Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


PAYPAL е компания притежавана от eBay и предпочитана от повечето eBay потребителите, като платежно средство. Малко повече за него:

на български: http://bg.wikipedia.org/wiki/PayPal

и на английски http://en.wikipedia.org/wiki/Paypal

Тъй като от скоро PayPal е достъпен и за България, реших да напиша тази статия, която трябваше да бъде готова преди доста време. За съжаление, това че paypal, беше практически неизползваем от нашата родина, направи донякъде безсмислено писането на това кратко ревю. Сега обаче нещата са коренно променени и мисля, че статията би била от голяма полза за доста хора.

Публикувано изображение

За съжаление услугата все още е ограничена. Възможно е само изпращането на пари.

Въпреки всичко, мисля че това е напълно достатъчно като за начало и се случи с няколко (много) години по-рано от очакваното.

Практически, за да може да използвате paypal ви трябва кредитна карта VISA (забележете, че VISA electron е възможно да не ви свърши работа) или MasterCard. След като сте се сдобили с въпросната карта, можете да създадете акаунт в paypal и да изпращате пари.

Забележка: от paypal твърдят, че “PayPal accepts the following credit cards in Bulgaria: MasterCard, Visa and Visa Electron, American express.” На мен лично ме съмнява възможността това да става чрез Visa Electron, но може би вече и този проблем е решен. Просто не е тестван.

Забележка: ако кредитната ви карта е издадена от Българска банка или от банка в страна намираща се в този списък под колонка Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network, то вие ще може да изпращате пари, но не и да получавате.

Ако кредитната ви карта е издадена от банка в страна намираща се под колонка Send. Receive. Withdraw.

(на същия адрес), то вие ще можете както да изпращате пари, така и да получавате.

Изобщо на този линк можете да намерите подробна информация по този въпрос.

Внимание: Такси за изпращане на пари няма. Има такси само, ако получавате суми в акаунта си в paypal.

Има три вида акаунтa в paypal:

Personal, premier и business. Практически разликата между personal и premier/business акаунтите е в по-ниските такси. Засега ви трябва personal, тъй като така или иначе не можем да получаваме суми. С времето акаунта може да се ъпгрейдне доста лесно, което става по начин разяснен по-надолу в статията.

Малко инфо от страницата на paypal, за различните видове акаунти:

Personal Account - Ideal for online shopping. Send and receive payments through PayPal's secure network. Personal accounts cannot accept debit or credit card payments.

Premier Account - Individual Account Perfect for buying and selling on eBay or merchant websites. Accept all payment types for low fees

Business Account -The right choice for your online business. Accept all payment types for low fees. Do business under a company or group name

Публикувано изображение

Такси:

• отваряне на акаунт – безплатно

• изпращане на пари – безплатно

• получаване на пари – 4.9% + $0.30 USD като това се отнася за personal акаунт - има лимит от 5 транзакции за една година.

• Получаване на пари - 1.9% to 2.9% + $0.30 USD без лимит за транзакции - за premier/business акаунт.

• За добавянето и тегленето на пари от акаунта няма да говорим сега, защото (все още) е неизползваемо от България.

Публикувано изображение

Това са месечните такси за България, за получаване на пари. Тоест, колко ще бъде таксуван човекът, на когото изпращаме определена сума.

Има и още няколко опции, които едва ли биха от полза точно в момента, така че няма да се спирам на тях.

paypal не е банка (което е малко относително), a предлага интернет банкиране. Няма никакъв проблем да се изпращат пари и без да имаме налични такива в акаунта си. Адва се кредитна карта и чрез нея става това /изпращането на пари/. В случая paypal се явява посредник между нашата банка и третата страна, на която се пращат парите, напълно безплатно

За самата регистрация:

Първо да уточня и успокоя! Регистрирането от Б-я е възможно, както и изпращането на пари чрез paypal. Лично е изпробвано.

