Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Да обърнем малко внимание и на Сюзън Джонсън:) Една много романтична книга: "Табу" -> http://4storing.com/oyy44/b0d91517643cc007...c681162f5b.html

Приятно четене! cool.gif

много много благодаря стра6на си Lindsey :) :) :yanim::yanim::wors: :wors:

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

дано не ме сметнете за нахална но кой щеше да сканира Бялата графиня на Сюзън Джонсън

Благодаря за новите книги момичета, страхотни сте :baby:

Имам един малък въпрос, значи видях че трилогията за Флорида, всъщност се оказа петологията за семейство Маккензи, моля някой който ги е чел и петте да ми каже в какъв ред вървят, имам предвид последователност на действието.

bobych подобно на Ralna, много моля за "Спазарената Невеста" на Кони Мейсън, когато ти е възможно, ще съм много, много благодарна, а тъй като видях, че търсиш отмяна за някой книги, аз мога да направя Принцесата на Джуд Деверо, само нея имам от посочените от теб за сканиране книги :P

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

... Сега ако успея някак да изнудя хеси да я направи текстови файл :baby: нещо взех да ставам нахална, но само нея си нямам от поредицата за Флорида, а доскоро не знаех че я има...

Терористкииии biggrin.gif

Ще я имаш, мирясай, ама ще почакаш малко, че 500 страници книга.. cool.gif

• Автор
Здравейте :P Новичка съм. Преди няколко дни открих форума и се влюбих в него. Досега само четох съобщенията Ви и свалях книжки. В събота и неделя сядам да чета. Направо съм замаяна от толкова много любими книги. Страхотни сте. Ще направя списък и на моите книжки и ако някой хареса нещо, ще сканирам.

Поздрави на всички!

Забравих да си кажа :) аз търся "Венчило с дявола"

Здрасти и добре дошла във форума ни. "Венчило с дявола" ще го имате до края на седмицата, ако не ми мине котка път още в Събота вечерта или Неделя може да е готова. Забавих я, че беше в една приятелка. ;)

Боби ще ударя едно рамо мила, само да посмаля списъка ми. Сега дъвча една книга, и тъй като утре няма да ходя на работа, тая вечер ще видя да сканирам повече. Ще взема някоя от твоя списък за да помогна.

Мила мерси много за "Триумф", бърза си. :baby:

Тихи, мило много мерси за "Табу". Още не съм прочела "Грехопадение" и "Заложник на греха", ама ще ги хвана и ще карам наред с твойто "Табу". Мерси biggrin.gif

Петя за сагата за Флорида вървят "Бегълката" "Заложницата" "Бунтарката" "Предателката" "Glory" и "Триумф.

bobych подобно на Ralna, много моля за "Спазарената Невеста" на Кони Мейсън, когато ти е възможно, ще съм много, много благодарна, а тъй като видях, че търсиш отмяна за някой книги, аз мога да направя Принцесата на Джуд Деверо, само нея имам от посочените от теб за сканиране книги :jumping11:

Ами ок, няма проблеми - ще включа "Спазарената невеста" в списъка ми за сканиране :clap: Много ще ти бъда благодарна, ако поемеш "Принцесата" на Джуд Деверо :clap: , за да може да стане по-навреме готова книжката. Че ми е много неудобно да ме чакат дълго време момичетата :P

Ralna, миличка, да включа ли в списъка ми за сканиране и другите три книжки на Кони Мейсън дето ги търсиш?

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• Автор

Дара Джой - Надарения ЦЪК http://www.bgshare.com/388599/Dara Joy - Nadareniqt.pdf

Ralna, миличка, да включа ли в списъка ми за сканиране и другите три книжки на Кони Мейсън дето ги търсиш?

О да мила, включи ги в списъка (аз ще ги напиша горе), пък когато можеш ги сканирай, не са много наложащи.

