достъпа още там във Мрежата,където е по безопастно,а ги трие като ги свали на компа и то не веднага ами като сканирам ръчно :) Отварям папката със заразите и той си трае 10 минути :) Какво ли прави през това време.Касперски не ми дава да припаря до папка със зараза вътре - знаеш какво прави :) Значи до тук 3:0 в полза на Руснака.

Сканира страниците особенно ако са по обемисти замръзва и после след две секунди стартира бързо :eek:

Кис2009 сканира в пъти по бързо значи става 4:0

Така мисля днес след още някои проверки,по тази версия да сложа 2009 - явно няма да се задържи повече от 15 дни.

Според мене е хубава програма НО не е за мене с тая мудност.Знаете ли,че класифицира и Калдата като заразен сайт...като отворя английската главна страница.

Блокира страници с торенти,кейгените не ги харесва хич...но в други направо където трябва да прекъсне връзката защото там Касперски засича десетки атаки той мълчи...

Подходяща за компании и хора които посещават "нормални" места в мрежата и не свалят каквото им падне.Може и да греша ...Искам за себе си да се убедя в това което наистина рекламират някои ...

даа изглежда само при мене работят нормално всички антивирусни програми и по различен начин от други ползватели вероятно защото не съм предубеден.KIS 2009 го махнах защото не мисля да върша работата на създателите му и да му разучавам настройките 6 месеца,да посещавам специални обучаващи семинари и други подобни мероприятия в чест на една програма.при мене NAV 2009 на домашния компютър също не ме спира да свалям архиви с вируси но и без да сканирам ръчно преди да го разархивирам не ми се удаде възможноста да видя как ще се справи със заразяване.от архива пусна да излязат само текстови файлове,а тези които директно прати в карантина се опитах да ги извадя но без никакъв успех.

Полезна информация

http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=...p;topic=17372#4 един от водещите Руски форуми

Дали се деинсталира лесно без тези стъпки ще разбера скоро.

Преди да направя нещо значимо обикновенно се запознавам с доста мнения.

даа изглежда само при мене работят нормално всички антивирусни програми и по различен начин от други ползватели вероятно защото не съм предубеден.KIS 2009 го махнах защото не мисля да върша работата на създателите му и да му разучавам настройките 6 месеца,да посещавам специални обучаващи семинари и други подобни мероприятия в чест на една програма.при мене NAV 2009 на домашния компютър също не ме спира да свалям архиви с вируси но и без да сканирам ръчно преди да го разархивирам не ми се удаде възможноста да видя как ще се справи със заразяване.от архива пусна да излязат само текстови файлове,а тези които директно прати в карантина се опитах да ги извадя но без никакъв успех.

Моите уважения но и тази ли тема ще оспамим. Публикувано изображение Темата е ясна "Norton Internet Security - дискусия" не става въпрос за всички продукти на Simantec/Norton.Според тебе какъв продукт трябва да сложа и да не ходиш по дирите ми и да спамиш?Или не трябва да пиша изобщо?Няма проблем има достатъчно форуми другаде.

Поздрави

http://siteadvisor.us/sites/kaldata.net/summary/ Известно ми е от ползването на другия американски продукт, Symantec не ме предупреждава за подобни неща. Има ли изненадани? Много истини са относителни. Поздрави

http://siteadvisor.us/sites/kaldata.net/summary/ Известно ми е от ползването на другия американски продукт, Symantec не ме предупреждава за подобни неща. Има ли изненадани? Много истини са относителни. Поздрави

Но не и с Българската и Руска локализация.Нали?

Моите уважения но и тази ли тема ще оспамим. Публикувано изображение Темата е ясна "Norton Internet Security - дискусия" не става въпрос за всички продукти на Simantec/Norton.Според тебе какъв продукт трябва да сложа и да не ходиш по дирите ми и да спамиш?Или не трябва да пиша изобщо?Няма проблем има достатъчно форуми другаде.

Поздрави

не е никакъв спам както ти сравняваш KIS 2009 и NORTON и излагаш твоите заключения,така и аз моите за тези програми.аз нямам ли това право?не съм те цитирал та да си мислиш че ти вървя по дирите.ако няма две гледни точки да не говорим че трябва да има много повече относно дадена програма,как читателите ще си направят заключение за тази програма.всеки има право на мнение и вземане на собствено решение.моите уважения нищо лично

Поздрави

не е никакъв спам както ти сравняваш KIS 2009 и NORTON и излагаш твоите заключения,така и аз моите за тези програми.аз нямам ли това право?не съм те цитирал та да си мислиш че ти вървя по дирите.ако няма две гледни точки да не говорим че трябва да има много повече относно дадена програма,как читателите ще си направят заключение за тази програма.всеки има право на мнение и вземане на собствено решение.моите уважения нищо лично

Благодаря.Имам обаче нужда от съвет относно настройките на програмата.Трудно ги намирам и все нещо ми убягва.Може и да греша.Би ли ми помогнал как се конфигурират в Ръчен/Интерактивен режим когато съм...Нещо в Автоматичните настройки променя ли се?Има ли Анти спам и Родителски контрол и откъде се включват тия опции?Какво означава Нортон акаунт?В автоматичен режим на каква основа дава разрешение на дадено приложение за връзка с Интернет? Ако ми помогнеш ще съм ти страшно благодарен.Ако може и някоя връзка за примерни настройки.Могат ли да се импортират настройките на програмата.Как и къде става това?

Мерси предварително.Все пак съм начинаещ а ти си ползвал техните продукти дълго време.

Според мене е хубава програма НО не е за мене с тая мудност.Знаете ли,че класифицира и Калдата като заразен сайт...като отворя английската главна страница.

