Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скопие: Българите взимат най-малките заплати на Балканите

Featured Replies

Скопие: Българите взимат най-малките заплати на Балканите

Македония вече не е на последно място в таблицата на страните от региона, а на предпоследно, хвали се местната телевизия А1

10.04.2007

Според последните данни на македонския институт по статистика през януари средната заплата в Македония е била 13 884 денара, което се равнява на 225 евро.

Средната месечна заплата в Хърватия е 641 евро, а в Сърбия средната заплата за януари е била 316 евро.

Статистиката сочи, че работещите в Македония са по-добре само от работещите в България сред страните от региона, коментира македонската телевизия А1.

Телевизията отбелязва, че в България, която е членка на ЕС, средната месечна заплата е 180 евро, с което страната е на балканското дъно.

Източник: Нетинфо

Вече не остана кой да ни изпреварва. Ще трябва да почнем да се мерим с Африка. Направо не мога да си го обясня как стана това, как ни приеха в Евросъюза, как ни обясняват, че сме много добре и сме с най-висок ръст, а ето и Македония ни изпреварила без ръст и то доста! Ха...

Който вярва на статистика - така е. Всеизвестен факт е, че мнозинството хора работят на заплата много по-висока от декларираната. Друг е въпросът, че има идиоти, които бачкат и на 150 лв.

Който вярва на статистика - така е. Всеизвестен факт е, че мнозинството хора работят на заплата много по-висока от декларираната. Друг е въпросът, че има идиоти, които бачкат и на 150 лв.

А има "идиоти" които не могат да си намерят работа за повече от 150 лева на месец! Я виж медицинските работници бе келеш! Я погледни по провинцията какво е! Не се прави на много знаещ. Съгласен съм, че масово хората крият доходите си за да пестят от данъци, но все пак има твърде много хора на които им се налага да работят за 150-200 лева на месец.

Днес има статия във вестник "Труд" по този въпрос : "Безработни се мръщят на 700 лв. заплата" с автор Соня ГЪЛЪБАРОВА .

Проблемът у нас е Държавният сектор,който изостава чуствително,което поражда огромен глад за кадри,текучеството е голямо,а на служба остават некомпетентни хора,повечето от които разсъждават: "А ич !? ",т.е. до болка некомпетентни,незнаещи що е Компютър , а познанията им по език,различен от Българският,често стигат до ниво "провинциален диалект" !

За сметка на това заплатите ни са по-големи от тези в Мозамбик и Сомалия,явно още има на къде да потъваме.Некадърници ни управляват и е време да скочим със сопите да ги стегнем.

Днес има статия във вестник "Труд" по този въпрос : "Безработни се мръщят на 700 лв. заплата" с автор Соня ГЪЛЪБАРОВА .

Проблемът у нас е Държавният сектор,който изостава чуствително,което поражда огромен глад за кадри,текучеството е голямо,а на служба остават некомпетентни хора,повечето от които разсъждават: "А ич !? ",т.е. до болка некомпетентни,незнаещи що е Компютър , а познанията им по език,различен от Българският,често стигат до ниво "провинциален диалект" !

Ами нормално е хората да се мръщят. В тая статия се говори и за заварчици. Ами това е скъпо платена професия, опасна за здравето ( много опасна) и не е нормално един заварчик да взема под 1000 лева. С тия пари след няколко години няма да може да плати лекарствата си и лечението, ако изобщо успее да предприеме такова. Как се решава при нас проблема? Аргончиците, са най-скъпо платените заварчици и ако нашата фирма трябва да плаща на 4-5 аргончика, то означава, че целия фонд работна заплата на стотина човека трябва да отиде за тях ( сравнявам по цените, които един аргончик взема на сантиметър заварка) Проблема се решава с наемането на неспециалисти, които се обучават на място. Заплата - 400-500, качеството - побелели са косите ми от тях. За 1-2 години влизат в ритъм, ако издържат. Човечеца се специализира и става ценен кадър. Просто никой аргончик няма да се навие на тая заплата. На него му стига частния бизнес, където за много по-малко работа има много по-голяма печалба. На времето един гъзар в метро ме пита, каква заплата искам да взеамм. Почнах да се колебая какво да му отговоря и той ми каза:"Ето, аз например и в Зимбабве да работя, знам цената на труда си и няма да се навия на по-малко от..." Прав си е човека, щом се чувства, че може да свърши работа, която други или много малко могат, ще иска!

