Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

ozzy

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др. чст-1

Препоръчан отговор

Гост
публикувано (редактирано)

Здравей разбрах накъде биеш и не не е стандартен уеб гард, а относно сайта Norton го смята за безопасен ,но един наш приятел -не Публикувано изображение И трите ги счита за безопасни -поне за сега де :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една доста подробна статия за НИС 2010 http://dpvreview.bg/?p=566

Наистина 2010 версия е страшна, да се надяваме,че 2011 ще е още по-добра, в което съм сигурен. 99,99% съм сигурен, че Norton 2011 пак ще грабне призата Антивирсна на годината. :down:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Озирис,защо в новата 2011 версия няма опцията Express Renewal или Subscribe now? Аз сега инсталирах новата версия да я пробвам, да видя дали има някой бъг и да ти докладвам, а ти да казваш на по-високостоящите.

Между другото забелязах нещо, не знам да ли е бъг. Преди малко като инсталирах новата версия, при натискате на Run Live update обнови се всичко, освен Virus definition. Пишеше Error. Натиснах пак няколко пъти Run Live update, но пак същия проблем. Наложи се да рестартирам компютъра. След рестарта взе, че стана обновяването. Това бъг ли е?

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Озирис,защо в новата 2011 версия няма опцията Express Renewal или Subscribe now? Аз сега инсталирах новата версия да я пробвам, да видя дали има някой бъг и да ти докладвам, а ти да казваш на по-високостоящите.

Между другото забелязах нещо, не знам да ли е бъг. Преди малко като инсталирах новата версия, при натискате на Run Live update обнови се всичко, освен Virus definition. Пишеше Error. Натиснах пак няколко пъти Run Live update, но пак същия проблем. Наложи се да рестартирам компютъра. След рестарта взе, че стана обновяването. Това бъг ли е?

Да бъг е щом ти се е наложил рестарт- ще го докладвам че имам да докладвам и друг при инсталирането на НИС2011 стената не стелтва портовете това става пак след рестарт, но чак сега го забелязах, а за Express Renewal не съм питал и аз защото повече гледам как се държи програмата и дали има някакви несъвместимости, но ще питам и ще ти кажа :whist: Мерси Ванка че ме подсещаш :blink: Програмата не трябва да дава такава грешка и трябва да иска рестарт само след обновяването и към по нова версия ! Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да бъг е щом ти се е наложил рестарт...

Аз не бих го определил ,като бъг,редно е след инсталация на програма в защита да се резва компа, без значение дали го изисква или не!

Защо?!

Защото,ако няма рестартиране,няма как да се достигнат/обхванат, всички системните файлове и папки от самата програма за да ги вземе под свой контрол!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Аз не бих го определил ,като бъг,редно е след инсталация на програма в защита да се резва компа, без значение дали го изисква или не!

Защо?!

Защото,ако няма рестартиране,няма как да се достигнат/обхванат, всички системните файлове и папки от самата програма за да ги вземе под свой контрол!

Да но тая грешка при обновяване е съмнителна :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да но тая грешка при обновяване е съмнителна :whist:

Като няма достъп до системните temp папки(където си сваля базите),естествено че ще даде грешка и след рестарт се оправя проблема!Но все пак щом са решили без рестарт,би трябвало да няма проблеми,прав си за доклад е,макар и незначителен за мен!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Като няма достъп до системните temp папки(където си сваля базите),естествено че ще даде грешка и след рестарт се оправя проблема!Но все пак щом са решили без рестарт,би трябвало да няма проблеми,прав си за доклад е,макар и незначителен за мен!

А да незначителен е иначе бетата няма грешка да знаеш... Всичко друго е перфектно . Аз лично други забележки нямам :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Всичко друго е перфектно . Аз лично други забележки нямам :baby:

И аз мисля така. Много добре се държи като за Бета.Даже и по-добре от официално oбявените "финали" на други компании!!!! :ph34r: Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

И аз мисля така. Много добре се държи като за Бета.Даже и по-добре от официално oбявените "финали" на дреги компании!!!! :ph34r:

Нямам плюсчета да ти дам защото другите компании със сигурност загубиха двама потребителя с това бързане-теб и мен :baby:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Озирис, не намирам опцията за въвеждане на сериен номер в новата версия. Къде е ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Озирис, не намирам опцията за въвеждане на сериен номер в новата версия. Къде е ?

Тук Натискаш Activate now и въвеждаш бета ключа! Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Тук Натискаш Activate now и въвеждаш бета ключа!

А например след като се пусне финала ще има ли опция като предишната с експреса?Защото ако се показва това Activate now еднократно след инсталацията как тогава ще може да управляваме серийните си номера,кой когато искаме да активираме?! Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

А например след като се пусне финала ще има ли опция като предишната с експреса?Защото ако се показва това Activate now еднократно след инсталацията как тогава ще може да управляваме серийните си номера,кой когато искаме да активираме?!

След като наближи да ти свърши времето на ключа тази опция пак се появява и така ! Промени по интерфейса няма да има :blink:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Озирис, не знам дали това е бъг,но ще го споделя. След като натисна Performance и след това Optimize и като изляза от програмата ми се появава това прозорче Публикувано изображениекато ме пита дали продължа да оптимизирам или не.След като натисна Yes и пррограмата се оптимизира през цялото време и така натоварва допълнително. Когато бях с Нортън 2010, като ми се появяваше това прозорче пак натисках Yes и програма се оптимизираше най-мното 5 минути и спираше. А сега се оптимизира през цялото време.Това бъг ли е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Озирис, не знам дали това е бъг,но ще го споделя. След като натисна Performance и след това Optimize и като изляза от програмата ми се появава това прозорче Публикувано изображениекато ме пита дали продължа да оптимизирам или не.След като натисна Yes и пррограмата се оптимизира през цялото време и така натоварва допълнително. Когато бях с Нортън 2010, като ми се появяваше това прозорче пак натисках Yes и програма се оптимизираше най-мното 5 минути и спираше. А сега се оптимизира през цялото време.Това бъг ли е?