Внимание: попълнете адреса, който е във договора ви за кредитна карта или по някакъв друг начин е свързан с кредитната ви карта. Предполагам този адрес се използва, за да се потвърди статуса ви в акаунта

Отивате на www.paypal.com, кликвате на sign up now, избирате вид акаунт (в нашия случай – personal), избирате държава (в нашия случаи България) и попълвате следващата регистрационна форма – имена, адреси, email, пароли (въведете си коректно данните).

Публикувано изображение

Последващият етап е въвеждането на данните на кредитната карта:

Забележка: можете да не адвате кредитна карта, но практически paypal е неизползваем в този случай.

След като аднете кредитна карта, трябва да излезе съобщение, че всичко е наред и да получите писмо на дадения от вас email, в което ще намерите линк, с който ще активирате акаунта си.

Активирате го и след това вече имате акаунт в paypal. Вече може да купувате от eBay и да ползвате paypal като платежно средство.

Данните на кредитната карта, които трябва да попълнете:

Публикувано изображение

Името, номерът и валидността на картата са на предната страна (на кредитната ви карта). Попълнете ги абсолютно точно.

Billing address - попълнете адреса, който е във договора ви за кредитна карта. Предполагам този адрес се използва, за да се потвърди статуса ви в акаунта. Всъщност paypal автоматично ви пита дали искате да използвате адреса, който сте въвели в първата регистрационна форма. Използвайте него, като не забравяйте да попълнете адреса, който е във договора ви за кредитна карта или по някакъв друг начин е свързан с кредитната ви карта.

Внимание: Този адрес няма нищо общо с адреса, на който ще получавате стоките закупени по eBay.

Това по долу е т.н. “card verification number” и може да го намерите на гърба на картата:

Публикувано изображение

Сега нека проследим подробно самата процедура относно изпращането на пари чрез paypal. Вие можете лесно да изпращате пари чрез paypal, към който и да е имейл адрес чрез секцията "изпратете пари" /send money/. Получателят дори не трябва да има акаунт, който е предварително регистриран.

След като сме създали акаунт и сме го активирали,

1. отиваме на https://www.paypal.com и логваме:

2. След това кликваме на “send money”

3. Изберете 'Pay Anyone' or 'Pay for eBay items'.

4. Ако изберете 'Pay Anyone, попълнете полетата, като Email Subject и Note fields не са задължителни. Кликвате на continue след като сте попълнили данните и следвате инструкциите.

5. Ако изберете 'Pay for eBay items', попълвате данните:

eBay User ID: и eBay Password , тоест логвате се с акаунта си в eBay. Ако имате спечелени търгове ще бъде изписано в полето и следвате инструкциите. Ако нямате спечелени търгове /стоки/ ще ви излезе надписа: We did not find any items that require payment at this time.

6. Кликвате на 'Send Money' or 'Pay', за да завършим транзакцията.

Получателят на съмата, ще получи електронна поща, която го известява, че е извършено плащане. Електронната поща съдържа линк, кликването върху, който води до страницата на paypal. Получателят може да се логне или ако няма акаунт ще трябва да си създаде, за да получи парите.

Забележка: Members in Luxembourg with a Personal or Premier account cannot use PayPal to receive money, but may send payments. Members in Luxembourg with a Business account can use PayPal to both send and receive money.

Адването /депозирането/ и изтеглянето на суми от банковия към пейпалския акаунт не е достъпно за българските банки, затова няма да се спирам на него.

Ето как изглежда акаунта ви:

Публикувано изображение

Важно: Проверка на адрес /verified/.

“For security reasons, new accounts have sending and withdrawal limits until they become “verified”. When you become verified by adding a credit card and completing Expanded Use enrollment, your sending and withdrawal limits will be removed.”

Общо взето акаунтите, които нямат статус Verified имат наложени определени ограничения при изпращането на суми. След като акаунта придобие статус verified, тези ограничения се премахват.