И за по деветдесет лева им се налага....познавам един-двама...И щеш-мещеш бачкаш, защото следващия закъсал веднага заема мястото ти...sad.gif

Ами ето там някъде е истината. Ако човечеца беше учил навремето, както казваше мама и ако се беше навил да се докаже някъде, а не да се скатава и да чака за заплата, може би нямаше да му се налага да работи за 90 лева. Явно е пропуснал нещо в живота си за сметка на друго, което пък други, които работят за много пари не са имали! Нещата се уравновесяват . Или кариера или ...

Истината е че по провинцията и особено по малките населени места е плачевно.Хората са бедни и унижени.

Arcopix, Don Baro, докато има такива идиоти, заплатите им ще си стоят мизерни. Нека дойде някой на мен да ми предложи 150 лв, да види какво го чака. Каква е мотивацията на един работодател да дава по-високи заплати, ако хората са съгласни да работят и за по-малко?

Arcopix, Don Baro, докато има такива идиоти, заплатите им ще си стоят мизерни. Нека дойде някой на мен да ми предложи 150 лв, да види какво го чака. Каква е мотивацията на един работодател да дава по-високи заплати, ако хората са съгласни да работят и за по-малко?

Ако няколко месеца си без работа и си над 40 какво ще правиш ? Ще заместиш адаша си папата ?!?!? Все пак сме пред Албания ?!?!? И все пак не е нужно да употребяваш ,,идиоти,, ! След години определено ще говориш различно ! angry.gif

Крадци-разбойници на власт, заобградени от верни слуги + прости, неосъзнати, противопоставяши се един на друг роби = ниски заплати

Не мога да разбера защо всички делите хората на учили и неучили, а правилното е на можещи и неможещи...Имал съм колега със средно образование, който единствено и само той се занимаваше с ремонта на мониторите, просто защото можеше да го прави най-добре, цял живот бачкал по сервизи...Имал съм и двама колеги на работата вишисти, аз още не съм, но и двамата изкараха по около 1 месец, нищо , че пълни отличници по "Електроника/Електротехника"...Обаче вече не са ми колеги, просто не знаеха с коя ръка да хванат поялника...Дипломата не работи заради теб, тя е просто предпоставка, за да те наемат...

Ето ти един пример от родното ми село : Пенсионер човек, вдовец, цял живот бачкал , но получава пенсия 60-70 лева...За да ОЦЕЛЕЕ работи като нощен пазач за 90 лева на месец....Мислиш ли , че му се бачка за толкова, ама няма избор, ако иска да живее.....Може един, два , три месеца да си търсиш работа, ама като свършат скътаните парици не за 200 ами за 150 ще почнеш да бачкаш...

Слава богу моят шеф изповядва максимата : щом съм доволен аз, ще си доволен и ти.....

Ами сам си отговаряш на въпроса. Пенсионер със 60-70 лева пенсия... Майка ми ще се пенсионира след 7-8 години, но пенсията и също ще бъде минималната, защото цял живот е работили за минималната. И защо? Ами незавършено средно образование, липса на квалификация и от там ниско заплащане дори при комунизма. Значи тоя човек е гледал нещо друго през живота си, не се е стремил да осигури старините си, може би е гледал дворчето си на село, което пък аз и много като мене са пропуснали! Да и аз можех да се занимавам с прехраната си в натура, но избрах друг път. За образованието... Прав си, че не е важно, след като човек може да върши нещо по-добре от другите. Но много пъти съм го казвал. Никой в университета няма да те направи подготвен кадър. Целта на обучението е на да ни направят техници, а да ни обучат да се справяме със ситуации. И аз съм завършил електроника, но никога не съм работил това, а и не ми е на сърце. Пределно ми е ясно колко хора, завършили нещо подобно могат да работят в сервиз! Ако човек има желание, няма да чака да го вземат на работа и тогава да се учи, а ще залегне на домашно, нали? Имам поглед много години върху моята работа и хората, които работят при мен. Истината е, че имаше трима четирима кадърни, които можеха да се справят с работата ( не с общата, а с квалифицирана, от която имаме доста нужда) , но системата ги изгони или те не издържаха на униженията на работодателя. Просто нямаха търпение и понеже са кадърни момчета и могат да си намерят на друго място работа - напуснаха. Всички те бяха с више образование. В момента няма нито един с такова при мен, а ние сме десетки хора. Резултатът се вижда-пълна незаинтересованост от развитие, от което страда производство, качество и всичко! Няма как да ме убедиш, че човек с више образование ще свърши по-малко или лоша работа от един среднист, едвам изтикал средното си образование, поради което или е нямал желание да следва или не е могъл да го направи с закърнялото си мозъче.