То ти казва Ванка че оптимизатора вече върви и ти с това YES го пускаш пак и затова ти товари системата просто дай No :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То ти казва Ванка че оптимизатора вече върви и ти с това YES го пускаш пак и затова ти товари системата просто дай No :)

Да,но когато бях с 2010 с като натисках YES оптимизарше само около 5 минути и спираше!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Да,но когато бях с 2010 с като натисках YES оптимизарше само около 5 минути и спираше!

Ти ръчно ли го пускаш и колко време оптимизира-постоянно ли? Тази функция по принцип е на автомат и не би трябвало да я пускаш ръчно и тя се изпълнява когато компа ти е в покой :) При мен се оптимизира сама просто трябва да бутнеш една настройка и да оставиш компютъра включен но без да правиш нищо по него и би трябвало всичко да е наред ... Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Има опция въстанови какъв е проблема тогава има и къде да се пращат такива FP -така че не е страшно толкова ;) WS.Reputation.1 is a detection for files that have a low reputation score based on analyzing data from Symantec’s community of users and therefore are likely to be security risks. Detections of this type are based on Symantec’s reputation-based security technology. Because this detection is based on a reputation score, it does not represent a specific class of threat like adware or spyware, but instead applies to all threat categories.

The reputation-based system uses "the wisdom of crowds" (Symantec’s tens of millions of end users) connected to cloud-based intelligence to compute a reputation score for an application, and in the process identify malicious software in an entirely new way beyond traditional signatures and behavior-based detection techniques.

Now, like any security technology, there is a small chance that we have made a mistake on a file. We are constantly tuning the reputation system to avoid these problems, but they do occur on occasion. If you believe a file has been mistakenly detected by WS.Reputation.1, you can submit a dispute at https://submit.symantec.com/dispute/. This page is monitored 24 hours a day so that we can immediately begin to research and correct any issue. :)

Здравей. Не е точно така според мен. Особено ако хората правят някакъв софтуер и изпращайки го на потенциални клиенти с Нортън, той им го маркира и изтрие. Повечето хора не са наясно с false positives и щом антивирусната им засече нещо, го смятат за съмнително - оттук и репутацията на разработчика пада - иди обяснявай на средностатистическия потребител какво е WS Reputation 1. Аз мисля, че е абсурдно всеки път ти да доказваш на антивирусната (която е да ти служи, а не ти на нея), че определен файл е безопасен. На мен ми е трила абсурдни неща, примерно обновявания на нормални програми, само защото exe-то е променено. А и самото определение - "the wisdom of crowds", мисля, че не се нуждае от коментар. А и какво им пречи вместо да го трият автоматично, да има опция ти да избереш начина на действие?

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Здравей. Не е точно така според мен. Особено ако хората правят някакъв софтуер и изпращайки го на потенциални клиенти с Нортън, той им го маркира и изтрие. Повечето хора не са наясно с false positives и щом антивирусната им засече нещо, го смятат за съмнително - оттук и репутацията на разработчика пада - иди обяснявай на средностатистическия потребител какво е WS Reputation 1. Аз мисля, че е абсурдно всеки път ти да доказваш на антивирусната (която е да ти служи, а не ти на нея), че определен файл е безопасен. На мен ми е трила абсурдни неща, примерно обновявания на нормални програми, само защото exe-то е променено. А и самото определение - "the wisdom of crowds", мисля, че не се нуждае от коментар. А и какво им пречи вместо да го трият автоматично, да има опция ти да избереш начина на действие?

Ами аз съм им писал затова и те ме пренасочиха към тая статия ! Какво мога да направя повече -те си определят политиката в случая ... :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Озирис, появявт ли се нови бъгове в новата 2011 версия, защото аз не откривам такива. Май програмата може да бъде обявена за RC според мен. Наистина доста добре се държи за бета! Ти как мислиш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Озирис, появявт ли се нови бъгове в новата 2011 версия, защото аз не откривам такива. Май програмата може да бъде обявена за RC според мен. Наистина доста добре се държи за бета! Ти как мислиш?

Ванка на мен май ми трябва програма за родителски контрол но по темата -няма бъгове и версията е реализирана още на 3 миналия месец !Та ако имаше щяха да пуснат нова бета но те не пускат защото тая се държи толкова стабилно все едно е финал ! И доклади почти няма вече та може и да побързат с пускането на финала... Това е от мен и не се чуди ако не ти пиша -на почивка съм... Чао :down:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само не ми е ясно тази карта на света защо са я сложили . Едва ли някого го интересува в кой град- колко заплахи са открити.Но като цяло програмата си е перфектна. Аз не я усещам на компютъра.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само не ми е ясно тази карта на света защо са я сложили . Едва ли някого го интересува в кой град- колко заплахи са открити.Но като цяло програмата си е перфектна. Аз не я усещам на компютъра.

Има, има, къде я видя тази карта?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

×
×
  • Добави ново...