Paypal извършва тази проверка /Automated Verification System/, за да се потвърди, че всъщност адресът ви е в системата поддържаща кредитните карти /credit card billing addresses/. Ако адресът на кредитната ви карта издържи проверката /Automated Verification System check/, адресът ви ще бъде потвърден и ще придобиете статус: Bulgarian – verified, вместо сегашния ви Bulgarian-unverified. Адресите, които се отнасят за някой друг /Gift Addresses/, на когото искате да пратите подарък например, не могат да бъдат потвърдени. Paypal ще ви попита чрез mail /или просто в самият сайт/ дали искате да потвърдите адреса си и той да придобие статус “verified”. За тази цел трябва да следвате инструкциите или да кликнете на линка в акаута си:

“Status: Bulgarian - Unverified” и пак да следвате инструкциите /общо взето се натиска един бутон “get verified”/. Забележете, че от сметката ви ще бъдат изтеглени 1,50 евро, които по-късо ще бъдат възстановени. Изобщо нещата са пределно опростени, което ще ви улесни. Ако имате проблеми винаги може да се обадите или да пратите mail, служителите са крайно любезни и отговарят на всякакви въпроси. След като минете по тази процедура ще получите mail, който ви обяснява как точно ще стане това. Mail-ът ще е подобен:

Your unique Expanded Use Number was sent to your credit card ending in .... on May 10, 2007.

PayPal has charged a 1.50 EUR Expanded Use Fee to your credit card. You can obtain and enter your Expanded Use Number by following the steps below:

1. In the item description section of your next credit card statement, your 4-digit Expanded Number will be printed next to the 1.50 EUR PayPal Expanded Use Fee (example, PayPal 1234*(EXPUSE)). Check your next statement to find your unique Expanded Use Number.

2. Go to https://www.paypal.com/bg/MEM-NUMBER and type in your unique Expanded Use Number.If you access your credit card statement online, it may take up to 4 business days for your Expanded Use Number to appear. If you don't have online access to your credit card statement, please wait for your printed statement to arrive in the mail.

Това означава, че в последващата ви разпечатка на кредитната карта, тази сума от 1,50 евро ще фигурира като PayPal 1234*(EXPUSE), PayPal Expanded Use Fee или нещо подобно. Този 4-ри цифрен код, в случая 1234, ви трябва за да потвърдите адреса си. Отивате на https://www.paypal.com/bg/MEM-NUMBER и вписвате този 4ри цифрен код. Това е! Вече имате потвърден адрес.

Внимание: Когато придобиете статус “verified”, това означава, че можете да изпращате каквато сума си пожелаете. Но ако аднете друга кредитна карта ще имате лимит от 1500 евро.

Mr .......... because you are now verified and completed the 'expanded use enrolment' with card ending in .... you do not have a sending limit, that means you can send any amount of money you want. If you add a new credit card however your sending limit for that card will be 1,500.00EUR.

Когато искате да ъпрейднете от personal към premium/business това става само чрез натискане на няколко бутона, а именно бутона “upgrade”. Влизате в акаунта си и отивате на “Account Types”. Кликвате на “upgrade” най-отдолу на страница и ви се появява това:

Публикувано изображение

Кликвате на “upgrade now” и следвате инструкциите.

Общо взето това е всичко, което трябва да знаете като за начало.

Скоро ще обясня как точно се купува от eBay и се плаща с paypal. Честно казано това е най-лесната част от всичко. Буквално става с натискането на 2-3 бутона, но за това друг път.

Авторското право върху тази статия принадлежи на всеки, който иска да я използва по какъвто и да е начин, освен:

1. С търговска цел

2. Да си приписва заслугите към нея :lol6:

Надявам се да съм ви бил полезен :eek:

С Удоволствие приемам критика, коментари, съвети и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Малко допълнителна информация:

за настъпващите промени в структурата на paypal, които обаче няма по никакъв начин да засегнат регистрираните потребители, нито ще се изискват някакви действия от тях.

В момента PayPal (Europe) Ltd е компанията, която регулира и предоставя услуги на Европейските потребители и е базирана в Обединеното кралство. От 02. Юли.2007, нейните функции ще се поемат от PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. (PayPal Luxembourg), базирана в Люксембург.

ето целият текст:

No action is required on your part, and you will be able to continue using PayPal with no changes.