Твърдо съм за вишето образование, ако не друго, то човек поне малко осъзнава, че трябва и да се мисли на тоя свят!

Ами сам си отговаряш на въпроса. Пенсионер със 60-70 лева пенсия... Майка ми ще се пенсионира след 7-8 години, но пенсията и също ще бъде минималната, защото цял живот е работили за минималната. И защо? Ами незавършено средно образование, липса на квалификация и от там ниско заплащане дори при комунизма. Значи тоя човек е гледал нещо друго през живота си, не се е стремил да осигури старините си, може би е гледал дворчето си на село, което пък аз и много като мене са пропуснали! Да и аз можех да се занимавам с прехраната си в натура, но избрах друг път. За образованието... Прав си, че не е важно, след като човек може да върши нещо по-добре от другите. Но много пъти съм го казвал. Никой в университета няма да те направи подготвен кадър. Целта на обучението е на да ни направят техници, а да ни обучат да се справяме със ситуации. И аз съм завършил електроника, но никога не съм работил това, а и не ми е на сърце. Пределно ми е ясно колко хора, завършили нещо подобно могат да работят в сервиз! Ако човек има желание, няма да чака да го вземат на работа и тогава да се учи, а ще залегне на домашно, нали? Имам поглед много години върху моята работа и хората, които работят при мен. Истината е, че имаше трима четирима кадърни, които можеха да се справят с работата ( не с общата, а с квалифицирана, от която имаме доста нужда) , но системата ги изгони или те не издържаха на униженията на работодателя. Просто нямаха търпение и понеже са кадърни момчета и могат да си намерят на друго място работа - напуснаха. Всички те бяха с више образование. В момента няма нито един с такова при мен, а ние сме десетки хора. Резултатът се вижда-пълна незаинтересованост от развитие, от което страда производство, качество и всичко! Няма как да ме убедиш, че човек с више образование ще свърши по-малко или лоша работа от един среднист, едвам изтикал средното си образование, поради което или е нямал желание да следва или не е могъл да го направи с закърнялото си мозъче.

Твърдо съм за вишето образование, ако не друго, то човек поне малко осъзнава, че трябва и да се мисли на тоя свят!

bildera, не съм съвсем съгласна с началото на поста ти. Майка ми е вече доста години пенсионерка с пенсия вече 95лв., а е с висше образование. Най-напред е завършила полувисше библиотекарство, а след това и висше, когато направиха такава степен. 30 години работи тази работа (по специалността си) и на края едвам свърава двата края, а има и професионално заболяване. Така че ниските пенсии в нашата държава не са само защото не си учил.

А за статията просто нямам какво да кажа. Започвам да се чудя вече дали не съм мазохист, след като продължавам да живея в родината си!

bildera, не съм съвсем съгласна с началото на поста ти. Майка ми е вече доста години пенсионерка с пенсия вече 95лв., а е с висше образование. Най-напред е завършила полувисше библиотекарство, а след това и висше, когато направиха такава степен. 30 години работи тази работа (по специалността си) и на края едвам свърава двата края, а има и професионално заболяване. Така че ниските пенсии в нашата държава не са само защото не си учил.

А за статията просто нямам какво да кажа. Започвам да се чудя вече дали не съм мазохист, след като продължавам да живея в родината си!

:rolleyes: Като видя името ти и знам какво ще пишеш ;)

Не обвързах вишето образование със заплатата или пенсията. Просто дадох примери и изказах мнението си. Така е, нещата са доста по-сложни. А и ти казваш, че майка ти работила все тая работа. И за тия години не успя да се издигне? Не знам, аз работя моята работа повече от 8 години, но постоянно вървя нагоре, макар това нагоре да не е много нагоре. Същото важи и за много като мен. Може би времената сега са различни. Нелогично е да се работи една и съща работа в продължение на години и човек да не се замисли, дали няма нещо по-добро. Много хора го правят - просто сменят работата и търсят своето. Това, че някои го правят прибързано, други, защото не могат да се справят с работата довежда понякога до подобни застои и като се обърнеш, виждаш че си пропилял годините си в търсене и е късно да почваш нещо отначало. Ами джунгла е, това е. Трябва да намериш мястото си в обществото. Това за пенсиите си е болен въпрос, но решението не е като завършим средното и да мятаме лопатата на рамо . За мен това е най-голямата грешка на подрастващите. Хвърлят се в живота с 200-300 лева заплата и се лутат, лутат... Друго си е, да се хвърлиш в живота след още 5 години обучение, дори пак за 200 лева. Съдя и по себе си, просто на теб гледат с малко по-различно око, особено ако имаш и желание да се докажеш.

