Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Featured Replies

Според мен в момента лъсва, както вече казах, вторият недостатък на Нортон или в случая недостатък на "облака"- превантивното приемане на всичко непознато за вредно! Тук ясно се вижда какъв недостатък е липсата на евристика! Не може да ликвидираш всичко непознато...не е правилно! :)

Norton си има много добра евристика,както и активно сканиране.Недей да смесваш нещата.Това поведение е буквално от няколко дни след масовия ъпгрейд до версия 17.5 Преди седмица не беше така-получаваше предупреждение за неизвестните файлове и потребителят решаваше сам.

Аз писах на поддръжката и очаквам отговор с обяснение в скоро време.

Редактирано от The_final_countdown (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тц.....ПРОДУКТИТЕ НА "КАСПЕРСКИ ЛАБ" СА ТЕЖКИ, и това се знае от всеки! Тежестта се усеща особено силно при сканиране и при обновяване на базите! При сканиране компютъра губи пълна производителност за

• НЕ му се връзвай да му пращаш и показваш каквото и да било и да му се обясняваш!

• Версиите ви няма да се обновят,щом до сега не са се обновили,единственото което можете да направите е като излезе EXE файла с новата версия да си го изтеглите и да унинсталирате старата и слагате нова

Публикувани изображения

Norton си има много добра евристика,както и активно сканиране.

Можеш ли ми показа, къде във сайта на Нортон е написано, че програмата използва евристика (в класическият смисъл на думата). Доколкото ми е известно, Sonar анализира поведение, т.е. е проактивна защита (която е много широко понятие), но не е евристика в класическият смисъл!

Можеш ли ми показа, къде във сайта на Нортон е написано, че програмата използва евристика (в класическият смисъл на думата). Доколкото ми е известно, Sonar анализира поведение, т.е. е проактивна защита (която е много широко понятие), но не е евристика в класическият смисъл!

Евристиките на Авира и ESET ли ползваш за сравнение - та те хем са недостатъчни, хем често грешат.Symantec EP 11 едва ли ще покаже подобно прибързано и необосновано поведение - изчакването осигурява възможност за глобална преценка. Безобиден и нищо не стартиращ файл не следва прибързано да се терминира. Това поведение дори и при Twister Anti-TrojanVirus виждам, че сега е коригирано - не е като през 2008 година - тогава триеше всичко съмнително без предупреждение.Евристиката дори не е задължителна при програми с добро IDS/HIPS -окомплектоване. Последните и от Web Guard нямат нужда - те просто са най-добри. Поздрави

Авира като има евристика,що не стартираш този файл?и кажи как ти помогна евристиката. hттp://hotfile.com/dl/25584313/8cebd5c/setup.EXE.html

Хайа първо сравнението ти между файлове и хора ме кара да се смея:eek:и второ.

Нортън намекнаха още в края на 2009г. с рекламата си с известния боксьор Kimbo Slice която излъчва агресия,че ще става все по Агресивна.

Явно на теб и на много други това не им харесва,защо ли :)Щом Авира и Касперски могат да блокират цели сайтове,защо Нортън да не трие всичко

непознато до доказване на репутация?

Не установявам промяна в поведението на Symantec EP 11. Допуска изтегляне на всякакви файлове и няма индикации за ограничаване на достъп или за агресивно изтриване на съмнителни или непознати файлове. Промените май касаят само версиите за домашно ползване. Поздрави

Не установявам промяна в поведението на Symantec EP 11. Допуска изтегляне на всякакви файлове и няма индикации за ограничаване на достъп или за агресивно изтриване на съмнителни или непознати файлове. Промените май касаят само версиите за домашно ползване. Поздрави

Symantec Endpoint Protection 11 е много по-различна програма от серията Norton. Endpoint Protection се разработва само и единствено за бизнес клиенти,разработва се и се поддръжа от различен екип , не от тези , които правят Norton. Endpoint Protection ползва по-консервативни и стари технологии спрямо тези на Norton.SEP няма нито Облак(Insight,за който се говори),нито SONAR2,нито Norton Safe Web,нито IPS.Защитната стена е по-друга.Просто нямат общо освен че LiveUpdate дефинициите им са еднакви с Norton и другото общо е,че и двете се правят от една и съща фирма,но от различени екипи.

