Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Фиат пунто

Featured Replies

Моля ви за вашите коментари. запознати ли сте с този модел кола. Кажете вашите за и против, че ще си вземам такава и се колебая.

punto.jpg - същия цвят, само че без ожулвания, много запазен.

Моделът е точно този, но в много по-добър вид.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Ако питаш мен са боклуци, много са рехави. Лесно су чупят. Веднъж в сервиза бяха вдигнали една brava и се опитвам да изкарат нещо от някъде (така го обяснявам защото не разбирам много). Използваха щанга т.е. лост, около 2 метра. Трима човека увиснаха и нищо не стана само се изкриви лоста. А майторите викат - еееееееее тази фиати ебати боклуците. Ако си решил все пак си я вземи не искам да ти чупя хатъра. За мен най зврави са немските, за това и аз карам такава.

• Автор

Хм...

Да добавя и че е от 97 г, още не е карана в БГ и струва 3 800 лв.

По добре малко повече пари за VW - Polo.

Виж тук едно нов внос 97 година. (В Русе е) Или Голф. Мисля, че и Опел Корса е по-добър вариант от Пунто.

Всъщност, ако ще караш малко и има кой да я поддържа и Пунто все пак е по-добре, отколкото пеша.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Абе квото и старо да вземеш, все ще си чупиш главата. Ако е Пунто гледай поне да е с по-малко екстри. Фиат се славят с електрическите си проблеми. Няма нужда да даваш допълнително пари за неща, дето в скоро време ще излязат от строя, ако не са излезли вече де. А специално за старите коли Фиат са на последно място по надеждност и качество. А и да ти кажа честно, 3800 лева ми се струват много за 10 годишен Пунто.

МНЕНИЯ за Фиат Пунто !

И аз да се изкажа, защото имам същото.

Колата наистина е малко рехава. Има си проблеми с електрониката. Ремонтът и не е скъп, а части се намират. Ако е подържана добре няма да имаш много проблеми. Разходът на гориво е малък. За кола от тези години предлага максимало място в купето. Аз съм висок към 184 см и се чуствам идеално вътре, а на задната седалка има място за голям човек. Ако те интересува безопасност - не може да се оплакваш от тази кола. Гледай да има въздушни възглавници. И наистина за тези пари трябва да има и джакузи вътре. 3800 са доста пари за тази кола. Най-много -3 бона. Иначе е симпатична и е готина - за това и аз си я карам :ph34r:

След обяд ще дам още едно мнение, но доста по-обширно.

А тук съм изброил всички недостатъци които съм открил.

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за коментарите на включилите се. Вече взехме Пунтото. :)

Честито!!!! Добре дошла в отбора :)

Да си го карате със здраве!

Олелееее...вие смазахте моите надежди! Ние с голям ентусиазъм се бяхме спряли на Пунто, но като чета какви ги пишете направо се отчайвам :rolleyes:

Олелееее...вие смазахте моите надежди! Ние с голям ентусиазъм се бяхме спряли на Пунто, но като чета какви ги пишете направо се отчайвам :wors:

Абе не се отчайвай, ние само така си пишем ;) Да не мислиш, че с Фолксваген, Форд или Опел примерно ще имаш по-малко проблеми? Важно е все пак да попаднеш на бройка :)

bildera_ е прав - за кола на старо няма никакво значение марката - важното е да попаднеш на запазена, подържана бройка.

mucunka - Тука се критикува повече отколкото да се пишат предимства, а пък и има един всеобщ негативизъм към тези коли, който не мога да разбера, защото никой не е притежавал такава(до вчера само аз :wors: ).

Ако ти харесва - купувай !

bildera_ е прав - за кола на старо няма никакво значение марката - важното е да попаднеш на запазена, подържана бройка.

mucunka - Тука се критикува повече отколкото да се пишат предимства, а пък и има един всеобщ негативизъм към тези коли, който не мога да разбера, защото никой не е притежавал такава(до вчера само аз :wors: ).