Не твърдя, че съм прав. Просто аз така мисля. Знам, че има много различни мнения, сигурно и много по-прави от моето, но аз така виждах нещата през годините.

:rolleyes: Като видя името ти и знам какво ще пишеш :wors:

Не обвързах вишето образование със заплатата или пенсията. Просто дадох примери и изказах мнението си. Така е, нещата са доста по-сложни. А и ти казваш, че майка ти работила все тая работа. И за тия години не успя да се издигне? Не знам, аз работя моята работа повече от 8 години, но постоянно вървя нагоре, макар това нагоре да не е много нагоре. Същото важи и за много като мен. Може би времената сега са различни. Нелогично е да се работи една и съща работа в продължение на години и човек да не се замисли, дали няма нещо по-добро. Много хора го правят - просто сменят работата и търсят своето. Това, че някои го правят прибързано, други, защото не могат да се справят с работата довежда понякога до подобни застои и като се обърнеш, виждаш че си пропилял годините си в търсене и е късно да почваш нещо отначало. Ами джунгла е, това е. Трябва да намериш мястото си в обществото. Това за пенсиите си е болен въпрос, но решението не е като завършим средното и да мятаме лопатата на рамо . За мен това е най-голямата грешка на подрастващите. Хвърлят се в живота с 200-300 лева заплата и се лутат, лутат... Друго си е, да се хвърлиш в живота след още 5 години обучение, дори пак за 200 лева. Съдя и по себе си, просто на теб гледат с малко по-различно око, особено ако имаш и желание да се докажеш.

Не твърдя, че съм прав. Просто аз така мисля. Знам, че има много различни мнения, сигурно и много по-прави от моето, но аз така виждах нещата през годините.

;) Извинявай! Не съм се усетила, че ти противореча толкова често.

По принцип съм съгласна за висшето образование. Но нали за това сме учили и ставаме специалисти в дадена област, за да се развиваме и работим именно в нея. Обичам психологията и литературата и се занимавам именно с тях. Не бих ги заменила, за да бъда чиновник с по-голяма заплата.

Я кажи и каква е работата на библиотекарите, че да почнем да се тюхкаме за горките труженици. Вярно, че младите, които постъпват там на работа са на 180лв заплата. А за да стигнат до 380 лв, трябва да имат стаж, клас и т.н. Ама да ти имам работата - на сухо, на топло, с осемчасов работен ден, с отпуски, болнични. Направо живи да ги оплачеш от призорване. Като свършат 16,30ч работа и отиват в кафето с приятелки да клюкарстват, а ни една не почва втора работа. Нали ги виждам .... На една от тези девойки, вечно мрънкащи от заплатата и предложих да направи един превод от испански на български за 10лв. Работата не беше за повече от половин час, но ми отказа и след работа отиде да пие бира с приятелка. И същата тя след 30 години ще мрънка, че не и стигала пенсията. Пък видиш ли била с висше образование.

Хвърлят се в живота с 200-300 лева заплата и се лутат, лутат... Друго си е, да се хвърлиш в живота след още 5 години обучение, дори пак за 200 лева. Съдя и по себе си, просто на теб гледат с малко по-различно око, особено ако имаш и желание да се докажеш.

Нека да се хвърлят докато учат. Какво ще чакат пет години мама и тати да дават, пък те да си веят онези работи Нека да работят и да учат.....

Писна ми от лиготии. :ph34r:

Я кажи и каква е работата на библиотекарите, че да почнем да се тюхкаме за горките труженици. Вярно, че младите, които постъпват там на работа са на 180лв заплата. А за да стигнат до 380 лв, трябва да имат стаж, клас и т.н. Ама да ти имам работата - на сухо, на топло, с осемчасов работен ден, с отпуски, болнични. Направо живи да ги оплачеш от призорване. Като свършат 16,30ч работа и отиват в кафето с приятелки да клюкарстват, а ни една не почва втора работа. Нали ги виждам .... На една от тези девойки, вечно мрънкащи от заплатата и предложих да направи един превод от испански на български за 10лв. Работата не беше за повече от половин час, но ми отказа и след работа отиде да пие бира с приятелка. И същата тя след 30 години ще мрънка, че не и стигала пенсията. Пък видиш ли била с висше образование.

