Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Стената е предвидена да работи чрез създаването на правила (настройки) за различните видове приложения, портове и протоколи, със създаването на които не успях да се справя Публикувано изображение С настройките по подразбиране, защитата е непълна и това лесно се установява с някой онлайн тест за firewall - ли.

Ето пример за настройки: Публикувано изображение

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 140,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Здравеите. Лиценза ми изтича след няколко дни и незнам какво да правя? Нортон по добра ли е от другите свободни антивирусни програми (аваст)например и струва ли си парите за лиценза които никак неса малко? Вие какво бихте ме посаветвали?

Редактирано от stan.s (преглед на промените)

Много труден въпрос задаваш и всеки отговор може да те подведе, но все пак ще опитам. Ако си доволен от работата на NIS 2007, ако не ти товари машината (не даваш данни за нея), ако проверките с онлайн скенерите и някои по-специфични програмки за проверки като Malwarebyte's Malware например дават нулеви стойности, то очевидно си струва. Symantec бяха и си остават лидер, но дали пък щом ще плащаш да не закупиш версията 2008?

Не. Най-обикновен troyan.IBM я направи дива и щастлива тая програма. Бях качил шотове преди година.

Няма идеална - всички пропускат по нещо - но авторите им едва ли се чувстват диви и щастливи - догонването май ще е вечно ... Поздрави

Няма идеална - всички пропускат по нещо - но авторите им едва ли се чувстват диви и щастливи - догонването май ще е вечно ... Поздрави

На тоя конкретно продукт авторите искат да се чувствуват предимно богати и щастливи. Както е казал народът-Нортън Вайръс Френдли и Саймънтек Пуснивирус Корпорейт едишън :P

На тоя конкретно продукт авторите искат да се чувствуват предимно богати и щастливи. Както е казал народът-Нортън Вайръс Френдли и Саймънтек Пуснивирус Корпорейт едишън ;)

Забрави да си похвалиш антивирусната :)

За мен лично не си струва да даваш толкова парички за Нортъна при условие, че програми като- Кaspersky,F-Secure, Trend Micro и т.н. пазят според мен по-добре от Нортъна, по-леки са и в нета има кей-джени и ключета за тях! Ако си решил да даваш пари, аз лично те съветвам да се насочиш към една от програмите, които споменах.Дори наскоро F-Secure изкараха нова версия, с която защитата на машината ти е гарантирана на 100%, просто ще се родиш с нея! Ако махнеш и Вистата, като сложиш едно ХР, тогава ще се радваш на още по-голяма лекота и производителност. Хем ще си качествено защитен, хем и машината ти ще лети! Това е моето мнение, все пак ти си решаваш! :);)

Norton Internet Security 2007 мисля че е предимно за корпоративна защита. Не мисля че си заслужава да си товариш компютъра с нея! Но все пак ти си решаваш!!!

Ако искаш качествена безплатна защита ще ти препоръчам една комбинация. Безплатния Касперски дето е с Яндекс онлайн + Comodo firewall. Двете се допълват по перфектен начин и осигуряват много мощна защита. :) За мен решението е това!

"""".Дори наскоро F-Secure изкараха нова версия, с която защитата на машината ти е гарантирана на 100%"""" Всички мечтаят за тази цифра ....

Честно казано хич неми се плаща,но неразбирам много и незнам от къде и каква ант-вир. да си сложа.

NIS 2007 си беше инсталирана от магазина с 3 месечен лиценз не,че съм пристрастен нещо към нея.

Знаете ли дали може да се намери ключе за нея в нета?

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Иначе немога да осетя дами товари машината(лаптоп)

Данните са в подписа.

Редактирано от B-boy[StyLe]
Нарушение на т.2.10 от правилата на форума! (преглед на промените)

НЕ си заслужава Слагай нода и забрави за вирусите(лично мнение)

Аз се доверявам на F-secure,пробвал съм абсолютно всичко и за мен най-доброто решение е точно това,остава ти да направиш своят избор.Ако ще я копуваш,изпробвай няколко трайъл версий на продуктите,за да видиш коя ще ти допадне най-много. Успех!

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

""""Ползвал съм техни продукти преди 7-8 години и никога не бих си замърсил компютъра отново с продукт на Нортън."""" Що за преценка - без никакъв поглед за развитието им през този период !?! Защо изобщо пишеш тук !?

Честно казано хич неми се плаща,но неразбирам много и незнам от къде и каква ант-вир. да си сложа.

NIS 2007 си беше инсталирана от магазина с 3 месечен лиценз не,че съм пристрастен нещо към нея.

Знаете ли дали може да се намери ключе за нея в нета?

Иначе немога да осетя дами товари машината(лаптоп)

Данните са в подписа.

Правила на форума!

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

1.Щом са я инсталирали от магазина от който си го закупил значи е сложена ей така просто между другото...

