Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

не, обективно погледнато нортън въобще не може да се определеи като тежка програма, няма какво да си кривим душата. но е факт, че веднага след излизането на резултатите от av-comparatives за 2009г, тук всичко живо почна да си слага нортън в подписа.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 138k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

не, обективно погледнато нортън въобще не може да се определеи като тежка програма

Напротив! Нортон заедно с Касперски и Панда са програмите оказващи най-натоварващо влияние върху компютъра. Наскоро пусках тук изследване, което бях правил по въпроса, само че сега е изтрито! Довечера мога да го пусна пак, ако си го пропуснал! Нортон дърпя яко памет, като процесора също периодично отива в критична зона...говоря разбира се за процес на сканиране!

Много ми е любопитно, как за 2 месеца в този форум, който може да се каже, че беше неофициалният форум на Касперски Лаб, след много мощна рекламна кампания, изведнъж се навъдиха толкова много Нортонаджии? Отстрани е доста весело като явление! До преди два месеца,почти нямаше активен съфорумец, който да ползваше Нортон, даже мога да кажа, че аз бях един от първите, които взеха да дават по-често резултати от сканиране Нортон (може да се направи справка). И си спомням, че точно тогава отново бях нападан от почти същите лица....че ползвам Нортон. И сега изведнъж хоп- всички Нортонаджии...и то пак казвам, благодарение на масирана рекламна кампания от лицето "Финално броене", което пък до преди 2 месеца, като представител на една друга програма, пееше друга песен....странни, странни метаморфози...

Никси гледам, че вече е самотен със Касапа....в момента всичко се е юрнало от едната тежка програма, на другата....от трън, та на глог....

Пак обиди,и не се прави на месия, проповядващ словото на Нортън,много преди теб са го проповядвали тук,когато теб те е нямало.М_Палър беше един от

Първите а това са резултатите,Касперски и Нортън рака за рака New generation security

Напротив! Нортон заедно с Касперски и Панда са програмите оказващи най-натоварващо влияние върху компютъра. Наскоро пусках тук изследване, което бях правил по въпроса, само че сега е изтрито! Довечера мога да го пусна пак, ако си го пропуснал! Нортон дърпя яко памет, като процесора също периодично отива в критична зона...говоря разбира се за процес на сканиране!

Хех.То човек, колкото и да си трае, понякога не може.:rolleyes:Стига с тия глупости за тежкия Нортън.Изобщо не усещам, че го имам инсталиран на системата.Виж използваните системни ресурси в нормално състояние->Публикувано изображение

Имайки предвид, че имам отворени 5 таба в браузъра,мейл клиент, слушам музика по The Voice(TV) през IPTV.bg и компютътрът ми не е рестартиран повече от седмица, нормален човек може сам да си направи изводите. >20 МB RAM, ако е много за теб, нямам какво да допълня.:lol6:

то почти всяка съвременна програма в несканиращо състояние не заема системни ресурси. идеята е при он деманд сканиране на целия хард. тогава си личи кога една антивирусна е наистина лека.

то почти всяка съвременна програма в несканиращо състояние не заема системни ресурси. идеята е при он деманд сканиране на целия хард. тогава си личи кога една антивирусна е наистина лека.

Не разбрахте ли че Нортън поддържа сканиране на заден план,при това сканиране не се товари процесора.Стига сте разводнявали темата с инженера.

Защо? Обикновено пускам пълен скан, когато излизам, лягам да спя или гледам филм.През този период не усещам никакво натоварване на системата, независимо, че сийдвам торенти по същото време.Гълта максимум 250-300 мегабайта памет по време на full scan, което, при наличие над 2 гигабайта, едва ли някой ще усети.Преди няколко дни опитах да вкарам цялата памет в употреба, за да си тествам компютъра, но не успях.С пуснати:антивирусна(NIS 2010), 3 игри(Dragon Age,PES 2010,Heroes of might and magic V),utorrent и няколко таба на браузъра, имах заети под 3 гигабайта.За мен всичко е ясно.:)

Защо? Обикновено пускам пълен скан, когато излизам, лягам да спя или гледам филм.През този период не усещам никакво натоварване на системата, независимо, че сийдвам торенти по същото време.Гълта максимум 250-300 мегабайта памет по време на full scan, което, при наличие над 2 гигабайта, едва ли някой ще усети.Преди няколко дни опитах да вкарам цялата памет в употреба, за да си тествам компютъра, но не успях.С пуснати:антивирусна(NIS 2010), 3 игри(Dragon Age,PES 2010,Heroes of might and magic V),utorrent и няколко таба на браузъра, имах заети под 3 гигабайта.За мен всичко е ясно.:)

С Norton Insight ще е по-бързо и по-ненатоварващо.Аз не пускам сканиране.Тя сама си сканира докато компютъра ми е idle всяка седмица.