Symantec Endpoint Protection 11 е много по-различна програма от серията Norton. Endpoint Protection се разработва само и единствено за бизнес клиенти,разработва се и се поддръжа от различен екип , не от тези , които правят Norton. Endpoint Protection ползва по-консервативни и стари технологии спрямо тези на Norton.SEP няма нито Облак(Insight,за който се говори),нито SONAR2,нито Norton Safe Web,нито IPS.Защитната стена е по-друга.Просто нямат общо освен че LiveUpdate дефинициите им са еднакви с Norton и другото общо е,че и двете се правят от една и съща фирма,но от различени екипи.

Стената на Symantec Endpoint Protection 11 е всъщност SygatePersonal Firewall която има не само IPS но и IDS.

http://www.pcworld.c...nloads/file/fid,8132-order,1-page,1-c,alldownloads/description.html

Добавили са на Norton Antivirus стената Sygate и се е получил Symantec Endpoint Protection и Norton Internet Security 

http://en.wikipedia....oint_Protection

Стената на Symantec Endpoint Protection 11 е всъщност SygatePersonal Firewall която има не само IPS но и IDS.

http://www.pcworld.c...nloads/file/fid,8132-order,1-page,1-c,alldownloads/description.html

Добавили са на Norton Antivirus стената Sygate и се е получил Symantec EndpointProtection 

Norton Safe Web мога и като ръчен контрол при преценка за нужда да си я ползвам.Sonar 2 за какво ми е - много лесно се лъже и също дава FP. Заприличал е на WEB Guard при други програми и греши по сроден начин. "Firewall, която има не само IPS, но и IDS" е по-добре казано за може-би най-добрата проактивна защита в света. Казвам може-би, защото тези неща са динамични и на другия компютър съм откровено изумен от показваното от Twister. Мълчаливото изчакване при SEP 11 все пак е за предпочитане пред блокирането или отстрелването на всичко съмнително от азиатеца. Поздрави

Да, наистина SONAR почна много FP да дава. Ако продължава така, мисля да сменя антивирусната или да го спра като "екстра" от програмата.

Да, наистина SONAR почна много FP да дава. Ако продължава така, мисля да сменя антивирусната или да го спра като "екстра" от програмата.

Дето се вика: "Много хубаво, не е на хубаво!"....Толкова мнохо хвалебствия за Нортон в последните седмици се изсипаха, много нещо...едва ли не я изкарахте "божествена" програма....Нищо..обаче след отрезвяването обаче, много боли глава... :cool:

Добавили са на Norton Antivirus стената Sygate и се е получил Symantec Endpoint Protection и Norton Internet Security 

Добавили са на Norton Antivirus стената Sygate и се е получил Symantec EndpointProtection 

Пише се syegate и същата няма "network security device" нито пък "Host-based Intrusion Prevention System"

Кой те метна че стената на Symantec Endpoint Protection 11 е "syegate"-нищо подобно няма.

Дето се вика: "Много хубаво, не е на хубаво!"....Толкова мнохо хвалебствия за Нортон в последните седмици се изсипаха, много нещо...едва ли не я изкарахте "божествена" програма....Нищо..обаче след отрезвяването обаче, много боли глава... :cool:

Аман от твоята ламерщина и простотия инженер бил.

На който не му харесва Нортън има още 40,50 антивирусни да си слага някоя от тях,вместо да реве:)

Редактирано от ‘‘‘ (преглед на промените)

И ги трие защото се ползва от малко потребители? Тази политика не ми харесва. То така не мога да ползвам нищо портабъл и ново. :down:

Сонара ги спира защото са правени доста некадърно,за да защити системата от дупки или Vulnerability. Програмите са опасни за сигурността и стабилността на системата,виж че дефиниция няма?

Аз не виждам какви дупки има в тях. Това са просто програми, направени портабъл с друга програма. Няма нищо заразено в тях. Пратих ги за анализ на ESET, искам да видя какво ще кажат за тях.

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

Аз не виждам какви дупки има в тях. Това са просто програми, направени портабъл с друга програма. Няма нищо заразено в тях. Пратих ги за анализ на ESET, искам да видя какво ще кажат за тях.

Прегледай този сайт, http://secunia.com но не през пръсти!Пиши на Б-Бой да ти обясни някои неща,знам че той се интересува от това,та затова ти препоръчвам да му пишеш.