Currently, PayPal (Europe) Ltd. is the service provider for PayPal in the EU. PayPal (Europe) Ltd. is a UK company regulated and authorised by the Financial Services Authority (FSA) in the UK as an electronic money institution. This authorisation enables PayPal to provide its service throughout the EU.

From 2 July 2007, a new PayPal company, PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. (PayPal Luxembourg), will become the service provider for PayPal in the EU. This is a Luxembourg entity regulated as a bank by the Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF), the Luxembourg equivalent of the FSA. PayPal Luxembourg will provide the PayPal service throughout the EU.

Your customer relationship with PayPal

On 2 July 2007, your customer relationship will be automatically transferred from PayPal (Europe) Ltd. to PayPal Luxembourg. This includes your customer relationship as governed by the terms of the PayPal User Agreement and, for applicable UK merchants, the PayPal Website Payments Pro Agreement (collectively, the "Agreements").

To summarise, from 2 July 2007, PayPal (Europe) Ltd. will assign to PayPal Luxembourg all of its right, title, interest, and benefit in and to the Agreements.

New User Agreement and Privacy Policy

We are also pleased to announce that from 2 July 2007, PayPal Luxembourg will issue a new form of the PayPal User Agreement and Privacy Policy. This new version of the User Agreement will be presented in a much more user-friendly manner, and many of the policies currently accessed by hyperlinks, will now form part of the main text of the User Agreement.

Also, the Privacy Policy will reflect that PayPal Luxembourg will be the data controller of your personal information from 2 July 2007 and set out further details of the third parties to whom PayPal Luxembourg will disclose your personal and account information.

For more information about the transition to PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., click here.

If you do not wish to continue your relationship with PayPal, you may close your account at any time by logging in to your account, clicking Profile, and following the instructions from the "Close Account" link. You should make sure you first withdraw the outstanding PayPal balance to your bank account.

Sincerely,

PayPal (Europe) Ltd.

И нещо интересно от www.pcworld.bg

Мит №5. Вие сте напълно защитен, когато купувате нещо от eBay

Детектор на лъжата – 3,5

Най-големият онлайн аукцион и неговото подразделение PayPal предлагат цял арсенал от инструменти, за да предпазят потребителите от измамници, изнудвачи и престъпници. Защитата обаче не е 100 процентова. „Когато купувачите ползват PayPal, за да купят физическа стока на eBay.com, те автоматично получават $200 защитно покритие от транзакцията - казва говорителят на eBay Катерина Ингланд. - Ако потребителят ползва PayPal за да купи нещо от продавач на eBay, който е проверен от PayPal, тогава покритието на защитата е $2000."

За съжаление, ако използвате за купуване други методи, тогава не сте защитени от нищо. Тези защити не са приложими и за нефизически стоки, например софтуер или електронни документи, и ако вие сте се заблудил от подвеждащото название на стоката, най-вероятно няма да имате късмет. Нарицателна стана случката с професионалния PR агент Грег П., който мислеше, че е направил чудесна покупка, когато даде $300 в наддаването в онлайн аукциона за Microsoft Xbox. Ако беше получил повреден Xbox, той щеше да бъде обезщетен. Но това, което той вдействителност купи, бе текстов документ, изброяващ местата, където би могъл да си купи Xbox с отстъпка. Поради това, че (а) това което купува беше електроника, а не нещо физическо, (б) купената стоката беше акуратно описана, като имаше и показана снимка на Xbox, тогава защита на купувача на PayPal няма.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Как да получим Status: Bulgarian - Verified

След като регистрираме акаунт в paypal, ще ни попитам дали искаме да ни изтеглят 1,50 евро от кредитната карта, за да се потвърди адреса. Няма да се спирам на причините поради, които се прави това, но статус: verified има доста повече предимства и не изисква кой знае какви усилия.

След като получите извлечение от банката, основанието на тези 1,50 евро ще представлява нещо подобно: 1234*(EXPUSE), където цифрите преди надписа EXPUSE, са кодът, който трябва да въведете в полето expanded use number на картинка номер 3.