Не разчитай много на софтуера, който фирмите качват.Много потребители даже предпочитат да купуват техника без инсталирана О.С. и софтуер за да спестят някой друг лев от покупката...

2.Аз също нямам добро мнение за продуктите на Norton (Преди време просто бяха по-известни и повече се ползваха.Ползвал съм Norton Antivirus от 1998 до 2003.После стана прекалено тежка, неефективна, трудна за деинсталиране и т.н.).След това от Symantec взеха дръзкото решение да съкратят голяма част от персонала и да вложат сили в преработване на продуктите си.Явно е дало положителен резултат, защото съм чувал и чел позитивни коментари за NIS 2007/2008, Symantec AntiVirus Corporate Edition, Symantec Endpoint protection и т.н.

Ако се вярва на синтетичните тестове оценките са повече от добри:

Класация на най-добрите пакети за цялостна защита:

No. 1: Symantec Norton Internet Security 2008Цена на лиценз за 1 до 3 компютъра: $70Ефективност на защитата: Много високаИнтерфейс и вътрешна архитектура: Много добърФункционалност : Изключителна

Norton демонстрира много добро качество за цялостната защита, показа и най-висока ефективност на алгоритъма за бихевиористичен анализКрайна оценка: 84

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=814086

Личното ми мнение, че все пак не си заслужава да инвестираш в тази програма при наличието на добри и безплатни алтернативи.Ако решиш да купуваш пакет за цялостна защита то моята препоръка се свежда до два такива - Kapsersky Internet Security 2009 (след излизането на финалната версия) или GDATA AntivirusKit 2008 (която е доста тежка, но доста ефективна).

При безплатните програми избора си остава Avira/Avast!/AVG - които да комбинираш с добра защитна стена и да си свиркаш.Естествено тенденциите за развитието на зловреден код (един динамично развиващ се и не остаряващ проблем в света на информационната сигурност) се нуждае и от изграждане на хигиенни навици при сърфиране и адекватно поведение в мрежата от страна на потребителя.

Поздрави!

Безплатния Касперски дето е с Яндекс онлайн...

те него не ъпдейтват ли го още?

по темата моя съвет е ако ще е платена Ф-секюр,или КИС2009 а ко ще е някаква кракната по-добре безплатна като Аваст или Авира

по темата моя съвет е ако ще е платена Ф-секюр,или КИС2009

Само да вметна, че KIS 2009 още не е излязла официално и няма как да си я купиш, освен ако не използваш стария си лиценз за KIS 7 разбира се. НО засега финална версия няма.

Ако е останал доволен - нека изпробва няколко трайъл версий на продуктите,за да види коя ще му допадне най-много.Защо да бърза да купува - има подобрения във версиите 2008 ! Поздрави

по темата моя съвет е ако ще е платена Ф-секюр,или КИС2009 а ко ще е някаква кракната по-добре безплатна като Аваст или Авира

http://online.yandex.ru/?from=kaspersky

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...mp;#entry635634

Справка

Само да вметна, че KIS 2009 още не е излязла официално и няма как да си я купиш, освен ако не използваш стария си лиценз за KIS 7 разбира се. НО засега финална версия няма.

да де говоря като излезе официялно

Здравеите.

Лиценза ми изтича след няколко дни и незнам какво да правя?

Нортон по добра ли е от другите свободни антивирусни програми (аваст)например и струва ли си парите за лиценза които никак неса малко?

Вие какво бихте ме посаветвали?

Здравей Стан,

От години по традиция някои от големите батета като IBM, Acer и т.н. слагат на машините - десктоп или както е в случая лаптоп - 90 дневни копия на Симантек. Това е брак по сметка и за двете страни. Очевидно е, че Симантек не са толкова зле, иначе нямаше да ги слагат толкова масово. Очевидно е, че и Симантек не е толкова тежка, колкото беше преди няколко години.

От изброените в темата мнението ми е да си продължиш лизенза за Симантек (NIS) ако ти е по джоба и ако ти трябва защитна стена към антивируса ? Ако машинката няма да бъде изложена на "проветриво" можеш да и сложиш НОД32 и пак според джоба - легално или "не-съвсем", това - според мен :wors:

Аз съм бил дълго време с Norton, даже и преди 2007. Абсолютно не си струва! Цялата Нортонова система тежи много на компютъра, а ефективността не е гарантирана. Сега съм с Nod32 и съм много по-доволен.

stan.s, както вече няколко пъти са ти отговорили - няма смисъл да инвестираш в антивирусна защита на домашния си компютър, освен ако нямаш особенно ценна и жизнено важна информация на него. Колкото до алтернативите - хвърли един поглед на това сравнение тук (поради ограничението на самия сайт: кликни отляво на Comparatives и там избери № 17 - On-demand comparative от Февруари 2008. За 4 месеца нищо не се е променило, а можеш да добиеш пълна представа за възможностите на отделните решения). Аз бих се спрял на някое от безплатните решения Avira, Avast, AVG...

Редактирано от san (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.