Да ти кажа честно, Фиат 125P бе детската ми мечта, после като поотраснах много ме кефеха всички фиати, а и въобще италианските автомобили. Но от подобни мнения - списания, познати и какви ли не още и аз се отдръпнах от тях. Скоро четох тестове в Ауто Билд( тия 100 000 километровите) където новите машинки на Фиат се представят много добре( специално новата Панда). Така, че не винаги чувствата имат общо с реалността :) А и от толкова критики Фиат би трябвало да са си взели бележки, както много други автомобилни фирми. Нагледен пример е и Форд, които в качествено отношение преди дестина години бяха в една категория с Фиат. Сега не може да се каже същото. Култови марки от близкото минало като Фолксваген в момента стабилно оглавяват долната част на таблицата за качество ;)

С две думи всичко е до късмет: затваряме очи, завъртаме се 3 пъти и се мяткаме в най-близката до нас на автовоза biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Редактирано от mucunka (преглед на промените)

По разни апокрифни и не толкова издания и форуми съм чел тестове за проверка подръжката на една кола. За един фиат имаше следната цака : палиш колата, държиш я на едиколко си оборота 2 минути, гасиш , отваряш капака, отвърташ капачката на радиатора и трябва да изфишика. Това гаринтирало че двигателя е подържан правилно. За ходовата част теста е : навиваш волана в крайно положение и газ до ламарината, ако нещо не е в ред ще се чуе. Слушаш колко тракат ламарините и капаците в купето. Важи за всички коли. И ако се копуваш кола на старо, си взимаш под ръчичка някой който се занимава с такива неща(монтьор, механик, фен от клуба), и каквото той каже за дадената кола - него слушаш.

Иначе 3/4 от колите на старо в България са доста проблемни, независимо от марката.

С две думи всичко е до късмет: затваряме очи, завъртаме се 3 пъти и се мяткаме в най-близката до нас на автовоза biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Така е добре, но още по-добре ще е да се намери някой запознат с нещата. Аз например знам такива вносители, които вкарват само добри автомобили, но повечето внасят боклуци, които ти изглеждат добри, но реално не е така. Най-вероятното, което ще се случи с закупуването на такъв автомобил е след няколко месеца боята да се напука, да забележиш, че фаровете или стъклата са различни, като се загледаш малко да видиш някои несъответствия межди лявата и дясната част на колата или да се хванеш за главата, щото ти напълнили колата с талаш, за да не лопа или мотора ти бълва масло като някой туберколозен. Все случки от реалната българска автодействителност. Така, че ако ще си вземате кола около 8-10000 лева по-добрия вариант е нова :wors: Има вече много изгодни лизингови условия. За мен е пълна глупост да се теглят 10000 лева от банка за някое Пежо 406 примерно и да се плащат вноски като за нова! Примера е от реалността - пежото взе да хвърля масло и да трака ходовата му част. Всъщност мотора е за боклука. Даже беше внесено директно от познат, който толкова е и разбирал от коли. Друг случай - Пасат се представя за производство 1994, а всъщност се вижда, че стъклата му са малко по-старички :beer: Имаше и едно Ескортче - ама лъснато. само след 2-3 месеца зимата боята му се напука и цъфна реалността. И още нещо - кола от пенсионери, майки с деца или гаражни не купувай. Като купуваш кола, гледай мотора да е мръсен. Чист ли е, значи има нещо гнило. Кола се купува мръсна, отиваш на автомивка и канал. После може да е твоя. И ако оня ти дава зор да я вземаш, щото имало и други, ами не я вземай, нека другите си чупят главата с нея :)И най-честия случай е да вземеш кола и след това да хвърлиш още 1000 лева ( и то в автоморгите). За нови части не говоря, щото ще ти излязат колкото колата ;)

95% от наличното по автокъщите е от Италия. Много сте се набутали. Това е купено там за не повече от 400 - 500 евро и с докарване и печалби не може да стигне и половината. За толкова пари с докарването дотук може да си вземете Opel Astra 98 ОТ ГЕРМАНИЯ.

Масова практика на търговците е да купуват ударени автомобили за без пари и да ги "пудрят" тук.