Блокира страници с торенти,кейгените не ги харесва хич...но в други направо където трябва да прекъсне връзката защото там Касперски засича десетки атаки той мълчи...

Подходяща за компании и хора които посещават "нормални" места в мрежата и не свалят каквото им падне.Може и да греша ...Искам за себе си да се убедя в това което наистина рекламират някои ...

Пробвай NIS 2009,доста се различава от 2008/към по-добро/,макар че аз също харесвам КИС 2009 повече...

P.S.Учудвам се на ината ти да спориш с глупаци!Нали знаеш,че по-умният отстъпва....

Пробвай NIS 2009,доста се различава от 2008/към по-добро/,макар че аз също харесвам КИС 2009 повече...

P.S.Учудвам се на ината ти да спориш с глупаци!Нали знаеш,че по-умният отстъпва....

Ще пробвам финалната и версия но периода на триала е доста кратък 15 дни Публикувано изображение Ще ми стигнат ли?

Макар,че NIS2009BETA съм я пробвал вече http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1020243

Не споря с никого моля за помощ от ползващите продуктите на Simantec/Norton - нали трябва да си помагаме взаимно.

Искрено се надявам на помощта на колегата.Има опит с програмата,а аз не.

Какво е това Life update? Нещо като непрекъснат ъпдейт или ъпдейти зареждани при забелязани нови заплахи?При Касперски такова нещо няма но при нови заплахи ъпдейтите се пускат веднага...Тук как е положението?

Поздрави

Какво е това Life update? Нещо като непрекъснат ъпдейт или ъпдейти зареждани при забелязани нови заплахи?При Касперски такова нещо няма но при нови заплахи ъпдейтите се пускат веднага...Тук как е положението?

http://en.wikipedia.org/wiki/LiveUpdate

Мерси,някой друг няма ли необходимите знания макар и да даде някой линк .... :angry:

NIS 2009 е вече на линия.Времето ще покаже...Деинсталирането на NIS 2008 не беше толкова просто както се твърди...

Благодаря на nologo за поста с линка за Norton Removal Tool без него със другите съвети...

Благодаря ти колега :)

Първи впечатления ОС се зарежда в пъти по бързо.Няма разлика от Кис 2009 досега.Тестуването започва утре в 9-00 ч.

Лека вечер

Добър ден :)

Пълен скан на системата 56 мин. и 28 сек. ESS го бие,Касперски отстъпва с 4 минути ...или изобщо не отсъпва имайки впредвид,че сканира доста надълбоко.

NIS2009 за разлика от NIS 2008 почисти след малкото си братче.Но според мене му куца Уеб сканирането на трафика...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1107056

Поздрави Шоуто не свършва докато има мерак, засега има...

вчера развенчах поредния мит че нортън се деинсталира трудно и създава проблеми.не ми беше нужен специаления деинсталатор на нортън.деинсталирах NAV 2009 по най-простия начин START-PROGRAMS-NORTON-UNINSTALL не остана нищо и нямах никакви проблеми при инсталирането на другата антивирусна.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Модулите на NIS 2009 са повече.Въпреки всичко следвах съветите на колегите ТУК и другите от "братските" форуми.Може би си прав но лично предпочитам да го направя по този си начин. Спрях интернета Изключих всички модули Деинсталирах пакета с неговия си деинсталатор Ръчно изтрих всички папки останали след инсталацията Стартирах деинсталатора,който е даден именно за деинсталиране на продукта препоръчан от Symantec Естествено след всяка процедура без първата се изисква рестартиране. Неспазването на процедурата може да предизвика ЕВЕНТУАЛНО проблем с инсталирането на други продукти и за да си го спестя този момент следвах тази процедура.Изкам само да спомена,че при деинсталирането на NIS2008 не ползвах деинсталатора и се получи НО все пак исталирах продукт от същата фирма. Не останаха ли някакви папки в C:\Documents and Settings\......\..\Application Data и на други места? За впечатленията от ползването на продукта: - Добро стартиране на ОС,не е тежък като предната версия/умишлено ползвах старата версия за да направя сравнение/ - Интернет връзката в доста добро състояние-не усетих забавяне - Сканира ми харда бързо /тук ESS се представи най добре/ - Обновяванията редовни - Подразни ме това питане все за запомняне на паролата и че ползвам триал версия и да си я купя ... - С филтрирането го няма никакво /сваля файловете на харда и тогава едва при сканиране ги трие ако има нужда/ не ги спира още там в Интернет пространството.Разбрах,че това е политика на самата компания...според мене е недостатък - Красив външен вид,но почти никаква свобода за някакви промени в настройките...Данлоуд менажера ми Internet Download Manager го блокира,че какво намери толкова вредоносно в него? Крайни впечатления-Прекрасен продукт с доста подобрения и струващ парите си.Но с известни - недостатъци. Кой ли продукт пък ги няма. Поздрави -

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, Защо из сайта им не откривам Symantec а само Norton продукти.?Скоро ми свършва ключа за касперски и мисля да го сменя с нортън/симантек интернет секюрити. Добър ли е избора ми? По-тежка ли е от касперски? А по-сигурна?

Здравейте,

Защо из сайта им не откривам Symantec а само Norton продукти.?Скоро ми свършва ключа за касперски и мисля да го сменя с нортън/симантек интернет секюрити.

Добър ли е избора ми?

По-тежка ли е от касперски?

А по-сигурна?

Ето някои линкове за Symantec:

*Symantec Products A-Z (всички продукти)

* Symantec AntiVirus Corporate Edition

* Symantec Endpoint Protection. Има пробна версия (Trialware).

На въпросите ти не мога да отговоря еднозначно, защото според мен корпоративни продукти не бива да се сравняват с продукти за домашна употреба.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.