Терористкииии biggrin.gif

Ще я имаш, мирясай, ама ще почакаш малко, че 500 страници книга.. cool.gif

Аз иначе съм такова сладко дете но като ми подадат кокал :huh: не ти давам зор, аз само ако може... :P:wub: Ипак бълъгъ както ме изнудваше дъщеря ми

Благодаря за новите книги момичета, страхотни сте :sobbing:

Имам един малък въпрос, значи видях че трилогията за Флорида, всъщност се оказа петологията за семейство Маккензи, моля някой който ги е чел и петте да ми каже в какъв ред вървят, имам предвид последователност на действието.

трите вървят: Бегълката, Заложвицата, Бунтарката след това идва Предателката но съм почти убедена, че триумф е преди това във времето. Нямам представа как са я издали като хронология тук :P

• Автор

Не мила, Триумф е последната, щото в нея се преплитата всички двойки от предишните книги, каквот и още няколко нови любовни истории. Ако не си чел предишните книги, може леко да се объркаш, ама книгата е трепча. Жалко, че нямаме 'Glory" не знам дали е издавана у нас. sad.gif

дано не ме сметнете за нахална но кой щеше да сканира Бялата графиня на Сюзън Джонсън

Припираш ни, мила, дай ни малко почивка, нали се разбрахме, че аз ще я сканирам, но след седмица - две, че ми е на 500 км разстояние в момента.

Тихи, мило много мерси за "Табу". Още не съм прочела "Грехопадение" и "Заложник на греха", ама ще ги хвана и ще карам наред с твойто "Табу". Мерси biggrin.gif

Удоволствието е мое, скъпа. И нали знаеш, че първо е "Табу", а след нея "Грехопадение", че епилога на първата книга преставлява първите страници на втората cool.gif

Боби едно голямо мерси и от мен за "Триумф".:P

Утре се заемам с "Отдай ми любов" на Джоана Линдзи, предполагам най-късно вечерта ще я имате, зависи в колко ще успея да стана и колко време ще ми отнеме готвенето (стискайте палци, утре правя първите си самостоятелни кулинарни опити). Дойде ми на ум, че тука по случайност при мен е "Тайната на Валантайн" на Катрин Каултър, която е последна книга от трилогията с "Цената на рая" и "Лорд Найнтингейл", интересува ли ви да я сканирам?

П.С. Рална, мила, прибави към моя, в момента учудващо малък, списък "Бялата графиня", та да не стават недоразумения.

• Автор
П.С. Рална, мила, прибави към моя, в момента учудващо малък, списък "Бялата графиня", та да не стават недоразумения.

Готово :P

Припираш ни, мила, дай ни малко почивка, нали се разбрахме, че аз ще я сканирам, но след седмица - две, че ми е на 500 км разстояние в момента.

оле мила извиняваий станало е недоразумение не те препирам когато си готова не се притесняваи знам че не съм единствената дето иска книга :P:) :)

Не мила, Триумф е последната, щото в нея се преплитата всички двойки от предишните книги, каквот и още няколко нови любовни истории. Ако не си чел предишните книги, може леко да се объркаш, ама книгата е трепча. Жалко, че нямаме 'Glory" не знам дали е издавана у нас. sad.gif

Защо се бях объркала че в Предателката споменавт Тия? Явно не съм я чела отдавна. Колкото до Glory моля те недей! Поне да ги карам по ред...

оле мила извиняваий станало е недоразумение не те препирам когато си готова не се притесняваи знам че не съм единствената дето иска книга :P:) :)

Няма проблем, аз на шегичка го казах cool.gif

:offtopic_s:

Момичета.. извинявам се предварително, ако е нахално от моя страна, но..

Мога ли да ви помоля :help: , когато сканирате, да го правите в черно-бял режим, с леко усилен контраст и резолюция 300dpi..