А ето накратко и цялата процедура :)

Влизате в акаунта си и кликвате на Status: Bulgarian - Unverified

Публикувано изображение

След това кликвате на get verified

Публикувано изображение

Попълвате в полето expanded use number, 4ри цифрения код, който преди това сте взели от банковото си извлечение. Полето credit card си е попълнено, като също е указано и кога са изтеглени тези 1,50 евро от кредитната ви карта.

Публикувано изображение

Кликвате на submit и сте готови, трябва да видите това:

Публикувано изображение

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много благодаря за изчерпателната информация! Определено ще ми е от полза. :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко е страхотно обяснено! Благодаря. Аз искам само да попитам нещо, аз съм регистрирала испанска карта за PayPal и имам вече две продажби, но когато си проверявам баланса на картата по Интернет никъде не виждам тези пари да са ми налични в карта! Кога ще ги получа при положение, че са изпратени преди месец?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Човек, супер си! От kaldata трябва да ти осигуряват и на теб заплащане за големи заслуги, ако ли не, то поне еднократни заплащания за подобни теми, които се пишат с много труд, умения, езикова(и не само) култура и най-вече-време, търпение и желание да помагаш на другите просто ей така, защото е редно и е човешко! За това и от мен едно огромно Благодаря. Не съм прочел всичко написано, но съм 100% убеден, че след като го прочета(скоро) ще ми е било адски полезно..

Благодарности на добрия човек lpa за труда и желанието да помага.

Edit: Обръщам се към mods и admins с молба: Направете тази тема важна, защото е наистина много полезна за всички.. Ebay и Paypal за изключително масово използвани по света като надежден и евтин източник на стоки(ако може така да се изразя), а българина няма абсолютно никакъв опит със тези, иначе гигантски системи, по простата причина, че от скоро имаме тази привилегия(смея да я нарека така)-да осъществяваме транзакции през Paypal

Благодаря.

Edit2 За момента съм тествал регистиране на дебитни карти Visa Electron, издадени от Първа Инвестиционна Банка и ДСК, като резултата е отрицателен.. След въвеждане на данните коректно и потвръждаване, системата отказва картата и изписва, че банката-създател е ограничила достъпа(или нещо подобно..) Хубавото е, че не изписва "този тип карти са невалидни за регистрация", а че е отказан достъп от банката един вид.. Картите са използвани в sportingbet(разбира се връзка почти няма м/у тях и paypal), но пак е нещо.. Та при иползването там нямаше проблеми и електронните трансфери не са забранени от банките.. Тепърва ще разпитам в офисите им и ще пиша.. Някой ако е успял да регистрира дебитна Visa electron, то нека пише от коя банка е и подробности ако има такива :clap:

@lpa едба идейка от мен - може да сложиш една препрадка към "Всичко за Ebay" темата тук, така във 1 важна тема ще е по-лесно намираема и информация за самият ebay. :speak:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички,днес се регистрирах в форума и съм много доволен.От прочетеното дотук разбрах че българи могат да пращат пари,но не и да получават чрез PAYPAL.Това означвали чи няма да мога да си получа парите изкарани от страницата на ADBUX.ORG,защото те плащтат именно чрез PAYPAL?Накратко въпроса ми е получавал ли е някой пари в България от ADBUX.ORG?Благодаря за всички отговори :) .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз регистрирах без проблем Visa Electron от Централна кооперативна банка. Обаче не ми показва колко пари имам вътре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

PcMan, и аз ти благодаря за добрите думи :) и се радвам, ако темата е от полза на някого. Честно казано знам, колко трудно и най-вече несигурно беше в самото начало, когато се захванах с ebay и paypal и как не се намери никой, който да ми разясни тук и там. Така се наложи сам да го правя.

Здравейте на всички,днес се регистрирах в форума и съм много доволен.От прочетеното дотук разбрах че българи могат да пращат пари,но не и да получават чрез PAYPAL.Това означвали чи няма да мога да си получа парите изкарани от страницата на ADBUX.ORG,защото те плащтат именно чрез PAYPAL?Накратко въпроса ми е получавал ли е някой пари в България от ADBUX.ORG?Благодаря за всички отговори :wub: .