Нека да се хвърлят докато учат. Какво ще чакат пет години мама и тати да дават, пък те да си веят онези работи Нека да работят и да учат.....

Писна ми от лиготии. :ph34r:

Отстрани е много лесно да критикуваш. Не зная какво работиш, но това е труд и то свързан с работа. Майка ми 20 години е обслужвала читалня и не мисля, че е седяла, както казваш ти. Димитровградската библиотека е с много голям фонд от книги , вестници и списания, които са разположени в зали на 4-ри етажа.И тъй като всяка доставка става от библиотекарката, сама можеш да си представиш с какво ходене и разнасяне е свързана работата. НО може и да не си го представяш. А за познатата ти само мога да кажа: "Хора всякакви!". Това не означава обаче, че трябва да се слагат всички под един знаменател. По същата логика може да се обезцени всеки труд.

Писна ми от лиготии. :)

Че кой казал да чакат. Като искат, да си чупят кръстовете по строежи. Има и вестници, списания, барове, паркинги, заведения за бързо хранене, агенти на XXL и така нататък :)

марги, къде е казано, че човек трябва да работи само по професията си? Професията е просто някакъв старт, живота си иска другото.

Не знам кога си следвал, но от 10 години поне студентите се научават единствено да пият и да играят белот....А за нивото на даскалите да не говорим, един от глупост щеше да се утрепе....Добре , че не го оставихме да хване "трифазния"....Да не говорим , че половината ми даскали ходеха пияни, или поне смърдяха на джибри...

Ако някога стана работодател последното нещо, което ще гледам е листът хартия, която ми носят, в повечето случай купен....

Много съм съгласен с лафа : "Като знам какви инженери станахме, ме е страх да ида на лекар......."

Че малко ли е да научиш белота ;) Най-малко пипето ти започва да сече по-бързо ;)

Отстрани е много лесно да критикуваш. Не зная какво работиш, но това е труд и то свързан с работа. Майка ми 20 години е обслужвала читалня и не мисля, че е седяла, както казваш ти. Димитровградската библиотека е с много голям фонд от книги , вестници и списания, които са разположени в зали на 4-ри етажа.И тъй като всяка доставка става от библиотекарката, сама можеш да си представиш с какво ходене и разнасяне е свързана работата. НО може и да не си го представяш. А за познатата ти само мога да кажа: "Хора всякакви!". Това не означава обаче, че трябва да се слагат всички под един знаменател. По същата логика може да се обезцени всеки труд.

Има и по-големи библиотеки от таза в Димитровград :) Не че в тази съм влизала, но живее в град по-голям от него и съм влизала в нашиТЕ библиотеки. По-голямата част от тези отрудени женички, които мъкнат тези книги, или подвързаните вестници не работят на друго място, а само се оплакват. А да не говорим за отношението към читетелите. Ама то във всичко де що е държавно е така. А онези жени, по сергиите на пазара дето мъкнат кашоните със стока, те нямат никакво ходене. А че ги вали и дъжд, и сняг, няма значение. Тяхната работа не е натоварена.

Аз не обезценявам труда, разглеждам и сравнявам. И коментирам :)

Хахаха... Вие да не повярвахте на македонска медия? Същата медия, по която показваха как Сталин , Ленин , Нитше , Сократ , Атила , Наполеон и т.н. били македонци с македонска кръв , което обаче разбирате ли , било премълчавано от световните медии.

Тея не са зле с парите , те са зле с главите. И не говоря за обикновеният македонец , говоря за про-сръбското управление и медии , които така силно се боят от асимилация , при положение че подобна сърбите опитват да направят от години. Кръвта вода не става ЕЙЙЙЙ!!!

Така ни се пада.Мълчим.Траем...да се ЧУДИ човек кой ни е виновен за това положение.

...и как няма да си траят,когато половината хора са със заеми/че и аз теглих/ :)

УФ писна ми ...и всеки се спасява поединично В ТОВА СЕ СЪСТОИ ПРОБЛЕМА. :)

...и как няма да си траят,когато половината хора са със заеми/че и аз теглих/ :)

Ти знаеш ли, че на средно статистическият американец всичко му е на кредит? Кола , Къща (там не е като тука - мама и тати с два апартамента ) обучение..ВСИЧКО! На теб ти се вижда уреден и спокоен живота там , но не е така. Цял живот изплащат заеми и не спират да работят , само и само да имат спокойни старини , но в крайна сметка всеки си има приоритети. Бих те посъветвал да се замисляш от време на време , колко свободно живееш всъщност и колко по-зле можеше да бъдеш в това отношение!