Просто това е оптималния режим за последваща преработка в текст.. При ниска резолюция се получават прекалено много грешки при разпознаването после и да се редактира е цяло мъчение.. да не казвам, че има и книги, които просто ми е невъзможно да обработя, поради простата причина, че програмата за експорт в текст изобщо не разпознава такъв - било поради ниска резолюция, било поради лошо (като цяло) сканиране/заснимане, било поради прекалено смалени сканове.. За пример само - "Кралят на пиратите" е със страшно смален скан на страниците, книгата може да се чете без проблем като pdf-файл, но да се обърне в текстови е абсолютно невъзможно, програмката директно ми заявява, че на страниците няма текст.. :sobbing: Моля моля моля моля моля... Разберете ме, че просто ми е невъзможно да седна да преписвам целите книги.. :white flag:

Още веднъж се извинявам на всички, ако съм прекалено нахална.. :wors:

• Автор
Защо се бях объркала че в Предателката споменавт Тия? Явно не съм я чела отдавна. Колкото до Glory моля те недей! Поне да ги карам по ред...

Ми тя Тия беше няква братовчедка май, или сестра, споменават си я със сигурност, просто тука вече е любовната й история. biggrin.gif

:P

Момичета.. извинявам се предварително, ако е нахално от моя страна, но..

Мога ли да ви помоля :) , когато сканирате, да го правите в черно-бял режим, с леко усилен контраст и резолюция 300dpi..

Просто това е оптималния режим за последваща преработка в текст.. При ниска резолюция се получават прекалено много грешки при разпознаването после и да се редактира е цяло мъчение.. да не казвам, че има и книги, които просто ми е невъзможно да обработя, поради простата причина, че програмата за експорт в текст изобщо не разпознава такъв - било поради ниска резолюция, било поради лошо (като цяло) сканиране/заснимане, било поради прекалено смалени сканове.. За пример само - "Кралят на пиратите" е със страшно смален скан на страниците, книгата може да се чете без проблем като pdf-файл, но да се обърне в текстови е абсолютно невъзможно, програмката директно ми заявява, че на страниците няма текст.. :) Моля моля моля моля моля... Разберете ме, че просто ми е невъзможно да седна да преписвам целите книги.. :)

Още веднъж се извинявам на всички, ако съм прекалено нахална.. :wors:

Xesi понеже аз съм сканирала тази книга ще отговоря:

Скенира ми ги сканира с големина 25 mb всяко копие на страница, няма как да не ги намалям при наличие на над 300 страници...

Контраста и черно-белия режим лично при мен може да стане само от програмата ми на скенера и то след преработка, което пък означава да отварям всяко копие...не че не го правя, за да намаля размера и да поорежа малко излишните неща, а това означава малка играчка...ако тръгна и контрасти и черно-бели режими да оправям една книга ще я сканирам със седмици (все пак уча и работя).

Имам режима OCR, но уви нищо не става с тази кирилица (и без това не ми е ясно точно за какво е :) )

При заснемането също намалям размера, пак режа и въпреки това разбирам, че е трудно даже невъзможно да разчете програмата замаглените и размазаните страници, то да ги прочете човек е цяло изпитание...

Ако е чак такъв проблем и не може да се направи нищо ако желае друг да сканира книгите от списъка ми няма проблем за мен, но това е най-доброто, което ми позволява времето и възможностите, нищо повече не мога да направя.

Дано не съм засегнала никой просто отбелязвам някои неща, все пак не сме професионалисти и всеки според възможностите си се оправя.

Xesi понеже аз съм сканирала тази книга ще отговоря:

Скенира ми ги сканира с големина 25 mb всяко копие на страница, няма как да не ги намалям при наличие на над 300 страници...

Контраста и черно-белия режим лично при мен може да стане само от програмата ми на скенера и то след преработка, което пък означава да отварям всяко копие...не че не го правя, за да намаля размера и да поорежа малко излишните неща, а това означава малка играчка...ако тръгна и контрасти и черно-бели режими да оправям една книга ще я сканирам със седмици (все пак уча и работя).