поне засега не можеш да получаваш пари чрез paypal.

Относно Виза електрон, както и дебитните карти, мисля че трябва от банкомат да им разрешите електронно плащане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз успях успешно да се регистрирам с виза електрон на ЦКБ,но не знам как ще си оправя статуса unverified на verified след като картата не е кредитна и разпечатки не получавам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честито на всички които ползват PayPal. Вече и българските потребители могат да получават плащания през PayPal. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може ли да се използва pay pal със сметка във левове?

Разбира се.. При транзакция през paypal автоматично, без доп.такси се прехвърля в дадената валута по курса на БНБ :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честито на всички които ползват PayPal. Вече и българските потребители могат да получават плащания през PayPal. :)

Предполагам става въпрос, че вече можем да теглим, защото и досега можеше да получавам плащания към PayPal сметката ми. Ако е така, по какъв начин? Само към кредитна карта или може и с превод към местна (БГ) банкова сметка?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странно, аз до сега не можех да получавам в PayPal сметката си от други хора??? Може да си дръпнеш парите само с кредитна карта срещу скромната сума от 2 евро. Банковите сметки са само за US. Поне за сега.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странно, аз до сега не можех да получавам в PayPal сметката си от други хора???

Може да си дръпнеш парите само с кредитна карта срещу скромната сума от 2 евро.

Банковите сметки са само за US. Поне за сега.

това знчи ли че ако имам българска дебитна карта (например от Първа инвестиционна банка( защото аз имам от нея)) да си тегля пари от банкомати или кредитната карта трябва да е щатска

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

това знчи ли че ако имам българска дебитна карта (например от Първа инвестиционна банка( защото аз имам от нея)) да си тегля пари от банкомати или кредитната карта трябва да е щатска

Какви пари да теглиш?! Изобщо не можем да получаваме пари по paypal (за бг карти!).. Какъв банкомат, какви пари, когато не можем да продаваме неща и човека да си плаща по paypal, което правят повечето купувачи.. Може дадения купувач да ти ги прати по сметката или с превод, но няма гаранции и това не се практикува особено..

С чуждестранна карта може, ако е издадена в държава, кдето може да получаваш пари по paypal.. на някой познат и пр.

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какви пари да теглиш?! Изобщо не можем да получаваме пари по paypal (за бг карти!).. Какъв банкомат, какви пари, когато не можем да продаваме неща и човека да си плаща по paypal, което правят повечето купувачи.. Може дадения купувач да ти ги прати по сметката или с превод, но няма гаранции и това не се практикува особено..

С чуждестранна карта може, ако е издадена в държава, кдето може да получаваш пари по paypal.. на някой познат и пр.

А това какво е???

post-9030-1191516566_thumb.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какви пари да теглиш?! Изобщо не можем да получаваме пари по paypal (за бг карти!).. Какъв банкомат, какви пари, когато не можем да продаваме неща и човека да си плаща по paypal, което правят повечето купувачи.. Може дадения купувач да ти ги прати по сметката или с превод, но няма гаранции и това не се практикува особено..

С чуждестранна карта може, ако е издадена в държава, кдето може да получаваш пари по paypal.. на някой познат и пр.

абе може да се получава вече по пейпал вчера ми пратиха 5$ от продажба в ибей само не знам дали ще мога да си прехвърля в БГ дебитна карта но скоро и това ще разбера :р

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спец. за lowriderzzz и servi:

Цъкнете тук и след това коментирайте!

За момента е възможно от българска регистрация да плучавате пари по Paypal единствен км US дебитна/кредитна/предплатена карта/банкова сметка! Това значи, че НЕ може да получите парите, които сте спечелили продавайки даден продукт директно във вашите български карти, дори не може paypal да преведе по банков път парите до България, а само до US както е написано! Т.е. за да продавате и получавате пари или трябва да имате US карти/банкови сметки, или да получавате сумите с директни преводи по карта/сметка в България(т.е. не по Paypal, а на доверие от страна на купувача, което не се нрави на повечето от тях..). И 1000 долара да имате в paypal акаунта ви, пак няма да си ги преведете в бг.сметка/карта.. ПОне за този момент сме ограничени от тази опция.. Правете си сметка. Ако някой е успял, то това, което пише на горната стр. не е вярно(вероятността е малка).