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Абсолютно съгласен съм с теб, AXL!Предполагам,че говориш от опит :) За много хора в България,САЩ са обетованата земя към която се стремят цял живот,защото са подведени от приказки или от купищата филми показващи охолство и щастие.

На мен лично ми писна да гледам как млади хора търчат да работят на две места,за да могат да си изплащат ипотеката за картонената къща с две педи двор и прословутата зелена морава отпред(която ако не е окосена следва глоба),или пък вноските за новата кола.Да, живота там е живот на кредит!Живота ти минава в бясно темпо да запълваш дупките,които самата ситема те кара да отвориш в бюджета си.Покрай това не остава време за нищо-семейство,приятели,хоби...

От друга страна когато се пенсионираш вече имаш спестен някои долар,изплатена къща и последен модел Буик в картонения гараж.А ти самия за нищо не ставаш...Гледам ги всичките тези осемдесетгодишни самоходни мумии,накипрени и нагласени като абитуренти да се разхождат с тресящи се от паркинсон крака и ръце из скъпите магазини и заведения да се чудят как да им мине времето.Жалка картинка.За какво ми е тогава- на 80?Не казвам че е по-достойно нашите родители да кретат с 90-100лв пенсии,но ,,Свободата,Санчо..."!Смисъла на човешкия живот едва ли е в последните му години,нали?

И нкрая искам да ви кажа и една груба ,но според мен вярна мисъл на един колега:,,Ние сме проститутки.Сутеньора(държавата)ни изкарва всеки ден на улицата да работим(да ни ****),след което прибира голяма част от заработеното под формата на данъци , и ти оставя точно толкова, колкото да оцелееш за да може на следващия ден всичко да се повтори..."

Е, вие сте на ход!Направете избора си.

е-ние избора сме го направили-щом продължаваме да се мъчим тук.....Но,както казаха преждеговорившите-това си е дилема :"или ти к...рец у гъзо,или ри л...но у уста,Вуте...." ;)

Статията във македонския вестник няма защо да ни обижда или да се дразним....Това са си фактите.

Миналата година на един конгрес се запознах с един колега-шеф на отделение в болницата в Битоля.Приятен мъж,добър събеседник.Приказвахме си с него и по едно време стана въпрос за семействата ни,за това кой къде ще си кара почивката....Съответно като разбра,че не мога да си позволя нова кола и почивка дори и в Анталия,стана въпрос за заплатите.Той беше искренно учуден,а след това и възмутен (представяте ли си-македонецът се възмути от заплатат ми!)-ами оказа се,че неговата заплата се равнява на около 1400 лв.,докато моята е 300.........

Близо 5 пъти по-висока заплата.За една и съща длъжност,в болница подобна на нашата....... 5 пъти повече.

После ме питайте защо съм си подал документите за Испания :clap:

Не знам кога си следвал, но от 10 години поне студентите се научават единствено да пият и да играят белот....А за нивото на даскалите да не говорим, един от глупост щеше да се утрепе....Добре , че не го оставихме да хване "трифазния"....Да не говорим , че половината ми даскали ходеха пияни, или поне смърдяха на джибри...

Ако някога стана работодател последното нещо, което ще гледам е листът хартия, която ми носят, в повечето случай купен....

Много съм съгласен с лафа : "Като знам какви инженери станахме, ме е страх да ида на лекар......."

Съгласен съм с теб дон_баро, дори в знак на съгласие смятам да кажа, че те днешните не могат и да пият като хората а и белота толкова го разбират, доколкото има нещо за разбиране. Погледни за малко какво става в он-лайн - fortegames.com и простотията "лъха, лъха" просто. Аз този лаф за инжинерите и докторите го чух от устата на наш доцент по време на лекция през 1984 година.... :clap: Но през последните десетина години положението е трагично наистина и с даскалите и със студентите/учениците.

Съгласен съм и с позицията на Маргито. Професията библиотекар никога не е била на уважение в България. Особено след премяната... Прекалено много са объркани нещата от другарите, много мътилка и глупости сътвориха за 60 и няколко години. Шанса им да продължат да "ръководят" е като създават възможно по-прости и ограничени поколения млади хора, безволеви и разхайтени. Започнаха с физическо унищожение на интелигенцията в началото на царуването си и сега преминават към "по-изтънчени" методи - като насаждане на чалгата и олигофренскотото възпитание и обучение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.