Имам режима OCR, но уви нищо не става с тази кирилица (и без това не ми е ясно точно за какво е ;) )

При заснемането също намалям размера, пак режа и въпреки това разбирам, че е трудно даже невъзможно да разчете програмата замаглените и размазаните страници, то да ги прочете човек е цяло изпитание...

Ако е чак такъв проблем и не може да се направи нищо ако желае друг да сканира книгите от списъка ми няма проблем за мен, но това е най-доброто, което ми позволява времето и възможностите, нищо повече не мога да направя.

Дано не съм засегнала никой просто отбелязвам някои неща, все пак не сме професионалисти и всеки според възможностите си се оправя.

Мила, би трябвало да имаш функция на скенера, при която всички страници да се сканират направо в черно бяло, за да не се налага всяка отделно да я обръщаш в такъв режим след това. Надникни из опциите, защото очевидно скенера запаметява файловете с раширение .bmp или .tif, щом ти се получават толкога големи. По-добре е да се запаметяваш в .jpg, така при 300dpi сканиране цветното би трябвало да ти илиза около 3 MB, а черно бялото около 1,50 MB на снимка.

Иначе, дами, извинявам се, още не съм почнала да сканирам "Отдай ми любов", нещо ми се объркаха плановете за днес, но тъкмо съм оставила манджичката да къкри на бавен огън, както се казва, и почвам с книжката. cool.gif

Рална, страхотна тема за взаимопомощ сте си спретнали тук. Сега попадам на нея и се изумих. Поздравления! Смятам да си дръпна някое файлче. Ще ми се и аз да се включа с нещо, но единствените любовни романи които имам в библиотеката си са 4 книги на Сандра Браун издадени от Хермес. Тя е доста популярна авторка и едва ли това са редки издания, но да си кажа:

- Връщане към живота (207 стр.)

- Нежно отвличане (178 стр.)

- Копринена паяжина (303 стр.)

- Да догониш мечтата (189 стр.)

Все ми хвалят Нора Робъртс и аз все се каня и отлагам да я прочета, а вместо това само гледам филмите по нейни писания. Имате ли тук в колекцията си качени? Или да ми препоръчате някой който да си купя от книжарницата?

ПП: Излъгала съм, имам още 4 от поредицата им Мегаселър:

Джоан Колинс - Любов, желание и омраза

Звева Казати Модиняни - Като падащи звезди

Уна-Мери Перкър - Само най-доброто

Франсис Едмъндс - Най-ценното бижу

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Мила, би трябвало да имаш функция на скенера, при която всички страници да се сканират направо в черно бяло, за да не се налага всяка отделно да я обръщаш в такъв режим след това. Надникни из опциите, защото очевидно скенера запаметява файловете с раширение .bmp или .tif, щом ти се получават толкога големи. По-добре е да се запаметяваш в .jpg, така при 300dpi сканиране цветното би трябвало да ти илиза около 3 MB, а черно бялото около 1,50 MB на снимка.

Иначе, дами, извинявам се, още не съм почнала да сканирам "Отдай ми любов", нещо ми се объркаха плановете за днес, но тъкмо съм оставила манджичката да къкри на бавен огън, както се казва, и почвам с книжката. cool.gif

Мислиш ли че не съм ги погледнала :scared: ? Имам такъв режим, но тогава горе споменатата резолюция става ужасна и пак не са черно-бели и пак са големи, но не чак толкова вярно.

Формата с които ми се скенира е jpg не bmp...все тази просто ако на някой му харесват книгите ще си ги има явно в pdf формат ;)

Май е излишно даже да се обеснявам така и така вече няма да работя със скенера, а с цифровия ако на някой му се иска да има първата книга от сагата за Ирландия на Нора Робъртс явно няма да е в текстови формат :inlove1:

Все ми хвалят Нора Робъртс и аз все се каня и отлагам да прочета, а вместо това само да гледам филмите по нейни писания. Имате ли тук в колекцията си качени?

