Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Препоръчан отговор

преди 19 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Нема Що - голем разбирач си . Айде сега ,един въпрос към теб - Щом Исус е истината ,представи ми поне едно доказателство ,че е съществувал ,кое е доказателството ,че е имало такъв човек Исус Христос? Защото за Дънов има доста документи и свидетели ,че е съществувал !

Ти специално и  да се "спънеш" в Него пак няма да го разпознаеш. Но, който Го търси от сърце ще го намери в Библията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

преди 40 минути, realno написа:

Е там е проблема, че нямате една истина, а много "истини", които като ги смесите се получава тюрлюгювеча, за който говоря.

Напротив, имам една истина. Тя може да изглежда разлино разглеждана от различни гледни точки, но си е все същата истина. За да разбереш цялостната картина трябва да разглеждаш нещата от всички страни, а не само от една. 

преди 45 минути, realno написа:

Ако Библията е истината трябва да се вярва само на нея.

Това е глупост. Истината не е само в Библията, нито пък в Библията е цялата истина. Виждаш ли - аз не отричам, че в Библията има истина, но ти си ограничен само една перспектива за която също така не е ясно доколко ясно разбираш.

преди 48 минути, realno написа:

Приличате ми на атиняните, които Павел посети и им говори за Исус. Имаха жертвеници на много богове и случайно за да не пропуснат някой бог бяха написали на един жертвеник " на незнайния бог". Но когато Павел им заговори, той не каза вземете "истините" , които прецените от всичките богове, а им говореше само за Исус. 

Иска ти се да приличам на нещо си. Аз виждам един Бог зад всички богове, зад всички форми и сили във вселената. Но не отричам последните, защото безпределното може да се прояви само чрез безкрайно разнообразие. Ти не виждайки Бог в многобройните му прояви го лишаваш от неговата неограниченост. Проблемът на атиняните е бил, че са принизили вярата и знанието до прост ритуал, до безсъзнателни и безсмислени сами по себе си действия, когато са лишени от разбиране на смисъла. И с християнството ще се случи същото - гаранцията е 100%, а на хората ще трябва да им се прати нов вестител.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Shiniasu написа:

Напротив, имам една истина. Тя може да изглежда разлино разглеждана от различни гледни точки, но си е все същата истина. За да разбереш цялостната картина трябва да разглеждаш нещата от всички страни, а не само от една. 

Това е глупост. Истината не е само в Библията, нито пък в Библията е цялата истина. Виждаш ли - аз не отричам, че в Библията има истина, но ти си ограничен само една перспектива за която също така не е ясно доколко ясно разбираш.

Иска ти се да приличам на нещо си. Аз виждам един Бог зад всички богове, зад всички форми и сили във вселената. Но не отричам последните, защото безпределното може да се прояви само чрез безкрайно разнообразие. Ти не виждайки Бог в многобройните му прояви го лишаваш от неговата неограниченост. Проблемът на атиняните е бил, че са принизили вярата и знанието до прост ритуал, до безсъзнателни и безсмислени сами по себе си действия, когато са лишени от разбиране на смисъла. И с християнството ще се случи същото - гаранцията е 100%, а на хората ще трябва да им се прати нов вестител.

Ти си знаеш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, realno написа:

Вие гледате на различните религии като на шведска маса. Взимаш от това, което най ти харесва и си мислите, че сте на прав път.

В момента използваш заучени думи, създадени специално за да те улеснят в опита си да изглеждаш по-убедително. Мислиш ли, че не се забелязва?

Когато строиш храм, подбираш внимателно камъните с които ще го съграждаш. На вземаш камъните както ти попаднат случайно, а според това дали ще подхождат на замисъла и предназначението на конструкцията. Аз подбирам, да... но подбирам това, което съответства на мойте идеали, на моите представи за добро и красиво. Каквото и да съградя, това ще е моята представа за истината, най-доброто от мен, което ще е и моята благодарност към Бог. Ти искаш всички хора да са еднакви? Да гледат на живота по един и същ начин? Това ли иска Бог, който е безкрайно разнообразие?

преди 44 минути, realno написа:

Ти специално и  да се "спънеш" в Него пак няма да го разпознаеш. Но, който Го търси от сърце ще го намери в Библията.

Колко божествено?! Защо да се търси другаде, щом си имаме Исус - затворник в Библията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Shiniasu написа:

В момента използваш заучени думи, създадени специално за да те улеснят в опита си да изглеждаш по-убедително. Мислиш ли, че не се забелязва?