Дано бях ясен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спец. за lowriderzzz и servi:

Цъкнете тук и след това коментирайте!

За момента е възможно от българска регистрация да плучавате пари по Paypal единствен км US дебитна/кредитна/предплатена карта/банкова сметка! Това значи, че НЕ може да получите парите, които сте спечелили продавайки даден продукт директно във вашите български карти, дори не може paypal да преведе по банков път парите до България, а само до US както е написано! Т.е. за да продавате и получавате пари или трябва да имате US карти/банкови сметки, или да получавате сумите с директни преводи по карта/сметка в България(т.е. не по Paypal, а на доверие от страна на купувача, което не се нрави на повечето от тях..). И 1000 долара да имате в paypal акаунта ви, пак няма да си ги преведете в бг.сметка/карта.. ПОне за този момент сме ограничени от тази опция.. Правете си сметка. Ако някой е успял, то това, което пише на горната стр. не е вярно(вероятността е малка).

Дано бях ясен.

Send. Receive. Withdraw to a U.S. Bank Account or a card.

Send and receive payments in these countries. Withdraw from your PayPal account to a U.S. bank account. In addition, withdraw to a credit, debit, or prepaid card in countries marked with a (+).

България е отбелязана с плюс

Никъде не пише, че картата трябва да е от US банка!!!

Също така като влезеш в акаунта си и поискаш да си изтеглиш парите има 2 опции. Само при опцията "Transfer funds to your bank account" е отбелязано, че банковата сметка трябва да е в US банка. Ограничението при теглене към карта е това, че картата трябва да е с логото на Master Card или Visa.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Send. Receive. Withdraw to a U.S. Bank Account or a card.

Send and receive payments in these countries. Withdraw from your PayPal account to a U.S. bank account. In addition, withdraw to a credit, debit, or prepaid card in countries marked with a (+).

България е отбелязана с плюс

Никъде не пише, че картата трябва да е от US банка!!!

Също така като влезеш в акаунта си и поискаш да си изтеглиш парите има 2 опции. Само при опцията "Transfer funds to your bank account" е отбелязано, че банковата сметка трябва да е в US банка. Ограничението при теглене към карта е това, че картата трябва да е с логото на Master Card или Visa.

С две думи ако съм аднал в Paypal акаунта си Master Card или Visa ще мога ли да получа реално пари?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С две думи ако съм аднал в Paypal акаунта си Master Card или Visa ще мога ли да получа реално пари?

И мене това ме интересува, защото продадох някои неща в DigitalPoint и имам доста доларчета в PayPal сметката ми и искам да си ги изтегля някакси. Възможно ли е и коя банка предоставя кредитна карта с лого на Visa или Master Card? Редактирано от mrgee (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И мене това ме интересува, защото продадох някои неща в DigitalPoint и имам доста доларчета в PayPal сметката ми и искам да си ги изтегля някакси. Възможно ли е и коя банка предоставя кредитна карта с лого на Visa или Master Card?

Всяка българска банка, вече предоставя Visa или Master Card, кредитни карти. Има опций да са международни или само за България. Като тези, международните са с по- голяма такса за обслужване, но сега има доста промоций за кредитни карти, без такса за първата година, като условията за ползване са горе долу еднакви.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И мене това ме интересува, защото продадох някои неща в DigitalPoint и имам доста доларчета в PayPal сметката ми и искам да си ги изтегля някакси. Възможно ли е и коя банка предоставя кредитна карта с лого на Visa или Master Card?

може да си изкараш карата Visa elektron това е дебитна карта и почти всяка банка ги издава аз имам от Първа инвестиционна и счм се регнал с нея а ако исакш само VISA тоест кредитна обаче без кредит провери в Райфаизен те мисля че имаха такава услуга но не съм на пълно сигурен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...