Заела съм се с Нора и съм зарязала историческите засега..имам в мен доста нейни от по-новите и съм твърдо решила да ги кача.

Редактирано от misi_misi (преглед на промените)

Здравейте момичета, попаднах на този форум преди известно време и съм ви безкрайно благодарна за всичко, което правите.

Много ми се ще и аз да помогна с нещо...

Видях, че в списъка за сканиране на Bobych има 2 книжки, които и аз имам "Обещай ми вечността" на Кони Мейсън и

"Обичай ме страстно" на Кони Мейсън, ако иска мога да я отменя поне за тях ;)

Редактирано от maxin (преглед на промените)

Миличка, зависи от скенера, който ползува misi_misi. Аз например имам следния проблем: на скенера в къщи, когато искам изображението да е черно-бяло ми дава възможност да го записвам само в .BMP или .TIF формат, а за цветни изображения или в скалата на сивото ми позволява да записвам в .JPEG. На скенера в работата ми (който е доста по-стар модел) нямам такъв проблем ohmy.gif

Хубавата книга (особено ако е някоя, която съм търсила дълго време) си мисля, че бих я чела във всякакъв вид: и под лупа, и през опушено стъкло, и през ключалка даже laugh.gif само да мога да се добера до нея. :rolleyes:

Ето линк за "Вещицата" на Кристина Дод с месец закъснение, извинявам се за което:

http://www.bgshare.com/388761/veshticata.pdf

Здравейте момичета, попаднах на този форум преди известно време и съм ви безкрайно благодарна за всичко, което правите.

Много ми се ще и аз да помогна с нещо...

Видях, че в списъка за сканиране на Bobych има 2 книжки, които и аз имам "Обещай ми вечността" на Кони Мейсън и

"Обичай ме страстно" на Кони Мейсън, ако иска мога да я отменя поне за тях ;)

Миличка, ще ти бъда много благодарна,ако се заемеш да сканираш тези двете книжки ;) Тъкмо ще станат готови по-навреме, иначе аз има да ги трътлям сигурно месец докато ги сканирам. :rolleyes: От което ми е страшно неудобно :shy11:

А може ли да те попитам, ако не е много нахално, какви книжки други имаш? Имаш ли нещо на Аманда Куик? Търся си три нейни книжки от страшно много време: "Романтична афера", "Любов и грях" и "Измама". Проглуших ушите на всички тук във форума с тях, ама така и не ги открих ohmy.gif

Извинявам се, не се изразих правилно, нямах предвид точно черно бяло, а в скалата на сивото. Просто по инерция така го написах. Но си права, наистина зависи от скенера, просто не предполагах, че въобще липсва като опция.

И след вълненията на земетресението, по време на което компа ми съвсем невъзмутимо състави pdf файла, представям на вашето внимание "Отдай ми любов" на Дж. Линдзи -> http://4storing.com/dx4fl/c8463d4edc7ecc7d...2f67f56923.html

И след вълненията на земетресението, по време на което компа ми съвсем невъзмутимо състави pdf файла, представям на вашето внимание "Отдай ми любов" на Дж. Линдзи -> http://4storing.com/dx4fl/c8463d4edc7ecc7d...2f67f56923.html

Хилядииии благодарности за страхотната книжка, Тихи ;):clap::clap: Божичкооо, от колко време само я търся. :wors: Иде ми на челна стойка да застана от радост ;)

Миличка, да не ви е люляло земетресение в Софето? При нас нищо не се е усетило ohmy.gif

Беше удоволствие cool.gif

Мдааа, разлюля ни, 4 по скалата на Рихтер, достатъчно, за да ми се преобърнат вътрешностите и после половин час да се успокояваме една друга по телефона с колежката ми. Че и точно тая вечер ли намери, като съм сама в общежитието, тцтцтцтц ;)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.