Когато строиш храм, подбираш внимателно камъните с които ще го съграждаш. На вземаш камъните както ти попаднат случайно, а според това дали ще подхождат на замисъла и предназначението на конструкцията. Аз подбирам, да... но подбирам това, което съответства на мойте идеали, на моите представи за добро и красиво. Каквото и да съградя, това ще е моята представа за истината, най-доброто от мен, което ще е и моята благодарност към Бог. Ти искаш всички хора да са еднакви? Да гледат на живота по един и същ начин? Това ли иска Бог, който е безкрайно разнообразие?

Благодаря, за комплимента, защото не са заучени думи, защото ми хрумнаха в момента когато ви чета твърденията, че вземате от всякъде каквото вие прецените, че ви върши работа, без значение дали е истина или лъжа. 

Бог не се намира във фалшивото разнообразие, а в истината, която е в Библията.

Когато баща възпитава децата си, еднакви ли ги прави? Необходимо ли да ги лъжи за да са разнообразни?  Малко по сериозно. 

А относно строенето: 

1Кор3: 10 Според дадената ми Божия благодат, като изкусен строител аз положих основа; а друг гради на нея. Но всеки нека внимава как гради на нея.
11 Защото никой не може да положи друга основа, освен положената, която е Исус Христос.
12 И ако някой гради на основата злато, сребро, скъпоценни камъни, дърва, сено, слама,
13 всекиму работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита работата на всекиго каква е.
14 Тоя, комуто работата, която е градил, устои, ще получи награда.
15 А тоя, комуто работата изгори, ще претърпи загуба; а сам той ще се избави, но тъй като през огън.

А вие ако искате си градете върху Дънов или кой ви харесва.Не те са Словото, Истината и Пътя към Бог, а Исус. Нито пък са умрели за греховете ви.  Но един ден ще бъдете там където са всички лъжеучители. 
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, realno написа:

А относно строенето: 

1Кор3: 10 Според дадената ми Божия благодат, като изкусен строител аз положих основа; а друг гради на нея. Но всеки нека внимава как гради на нея.
11 Защото никой не може да положи друга основа, освен положената, която е Исус Христос.
12 И ако някой гради на основата злато, сребро, скъпоценни камъни, дърва, сено, слама,
13 всекиму работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита работата на всекиго каква е.
14 Тоя, комуто работата, която е градил, устои, ще получи награда.
15 А тоя, комуто работата изгори, ще претърпи загуба; а сам той ще се избави, но тъй като през огън.

А вие ако искате си градете върху Дънов или кой ви харесва.Не те са Словото, Истината и Пътя към Бог, а Исус. Нито пък са умрели за греховете ви.  Но един ден ще бъдете там където са всички лъжеучители. 

С написаното само подкрепяш моите думи. Не споменах ли, че Бог е един (основата), но обща е само тя, а не постройката, храмът, който всеки изгражда в живота си. Пътят на всеки е различен, уникален - всеки намира Бог по своя си начин. Да, някои се лутат дълго преди да се върнат у дома, но на първо време това е защото всеки трябва сам да открие пътя до дома. С подсказки не става, а с разбиране. Ти се опитваш да подскажеш тук някакъв път до Бог, но самият ти не си достигнал. Наивно е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Shiniasu написа:

С написаното само подкрепяш моите думи. Не споменах ли, че Бог е един (основата), но обща е само тя, а не постройката, храмът, който всеки изгражда в живота си. Пътят на всеки е различен, уникален - всеки намира Бог по своя си начин. Да, някои се лутат дълго преди да се върнат у дома, но на първо време това е защото всеки трябва сам да открие пътя до дома. С подсказки не става, а с разбиране. Ти се опитваш да подскажеш тук някакъв път до Бог, но самият ти не си достигнал. Наивно е.

Но забрави да споменеш, че трябва се гради САМО върху Исус, а не върху други основи/учения/.

Житейския път на всеки човек е различен, но до Бог Пътя е САМО ЕДИН и се казва Исус. Няма друг път. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, realno написа:

Но забрави да споменеш, че трябва се гради САМО върху Исус, а не върху други основи/учения/.

Житейския път на всеки човек е различен, но до Бог Пътя е САМО ЕДИН и се казва Исус. Няма друг път. 

Достатъчно ясно написах, че различните гледни точки върху истината, не означават, че това са различни истини. Много настояваш да изкараш твоята истина (да точно твоята, а не тази от Библията) единствената. Приличаш на художник, който се опитва да рисува използвайки само един цвят или на шивач опитващ се да изплете сложна плетка с едноцветни конци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, realno написа:

Не в,, Библията ",а в,, Новия завет". 