не толкова заеманата рам, колкото натоварването на процесора е от значение. например сега с аваст заема при пълно сканиране почти не товари рам-та, но на някои архиви процесора ми стигна до 70% http://prikachi.com/images.php?files/1298443L.jpg

не толкова заеманата рам, колкото натоварването на процесора е от значение. например сега с аваст заема при пълно сканиране почти не товари рам-та, но на някои архиви процесора ми стигна до 70%

http://prikachi.com/images.php?files/1298443L.jpg

Хайде сега пък процесора зачекнахме.Пускам скан и добавям шот:Публикувано изображение

Естествено, че натоварването на процесора блуждае и е променливо, с пикове до 70-80%, но това става за части от секундата и не ми пречи да си извършвам обичайните действия.Най-голямото натоварване, което съм усещал лично, е по-бавно отваряне на някои страници в браузъра и то съвсем не винаги, по-скоро рядко и е едва забележимо.Не искам да твърдя, че няма нищо по-добро от Нортън, но още по-малко искам да си кривя душата и да говоря глупости колко тежък бил.Спирам по темата.:)

Защо? Обикновено пускам пълен скан, когато излизам, лягам да спя или гледам филм.

Типичен и стандартен отговор! Тук говорим обаче, кое реално натоварва повече системата, а не кога си лягаш...нали?

И понеже съм прост човек, обичам да работя с визуални ефекти- таблици и диаграми.

Отново ви пускам таблица с изследването, което правих преди около 2 седмици. Изследването е правено с програмата- SYSTEMOMETER. Давам ви обобщената таблица с окончателните резултати, получени след обработка на логфайловете получени от горе-споменатата програма.

Публикувано изображение

Най-леки: Авира, НОД32, Комодо

Най-тежки: Касперски, Нортон, Панда

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Това са резултати на един компютър. Не всички сме с един и същ процесор. При някои може да използва повече процесор, при някои по-малко. Относителна работа е според мен.

бих се радвал ако в следващо проучване вкараш и аваст 5. убеден съм че ще е сред първите

Типичен и стандартен отговор! Тук говорим обаче, кое реално натоварва повече системата, а не кога си лягаш...нали?

И понеже съм прост човек, обичам да работя с визуални ефекти- таблици и диаграми.

Отново ви пускам таблица с изслезването, което правих преди около 2 седмици. Изследването е правено с програмата- SYSTEMOMETER. Давам ви обобщената таблица с окончетилните резултати, получени след обработка на логфайловете получени от горе-споменатата програма.

Публикувано изображение

Най-леки: Авира, НОД32, Комодо

Най-тежки: Касперски, Нортон, Панда

Ама виж какво, моля.Аз също не те питам колко ти тежи на теб Нортън, а показвам и разказвам какво е положението при мен.Ако наистина ти пука, прочети още 2-3 пъти какво съм написал.Извади, ако искаш и анти-нортън енциклопедия, нищо не ми доказваш, защото аз ползвам програмата реално, 36 дни вече, и не усещам симптомите, за които говориш.Стига провокирал вече, моля те най-учтиво!:)

Ама виж какво, моля.Аз също не те питам колко ти тежи на теб Нортън, а показвам и разказвам какво е положението при мен.Ако наистина ти пука, прочети още 2-3 пъти какво съм написал.Извади, ако искаш и анти-нортън енциклопедия, нищо не ми доказваш, защото аз ползвам програмата реално, 36 дни вече, и не усещам симптомите, за които говориш.Стига провокирал вече, моля те най-учтиво!:)

Аз никъде не виждам провокация! Това, което правя, е че показвам резултатите от едно изследване, което съм правил....ти може да не усещаш нищо, но съотношението в натоварването което дава всяка програма ще е същото както при слаб, така и при мощен компютър!

Аз никъде не виждам провокация! Това, което правя, е че показвам резултатите от едно изследване, което съм правил....ти може да не усещаш нищо, но съотношението в натоварването което дава всяка програма ще е същото както при слаб, така и при мощен компютър!

Демек? Нищо, че не усещам натоварване на системата, тя всъщност се разпада, така ли? Синтетичните тестове са за мерене на пiшки, никаква полза от тях.

Демек? Нищо, че не усещам натоварване на системата, тя всъщност се разпада, така ли? Синтетичните тестове са за мерене на пiшки, никаква полза от тях.

При "мощен" компютър може да не се "усети" нищо от Нортон, но в същото време, на същият този компютър Авира или НОД32 все едно, че изобщо няма да ги има....схващаш ли? :)

И да добавя: те и тестовете на Av-Comparatives са "синтетични", ама ги ручате като жабета..... :)

При "мощен" компютър може да не се "усети" нищо от Нортон, но в същото време, на същият този компютър Авира или НОД32 все едно, че изобщо няма да ги има....схващаш ли? :)

Не, не схващам какво целиш, иначе разбирам какво говориш, но не намирам смисъл в него.Давам пример:

Имаш един пълен пясъчник.Минава Гошо и гребва една кофа.Ще го усетиш ли?А, ако си вземе половин? Ами четвърт? Шепа?