Ние планираме да поддържаме и новата версия на Firefox 3.6 която беше пусната на 21-ви Януари 2010г.В момента работим по съвместимостта на добавките и това ще приключи скоро. Благодаря ви за вашето търпение! Tim Norton Forums Administrator Symantec Corporation

Аз нито веднъж не съм имал проблем с фалшива аларма от SONAR.

Ако някой забележи фалшива аларма-нека изпраща до Symantec и както винаги ще отреагират светкавично https://submit.symantec.com/dispute/

Symantec имат огромна база от whitelist , която се обновява от 2 до 4 пъти всяко денонощие-нарича се Iron Whitelist и Iron Revocation

Освен това Облака (Insight) разполага с огромна база данни

post-260366-1264489836,61_thumb.png

По отношение на това,че Insight изтрива всички файлове с Недоказана репутация (Unproven) , това е bug от версия 17.5

Писах им във форума за това,други хора също за го забелязали,eдин от Supervisors на Customer support също съм го запознал.

Вероятно с новия build ще бъде поправено или по-рано. Престани да пееш една и съща песен.

Ха-ха , те пък ще седнат да ти отговорят :yanim: Ако изобщо получиш нещо,ще е догодина по Коледа

Сонара ги спира защото са правени доста некадърно,за да защити системата от дупки или Vulnerability.

Програмите са опасни за сигурността и стабилността на системата,виж че дефиниция няма?

Снощи изпратих въпросния файл на Symantec и днес получил mail,че ще бъде поправено в най-скоро време.

...

Некадърно направена портабъл програма представляващи заплаха, а? FP си е. Но имам близо 1гб такива програми, които ми ги счита за вредни и ми ги трие. Нямам намерение да ги пращам една по една.

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

Пише се syegate и същата няма "network security device" нито пък "Host-based Intrusion Prevention System"

Кой те метна че стената на Symantec Endpoint Protection 11 е "syegate"-нищо подобно няма.

Не съм писал че има HIPS а IPS и IDS,има разлика.

Никой не ме е метнал,когато инсталирах SygatePersonalFirewall видях 100 % същия интерфейс като този при стената на Symantec Endpoint Protection 11 с абсолютно същите опции и възможности.В wikipedia се потвърждава:

Firewall

Endpoint 11 incorporates a rules-based firewall and GenericExploit Blocking (GEB).

GEB proactively blocks malware by preventing malware fromleveraging unpatched exploits or vulnerabilities.

The firewall part of the product is based on the technologyavailable to Symantec after they acquired Sygate.

Некадърно направена портабъл програма представляващи заплаха, а? FP си е. Но имам близо 1гб такива програми, които ми ги счита за вредни и ми ги трие. Нямам намерение да ги пращам една по една.

Не знам как си ги правил въпросните програми да са портативни , но ти не си софтуерен разработчик , за да може да гарантираш за тяхната сигурност.

Ако не си доволен от услугите на Symantec просто спираш да ползваш техните продукти,премахваш userbar на Симантек,който си окачил и това е.Нито си им платиш,че да се оплакваш,нито нищо.Който не е доволен спира да се оплаква и си търси друг вариант. Ако искаш да се оплакваш,Norton има поддръжа,свързваш се с тях и скимтиш там http://www.symantec.com/norton/support/index.jsp

Аз не съм фен на нито една програма и казвам недостатъците на всяка една антивирусна, която съм ползвал. :ph34r: Но ме учудва това, че само SONAR ми ги трие, а другите траят. Всички други АВ толкова ли много пропуски имат? :) Тези програми които ми ги засича ги ползвам от много дълго време и проблем с хакерски атаки и вируси нямам. За това пиша... Искам да разбера всичките ли са FP или представляват заплаха.

Но ме учудва това, че само SONAR ми ги трие, а другите траят.

Една е програмата,която стана антивирус на годината. Аз ще ги изпратя на Symantec за потвърждение aimp2.exe и другата.

Искам да разбера всичките ли са FP или представляват заплаха.

За да разбереш или ти самия си developer или debugger,или просто се възползваш от услугите на такъв или такива(които работят в антивирусна лаборатория)

Трие ги без милост, защото се ползват от малко потребители. :biggrin: Кога мислят да пооправят това автоматизиране? Не обичам да взима мой решения вместо мен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.