И ти пропагандираш едно учение ,което е изпълнено с омраза (Лука 14:26)- да ти напомня думите на Христос .Странно ,,не пий ,по жени не ходи,богатство не трупай ,не се забавлявай " но ,,мрази всичко " ей затова не го харесвам Христос .

А с Христос съм се сблъсквал повече от теб ( сигурен съм ,че когато бях християнин ,бях по - голям християнин от теб) но не мога да съм ученик на някой ,който няма да ти даде божието царство ако не намразиш всичко. Затова създадох Анжелизъма ,защото трябва да има поне една истинска религия .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Достатъчно ясно написах, че различните гледни точки върху истината, не означават, че това са различни истини. Много настояваш да изкараш твоята истина (да точно твоята, а не тази от Библията) единствената. Приличаш на художник, който се опитва да рисува използвайки само един цвят или на шивач опитващ се да изплете сложна плетка с едноцветни конци.

И аз мога да ви сравня на леки жени , които търсят неангажираща любов при различни мъже, вместо да се отдадат на Този, който е умрял от любов за тях. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, realno написа:

И аз мога да ви сравня на леки жени , които търсят неангажираща любов при различни мъже, вместо да се отдадат на Този, който е умрял от любов за тях. 

Те сравненията ти са показателни за теб самия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Shiniasu написа:

Не пропускайте да вземете нещо и от колегата по горе, който е измислил "Анджелизма".

Всеки подобен лъжеучител е измислил своята "истина", а вие вместо да се доверите на проверената Истина, се подлъгвате и "прегръщате" неща, които харесвате от подобни шарлатани през вековете. 

преди 8 минути, Shiniasu написа:

Преди да съдиш погледни Библията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, realno написа:

Не пропускайте да вземете нещо и от колегата по горе, който е измислил "Анджелизма".

Всеки подобен лъжеучител е измислил своята "истина", а вие вместо да се доверите на проверената Истина, се подлъгвате и "прегръщате" неща, които харесвате от подобни шарлатани през вековете. 

Преди да съдиш погледни Библията.

Проверената истина е ,че никоя друга религия не проповядва омраза ,а специално при Анжелизъма всеки ще отиде в Рая ,ще има разлика ,че на тези ,които са правили добро ще получат повече . Господа в Анжелизъма ,който сключи вечен завет с Авраам въздава според делата ,а не като при християните дори и само да си помислиш нещо от все едно си го извършил . И Анжелизъма за разлика от християнството не проповядва омраза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Проверената истина е ,че никоя друга религия не проповядва омраза ,а специално при Анжелизъма всеки ще отиде в Рая ,ще има разлика ,че на тези ,които са правили добро ще получат повече . Господа в Анжелизъма ,който сключи вечен завет с Авраам въздава според делата ,а не като при християните дори и само да си помислиш нещо от все едно си го извършил . И Анжелизъма за разлика от християнството не проповядва омраза.

Благодаря за разяснението, но нямам интерес. Но виж има други колеги , които може да намерят своята истина при твоето лъжеучение. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
"Щом търсите щастие на земята, трябва да се свържете с хора, които ви разбират, на които можете всякога да разчитате, които могат да се жертват за вас и които заради вас са готови да се качат на Небето и да слязат на земята.
– Къде ще намеря такива хора?
– Не ги търси, нека всеки от вас бъде човекът, когото другите търсят."
Учителя

И после ринеш предатели!

Албена Ванкова

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Всякога трябва да изхвърляте от ума си мисълта, която ви измъчва.

С лошите си мисли вие си създавате карма и болести.

Болестите се лекуват с мисъл. Мисълта може да изпъди всяка болест от човешкия организъм."

Учителя Петър Дънов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мойра и тя впечатлена от сектантството на Бялото братство. Болестите се лекували с мисъл. Мисълта можела  да изпъди всяка болест от човешкия организъм. Да беше  вярно, нямаше да го считаме този човек за отлъчен от православната църква психопат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеца по-късно...

Правете опити и, като се уверите в добрия резултат, тогава споделяйте и с другите. Всяка теория трябва да се опита и приложи. Докато не се опита, тя остава само хипотеза.

https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=phrase&id=3874&status=1&high=Не Споделяйте#result_1781083

.............

Не изнасяйте едно учение, докато не го изпитате. Инак то ще бъде най-голямата глупост, която можете да направите. Опитайте го, защото още не знаете дали е вярно.

https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=phrase&id=270&status=1&high=не изнасяйте#result_1211126

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...