Сори ама питайте преди да дадете пари. Италианците са мордари, карат като за последно защото знаят къде им отиват каруците. Да не казвам какво се прави тук с километражи и т.н. Ако ги слушаш нашите автоджамбази все бабички са ги карали и то само в неделя до гробищата.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Абе аз само коли от Италия карам и не съм имал никакви проблеми вече 10 години. Мърльовци си има навсякъде. Или си я подържаш или не. Ама да отсечеш направо: "Много сте се набутали." ми се струва пресилено.

И от Германия може да ти се падне кочина и от Италия, ама да се казва, че от там всички са дървета, не съм съгласен.

Това е като мита, че в Дупница колите винаги са по-евтини.

Иначе за цените, до някъде може и да си прав, но и там колите не ги подаряват. Не всеки би се наел да пътува 1500 кв. в едната посока, за да си купи кола, още повече че не знае къде отива и за какво отива и куп други проблеми, които съпътстват едно такова пътуване.

Карайте си я със здраве и не мислете само за това колко си се вкарал и т.н.

Гледай положителното. Все пак вече си имате кола. Каквото такова. ;)

Айде... и безаварийно.

Не знам дали всички коли са ударени, но 100% от моите познати, които са си купили кола в Русе наскоро откриха, че колите им са удряни. Днес разбрах за още един случай - Тойота Селика, директно от автовоза за 8000 лева се оказа пак удряна яко :ph34r: Досега не съм попадал на някой, който да не се е оплакван от подобно нещо. Все пак не съм се заглеждал много по стари автомобили, затова може и да има такива. Ето един си взе ГолфIV наскоро за 12000 лева - същата работа. Явно не ги преправят в България тия коли, след като и на автовоза са такива. А може и да действат бързо майсторите ;)

• Автор

mucunka - Тука се критикува повече отколкото да се пишат предимства, а пък и има един всеобщ негативизъм към тези коли, който не мога да разбера, защото никой не е притежавал такава(до вчера само аз :) ).

Забелязах, че хора, които карат Пунто, му се кефят и имат добри отзиви за него. Гледах и един фен-сайт на Пунто, където доста си го хвалят. Вярвайте ми този, който взехме, няма драскотина, а вътре дамаската му е като нова, таблото и то, а багажникът май никога не е ползван. Фото друг път, защото нямаме фотоапарат / :clap: /, но на сватбата може и да намажем.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Ми че много ясно че ще му се кефя, защото си е моята кола !

Може да не е най-добрата, ама си я обичам, фенска е, фетска е, джиткам си наляво-надясно с нея.........

А бе най-важното е да те кефи :clap:

Ех, карате ме да се връщам назад във времето :) Моя ЗАЗ 968М си беше най-добрия, макар да му бях изгубил половината чаркалъци накарбуратора, докато го ремонтирам на път :))) Тая кола ме кефи точно една седмица на МАХ, като си купих чисто ново гърне и колекторни труби :clap: Е това няма как да се опише!!!! Нито Пунто, нито Голф, нито дори и сегашната ми Фиеста не ме е кефила толкова!!!! Страхотно беше - двигателя не се чуваше, ама наистина не се чуваше!!!, колата беше безшумна, ама наистина безшумна, чак съжалих, че няма оборотомер! Айде никой да не ми хвали италианските, френските или германските боклуци! Като ЗАЗ-а няма друга, ще ми се изсмее само тоя, който не е имал ЗАЗ!!! Голям съм му фен, сега ако се продаваха нови, веднага щях да си купя!!! Мани ги тия пунтота! Земайте си ЗАЗ и не се притеснявайте от околните мнения! Запретнете ръкавите, отворете прозореца, покажете мускулите си, натиснете съединителя, дайте газ, колкото може, поле включете на първа и се опитайте да потеглите плвно, без колелата да превъртят :) Това е живота, ко ми говорите за Пунто . В тая кутийка може само да се молите попа да дойде навреме!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Не разбрах ЗАЗ-а ли е кутийка или Пунтото? Щом моите пергели се събират на задната седалка и има още бая място , не е никак тясна. Ако под кутийка разбираш "тясна" разбира се.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.