Има ли значение, ако така или иначе няма да усетиш? Сега ти схвана ли?

И да добавя: те и тестовете на Av-Comparatives са "синтетични", ама ги ручате като жабета....

А аз пак да кажа.Тествам си програмата сам и не ми дреме за разни тестове, ако мен ме удовлетворява.Twister и Comodo ги няма в челото на нито една АВ класация, но са любимите ми защитни програми.Забележи, не твърдя, че са най-най висша мода, както правиш ти с една друга програма, която, покрай теб взех да намразвам.Омитам се, че тук стан супер гнило.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

.Забележи, не твърдя, че са най-най висша мода, както правиш ти с една друга програма, която, покрай теб взех да намразвам.

Ами няма такова нещо! Това, което правех си беше отговор на аналогични дествия от едно друго лице, по отношение на една друга програма. Аз нямам любима програма! Харесвам във всяка по нещо, както и във всяка има неща които не ми харесват! И ако си забелязал повече обичам да критикувам, отколкото да възхвалявам! И така ще бъде...такъв съм си по характер! Винаги критикувам отрицателното, независимо за кого се отнася! Не понасям също така стадното мислене...така характерно за този раздел на форума!

Айде лека вечер!

@engineer наистина ще е добре като пускаш тези графики също да уточняваш, че става въпрос за твоя компютър нали?

Тоест тези графики не ни касаят нас а единствено теб.

Това е графика на CPU-то на моя компютър от както е инсталирана НИС както се вижда че процесора никога не стигал ниво 80% месеци наред.

И си поставяй графиките в темата за графики тази е за Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др.

Публикувано изображение

Редактирано от ‘‘‘ (преглед на промените)

@engineer наистина ще е добре като пускаш тези графики също да уточняваш, че става въпрос за твоя компютър нали?

Това е графика на CPU-то на моя компютър от както е инсталирана НИС както се вижда че процесора никога не стигал ниво 80% месеци наред.

И си поставяй графиките в темата за графики тази е за Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др.

Публикувано изображение

Ами ако компютъра ти е мощен няма да стигнеш нито 80 нито 100 процента.То си зависи и от процесора какъв е.Ако имаш 512 РАМ и да имаш Нортон според мен не е много удобно.

И да добавя: те и тестовете на Av-Comparatives са "синтетични", ама ги ручате като жабета..... :)

Виж се само колко бебенца си наредил?Не те ли е срам вече.Да си спомним от недалечното ти минало кой ручеше тестовете на AVC и кой твърдеше,че най-много на тях вярва-кой,кой? (подсказвам-не съм аз) :P

Ами ако компютъра ти е мощен няма да стигнеш нито 80 нито 100 процента.То си зависи и от процесора какъв е.Ако имаш 512 РАМ и да имаш Нортон според мен не е много удобно.

Нали за критично се смята над 80%?

Оффф...много добре знам, че разбираш смисъла на изследването, което правих, но се правиш на ударан! Добре....ще го обясня като за олигофрен:

1. Да разгледаме процесора. Приемаме, че данните за Авира са равни на А%. При това положение, данните за НОД32 ще бъдат примерно n*А%, за Комодо- c*A%, за Нортон- m*A% и т.н.. и т.нн... Т.е. съотношението на НОД към Авира е равно на числото n, на Комодо към Авира на числото c, на Нортон към Авира на числото m....и т.н.. Тези съотношения няма да се променят, ще са същите на какъвто и да е компютър...те зависят от програмата. Различни ще бъдат произведенията n*A, c*A, m*A и т.н...тези произведения вече зависят от компютъра, и при по-мощен компютър ще са по ниски и обратно. Сътношението между натоварванията, които създават програмите обаче (числата n, c, m....) няма да се промени!

И сега ако не си разбрал..... :)

2. По същият начин стои въпроса и пре паметта....

Виж се само колко бебенца си наредил?Не те ли е срам вече.Да си спомним от недалечното ти минало кой ручеше тестовете на AVC и кой твърдеше,че най-много на тях вярва-кой,кой? (подсказвам-не съм аз) :P

Никога не съм казвал нищо против тестовете на AVC....за разлика от някои лица...... :P не си ти....друг е....

Някои могат да си представят как работи компютър с процесор 500Mhz и 384 Mb RAM с Windows XP.Ние сме инсталирали Norton 360 на такива компютри и работят все едно не са там-не се осеща допълнително забавяне.

В края на 2008г Symantec промят драстично продукта си именно заради факта,потвърден от техни лични събрани данни,че над 30% от потребителите им имат компютри с едва 512 MB RAM.Norton има минималните изисквания за 256 MB RAM и пак може да работи.Друг е въпроса дали ти искаш компютър с толкова малко RAM.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.